Osasuna – Getafe 2:0 (kon.) | Valladolid – Elche 2:2 (kon.) | Sociedad – Levante 0:0 (kon.)
Sevilla – Barcelona 1:4 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
2:0 (1:0)
Getafe CF
Nedeľa 09.02.2014, 12:00 • Estadio El Sadar • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Osasuna Pamplona dala gól! Nestalo sa tak, naopak do protiútoku sa vydala dvojica domácich hráčov, celú zodpovednosť však na seba prebral ROBERTO TORRES, ktorého nedostihol ani jeden z hráčov Getafe a tak mal veľa času na prekonanie Moyu!
     
    86
    Domáca defenzíva sa teraz poriadne zapotila! Po centri do šestnástky v nej nastal chaos, smerom na bránu pálili Colunga aj León, no ani jeden z nich neprestrelil defenzívny val Pamplony.
     
    84
    Adrián Colunga sa takmer dostal do samostatného úniku, no brankár Fernández včas vybehol a hodil sa zakončovateľovi pod nohy a čisto mu loptu odobral.
     
    76
    tretí raz v zápase strieda aj domáca Pamplona, z ihriska odkráčal Cejudo, ktorého vymení Oier.
     
    75
    Na opačnej strane sa peknou ďalekonosnou strelou prezentoval León, no jeho pokus len tesne minul ľavú spojnicu žrdí.
     
    74
    Domáci hráči takmer strelili druhý gól! Z priameho kopu priletel do šestnástky prudký center, na ktorý sa snažila zareagovať hneď trojica hráčov, no ani jeden z nich loptu netrafil!
     
    73
    Po ľavej strane do útoku postupoval Roberto Torres, toho nešetrne k zemi poslal Borja. Hlavný rozhodca neváha a vyťahuje kartu žltej farby.
     
    72
    Prichádza posledné striedanie na strane Getafe, z ihriska odíde Míchel, ktorého dnes príliš vidieť nebolo, na jeho miesto príde Gavilán.
     
    67
    Hráčom hostí sa priamy kop nepodaril, dopredu naopak postupovali domáci hráči. Armenteros bol nešetrne zostrelený Álvarom Arroyom, za čo vidí hráč Getafe taktiež žltú kartu.
     
    66
    Diego Castro inkasoval na polovici Pamplony veľmi nepríjemný šľapák od Armenterosa, ten za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    63
    Po ňom sme sledovali prečíslenie 2 na 1, do ktorého sa pustili hráči Pamplony. Celá akcia sa skončila zakončením Armenterosa, no iba do miest kde stál pozorný Moyá.
     
    58
    Naopak, hrozilo, že Pamplona podnikne protiútok, túto hrozbu sa snažil eliminovať Alexis. Pri tom však fauloval, za čo vidí aj kartu žltej farby.
     
    56
    Z ničoho nič sa Colunga ocitol v príležitosti na vyrovnanie! Po výbornej prihrávke sa mu podarilo prekonať domáceho gólmana, no ten strelu ešte spomalil a jeden z obrancov Pamplony stihol loptu, ktorá smerovala do prázdnej brány odkopnúť ešte pred bránkovou čiarou!
     
    45+1
    Napokon sa tak deje, v prvej minúte nadstaveného času prichádza už štvrté striedanie v zápase vynútené zranením, zápas teda končí pre De las Cuevasa, jeho miesto zaujme Roberto Torres.
     
    44
    S tým si už obrana Getafe poradila, no nasleduje už druhé prekvapivé striedanie tímu hostí! Z ihriska odíde Rafa, na jeho miesto príde Alexis.
     
    43
    A takmer sa to hráčom podarilo! Nedôsledný odkop obrany skončil na kopačkách De las Cuevasa. Ten z veľkej diaľky vystrelil, no Moyovi vypadla lopta z náručia. O dorážku sa ešte snažil Silva, no ten trafil brankára hostí. Ďalší rohový kop pre Osasunu.
     
    41
    Rovnako na tom je zrejme aj Puñal, tréner nechce nič riskovať,sťahuje ho z ihriska. Opačným smerom vybieha Lolo.
     
    41
    Zdravotný stav zrejme neumožňuje pokračovať Maricovi v zápase, na trávniku ho nahradí Adrián Colunga.
     
    34
    A takmer bolo vyrovnané! Lafita sa po rohovom kope dostal do zakončenia hlavou, jeho pokus však len o milimetre minul pravú žrď!
     
    19
    Ďalšia možnosť pre Getafe! Center z ľavého krídla Fernández síce vyboxoval, no lopta sa dostala len k Arroyovi, ktorý neváhal a z veľkej diaľky vypálil. Ani tento pokus sa však nevmestil do priestoru brány.
     
    16
    De las Cuevas sa takmer ocitol v ďalej gólovej príležitosti, po centri z priameho kopu sa snažil o zakončenie v sklze. Jeho noha minula letiacu loptu len o centimetre.
     
    15
    Po ďalšom nepríjemnom zákroku sa už na ihrisku bude žltiť, Cejudo inkasoval lakeť do tváre od Roberta Laga.
     
    10
    Hostia pritvrdzujú, po ďalšej peknej kombinácii Maricu a Lafitu prišla strela v podaní druhého menovaného. Našťastie pre fanúšikov domácich stál v bráne pozorný Fernández.
     
    7
    Osasuna Pamplona dala gól! Domácim hráčom sa dokonale podarilo zaskočiť obranu Getafe! ORIOL RIERA obalamutil defenzívu hostí, výborne si nabehol za jej obranný val, kde dostal presnú prihrávku a pohotovo preloboval brankára Moyu!
     
    2
    A ten sa im takmer podarilo premeniť! Center bol smerovaný na hlavu Leóna, ten loptu netrafil, Fernández iba vyrazil pred seba a Leónovi sa v páde nepodarilo nasmerovať loptu medzi tri žrde.

    Andrej Marienka

    Góly: 7. Riera, 88. Torres

    Karty:   66. Armenteros (OSA) – 15. Lago (GET), 58. Alexis (GET), 67. Arroyo (GET), 73. Borja (GET)


    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Marc Bertrán, Lotiès, Alejandro Arribas, Damià – Puñal, Silva – Cejudo, De las Cuevas, Armenteros – Oriol Riera
    Náhradníci: Asier Riesgo – Lolo, Acuña, Oier, Lobato, Roberto Torres, Loé

    Getafe CF: Moyá – Roberto Lago, Rafa, López, Álvaro Arroyo – Borja, Míchel – Diego Castro, Lafita, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Codina – Alexis, Lacen, Pablo Sarabia, Gavilán, Adrián Colunga, Juan Rodríguez

    Rozhodca: César Muñiz – Víctor Fernández, Jesús Zancada