Muži - Veľký mostík (1. kolo) 1. Kamil Stoch (kon.) | Muži - Veľký mostík (finále) Víťaz: K. Stoch (kon.)
koniec udalosti
Muži - Veľký mostík (1. kolo)

1. Kamil Stoch

Sobota 15.02.2014, 18:45Zimné olympijské hry - Skoky na lyžiach
     
    Druhé kolo začne o 20:00. (19:53:30)
     
    V prvom kole doplatilo na premenlivé podmienky mnoho dobrých skokanov a veľkých mien tohto športu. Do druhého kola sa nepozrie napr Piotr Żyła, Thomas Morgenstern či Andreas Wellinger. V druhom kole bude chýbať aj Thomas Diethart, ktorý ale mal dobré podmienky, len ich nevyužil. Víťaz turné štyroch mostíkov skončil v prvom kole na 32. mieste. Bez šance na dobré umiestnenie je napr Simon Ammann (po prvom kole na 29. mieste), Jurij Tepes (23.), Gregor Schlierenzauer (14.) alebo bronzový medailista zo stredného mostíka Anders Bardal (18.)
     
    Bláznivé veterné prvé kolo je za nami. Vyhral ho Kamil Stoch a vo finálovom kole bude útočiť na zlatý double zo Sochi. Vedie o 2,8 bodov pred druhým Noriaki Kasaiom a o 3,2 bodov pred zatiaľ bronzovým Severinom Freundom z Nemecka.
     
    1.kolo
    Prvé kolo sa skončilo.
     
    50
    Stoch si musel počkať na známky od rozhodcov, ale nakoniec je jasné, že v druhom kole sa spustí z mostíka tiež ako posledný. Po prvom kole je totiž vo vedení! 139 metrov je rovnaký výkon ako Kasai, za vietor odpočíta o 1,3 bodov menej ako Kasai a známky od rozhodcov sú 4x 19,5 bodov a dvadsiatka od švajčiarskeho rozhodcu. Stoch vedie o 2,8 bodov pred Kasaiom-
     
    50
    Stoch dopadol na 139 metrov, to bude súboj s Kasaiom o prvé miesto po prvom kole.
     
    49
    Slovinec Peter Prevc strieda Koivurantu na pomyselnom bronzovom mieste. Dvadsaťjedenročný sympaťák predviedol o štyri metre kratší skok ako Kasai a stráca naňho 6,1 bodov.
     
    48
    Je asi veľmi málo ľudí, ktorí by Kasaiovi nepriali medailu. Tento štyridsaťjedenročný veterán dopadol v dobrých podmienkach na 139 metrov a je z toho najdlhší skok dnešného dňa. Kasai vedie o 0,4 bodov pred Freundom.
     
    47
    Schlierenzauer odčíta za protivietor 2,9 bodov, ale je otázka, kedy ho dostal. Dopadol nakoniec na 132,5 metrov a je až jedenásty.
     
    46
    Severin Freund pôjde do vedenia,skáče totiž 138 metrov! Po devätnástich skokoch sa mení pozícia na prvom mieste. Freund vedie s náskokom 9,3 bodov pred Koivurantom.
     
    45
    Simon Ammann skáče 125,5 metra a je až za českou dvojicou Janda, Hájek. Pre Švajčiara je to zatiaľ 24. miesto, je zatiaľ predposledným postupujúcim.
     
    44
    Anders Bardal na rozdiel od posledných skokanov predviedol dobrý skok. 127,5 metrov v ľahšom zadnom vetre znamená trinástu pozíciu.
     
    43
    Na podmienky dopláca Andreas Wellinger, ktorý je veľmi nahnevaný. Wellinger sa tiež do druhého kola nepozrie. Za vietor pripisuje šesť bodov, skáče len 117 metrov a je až na 38. pozícii.
     
    42
    Diethart to s postupom do druhého kola bude mať tiež ťažké! To je neskutočné. Diethart mal výborné podmienky, za vietor odpisuje 7,1 metrov, ale dopadá len na 126,5 metrov. Nepostup Morgensterna po jeho zranení nie je až tak veľkým prekvapením, ale že to bude mať nahnuté Diethart, to sa naozaj nečakalo.
     
    41
    Ani Robert Kranjec nebude so svojím skokom spokojný. V protivetre dopadá len na 125,5 metrov a zrejme do druhého kola nepostúpi.
     
    40
    Thomas Morgenstern zrejme posiela do druhého kola Colloreda. Za vietor pripisuje 1,2 bodov, skok sa mu ale vôbec nepodaril. Dopadá na 122 metrov a je to pre neho ťažké lúčenie s individuálnymi pretekmi v Soči. Do druhého kola sa nepozrie – 31. miesto.
     
    39
    Kraus odčíta za vietor 7,6 bodov. Neboli to tak dobré podmienky, aké mal Daiki Ito a Kraus môže byť rád, že vôbec postupuje do druhého kola. Je až osemnásty a zatiaľ predposledný postupujúci.
     
    38
    Daiki Ito využil parádne podmienky. Odčíta za protivietor takmer 11 bodov a mieri na štvrtú pozíciu – 137,5 metrov. Ako bolo povedané, kvôli odpočtu to na vedenie nestačí, aj keď predviedol najdlhší skok dnešného dňa.
     
    37
    Takeuchi využil protivietor a mieri na 132,5 metrov. Je z toho piate miesto.
     
    36
    Damjan atakoval 130 metrovú hranicu! Skokan z klubu SSK SAM Ihan prekonal túto hranicu ešte o pol metra a ide na siedme miesto!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Mitter