Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Rakúsko
Piatok 14.02.2014, 18:00 • Veľký ľadový palác • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    36:48
    Kanada dala gól!
    Kanada sa dokázala presadiť aj počas oslabenia, jej hokejisti sa už vyložene bavia hokejom. Puk si zobral na svoju hokejku RYAN GETZLAF, ktorý nikomu nenahrával, krásnou sťahovačkou sa dostal do streleckej šance. tú premenil backhandovým zakončením. Krásna individiuálnu akciu Getzlafa, ktorému pri tomto zásahu nik neasistoval.
     
    34:33
    Kanada dala gól!
    Už je to 5:0 v prospech obrovského favorita. Toews nahodil zľava puk pred bránu, kde sa ho všemožne snažil pretlačiť za bránu Marleu, Starkbuam však odolal, až do momentu, kedy do skrumáže priskočil JEFF CARTER, ktorý dokázal upratať puk do brány. Asistencie : Jonathan Toews, Patrick Marleau.
     
    24:09
    Kanada dala gól!
    Obrovská chyba rakúskej defenzívy, ktorú tím ako Kanada bez mihnutia oka trestá. Starkbaum chcel pomôcť svojim spoluhráčom, išiel za bránu, tam mu však puk zobral JEFF CARTER, ktorý ho už poľahky zasunul do svätyne Rakúska. Bez asistencie.
     
    22:39
    Kanada dala gól!
    Rakúska rozohrávka sa odrazila ku Crosbymu, ktorý sa spoločne s Carterom dostal do prečíslenia dvoch proti jednému. Kanadský kapitán ukázal svoj nesmierny prehľad v hre, vynikajúco si počkal a puk naservíroval Marleuovi pred prázdnu bránu. Ten ešte nahral o tyčku JEFFOVI CARTEROVI, ktorý už nemohol nedať. Asistencie : Patrick Marleu, Sidney Crsoby.
     
    10:12
    Kanada dala gól!
    Kanada predviedla smrtiaco rýchlu akciu. Puk zaviezol do pásma Corey Perry, ktorý ukážkovou zadovkou prenechal puk pod seba obrancovi WEBBEROVI. Ten je svojimi delovkami príklepom povestný a teraz nám ukázal jednu z nich. Presný zásah sa ešte overoval na videu, no bol to veľmi rýchly telefonát. Asistencia : Corey Perry.
     
    05:24
    Kanada dala gól!
    Kanada sa dostáva do vedenia svojim typickým presným zásahom. Jonathan Toews vyhral buly, puk sa dostal na hokejku DREWA DOUGHTYHO, ktorý od modrej čiary len tak ľahko nahodil puk na rakúsku bránu a puk prepadol až za Starkbauma. Zdalo sa, že tam bola teč Cartera, respektíve Nasha. Presný zásah však zatiaľ pripísaný Doughtymu. Asistencia : Jonathan Toews.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Drew Doughty (Jonathan Toews), 11. Shea Webber (Corey Perry), 23. Jeff Carter (Patrick Marleu, Sidney Crosby), 25. Jeff Carter (Bez asistencie), 35. Jeff Carter (Jonathan Toews, Patrick Marleau), 37. Ryan Getzlaf (Bez asistencie)


    Kanada: Luongo (Smith) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Subban – Kunitz, St. Louis, Crosby (C) – Duchene, Getzlaf, Perry – Marleau, Toews, Nash – Benn, Bergeron, Carter – Tavares
    Rakúsko: Starkbaum (Lange – 40. minúty) – Ulmer, Pock, Trattnig, Lakos, Altmann, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer – M. Raffl, Grabner, Lebrer – Koch, Vanek (C), Setzinger – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Latusa, M. Ibererer, Herburger

    Rozhodca: Dave Jackson (USA), Konstantin Olenin (RUS) – Lonnie Cameron (CAN), Miroslav Valach (SVK).