Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Rakúsko
Piatok 14.02.2014, 18:00 • Veľký ľadový palác • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Predsa len sa to mohlo Rakúšanom poradiť. Ulmer dostal namazané na modrú, odkiaľ tvrdou delovkou len tesne minul bránu. Škoda pre rakúske mužstvo, že obrancovi Ulmerovi nesadla strela lepšie.
     
    45:40
    Rakúšania mali obrovskú príležitosť na čestný zásah ! Rýchla prihrávka našla našliapnutého Setzingera, ktorý v súboji zoči-voči Luongovi neuspel. Ten podržal svojich!
     
    42:05
    Duchene dostal puk na pravú stranu, mieril to do horných partií, ak by mu to padlo, jednalo by sa o veľmi utešený zásah. Napokon však po jeho zakončení puk škrtol len spojnicu.
     
    36:48
    Kanada dala gól!
    Kanada sa dokázala presadiť aj počas oslabenia, jej hokejisti sa už vyložene bavia hokejom. Puk si zobral na svoju hokejku RYAN GETZLAF, ktorý nikomu nenahrával, krásnou sťahovačkou sa dostal do streleckej šance. tú premenil backhandovým zakončením. Krásna individiuálnu akciu Getzlafa, ktorému pri tomto zásahu nik neasistoval.
     
    35:10
    Jamie Benn zasiahol svojho protihráča hokejkou do tváre. Rakúsky hokejista mal v tvári aj krv. Kanada tak bude čeliť štvor minútovému oslabeniu.
     
    34:50
    To obstarol Corey Perry, ktorý nič nevymýšľal, nešiel do blafáku, snažil sa to namieriť nad lapačku rakúskeho brankára, no puk poslal priamo do nej. Starkbaum len nastavil lapačku, do ktorej mu spadol puk!
     
    34:50
    Kanadskí hokejisti sa ako smršť opäť rútili do obrovskej šance, ktorú zastavili hokejisti Rakúska len za cenu faulu. Rozhodca skrížil ruky, bude to trestné strieľanie.
     
    34:33
    Kanada dala gól!
    Už je to 5:0 v prospech obrovského favorita. Toews nahodil zľava puk pred bránu, kde sa ho všemožne snažil pretlačiť za bránu Marleu, Starkbuam však odolal, až do momentu, kedy do skrumáže priskočil JEFF CARTER, ktorý dokázal upratať puk do brány. Asistencie : Jonathan Toews, Patrick Marleau.
     
    33:40
    Martin St. Louis však následne ukázal, čo je jeho prednosťou. Ukázal nám svoj vynikajúci prehľad v hre, na druhej strane našiel úplne voľného Kunitza, ktorý to chcel mieriť medzi nohy rakúskeho brankára. Ten však udržal svoj postoj a puk vyrazil!
     
    28:42
    Rakúsko si zahrá po druhý raz v prostrednej časti presilovú hru. Patrice Bergeron sa dopustil hákovania pri snahe získať puk v obrannom pásme súpera.
     
    24:09
    Kanada dala gól!
    Obrovská chyba rakúskej defenzívy, ktorú tím ako Kanada bez mihnutia oka trestá. Starkbaum chcel pomôcť svojim spoluhráčom, išiel za bránu, tam mu však puk zobral JEFF CARTER, ktorý ho už poľahky zasunul do svätyne Rakúska. Bez asistencie.
     
    22:39
    Kanada dala gól!
    Rakúska rozohrávka sa odrazila ku Crosbymu, ktorý sa spoločne s Carterom dostal do prečíslenia dvoch proti jednému. Kanadský kapitán ukázal svoj nesmierny prehľad v hre, vynikajúco si počkal a puk naservíroval Marleuovi pred prázdnu bránu. Ten ešte nahral o tyčku JEFFOVI CARTEROVI, ktorý už nemohol nedať. Asistencie : Patrick Marleu, Sidney Crsoby.
     
    21:30
    Thomas Vanek donútil strelou z medzi kružia Luonga predviesť naplno svoje brankárske umenie. Rakúsky kapitán sa následne snažil sprava poslať puk pred bránu, ani to mu však nevyšlo.
     
    20:29
    Jeff Carter sa dopustil v obrannom pásme Kanady podrazenia. Rakúsko si zahrá po prvý raz v zápase v početnej prevahe.
     
    18:10
    Kontaktný zásah Rakúska visí v posledných sekundách na vlásku. Po strele Michala Raffla sa Luongo zbytočne obzeral, puk nedokázal chytiť, zachránila ho však tyčka!
     
    17:50
    Strelu Trantinga od modrej čiary nemusel Luongo likvidovať, puk sa však od Vlasica veľmi nepríjemne odrazil pred bránkovisko, kde sa takmer Rakúšania dostali k dorážke.
     
    15:10
    Tak toto je neskutočné, aký zámok predviedla Kanada. Rakúšania sa po skončení oslabenia nedostali ani k tomu, aby mohli vystriedať. Kanadskí hokejisti to pálili z každej pozície, našťastie pre Rakúsko, bola ich muška dosť vychýlená.
     
    13:20
    Veľmi rýchly prechod Kanady do útočnej tretiny, Tavares prenechal puk Crosbymu, ktorý okamžite zakončil tiahlou strelou. Nechýbalo veľa, kapitán Javorového listu minul bránu len tesne.
     
    12:10
    Kanada si zahrá v presilovej hre. Thomas Hundertpfund si musí nútene oddýchnuť za hákovanie.
     
    11:40
    Tvrdá strela Duncana Keitha od modrej čiare skončila len na zadnom mantineli, od ktorého sa puk veľmi zaujímavo odrazil na hokejku Crosbyho. Kapitán Kanady späť nabil na modrú Keithovi, ktorý ponúkal strieľanou prihrávkou puk Kunitzovi na teč. Starkbaum si s touto situáciou poradil, rovnako aj s následnou strelou St. Louisa z bezprostrednej blízkosti. Skúsený útočník mieril len do stredu.
     
    10:12
    Kanada dala gól!
    Kanada predviedla smrtiaco rýchlu akciu. Puk zaviezol do pásma Corey Perry, ktorý ukážkovou zadovkou prenechal puk pod seba obrancovi WEBBEROVI. Ten je svojimi delovkami príklepom povestný a teraz nám ukázal jednu z nich. Presný zásah sa ešte overoval na videu, no bol to veľmi rýchly telefonát. Asistencia : Corey Perry.
     
    06:45
    Rakúšania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Puk dostal na pravú stranu Raffl, ktorý sa snažil nájsť pred bránou svojho spoluhráča, no do jeho prihrávky sa obetavo položil jeden z obrancov Kanady.
     
    05:24
    Kanada dala gól!
    Kanada sa dostáva do vedenia svojim typickým presným zásahom. Jonathan Toews vyhral buly, puk sa dostal na hokejku DREWA DOUGHTYHO, ktorý od modrej čiary len tak ľahko nahodil puk na rakúsku bránu a puk prepadol až za Starkbauma. Zdalo sa, že tam bola teč Cartera, respektíve Nasha. Presný zásah však zatiaľ pripísaný Doughtymu. Asistencia : Jonathan Toews.
     
    05:20
    Tavares sa pekne preštrikoval stredom útočného pásma až do zakončenia. Proti jeho strele zapracoval svojim rýchlym betónom Starkbuam.
     
    01:17
    Do svojej prvej veľkej šance sa takmer dostal Sidney Crosby, toho však na poslednú chvíľu obrancovia Rakúska nepustili k strele, Starkbuam následný backhand pokryl.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Drew Doughty (Jonathan Toews), 11. Shea Webber (Corey Perry), 23. Jeff Carter (Patrick Marleu, Sidney Crosby), 25. Jeff Carter (Bez asistencie), 35. Jeff Carter (Jonathan Toews, Patrick Marleau), 37. Ryan Getzlaf (Bez asistencie)


    Kanada: Luongo (Smith) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Subban – Kunitz, St. Louis, Crosby (C) – Duchene, Getzlaf, Perry – Marleau, Toews, Nash – Benn, Bergeron, Carter – Tavares
    Rakúsko: Starkbaum (Lange – 40. minúty) – Ulmer, Pock, Trattnig, Lakos, Altmann, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer – M. Raffl, Grabner, Lebrer – Koch, Vanek (C), Setzinger – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Latusa, M. Ibererer, Herburger

    Rozhodca: Dave Jackson (USA), Konstantin Olenin (RUS) – Lonnie Cameron (CAN), Miroslav Valach (SVK).