Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Everton FC
Sobota 22.02.2014, 13:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde sa odohrá šláger 27. kola anglickej Premier League. Líder tabuľky hostí šiesty Everton.

    Blues sú po 26. hracom dni síce na čele, ale priestor na prehnaný optimizmus tu rozhodne nie je. Druhý Arsenal stráca iba jediný bodík a Manchester City má pri trojbodovej strate zápas k dobru. Do nabitého čela tabuľky by sa rád dostal i Everton, ktorý stále živí nádej na európske poháre. Aj toto je dôvod, prečo by sme dnes mali byť svedkami strhujúceho futbalového zážitku.

    Tabuľkové postavenie:

    1. Chelsea: 17 – 6 – 3; skóre 48:21; body 57
    6. Everton: 12 – 9 – 4; skóre 37:26; body 45

    Forma:

    Chelsea: P – R – V – V – R – V
    Everton: V – P – V – P – V – R

    Modrí pôjdu do tohto stretnutia v plnom nasadení, ale v podvedomí tak trochu budú mať i stredajší zápas Ligy majstrov, kedy zavítajú do Istanbulu. Možným strašiakom budú tohtotýždňové výbuchy oboch anglických zástupcov (Arsenal; Manchester City). José Mourinho je však natoľko skúsený, aby sa postaral o koncentráciu na obe stretnutia.
    V dnešnej ligovej výzve sa bude môcť oprieť o výbornú formu Blues, ktorý v Premier League neprehrali už jedenásť zápasov v rade (V:8; R:3). Naposledy sa tak stalo ešte na začiatku decembra proti Stoke City (2:3). Na Stamford Bridge však Chelsea stratila zatiaľ iba štyri body (West Bromwich 2:2 a West Ham 0:0).

    Toho si je určite vedomý i ambiciózny Everton, ktorému žiaľ po novom roku mierne dochádza dych. Posledné dva výjazdy absolvoval na ihriská súperov, s ktorými priamo zápasí o štvrté miesto v lige, ktoré zaručuje účasť v budúcoročnom predkole Ligy majstrov. Po krutej náloži v Merseyside derby (0:4), Toffees nezvládli ani výjazd na White Hart Lane. Domáci Tottenham síce počas väčšiny zápasu prehrávali, ale po Adebayorovom góle sa radovali Spurs (0:1).
    Karamelkám nevyšli ani ďalšie dva výjazdy, kedy so Stoke a West Bromwichom hrali nerozhodne. Everton tak z posledných ôsmich stretnutí bral iba 11 bodov, čo príliš neodpovedá ich „európskym" ambíciám.

    Vzájomné zápasy:

    14.09.2013; Everton – Chelsea 1:0
    (Naismith)

    19.05.2013; Chelsea – Everton 2:1
    (Mata, Torres – Naismith)

    30.12.2012; Everton – Chelsea 1:2
    (Pienaar – 2x Lampard)

    11.02.2012; Everton – Chelsea 2:0
    (Pienaar, Stracqualursi)

    26.10.2011; Everton – Chelsea 1:2 (Curling Cup)
    (Saha – Kalou, Sturridge)

    15.10.2011; Chelsea – Everton 3:1
    (Sturridge, Terry, Ramires – Vellios)

    Absencie:

    Domácim sa dnes vracia uzdravený kapitán John Terry a na maródke tak zostáva iba člen širšieho kádra Marco van Ginkel.

    Problémy hostí z modrej časti Liverpoolu sú podstatne výraznejšie. Aspoň čiastočne im uľavia návraty Naismitha a Alcaraza.
    Mimo však stále zostane kvartet Kone, Lukaku, Oviedo a Gibson. Najbližšie k návratu má kmeňový hráč Chelsea Romelu Lukaku, ktorý by sa mal vrátiť začiatkom marca.

    Favorita dnešného stretnutia by sme príliš dlho hľadať nemuseli. Chelsea prežíva úžasnú fazónu a napriek hosťujúcemu odporu by mala svojho súpera zlomiť. Či sa tak skutočne stane, to nám ukážu najbližšie dve hodinky.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, Ramires, Torres, Schurrle, Salah, Ba

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – McCarthy, Barry – Mirallas, Osman, Pienaar – Naismith
    Náhradníci: Joel – Hibbert, McGeady, Deulofeu, Barkley, Stones

    Rozhodca: Lee Probert – S. Child, R. Ganfield – J. Moss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnému výkopu predchádzala ešte jedna zmena, keď namiesto 203-centimetrového útočníka Lacinu Traorého nastupuje v útoku Naismith. Liverpoolsky dlháň sa zranil na predzápasovej rozcvičke.
     
    2
    Domáci začínali stretnutie rohovým kopom z ľavej strany, ktorý rozohrával Eden Hazard. Jeho center ale pristál iba v Howardovej náruči.
     
    3
    Samuel Eto´o sa na hranici šestnástky pohral s Jagielkom, ale pri zakončení zaváhal a hosťujúci kapitán mu napokon loptu vypichol.
     
    4
    Na druhej strane tu bol voľný kop pre Leightona Bainesa, ktorý centroval na hranicu malého vápna, kde však úradoval John Terry.
     
    5
    Modrí odpovedali priamočiarou akciou, na ktorej konci bol rýchlonohý Wilian. Ten ale z hranice vápna pálil mimo pravej žrde.
     
    6
    Azpilicueta si s Hazardom príliš nerozumel a Belgičan na jeho prihrávku nedokázal reflektovať. Lopta sa tak dokotúľala iba k Howardovi.
     
    7
    Sľubná spolupráca Williana a Hazarda opäť neviedla k nebezpečnému zakončeniu. Poslednou inštanciou Toffees bol opäť kapitán Jagielka.
     
    8
    Veľmi dobrý center nám z ľavej strany predviedol Leighton Baines, ktorý musel hasiť John Terry. Colemana už k prípadnej dorážke Cahill nepustil.
     
    9
    Chelsea rozohrávala rohový kop, ktorý na zadnej žrdi vracal do ohňa Cahill, ale pred Terrym boxoval duchaprítomný Tim Howard.
     
    10
    Prvá žltá kartička tohto zápasu prichádza už v desiatej minúte a jej adresátom je Oscar, ktorý pri postrannej čiare podrazil prenikajúceho Naismitha.
     
    11
    Nasimith sa s kyslým výrazom na tvári vracia na hraciu plochu a v dnešnom zápase bude pravdepodobne pokračovať. Príliš veľa alternatív hosťujúca lavička neponúka.
     
    12
    Ivanovič mal na pravej strane veľké problémy s Leightonom Bainesom, ktorý následne prihrával na os ihriska. Tam si loptu prebral Naismith, ktorý nádherne nachytal Leonovi Osmanovi a ten nám predviedol nádherný halfvolej pod brvno. Petr Čech musel po prvýkrát predviesť svoje kvality a Osmanov štipľavý pokus z dvadsiatich metrov sa mu podarilo vytlačiť nad brvno.
     
    13
    Po následnom rohovom kope sa už Karamelky k zakončeniu nedostali. Výbornou defenzívnou prácou sa prezentoval Matič.
     
    14
    Tribúny na Stamford Bridge mierne zarazené tou úvodnou šancou Toffees. Stále však hráme bez gólov.
     
    15
    Everton začína byť čoraz nebezpečnejší a odvážnejší. Snaží sa i Mirallas, ktorého na polovici ihriska fauloval Lampard.
     
    16
    Baines pripravoval ďalšiu príležitosť pre svojich spoluhráčov. Konkrétne to bol Mirallas, ktorý však loptu napálil iba do Cahilla. Nasledovať bude roh.
     
    17
    Po ňom sme už nebezpečenstvo v domácej šestnástke nezacítili. Kapitán Terry bol totiž vo vzduchu faulovaný.
     
    18
    Kým prvá desaťminútovka sa niesla v domácej réžii, tej druhej už vládnu hostia z modrej časti Liverpoolu.
     
    19
    Až teraz sa snažili o odpoveď i domáci, keď sa do dobrej príležitosti dostával Willian. Barry ho však pred šestnástkou dokázal zastaviť.
     
    20
    Baines je zatiaľ poriadne pri chuti a od úvodu stretnutia trápi Branislava Ivanoviča. Toho sme snáď ešte na súperovej polovici ani nevideli.
     
    21
    Ivanovič si opäť pomáhal proti Bainesovi faulom a na rad tak príde voľný kop z nejakých tridsiatich metrov.
     
    22
    O center sa postaral Leighton Baines, ktorý centroval na zdanú žrď. Tam však zasahoval John Terry, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    23
    Naismith je zatiaľ jednoznačne najfaulovanejším mužom stretnutia. Na polovici ihriska ho tentokrát nedovolene zastavil Lampard.
     
    24
    Branislav Ivanovič s problémami, ale predsa len zastavil unikajúceho Osmana. Domáci budú dokonca vhadzovať.
     
    25
    Chelsea sa len veľmi nesmelo púšťa do kombinácie na súperovej polovici. Everton ich v prvej štvrtine zápasu poriadne ponaháňal.
     
    26
    Hazard si chcel až príliš dovoliť na Bainesa a ten sa vydal na ďalší ofenzívny výpad. Pred šestnástkou ho zastavil až Terry.
     
    27
    Táto dvojička sa nám stará o poriadnu zábavu. Baines neustále podniká jeden prienik za druhým a Terry na druhej strane musí všetko hasiť.
     
    28
    Ivanovič konečne dostal priestor i na ofenzívu a jeho center si vo vápne našiel Eto´o. Ten spracúval loptu pre Williana, pred ktorým však zasahoval skúsený Distin.
     
    29
    Hazard povyzŕtal defenzívu Karameliek, ale jeho následný center úž úspech neslávil. Distin bol opäť postavený na výbornú.
     
    30
    Frank Lampard sa spoza šestnástky pokúsil o streľbu, ale jeho pokus iba vytĺkol hosťujúce bloky. Azpilicueta už následne mieril iba do stredu bránky.
     
    31
    Everton v tejto pasáži mierne zvoľnil a potrebuje sa nadýchnuť. Tempo zápasu je zatiaľ napriek absentujúcim gólom výborné.
     
    32
    Leighton Baines je do týchto chvíľ všade a Ivanovič ho má plnú hlavu. Anglický ľavý bek zastavil i tento jeho center a Blues tak budú iba vhadzovať.
     
    33
    Ivanovič sa tvári nesmierne podráždene a na pohode mu nepridá ani táto situácia. Proti dotierajúcemu Osmanovi musel hrať na istotu a kopať sa tak bude ďalší roh.
     
    34
    Tentokrát rozohrávali Toffees nakrátko a tento recept slávil úspech. K zakončeniu sa dostal kapitán Jagielka, ktorý však zo siedmich metrov hlavičkoval mimo.
     
    35
    Lampard prehnal dlhou loptou Oscara, ktorý však jeho ponuku už na hracej ploche nezachytil. Nasleduje tak pochopiteľne vhadzovanie hostí.
     
    36
    Výborný Azpilicueta prepadol rozohrávajúceho Mirallasa, ale do šance sa už nedostal. Stopku mu vystavil pozorný Seamus Coleman.
     
    37
    Skóre sa mohlo otvárať i na druhej strane, ale proti bol brankár Tim Howard. Toho po nádhernej spolupráci s Willianom preveril Samuel Eto´o, ktorý si šikovne prebral Brazílčanovu uličku, ale z okraja malého vápna Američana neprestrelil. Brankár hostí zareagoval veľmi pohotovo a jeho pokus dokázal vykopnúť do strany.
     
    38
    Opäť sa však nachádzame na druhej strane a tipnite si, ak súboj sme sledovali. Opäť to bola dvojička Baines-Ivanovič, po ktorej konfrontácii sa bude kopať od rohovej zástavky.
     
    39
    Toffees sa však k zakončeniu nedostali. Svoje defenzívne úlohy si dokázal John Terry splniť opäť na výbornú.
     
    40
    Willian sa na prvej žrdi snažil zaskočiť Howarda, ale jeho pokus letel iba nad. Smeroval tam však i s prispením teču a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    41
    Kapitán John Terry úradoval i na druhej strane, keď vo vzduchu pretlačil Barryho. Lopta však z jeho hlavy smerovala vedľa ľavej žrde.
     
    42
    Je toto možné? Lampard sa pekne zbavil McCarthyho, ale do šance ho opäť nepustil Baines, ktorý ho ostrým sklzom zbavil lopty.
     
    43
    Matič sa snažil z ľavej strany dostať loptu do vápna, ale Jagielka ho dokázal spacifikovať. Hosťujúci kapitán navyše od Srba inkasoval tvrdý úder ramenom a Karamelky sa tak opäť môžu upokojiť Howardovou rozohrávkou.
     
    44
    Výborný, výborný Terry. Po slušnej kombinácii hostí mohol páliť Mirallas, proti ktorému však parádne vystúpil domáci kapitán.
     
    45
    Nabudený je určite i Azpilicueta, ktorý v osobnom súboji zvalcoval Mirallasa. Defenzívy oboch mužstiev sú fenomenálne.
     
    45+1
    Kevin Mirallas sa dostal k Pienaarovmu centru, ale jeho bomba pristála iba na Cahillovi. Na druhej strane sme zas sledovali Hazardovu strelu do stredu bránky. Prvý polčas končíme v strhujúcom tempe.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme veľa šancí nevideli, ale to by som pripísal na vrub výborných defenzív. Predovšetkým by som vyzdvihol prácu dvojice Baines a Terry, ktorá pracuje na jednotku. Na oboch stranách sme tak videli iba po jednej slušnej príležitosti. Obe však zostali nepremenené.

    Na góly si tak budeme musieť počkať do druhého polčasu, ktorý začína približne o 14:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    José Mourinho evidentne nie je spokojný s doterajším dianím na Stamford Bridge a preto sa v polčasovej prestávke rozhodol pre jednu zmenu. Namiesto Oscara príde prekvapujúco Ramires. Tak sa nechajme prekvapiť, čo opäť vymslel Special One.
     
    47
    Ramires sa opäť zapojil do hry, ale do lopty si zatiaľ nekopol. Namiesto toho pomasíroval ležiaceho Pienaara, ktorý zaľahol loptu. Lee Probert zachoval možno až prehnaný kľud a žltú kartu zo svojho vrecka nevyťahoval.
     
    48
    Steven Pienaar sa drží v oblasti rebier, ale zdá sa, že by mohol pokračovať ďalej. Pri lopte už londýnska Chelsea.
     
    49
    Druhý polčas nám začína v trochu vlažnejšom tempe a zatiaľ sa dosť prerušuje. Tak snáď sa to rozbehne.
     
    50
    Tak druhý polčas sa predsa len rozbehol a v akom to štýle... Eden Hazard našiel nádhernú uličku pomedzi stopérov hostí, kam dokonale zabehol Frank Lampard. Ten sa z okraja šestnástky snažil prestreliť Howarda, ale i jemu chýbalo presnejšie umiestnenie a lopta tak skončila iba na hosťujúcom gólmanovi. Následnú dorážku už pokryl Phil Jagielka.
     
    51
    Po zákroku kapitána hostí nasledoval rohový kop a pred Howardom bolo opäť rušno. Na malom vápne napokon hasil Naismith.
     
    52
    Nasledoval však ďalší rohový kop, po ktorom už definitívne odvrátil Distin. Everton sa môže konečne nadýchnuť.
     
    53
    Dlho sa tak však nedialo a hostia sú opäť napätí. Nejakých dvadsať metrov od bránky fauloval Barry a Blues tak majú k dispozícii ďalší priamy kop.
     
    54
    Zodpovednosť na seba zobral Brazílčan Willian, ktorý však mieril nejaké štyri metre nad. Tento pokus za veľa nestál.
     
    55
    Chelsea zachytila úvod druhého dejstva podstatne lepšie a už sa mohla ujať i vedenia. Stále však pokračujeme bez gólov.
     
    56
    Na druhej strane sa do prieniku pustil Osman, ktorého si však v tesnom súboji pridržal Matič. Probertova píšťalka ale zostala ticho.
     
    57
    Evertonu sa zatiaľ nedarí nadviazať na prvé dejstvo, v ktorom domácim poriadne podkurovali. Uvidíme, čo ďalej...
     
    58
    Svojej šance v druhom polčase sa už dočkali aj hostia a vôbec to nebol márny pokus. Leon Osman si prebral Colemanovi prihrávku a nikým nestrážený sa z dvadsiatich metrov pokúsil o streľbu. Jeho prízemnú ranu ešte tečom vyšperkoval Mirallas, ale Čechova ľavačka bola na mieste. Pokračovať budeme rohovým kopom.
     
    59
    Po ňom sa už pred Čecho veľké veci nediali a situáciu mohol upokojiť Garry Cahill. Tempo naberá na obrátkach.
     
    60
    Famózny Tim Howard drží hostí nad vodou! Na hranici šestnástky si loptu narovnal Eden Hazard, ktorého prízemnú bombu však brankár hostí dokázal vyraziť. Lopta sa však dostala k Eto´ovi, ktorý hlavou nabíjal Branislavovi Ivanovičovi, ktorý však z piatich metrov zostrelil famózneho Howarda. Ten predviedol dva reflexívne zákroky a Toffees tak naďalej žijú.
     
    61
    Prežili i následný Lampardov rohový kop, ktorý na prvej žrdi odvracal hosťujúci kapitán Phil Jagielka.
     
    62
    José Mourinho strieda i po druhýkrát a tentokrát je to podstatne ofenzívnejšie striedanie. Namiesto Williana príde španielsky zakončovateľ Fernando Torres.
     
    63
    Striedajú i hostia, keď sa na trávnik pozrie veľká nádej anglického futbalu Ross Barkley. Miesto mu prenechal unavený Leon Osman.
     
    64
    Fernando Torres sa rútil do prvej príležitosti v zápase, ale proti bola zástavka postranného rozhodcu. Ofsajd.
     
    65
    Predstavil sa nám i Ross Barkley, ktorý sa snažil vysunúť Pienaara. Ten však na jeho ponuku nezareagoval a hrať budú opäť Blues.
     
    66
    Je neuveriteľné, že sme dnes ešte nevideli gól. Klobúk dolu pred obomi brankármi i defenzívami oboch mužstiev.
     
    67
    Pienaar posiela ďalší center do vápna, ktorý odvrátil Branislav Ivanovič. Ten sa v polčasovej prestávke výrazne upokojil.
     
    68
    Torres ponaháňal Sylvaina Distina, ktorý však vzájomný súboj ustál a El Niňa vyškolil v pozičnom bránení.
     
    69
    V druhom dejstve sa nám trochu vytratil Leighton Baines, ktorý v prvom polčase brázdil ľavú stranu ihriska.
     
    70
    Pred nami je záverečných desať minút. Napriek pekelnému tempu a obrovským príležitostiam hráme bez gólov. Zmení sa to v závere?
     
    71
    Blues striedajú už naposledy. Dlho s dvomi útočníkmi nehrali a Samuel Eto´o už v dnešnom zápase končí. Na uvoľnené miesto naskočí Schurrle.
     
    72
    Mirallas bol pri svojom prieniku až príliš horlivý a po jeho útočnom faule bude rozohrávať Petr Čech.
     
    73
    Na druhej strane sa nepresadil Ramires, ktorý podkĺzol a o loptu ho pripravil vracajúci sa Steven Pienaar.
     
    74
    Karamelky sa upokojujú postupnou rozohrávkou z vlastnej polovice ihriska. Zatiaľ však tomu chýba väčší pohyb.
     
    75
    Ten sa hosťom pokúsi dodať barcelonský odchovanec Gerard Deulofeu. Ten na trávniku nahradí Kevina Mirallasa. Španielova rýchlosť by sa v závere mohla hodiť.
     
    76
    Eden Hazard nádherne žongloval pred šestnástkou hostí, až sa toho ujal Fernando Torres, ktorého zrazený pokus letel mimo.
     
    77
    No a nebude z toho ani rohový kop, keďže Torres napálil vlastného spoluhráča Hazarda. To je El Niňo, ako ho poznáme v modrom drese.
     
    78
    Domáci sa snažili presadiť v pravom rohu ihriska, odkiaľ prišla Ivanovičova prihrávka na os ihriska, odkiaľ si však Lampardov oblúčik našiel iba Bainesa.
     
    79
    Distin napriek pokročilému veku nepôsobí vôbec unavene a zdarne zvláda i ďalší súboj s Fernandom Torresom.
     
    80
    Striedame i naposledy. Z ihriska odchádza Steven Pienaar a na jeho miesto príde zimná posila zo Spartaku Moskva Aiden McGeady.
     
    81
    Frank Lampard sa až príliš horlivo tlačil dopredu a Matičova prihrávka ho našla v ofsajde. Blues sa presadzujú čoraz komplikovanejšie.
     
    82
    Lampard sa na polovici ihriska šikovne zbavoval Barryho, ktorý musel zatiahnuť ručnú brzdu, po ktorej vidí od Leeho Proberta žltú kartu.
     
    83
    O zaujímavý stelecký pokus sa premiérovo postaral Schurrle, ktorý však z hranice šestnástky mieril tesne mimo.
     
    84
    Následne sa nepresadil ani Ramires, ktorého si pokryl pozorný kapitán Phil Jagielka. Tak dočkáme sa toho vytúženého gólu?
     
    85
    Po Schurrleho koncovke ešte nie. Ivanovič ho síce pekne našiel na zadnej žrdi, ale Nemcov volej letel vysoko nad.
     
    86
    Teraz sa však chvíľu hrať nebude. Po ostrom strete medzi Naismithom a Ivanovičom sme sledovali Škótov nepríjemný dopad a zrejme si to odniesol jeho pravý členok.
     
    87
    Po krátkom ošetrení sa však Steven Naismith vracia na hraciu plochu a záver zápasu sa bude dohrávať i za jeho prítomnosti.
     
    88
    Domáci rozohrávali voľný kop z pravej strany, ktorý exekuoval Frank Lampard. Loptu však do bezpečia odvrátil striedajúci Barkley.
     
    89
    Ross Barkley rozohrával príliš zbrklo a našiel tak iba Deulofeuove päty. Outové vhadzovanie pre domácich.
     
    90
    Barkleymu sa po jeho nasadení absolútne nedarí. Tentokrát si nepostrážil Ramiresa, ktorý si naviedol loptu pred šestnástku, odkiaľ to skúsil na vzdialenejšiu žrď. Howard by sa zrejme naťahoval márne, ale lopta každopádne letela tesne mimo jeho pravej žrde. Dočkáme sa dnes aspoň toho jedného gólu?
     
    90+1
    Obaja aktéri dostanú na rozhodnutie ešte päť nadstavených minút. To je ešte slušná porcia aspoň na jeden zásah.
     
    90+2
    Eden Hazard prenikal po ľavej strane a Phil Jagielka nechcel riskovať jeho vniknutie do šestnástky. Zastavil ho i za cenu žltej karty, ale vadiť mu to zrejme nebude.
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    Žltá karta Jagielkovi vadiť nebude, ale to čo prišlo z nasledujúcej štandardky už určite áno. Frank Lampard už k rozohrávke nikoho nepustil a vyplatilo sa. Jeho center sa krásne krútil na zadnú žrď, kde v sklze zakončoval kapitán domácich JOHN TERRY, ktorý zblízka nedal Howardovi šancu. Krutý záver pre Toffees.
     
    90+4
    Ešte tu však bude jeden rohový kop pre Everton. Dopredu sa už sťahuje i Tim Howard. Dočkáme sa i vyrovnania?
     
    90+5
    Nie, lopta končí u Petra Čecha, ktorý ju zviera vo svojej náruči. Chelsea si už vytúžené tri body určite postráži.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    27. kolo anglickej Premier League sa nám rozbehlo vo veľkom štýle. Na Stamford Bridge sme sledovali úžasné a atraktívne stretnutie. Hralo sa vo veľkom tempe a k videniu bolo i niekoľko výborných príležitostí na oboch stranách. Gólu sme sa však dočkali až v samom závere, kedy o všetkom rozhodol domáci kapitán John Terry. Chelsea si tak svoju priečku postrážila, Everton sa bude musieť pozerať pod seba, keďže sa už naň tlačí Manchester United.

    Zatiaľ Vám ďakujem za pozornosť, ale už za štvrťhodinku sa vidíme na Emirates Stadium, kam pricestoval Sunderland.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+3. Terry

    Karty:   10. Oscar (CHE) – 82. Barry (EVE), 90+2. Jagielka (EVE)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, Ramires, Torres, Schurrle, Salah, Ba

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – McCarthy, Barry – Mirallas, Osman, Pienaar – Naismith
    Náhradníci: Joel – Hibbert, McGeady, Deulofeu, Barkley, Stones

    Rozhodca: Lee Probert – S. Child, R. Ganfield – J. Moss