Tottenham – Everton 1:0 (kon.) | Manchester United – Fulham 2:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 09.02.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Everton už vrhol všetko do ofenzívy a takmer tu bol i druhý gól domácich. Brejk tiahol od polovice ihriska Adebayor, ktorý následne rozdal doprava na Defoea, ktorý sa však gólom s White Hart Lane nerozlúčil. Howard jeho pokus z vnútra šestnástky vykopol na rohový kop.
     
    87
    Dembélé nenechal hosťom rozohrať a po odkopnutí lopty vidí od Marka Clattenburga prvú žltú kartu v dnešnom zápase.
     
    85
    V závere zápasu ešte prichádza veľký okamih pre Jermaina Defoa, ktorý dostane príležitosť sa rozlúčiť s White Hart Lane. Za niekoľko dní sa totiž sťahuje do MLS. Miesto mu na záverečnú pasáž prenechal Lennon.
     
    74
    Krátko nato prichádza i Aiden McGeady, ktorý nahradí Osmana. Zdravotný stav Lacinu Traorého tak zrejme nie je dostatočne uspokojivý. Za daného stavu by ho inak Martínez určite použil.
     
    73
    Steven Naismith skutočne odchádza, ale na jeho miesto nepríde Lacina Traoré. Škóta nahradí barcelonsky hráč Gerard Deulofeu.
     
    67
    Domáci sa okamžite pokúsia vystužiť stredovú formáciu a namiesto Paulinha tak príde ortodoxný defenzívny stredopoliar Étienne Capoue.
     
    65
    Tottenham dal gól!
    Kohúti do týchto chvíľ ťahali za kratší koniec, ale z prvej strely na bránku otvárajú skóre! Na polovici ihriska bol faulovaný Dembélé, Walker s rozohrávkou neotáľal a okamžite poslal dlhý pas na EMMANUELA ADEBAYORA, ktorý si poradil s brániacim Colemanom a povedľa Howarda otvára skóre zápasu. Pochvalu si nezaslúži ani Distin, ktorý neuzavrel ofsajdovú pascu Toffees.
     
    64
    Následne sa na trávnik dostane i ďalší „golden boy" anglického futbalu. Namiesto Pienaara prichádza 19-ročný Ross Barkley.
     
    59
    Domáci snáď konečne dostanú krídla. Namiesto Christiana Eriksena prichádza uzdravený Andros Townsend, ktorý po dvojmesačnej absencii dostane niečo vyše polhodinky hracieho času. Tak nechajme sa prekvapiť, čo nám predvedie.
     
    26
    Skóre mohli otvoriť i domáci a nechýbalo im veľa. Na ľavej strane sa výborne predral Danny Rose, ktorý z krídelného priestoru posla center na Emmanuela Adebayora, ktorý však na hranici malého vápna na jeho loptu nedosiahol. Togčan tam však bol úplne osamotený a ak by sa dostal k lopte, tak by sa už zrejme skóre menilo.
     
    7
    Rohový kop sa rozohrával i na druhej strane a Lloris už tentokrát musel ísť na zem. Bainesov center od rohovej zástavky odvrátila domáca obrana k Osmanovi, ktorého halfvolej poriadne natiahol domáceho gólmana. Lloris však jeho pokus spoza šestnástky vytlačil na ďalší rohový kop.
     
    3
    Oveľa nebezpečnejšie sa nám však predstavili hostia. Na pravej strane odviedol dobrú prácu Mirallas, ktorý na osi ihriska našiel Leona Osmana. Ten sa z osemnástich metrov pokúsil o strelu, ale jeho placírka letela tesne vedľa pravého horného rohu Llorisovej bránky.

    Erik Farkaš

    Góly: 65. Adebayor

    Karty:   87. Dembélé (TOT)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Dawson (C), Vertonghen, Rose – Paulinho, Dembélé – Lennon, Bentaleb, Eriksen – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Kaboul, Soldado, Capoue, Naughton, Townsend, Defoe

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, McCarthy – Mirallas, Osman, Pienaar – Naismith
    Náhradníci: Joel – Hibbert, McGeady, Deulofeu, Stones, L. Traoré, Barkley

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, D. Bryan – P. Dowd