Muži - Veľký mostík (1. kolo) 1. Kamil Stoch (kon.) | Muži - Veľký mostík (finále) Víťaz: K. Stoch (kon.)
koniec udalosti
Muži - Veľký mostík (finále)

Víťaz: K. Stoch

Sobota 15.02.2014, 20:00Zimné olympijské hry - Skoky na lyžiach
     
    Máme tu koniec tohto fantastického divadla. (20:44:38)
     
    1
    Hviezda súčasného skoku na lyžiach je úplne jasná – je ním dvadsaťšesťročný skokan z AZS Zakopané menom Kamil Stoch, víťaz olympiády v Soči zo stredného a teraz už aj z veľkého mostíka!
     
    1
    O 1,3 bodov!
     
    1
    Víťazom olympijského preteku na veľkom mostíku na olympiáde v Soči je Kamil Stoch!
     
    1
    To bude vyrovnanosť. Stoch odčíta za vietor 1,8 bodov, ale predvádza o meter kratší skok ako Kasai.
     
    2
    Nakoniec mal Kasai dobré podmienky, prišiel mu protivietor a odpočíta 1,6 bodov. Je to tak, štyridsaťjedenročný japonský skokan má istoiste medailu, teraz záleží na Kamilovi Stochovi, aká bude. Kasai pred jeho skokom vedie!
     
    2
    Tak, dámy a páni na rade je Noriaki Kasai!
     
    3
    Severin Freund predviedol 129,5 metrov. Priebežne sa zaraďuje na druhé miesto, čo znamená, že Prevc má istoiste medailu. Freund musí čakať, zatiaľ je o 2,6 bodov na druhej pozícii. Určite ale bude najlepší z Nemcov.
     
    4
    Prevc pôjde pred Fannemela. Je to 131 metrov pri zlých podmienkach, Prevc si totiž pripisuje za vietor 6,4 bodov. V súčte je to 274,8 bodov a prvé miesto pred Fannemelem o 10,5 bodov.
     
    5
    Koivurantovi fúkol zadný vietor, pripočítava 5,9 bodov, dopadá na 121,5 metrov a je to až siedme miesto. Fannemel je tak stále vo vedení a najhoršie bude piaty.
     
    6
    Gregor Deschwanden asi vedúceho Fannemela neohrozí. Opäť sa vietor zmenil, Deschwandem mal "zadák" a za 124 metrov je to až deviate miesto.
     
    7
    Lenže teraz sa už bude meniť prvé miesto, Anders Fannemel mal totiž dobré podmienky, dopadol na 132 metrov a odčítava za vietor 0,9 bodov. Fannemel má v súčte 264,3 bodov a ide o 6,9 bodov na prvé miesto pred Krausa a Schlierenzauera.
     
    8
    Ito dostal zadný vietor, doskočil na 124 metrov a je z toho až štvrté miesto. Marinus Kraus tak pôjde z 24. miesta po prvom kole minimálne do prvej osmičky!
     
    9
    Hayböck si pripisuje presne 125,5 metrov, k tomu 5,9 bodov navyše za vietor. Nakoniec je z toho tretia priečka.
     
    10
    Taku Takeuchi tiež doplatil na nepriaznivý vietor a pripočítava si za svoj ​​skok 8,5 bodov. Je to pre japonského skokana až piate miesto, dopadol presne na 122,5 bodov.
     
    Schlierenzauer tak predviedol dobrý skok, doteraz tento Rakúšan tróni na druhom mieste za vedúcim Krausom.
     
    Nakoniec to nebol Alexander Pointner, ktorý sa rozhodol k zníženiu nájazdu z okna 32 na okno 31. Do závodu totiž zasiahla jury.
     
    11
    Jan Matura pripočítava 7,8 bodov za vietor. Za 121 metrov ide na ôsme miesto pred Romana Koudelku a bude najlepším českým pretekárom olympijského preteku na veľkom mostíku. Matura bude najhoršie osemnásty.
     
    12
    No to je neskutočné, vietor si naozaj hrá s pretekmi ako mačka s myšou. Maciej Kot pričítava za vietor 8,6 bodov, napriek tomu skáče 123,5 metrov a ide na štvrté miesto.
     
    13
    Tridsaťročný Jernej Damjan z rovnakého okna dopadá na 124,5 metrov. Pre Slovinca je to šiesta pozícia, ide o 2,4 bodov pred Koudelku.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Mitter