Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Everton FC
Sobota 22.02.2014, 13:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    Žltá karta Jagielkovi vadiť nebude, ale to čo prišlo z nasledujúcej štandardky už určite áno. Frank Lampard už k rozohrávke nikoho nepustil a vyplatilo sa. Jeho center sa krásne krútil na zadnú žrď, kde v sklze zakončoval kapitán domácich JOHN TERRY, ktorý zblízka nedal Howardovi šancu. Krutý záver pre Toffees.
     
    90+2
    Eden Hazard prenikal po ľavej strane a Phil Jagielka nechcel riskovať jeho vniknutie do šestnástky. Zastavil ho i za cenu žltej karty, ale vadiť mu to zrejme nebude.
     
    90
    Barkleymu sa po jeho nasadení absolútne nedarí. Tentokrát si nepostrážil Ramiresa, ktorý si naviedol loptu pred šestnástku, odkiaľ to skúsil na vzdialenejšiu žrď. Howard by sa zrejme naťahoval márne, ale lopta každopádne letela tesne mimo jeho pravej žrde. Dočkáme sa dnes aspoň toho jedného gólu?
     
    82
    Lampard sa na polovici ihriska šikovne zbavoval Barryho, ktorý musel zatiahnuť ručnú brzdu, po ktorej vidí od Leeho Proberta žltú kartu.
     
    80
    Striedame i naposledy. Z ihriska odchádza Steven Pienaar a na jeho miesto príde zimná posila zo Spartaku Moskva Aiden McGeady.
     
    75
    Ten sa hosťom pokúsi dodať barcelonský odchovanec Gerard Deulofeu. Ten na trávniku nahradí Kevina Mirallasa. Španielova rýchlosť by sa v závere mohla hodiť.
     
    71
    Blues striedajú už naposledy. Dlho s dvomi útočníkmi nehrali a Samuel Eto´o už v dnešnom zápase končí. Na uvoľnené miesto naskočí Schurrle.
     
    63
    Striedajú i hostia, keď sa na trávnik pozrie veľká nádej anglického futbalu Ross Barkley. Miesto mu prenechal unavený Leon Osman.
     
    62
    José Mourinho strieda i po druhýkrát a tentokrát je to podstatne ofenzívnejšie striedanie. Namiesto Williana príde španielsky zakončovateľ Fernando Torres.
     
    60
    Famózny Tim Howard drží hostí nad vodou! Na hranici šestnástky si loptu narovnal Eden Hazard, ktorého prízemnú bombu však brankár hostí dokázal vyraziť. Lopta sa však dostala k Eto´ovi, ktorý hlavou nabíjal Branislavovi Ivanovičovi, ktorý však z piatich metrov zostrelil famózneho Howarda. Ten predviedol dva reflexívne zákroky a Toffees tak naďalej žijú.
     
    58
    Svojej šance v druhom polčase sa už dočkali aj hostia a vôbec to nebol márny pokus. Leon Osman si prebral Colemanovi prihrávku a nikým nestrážený sa z dvadsiatich metrov pokúsil o streľbu. Jeho prízemnú ranu ešte tečom vyšperkoval Mirallas, ale Čechova ľavačka bola na mieste. Pokračovať budeme rohovým kopom.
     
    50
    Tak druhý polčas sa predsa len rozbehol a v akom to štýle... Eden Hazard našiel nádhernú uličku pomedzi stopérov hostí, kam dokonale zabehol Frank Lampard. Ten sa z okraja šestnástky snažil prestreliť Howarda, ale i jemu chýbalo presnejšie umiestnenie a lopta tak skončila iba na hosťujúcom gólmanovi. Následnú dorážku už pokryl Phil Jagielka.
     
    46
    José Mourinho evidentne nie je spokojný s doterajším dianím na Stamford Bridge a preto sa v polčasovej prestávke rozhodol pre jednu zmenu. Namiesto Oscara príde prekvapujúco Ramires. Tak sa nechajme prekvapiť, čo opäť vymslel Special One.
     
    37
    Skóre sa mohlo otvárať i na druhej strane, ale proti bol brankár Tim Howard. Toho po nádhernej spolupráci s Willianom preveril Samuel Eto´o, ktorý si šikovne prebral Brazílčanovu uličku, ale z okraja malého vápna Američana neprestrelil. Brankár hostí zareagoval veľmi pohotovo a jeho pokus dokázal vykopnúť do strany.
     
    12
    Ivanovič mal na pravej strane veľké problémy s Leightonom Bainesom, ktorý následne prihrával na os ihriska. Tam si loptu prebral Naismith, ktorý nádherne nachytal Leonovi Osmanovi a ten nám predviedol nádherný halfvolej pod brvno. Petr Čech musel po prvýkrát predviesť svoje kvality a Osmanov štipľavý pokus z dvadsiatich metrov sa mu podarilo vytlačiť nad brvno.
     
    10
    Prvá žltá kartička tohto zápasu prichádza už v desiatej minúte a jej adresátom je Oscar, ktorý pri postrannej čiare podrazil prenikajúceho Naismitha.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+3. Terry

    Karty:   10. Oscar (CHE) – 82. Barry (EVE), 90+2. Jagielka (EVE)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, Ramires, Torres, Schurrle, Salah, Ba

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – McCarthy, Barry – Mirallas, Osman, Pienaar – Naismith
    Náhradníci: Joel – Hibbert, McGeady, Deulofeu, Barkley, Stones

    Rozhodca: Lee Probert – S. Child, R. Ganfield – J. Moss