Mainz – Hannover 2:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:0 (0:0)
Hannover 96
Piatok 14.02.2014, 20:30 • Coface Arena — Mainz. • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Všetkých priaznivcov nemeckej najvyššej súťaže vítam pri priamom prenose zo zápasu 21. kola, v ktorom na seba narazia Mainz a Hannover.

    Mainz

    Domáci celok sa v tabuľke nachádza so ziskom 30 bodov na deviatom mieste. Na šieste miesto zaručujúce pohárovú Európu stráca domáci tím len tri body. V tabuľke formy, zostavenej z ostatných piatich duelov, eviduje Mainz desať bodov za tri víťazstvá a jednu remízu. Domáci si pokazili peknú sériu bez prehry v minulom kole, kedy nestačili Wolfsburgu na jeho trávniku a podľahli mu rozdielom triedy – 0:3.

    Hannover

    Zhodou okolností je dnešný zápas súbojom dvoch tabuľkových susedov. Hannoveru totiž patrí desiate miesto. Na konte majú hostia 24 bodov, na Mainz tak strácajú už šesť. Dnešný zápas je pre nich teda veľmi dôležitý. V prípade plného bodového zisku sa môžu dotiahnuť na súpera na rozdiel troch bodov. Ak prehrajú a z Mainzu si domov neodvezú ani bod, vznikne medzi týmito celkami už veľmi výrazná priepasť. Hannover eviduje v tabuľke formy sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu. V ostatnom kole prehral na pôde Schalke 0:2.
     
    Najlepším strelcom domácich je Japonec Okazaki, ktorý má na svojom konte deväť gólových zárezov.

    Hosťujúcim TOP strelcom je Mame Diouf, ktorý sa môže pochváliť tým, že je bývalým hráčom Manchestru United. V Bundeslige sa zatiaľ v tomto ročníku presadil sedem krát.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Karius – Pospěch, Geis, Noveski(C), Bell, Park Joo Ho, Díaz, Saller, Malli, Okazaki, Muller.
    Náhradníci: Krešić – Koch, Bungert, Zimling, Ja-Cheol Koo, Choupo-Moting, Parker.

    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Schulz, Schmiedebach, Marcelo, Hoffmann, Stindl(C), Bittencourt, Rudneves, Diouf.
    Náhradníci: Miller – Andreasen, Sakai, Pocognoli, Avevor, Prib, Schlaudraff.

    Rozhodca: Gräfe‎.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám už začal. Úvodný výkop mali domáci.
    Domáci dnes nastupujú v červených dresoch a hostia v zelených.
     
    1
    Rýchly prechod pred bránu hostí domáci nevyšiel podľa predstáv a po faule strácajú loptu. Bránu hostí sa im strelou ohroziť nepodarilo.
     
    2
    Ani ďalší útok domácich sa vážnym nebezpečenstvom pre hostí neskončil, lopta skončila pri brankárovi hostí, ktorý ju dlhý odkopom posiela dopredu.
     
    3
    Tesne pred hranicou 16-tky domácich, sa hostia previnili faule ma tak loptu strácajú. Zatiaľ stále čakáme na prvú strelu v zápase.
     
    4
    Tak až v 4.minúte sme svedkami prvej strely na bránu. Pekná akcia domácich bola zakončená strelou z hranice 16-tky od českého obrancu Pospěcha, lopta však letí až veľmi vysoko nad bránu hostí. Strela českému zadákovi nesadla.
     
    5
    Hostia zatiaľ v úvodných minútach hrajú výlučne na brejky, ale tie im nevychádzajú ako bi si predstavovali. Zatiaľ sledujeme opatrnejší futbal, žiadna väčšia šanca sa nezrodila.
     
    6
    Domáci majú územnú prevahu a sú častejšie pri lopte, avšak moc dopredu nevyrážajú a loptu si prihrávajú medzi sebou v blízkosti svojej brány. Hostia ich však dobre vytláčajú a preto sa domácim pred bránu hostí nedarí dostať.
     
    7
    Teraz sa však lopty zmocnili hostia a mierne pritlačili na domácich. Domáci sa však úspešne menšiemu tlaku bránia.
     
    7
    Avšak hostia stratili loptu a domáci sa rútili do brejku, z pravej strany unikal Saller, ktorý bol nedovolene zastavený. Domáci majú možnosť zahrať nebezpečne vyzerajúci priamy kop.
     
    8
    Hostia celú situáciu dobre ubránili a Rajtoral odhlavičkoval loptu preč.
     
    9
    Hostia sa dostali ku lopte a opäť skúšajú vyvinúť tlak na domácich futbalistov. Avšak ich centre do 16-tky nie sú moc presné a to je ľahká úloha pre domácu obranu.
     
    10
    Hostia však loptu strácajú po chybnej prihrávke. Domáci vyrážajú do protiútoku.
     
    11
    A opäť z protiútoku sa domácim podarilo vyťažiť priamy kop. Center bol zahratý dobre, následne vznikla skrumáž v pokutovom území, lopta sa dostala ku Geisovi, ale jeho pokus míňa bránu.
     
    12
    Žltú kartu dostává Schulz (Hannover 96).
     
    13
    Po pár chvíľach sa potrestaný Schulz dostal ku strele spoza 16-tky, avšak strela opäť letí vysoko nad bránu hostí.
     
    14
    Domáci teraz začínajú tlačiť na hostí, avšak stále sme nevideli výraznejšiu šancu, alebo presnejšiu strelu na bránu. Zatiaľ sa hrá nudnejší futbal, verme že to tak nebude nadlho.
     
    15
    Momentálne sa hraje prevažne v strede poľa, loptu majú viac na kopačkách hostia, avšak nemôžu sa priblížiť ku bráne domácich.
     
    17
    Hostia sa konečne s loptou prebili pred bránu domácich, tesne pred 16-tkou získali priamy kop, ale Husztiho center nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov v pokutovom území domácich.
     
    18
    Rýchly brejk domácich, následne sa po peknej narážačke dostal ku lopte Müller, mohol ísť ešte kúsok dopredu, ale zvolil radšej krížnu strelu po zemi, ktorá však bola nepresná a priestor brány netrafila.
     
    19
    Hostia sa opäť zmocnili lopty, ale nemôžu sa dostať ku ohrozeniu brány domáceho celku. Stále čakáme na väčšiu šancu v zápase. Zatiaľ všetky strely či na jednej alebo druhej strane letia niekam medzi divákov.
     
    20
    Pekné spracovanie v strede poľa od Hoffmanna, ku strele sa spoza 16-tky dostal Diouf, ale jeho strelu zblokoval Geis.
     
    21
    Domáci sa hneď pokúsili udrieť na druhej strane, ku lopte sa dostal ich najlepší strelec Okazaki, ale jeho peknú strelu chytá brankár hostí Zieler.
     
    22
    Domáci rýchly prechod do útoku, lopta sa dostala na dobre nabiehajúceho Müllera, ale ocitol sa v ofsajde a celá akcia domácich je tak zastavená.
     
    23
    Hostia sú častejšie pri lopte, ale všetky ich chabé pokusy o zakončenie akcie sú nepresné a neznamenajú žiadne nebezpečenstvo pre domácich. Domáci začali hrať pasívnejšie a len čakajú čo vymyslia hostia.
     
    24
    Tak pri tejto akcii sa potvrdili moje slová, pekná akcia hostí ale veľmi nepresná strela Diouf. Brankár domácich zasahovať nemusel.
     
    25
    Momentálne sa hrá futbal zo strany na stranu, ani jeden z tímov si dlhšie nedokáže podržať loptu.
     
    27
    A gólu sme sa mohli dočkať práve teraz! Domáci brankár Karius po akcii hostí zobral loptu do svojho náručia, išiel rozohrať loptu, ktorú chcel poslať na nohy svojho stopéra Noveskiho, ale nevšimol so pred sebou Bittencourta, ktorému omylom poslal loptu, ten sa rútil sám na neho, ale brankár domácich svoju chybu napravil a krásne mu zobral loptu z pod nôh.
     
    28
    Domáci sa teraz zbavili menšieho tlaku hostí a skúšajú sa dostať pred bránu hostí. Zatiaľ sa im tam vďaka pozornej obrane hostí nedarí dostať.
     
    29
    Do brejku sa dostali domáci futbalisti, ku lopte sa dostal Saller, ale jeho pokus končí len v náručí brankára hostí.
     
    30
    Ani brejk hostí sa ničím zvláštnym neskončil. Saller zblokoval pokus Dioufa pred 16-tkou domácich.
     
    32
    Opäť sledujeme obraz hry, keď lopta lieta zo strany na stranu. Diváci toho zatiaľ moc pohľadného v zápase nevideli.
     
    33
    Hostia po útočnej aktivite Husztiho získavajú rohový kop.
     
    34
    Opäť bolo rušno v 16-tke domácich, po rohu sa dostal ku lopte Marcelo, ktorý centroval do 16-tky, lopta sa dostala ku Dioufovi, ale krásnou zkĺzačkou mu ju zobral domáci kapitán Noveski.
     
    35
    Aj domáci získali rohový kop, útočná snaha v 16-tke domácich od Park Joo Ho priniesla aspoň rohový kop pre domácich.
     
    35
    Aj na druhej strane bolo po rohu v 16-tke hostí veselo, lopta lietala od jedného hráča ku druhému, napokon vyslal tvrdú strelu na bránu hostí Okazaki, ale brankár Zieler všetko videl a pohotovým zákrokom loptu vyrazil preč.
     
    36
    Opäť sa dlhšiu dobu nič zaujímavé nedeje. Pripadá mi to tak, že sa jeden z tímov dostane do väčšej šance, potom sa nič zaujímavé dlhšie nedeje a zase príde väčšia šanca, ale tie nič neprinesú.
     
    38
    Domáci sa po sérii pekných prihrávok dostali až pred bránu hostí, ale tam to až moc prekombinovali a do šance sa napokon ani nedostali.
     
    39
    Hoffmann vybojoval pre hostí priamy kop, ale to neznamenalo žiadne nebezpečenstvo pre domácich, pretože sám faulovaní centroval nepresne a lopota sa ku žiadnemu jeho spoluhráčovi nedostala.
     
    40
    Hostia sa teraz na dlhší čas zmocnili lopty, ale to je tak všetko. Pred bránu domácich sa nemôžu dostať a navyše ich zdobia nepresné prihrávky.
     
    41
    Do vzdušného súboja v 16-tke hostí sa dostali brankár Zieler a Okazaki, avšak kanonier domácich si počínal nedovolene a do zakončenia sa nedostal.
     
    43
    Teraz opäť nič zaujímavého nesledujeme, oba tímy už len čakajú na koniec prvého polčasu. Môžme kľudne povedať, že po celý čas sledujeme opatrnejší futbal.
     
    44
    Pri lopte sú teraz domáci, ale dopredu sa nehrnú. Kombinujú v blízkosti svojej brány a do svojej kombinácie zapájajú aj svojho brankára.
     
    45
    Hlavný rozhodca nenastavil ani minútu a tak sa prvý polčas končí remízou 0:0.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu je za nami, skončil sa bezgólovou remízou 0:0. Sledovali sme opatrnejší futbal a tak aj šancí bolo minimum. Najväčšiu šancu mali v prvom polčase hostia, keď v 27.minúte zle rozohral loptu domáci brankár do nájazdu na neho sa dostal Bittencourt, ale brankár domácich svoju chybu krásnym zákrokom napravil. Vzhľadom na obraz hry môžme povedať, že prvý polčas sa skončil zaslúženou remízou. Dúfajme, že obraz hry sa v druhom polčase zmení a dočkáme sa aj šancí a hlavne gólov.
     
    Druhý polčas sa nám o malú chvíľu začne. Na ihrisko už prichádzajú obaja aktéri dnešného zápasu spolu s rozhodcami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci spravili do druhého polčasu zmenu. Odchádza Park Joo Ho a prichádza Choupo-Moting.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
    Dočkáme sa gólu konečne v druhom polčase ?
     
    47
    Nový muž na ihrisku Choupo-Moting sa v pred 16-tkou hostí dostal ku strele, ale jeho pokus letí mimo bránu. Brankár hostí loptu, smerujúcu po zemi len kontroloval.
     
    48
    Lepšie začali druhý polčas hostia, Diouf sa snažil z pravej strany poslať prízemný center do 16-tky domácich, ale lopta skončila len pri domácom Geisovi.
     
    49
    Hosťom sa stále dari držať loptu, kombinujú, ale do šance sa im dostať nie je súdené. Pár krát už v strede poľa stratili loptu, ale hneď ju aj získali.
     
    50
    Rudņevsov pokus letí vysoko nad bránu domácich.
     
    51
    Mainz dal gól!
    Tak prvého gólu v zápase sme sa konečne dočkali, podarilo sa ho dať domácim a tak je stav zápasu 1:0! Gól padol po peknom a rýchlom brejku domácich, za obranu si skvelo nabehol MALI, dostal sa sám do nájazdu na brankára hostí, ktorého si pekne obhodil a lopta doplávala do siete.
     
    52
    Hostia sú zaskočení po tomto góle, a zbrane neskladajú a stále bojujú. Opäť sa im darí si dlhšie na kopačkách podržať loptu, ale do šance sa stále nie a nie dostať.
     
    53
    Tlak hostí začína narastať, po peknej kombinácii sa ku strele spoza 16-tky dostal Huszti, vyslal krásnu strelu, ale tú dokázal skvelý brankár domácich Karius vyraziť na rohový kop.
     
    54
    Roh hostí pre domáci celok neznamenal žiadne nebezpečenstvo. Domáci tak môžu hru upokojiť a skúsiť ohroziť bránu hostí.
     
    55
    Za faul odzadu dostáva Bittencourt žltú kartu.
     
    56
    Hostia začínajú opäť tlačiť, Schmiedebach sa dostal ku strele, ale bránu domácich netrafil. Lopta skončila niekde pri divákoch.
     
    57
    Zdá sa, že tlak hostí sa skončil. Loptu teraz majú domáci futbalisti a v pohode si kombinujú v blízkosti svojej brány. Nemajú sa kam náhliť.
     
    59
    Noveski získal pre domácich priamy kop, po peknom centri sa do zakončenia dostal Malli, ale svoj druhý gól v zápase a ani druhý gól domácich nepridal.
     
    60
    Celý štadión tlieska, z hry odchádza autor zatiaľ jediného gólu Malli, ktorého nahradí Ja-Cheol Koo.
     
    61
    Striedajú aj hostia. Z hry odchádza Bittencourt, ktorý má žltú kartu a nahradí ho Prib.
     
    62
    Opäť sa hosťom podarilo sa dostať do brejku, a získali z pravej strany priamy kop.
     
    62
    Z priameho kopu napokon bude rohový kop. Lopta po centri z priameho kopu poslal za postrannú čiaru Pospěch.
     
    63
    Roh bol zahratý dobre, a lopta putuje na ďalší rohový kop pre hostí.
     
    64
    Po rohu sa žiadne nebezpečenstvo pred bránou domácich nekonalo, ale do brejku sa dostali domáci a brankár Zieler však nebezpečenstvo uhasil rýchlym vybehnutím z brány a následným odkopom lopty preč.
     
    65
    Nový muž na ihrisku na starne hostí za zapísal žltou kartou za faul odzadu.
     
    66
    Domáci sa dostali do brejku, ale najlepší strelec domáceho tímu Okazaki sa ocitol v ofsajde a tak nemohol v útočnej akcii pokračovať.
     
    67
    Rudņevsov pokus skončil len v náručí domáceho brankára. Ten sa s rozohrávkou moc neponáhľa.
     
    68
    A už to mohlo byť 2:0 pre domácich! Veľká chyba v zadných radoch hostí, do nájazdu na brankára Zielera sa dostal Choupo-Moting, ale ten loptu napálil len do padajúceho brankára hostí ,ktorý do poslednej chvíle čakal čo Choupo-Moting urobí.
     
    69
    Choupo-Moting skvelo naskočil do zápasu a je veľmi aktívny. Už narobil poriadny prievan v obrane hostí. Dobrý ťah domáceho trénera ho poslať na druhý polčas.
     
    70
    Geis vybojoval rohový kop pre domácich.
     
    71
    Roh zahrali domáce veľmi zle, loptu vo vzduchu do náručia berie brankár hostí Zieler.
     
    73
    Ďalekonosný pokus Okazakiho nemal problém si postrážiť brankár hostí Zieler a loptu v pohode chytá. Hostia začínajú pomaly útočiť do plných.
     
    74
    Stindl ťahal útočnú akciu hostí, ale previnil sa faulom a tak nemohol v akcii hostí pokračovať.
     
    75
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Schulz, prichádza Schlaudraff.
     
    76
    Dnes veľmi aktívne hrajúci Choupo-Moting si dobre nabehol za obranu hostí, ale ocitol sa v tesnom ofsajde a tak v akcii nemohol pokračovať.
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Benedikt Saller, prichádza Zimling.
     
    78
    Očakávame teraz čoraz väčší tlak hostí ,ktorý prehrávajú o gól a ak majú záujem dnes brať body, musia ten gól čo najrýchlejšie streliť. Domáci už viac menej len bránia, ale hostia sa do šance dostať nemôžu.
     
    79
    Choupo-Moting si v osobnom súboji počínal nedovolene a tak stráca loptu. Domáci sa musia rýchlo vracať späť.
     
    80
    Hostia podľa očakávania sú častejšie pri lopte, snažia sa útočiť a predvádzajú aj pekné akcie začo im patrí pochvala. Avšak chybujú vo finálnej fáze, keď zle prihrajú alebo odcentrujú loptu.
     
    81
    Prib vybojoval po útočnej snahe pre hostí rohový kop.
     
    82
    Rajtoral sa po rohu dostal do zakončenia, ale jeho pokus letí veľmi vysoko nad bránu domácich. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    83
    Ja-Cheol Koo sa hnal s loptou dopredu, stratil ju a tak fauloval. Kartu však nevidí. Hostia sa už čoraz viac a viac tlačia pred bránou domáceho tímu.
     
    84
    Pekný zákrok brankára Zieler, keď sa musel poriadne natiahnuť za strelou Zimlinga, ktorá bola umiestená dobre. Hostia tak ešte živia šancu na strelenie gólu!
     
    85
    Žltú kartu dostává Zimling (1. FSV Mainz 05).
     
    86
    Stindl bol zastavený v strede poľa nedovolene a domáci tak zbrzdili útočnú akciu hostí. Hosťom sa už čas rýchlo kráti.
     
    87
    Čo raz viac začínajú domáci zastavovať útočné akcie hostí faulom. Júnior Díaz teraz poslal k zemi Dioufa.
     
    88
    Hostia sa už zdržujú výrazne v blízkosti brány domácich. Snažia sa o vyrovnanie, ale čas hrá proti nim. Hoffmann centroval do 16-tky domácich, loptu však odhlavičkoval preč Pospěch.
     
    89
    V závere zápasu už ojedinelý útok domácich, spoza 16-tky pálil Ja-Cheol Koo, ale lopta letí vysoko nad bránu hostí.
     
    90
    Rozhodca nadstavuje ešte 3 minúty. Hostia sa už vyberajú smerom dopredu.
     
    91
    Do prečíslenia sa dostali domáci, ktorý sa musia brániť útoku hostí ,ale dokázali sa dostať do brejku, avšak poistku v podobe gólu nedokázali dať. Lopta po strele Diouf letí vysoko nad bránu hostí.
     
    92
    Mainz dal gól!
    Je rozhodnuté! Domáci dávajú poistku v zápase a tak sa už určite stanú víťazom zápasu! Do brejku sa dostali domáci, po krásnej kombinácii a sérii prihrávok dokázli domácu úplne vyšachovať obranu hostí spolu s brankárom a CHOUPO-MOTING nemal problém po peknej prihrávke zasunúť loptu do prázdnej brány. Choupo-Moting si naozaj za výkon v druhom polčase, keď naskočil do hry gól zaslúžil – 2:0!
     
    93
    Po góle rozhodca ukončuje zápas, ktorý sa končí výsledkom 2:0!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas nemeckej Bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 a Hannover 96 sa končí víťazstvom domácich, keď sme góly videli až v druhom polčase, v 51.minúte sa presadil Mali a v samom závere pridal poistku Choupo-Moting. Tak po opatrnom prvom polčase sa osmelili lepšie domáci a zápas dokázali vyhrať. Aj v druhom polčase to bola celkom vyrovnaná hra, ale predsa boli o niečo lepší domáci a tak víťazia v tomto zápase.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok neskorého večera a príjemný víkend. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (22:29:33)

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Mali, 92. Choupo-Moting

    Karty:   85. Zimling (MAI) – 12. Schulz (HAN), 55. Bittencourt (HAN), 65. Prib (HAN)


    1. FSV Mainz 05: Karius – Pospěch, Geis, Noveski(C), Bell, Park Joo Ho, Díaz, Saller, Malli, Okazaki, Muller.
    Náhradníci: Krešić – Koch, Bungert, Zimling, Ja-Cheol Koo, Choupo-Moting, Parker.

    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Schulz, Schmiedebach, Marcelo, Hoffmann, Stindl(C), Bittencourt, Rudneves, Diouf.
    Náhradníci: Miller – Andreasen, Sakai, Pocognoli, Avevor, Prib, Schlaudraff.

    Rozhodca: Gräfe‎