Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Rakúsko
Piatok 14.02.2014, 18:00 • Veľký ľadový palác • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanadskí hokejisti tak dve povinné jazdy proti slabším súperom zvládli a už sa tešia na súboj s Fínmi, v ktorom sa rozhodne o víťazovi B skupiny. Rakúšanov zas čaká duel s Nórmi, ktorí bude pre nich taktiež dôležitý. Z mojej strany je to všetko, prajeme Vám pekný víkend, so ZOH. (20:13:15)
     
    V tretej tretine sme sa teda presného zásahu nedočkali, príležitosti naň však bolo bohate na oboch stranáchm špeciálne však na tej kanadskej. Hviezdna partia okolo Sidneyho Crosbyho v tretej tretine dominovala, súpera si točila vo svojom útočnom pásme, ako len chcela. Presný zásah z toho však nevyťažila, brankár Rakúska Lange, ktorý do stretnutia nastúpil až na poslednú tretinu si tak udržal čisté konto. Rakúšania mali takisto dve sľubné šance na zaznamenanie čestného gólu, no Luongo dnes zatiahol roletu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Kanada neustále búši do svojho súpera, puky tam lietajú okolo Langeho jedna radosť, tuším tam zvonila aj tyčka, no už to naozaj vyzerá tak, že v tretej tretine sa presného zásahu nedočkáme.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta zápasu.
     
    58:20
    Predsa len sa to mohlo Rakúšanom poradiť. Ulmer dostal namazané na modrú, odkiaľ tvrdou delovkou len tesne minul bránu. Škoda pre rakúske mužstvo, že obrancovi Ulmerovi nesadla strela lepšie.
     
    57:46
    Rakúšania sa len s ťažkosťou bránia a vyhadzujú puky. na čestný zásah to z ich strany už nevyzerá.
     
    56:45
    Hrá sa v blízksoti Langeho, kde svoje kombinácie opäť predvádza prvý útok Kanady.
     
    55:44
    Chvíľu to vyzeralo na rakúske prečíslenie troch proti dvom, prihrávka však bola veľmi nepresná a puk skončil len na mantineli. Kanada sa už medzitým dokázala v obrane sformovať.
     
    55:00
    Marleau si to hodil medzi trojicu protihráčov, napriek tomu, že bojoval ako lev o puk prišiel. Ten Rakúšania len vyhadzujú do stredného pásma, na viac im už sily nestačia.
     
    54:00
    Kanada už do svojej hry zaradila aj viacero exhibičných prvkov, s tvrdou delovkou Webbera si Lange dokázal poradiť. Možno by sa dalo očakávať, že za súčasného stavu sa už Kanada nebude snažiť príliš útočiť, opak je však pravdou.
     
    53:00
    Elitný útok Kanady si to tam v útočnom pásme hádzal jedna radosť, krížne prihrávky cez celé pásmo však nepriniesli úspech. Ďalší presný zásah z toho nebol, tretiu tretinu tak zatiaľ oznažujeme ako bez gólovú.
     
    52:10
    Rakúsko už nie je ani z časti také aktívne a dôrazné. S blížiacim sa koncom zápasu už hráči našich západných susedov len tak vykorčuľovávajú.
     
    51:10
    Po Tavaresovom peknom ťahu a následnom zakončení tohto centra skončil puk mimo Langeho brány. Kanada ostáva v tlaku, obranné pásmo Rakúšanov horí.
     
    50:50
    Getzlaf predviedol svoju typickú sťahovačku, ktorú sme dnes už videli pri jeho góle v druhej tretine. Tentoraz nezakončoval, hľadal jedného zo svojich spoluhráčov pred bránou, kde však bol aj rakúsky obranca.
     
    50:00
    Po Setzingerovej nepríjemnej strele sa len Luongo otočil za seba. Puk skončil na jeho šťastie na zadnom mantineli. Kompletný prvý útok Kanady trielil okamžite dopredu.
     
    49:10
    Ďalší zákrok Langeho. Kanada sa nechce uspokojiť so šiestimi zásahmi v rakúskej sieti. Rada by sa strelecky presadila aj v záverečnej časti. Má na to ešte dostatok času.
     
    48:40
    Lange zatiaľ drží čisté konto, toto tvrdenie platí aj po zakončení Tavaresa. Vhadzuje sa po ľavici náhradného brankára Rakúska.
     
    47:40
    Do situácie troch proti trom najprv išli Rakúšania, ktorí v útočnom pásme o puk prišli, do rýchleho brejku okamžite vyrazili Javorové listy. Crosbymu však jeho úmysel nevyšiel, St. Louis je od začiatku prostredne tretiny veľmi aktívny.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Drew Doughty (Jonathan Toews), 11. Shea Webber (Corey Perry), 23. Jeff Carter (Patrick Marleu, Sidney Crosby), 25. Jeff Carter (Bez asistencie), 35. Jeff Carter (Jonathan Toews, Patrick Marleau), 37. Ryan Getzlaf (Bez asistencie)


    Kanada: Luongo (Smith) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Subban – Kunitz, St. Louis, Crosby (C) – Duchene, Getzlaf, Perry – Marleau, Toews, Nash – Benn, Bergeron, Carter – Tavares
    Rakúsko: Starkbaum (Lange – 40. minúty) – Ulmer, Pock, Trattnig, Lakos, Altmann, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer – M. Raffl, Grabner, Lebrer – Koch, Vanek (C), Setzinger – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Latusa, M. Ibererer, Herburger

    Rozhodca: Dave Jackson (USA), Konstantin Olenin (RUS) – Lonnie Cameron (CAN), Miroslav Valach (SVK).