Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
2:4 (1:1)
FC Augsburg
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Mage Solar Stadion (Freiburg im Breisgau) • Nemecká Bundesliga
     
    90+4
    FC Augsburg dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Domáci futbalisti si v defenzíve nedali pozor a inkasujú štvrtýkrát v zápase. Postaral sa o to nekompromisnou ranou do odkrytej siete ANDRE HAHN.
     
    90+3
    Domáci zabúdajú na defenzívu! Esswein unikol po pravej strane a dostal sa až do nebezpečného zakončenia, no to v sieti nekončí!
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú štyri minúty. Prvá z nich je už takmer minulosťou. Videli sme počas nej ba chabé pokusy domácich.
     
    89
    Hostia mali veľké problémy! Lopta len tak poskakovala popred ich odkrytou bránkou, našťastie ju ale nik z hráčov Freiburgu nedokázal trafiť.
     
    88
    Domáci futbalisti striedajú. Z trávnika odchádza Darida, nahradí ho Zulechner.
     
    87
    Günter inkasuje žltú kartu za svoj herecký výkon. Čuduje sa skutočne zbytočne.
     
    86
    Domáci Günter to poriadne prifilmoval vo šestnástke! K zemi sa zrútil skutočne teatrálne, ale rozhodca mu na divadlo neskočil a žiadna penalta nasledovať nebude.
     
    84
    FC Augsburg dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Center na hranici šestnástky spôsobil domácim hráčom veľké problémy a loptu nechali pohodlne odraziť sa na kopačku úplne voľného hráča menom HALIL ALTINTOP, ktorý nemal problém so zakončením proti Baumannovi.
     
    80
    Domáci hráči striedajú. Ihrisko opustil Kluas, nahradil ho Coquelin.
     
    78
    FC Augsburg dal gól!
    Je vyrovnané! Domáca defenzíva nedokázala odvrátiť center súpera, poslala ho iba na hranicu šestnástky, kde si ho prevzali hostia. Následne sa k lopte dostal PAUL VERHAEGH, ktorý prepálil Baumanna.
     
    75
    Hostia sa poradne hnevajú! Z hranice šestnástky tvrdo pálil Verhaegh a kto vie, ako by táto šanca bola skončila, keby ju brániaci domáci nezastavili rukou. aj napriek protestom si ale rozhodcovia nič nevšimli.
     
    74
    Rozhodca musí opäť vyťahovať žltú kartu. tentokrát pre domáceho Klausa.
     
    72
    Freiburg dal gól!
    Domáci poriadne prekvapili súpera! Po rýchlej akcii sa lopta odrazila na hranicu šestnástky, kde bol AHMIR MEHMEDI, ktorý nezaváhal a napálil ju do odkrytej siete.
     
    67
    Máme tu druhé striedanie zápasu, opäť na strane hostí. Ihrisko opustil Ji, jeho miesto nahradí Esswein,
     
    62
    Augsburg rýchlo preniesol hru na opačnú polovicu trávnika, kde po centri do šestnástky zakončoval Ji. Ten si na loptu vyskočil poriadne vysoko, ale napokon nebol presný. Priestor troch žrdí minul o pár desiatok centimetrov.
     
    60
    Máme tu prvé striedanie zápasu. Využívajú ho hostia, za ktorých už stretnutie nedohrá Callsen-Bracker. Jeho miesto nahradí Hong.
     
    55
    Po štandardke sa do lopty tvrdo oprel Callsen-Bracker. Napálil ju po zemi priamo do odkrytej časti bránky, kam sa ale v rýchlosti stihol hodiť brankár Baumann.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta, ktorá už hneď vo svojom úvode priniesla zaujímavú pozíciu pre domácich! Po nej sa im ale vystreliť nepodarilo, keďže o loptu po ukážkovej a hlavne čistej "kĺzačke" prišli.
     
    42
    Situácia sa opakuje, vymenil sa iba hráč domácich! Navlas rovnaká príležitosť Freiburgu, v ktorej bol tentokrát Schmid. Aj on z rovnakej pozície priestor troch žrdí minul.
     
    41
    Táto situácia už ale bola z iného súdka! Mehmedi si našprintoval na hranicu šestnástky na pravú stranu, prevzal si loptu a v rýchlosti vypálil spoza posledného brániaceho hráča. Lopta skončila tesne vedľa pravej žrde Manninegra.
     
    36
    Na opačnej polovici trávnika ale po okamžitej rozohrávke pomerne dobre zakončoval Ostrzolek. Loptu si sklepol na hranici šestnástky a okamžite tvrdo vypálil, ale brankár zasahovať nemusel. tento pokus bol zrazený mimo priestoru troch žrdí.
     
    32
    Napokon sa ale Augsburgu podarilo zakončiť! Všetko na seba vzal Dong-Won Ji, ktorý pálil z hranice šestnástky. Lopta ale nemala dostatočnú rýchlosť na to, aby dokázala Baumanna prekvapiť. Gólman prízemnú strelu schoval v rukaviciach.
     
    23
    Klaus centroval loptu naprieč celou šestnástkou! Jeho nákop z pravej strany preletel pár centimetrov nad hlavami vyskakujúcich spoluhráčov, no napokon nanešťastie pre Freiburg skončil iba na hlave hosťujúceho futbalistu, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    21
    Tak takýto futbal sa nám už prestáva páčiť. Domáci Fernandes na agresivite takisto nešetril a vidíme ďalšiu žltú kartu.
     
    20
    Nervozita hostí sa stupňuje. Callsen-Bracker zrazil k zemi spoluhráča a následne ešte pridlho debatoval s rozhodcom. Výsledkom oboch situácií je žltá karta.
     
    19
    Freiburg mohol opäť skórovať! Toto vôbec nebola zlá šanca v podaní domácich, ale na jej konci bola strela z hranice šestnástky zblokovaná.
     
    17
    Freiburg dal gól!
    Tak toto bola rana ako z dela! JONATHAN SCHMID sa poriadne oprel do lopty, ktorá z veľkej vzdialenosti doplachtila presne do pravého horného rohu Manningerovej bránky. Tento záber by sa dal pozerať stále dookola a rozhodne ašpiruje na top góly roka.
     
    16
    Vidíme prvú žltú kartu v stretnutí. Vyslúžil si ju hosťujúcu Baier, ktorý skosil k zemi protihráča hrnúceho sa do útoku. Domáci budú zahrávať štandardku.
     
    15
    Hostia začali akciu parádne! Na jej konci bol Werner, ktorý sa dostal do ďalšej gólovej šance. Tentokrát mieril tesne nad brvno.
     
    7
    FC Augsburg dal gól!
    Nedáš – dostaneš! Presne to sa potvrdilo po prvej vážnejšej šanci zápasu v podaní domácich, ktorá ostala nevyužitá. Hneď z následného protiútoku padá gól, o ktorý sa postaral TOBIAS WERNER. Ten si nabehol pred brankára na dlhočizný pas, ktorý následne nemal problém umiestniť do siete.
     
    6
    Na opačnej polovici trávnika si hostia musia dávať pozor na rýchly presun v podaní domácich futbalistov! Na jeho konci bol Mehmedi, ktorý s loptou operoval na hranici šestnástky. Napokon sa odhodlal k strele, ale tá letela iba tesne nad hornú žrď.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 17. Schmid, 72. Mehmedi – 7. Werner, 78. Verhaegh, 84. Altintop, 90+4. Hahn

    Karty:   21. Fernandes (FRE), 74. Klaus (FRE), 87. Günter (FRE) – 16. Baier (AUG), 20. Callsen-Bracker (AUG)


    SC Freiburg: Baumann – Sorg, Krmaš, Höhn, Günter, Fernandes, Ginter, Schmid, Klaus, Darida, Mehmedi
    Náhradníci: Batz – Höfler, Coquelin, Schuster, Guédé, Kerk, Zulechner

    FC Augsburg: Manninger – Ostrzolek, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh, Baier, Vogt, Werner, Halil Altıntop , Hahn, Dong-Won Ji
    Náhradníci: Amsif – Hong, Morávek, de Jong, Kohr, Milik, Esswein

    Rozhodca: Gräfe – Osmers, Sinn (všetci GER)