Osasuna – Getafe 2:0 (kon.) | Valladolid – Elche 2:2 (kon.) | Sociedad – Levante 0:0 (kon.)
Sevilla – Barcelona 1:4 (kon.)
koniec
Real Valladolid
2:2 (0:1)
Elche CF
Nedeľa 09.02.2014, 17:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Tieto dve mužstva spolu zviedli 15 vzájomných súbojov, z ktorých dokázal Valladolid osemkrát vyhrať, zatiaľ čo Elche triumfovalo len štyrikrát. Trikrát sa vzájomný duel skončil remízou a jedným z tých bez víťaza bol aj ten posledný, keď si oba celky v rámci štvrtého kola súčasného ročníka rozdelili po bode za výsledok 0:0.
    Do dnešného duelu nevstupuje ako favorit ani jedno z mužstiev a preto sa ako najpravdepodobnejšia verzia javí možnosť nerozhodného výsledku, o všetkom sa ale rozhodne až priamo na trávniku. Úvodný výkop je naplánovaný na 17:00, prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    Najvyššia španielska futbalová súťaž pokračuje 23.kolom a na Estadio Municipal José Zorrilla sa stretne domáci Real Valladolid, ktorý privíta tím Elche CF.

    Domácim sa v posledných dvoch dueloch podarilo bodovať, keď najskôr porazili na domácom ihrisku Villarreal najtesnejším rozdielom 1:0 a potom si pripísali bod za bezgólovú remízu s Getafe. Napriek tomu je však Valladolid stále v zóne zostupu, keď má na svojom konte 20 bodov a patrí mu osemnásta priečka. Devätnáste Rayo Vallecano má o tri body menej a na sedemnástu Almeríu strácajú domáci body dva.

    Hostia na tom nie sú oveľa lepšie, patrí im pätnáste miesto za 24 bodov, čo je rovnaký zisk ako majú trinásta Málaga a štrnásta Granada. Šestnásta Osasuna má o dva body menej. Elche bodovalo v troch z posledných štyroch duelov a v poslednom kole dokázalo výhrou 1:0 nad Almeríou odčiniť predchádzajúci debakel 0:4 na pôde Realu Sociedad.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Diego Mariño – Jesús Rueda, A. Rukavina, Peña, S. Mitrović, Álvaro Rubio, D. Larsson, Omar Ramos, Víctor Pérez, F. Rossi, Manucho Gonçalves
    Náhradníci: Jaime, Marc Valiente, H. Osorio, V. Rama, Z. Bergdich, Jeffren, Baraja

    Elche CF: Toño – C. Săpunaru, Cisma, Sergio Pelegrín, Botía, Javi Márquez, Rubén Pérez, Manu del Moral, Coro, Carles Gil, Cristian Herrera
    Náhradníci: Manu Herrera, Lombán, Rivera, Mantecón, R. Boakye, Fidel, C. Sánchez

    Rozhodca: Carlos Delgado – Andoni Huerga, Ignacio Rubio.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Oba celky sa v úvode pokúšali o útok, na ľavej strane neuspel hosťujúci Cisma, zatiaľ čo domáci Manucho Gonçalves dokázal na pravej strane vybojovať roh, po ktorom sa dostal k strele Álvaro Rubio, ale tá bola zblokovaná obranou hostí na ďalší rohový kop z pravej strany.
     
    4
    Druhý rohový kop domáceho Valladolidu nebezpečenstvo nepriniesol a hra sa presunula do stredu pola, kde momentálne poslal nepresne prihrávku Rueda hostia vrátia loptu do hry vhadzovaním spoza postrannej čiary.
     
    7
    Ihrisko je nasiaknuté vodou, čo znepríjemňuje obom tímom kombinačné plány. Na ľavej strane pekne prenikal domáci Daniel Larsson, ale bol zastavený čistým spôsobom Pellegriínom, ktorý sa drží za členok, ale v zápase pokračuje.
     
    9
    Valaldolid má k dispozícii tretí rohový kop z pravej strany, potom čo odkopáva loptu hosťujúci Márquez. Po rohu si vzal loptu do náruče gólman Elche Toňo, ktorý rozohráva.
     
    10
    Hostia zahrávali priamy kop po faule Larssona, ale Coro poslal svoj center príliš ďaleko a nepresne. Vykopávať tak bude od domácej svätyňe Diego Mariňo.
     
    12
    Hostia sa postupne dostávajú čoraz bližšie k bráne Valladolidu, ale domáci im to sťažujú loptami odkopávanými do autu. Už tretie vhadzovanie v priebehu minúty pre Elche na pravej strane útočnej polovice.
     
    14
    Domáci kopali priamy kop z pravej strany, ale Rossiho prudkú loptu do vápna vyboxoval Toňo a hoci sa v zápätí dostal k centru domáci Rubio, aj loptu z jeho kopačky obrana hostí zblokovala.
     
    15
    Carlos Peňa tvrdo poslal v strede pola k zemi hosťujúceho Gila, ktorý zrejme bude musieť po tomto súboji striedať.
     
    15
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Carles Gil, prichádza Fidel Chaves.
     
    17
    Zatiaľ sa hrá vyrovnaný duel, v ktorom si ani jeden z celkov nevytvoril prevahu. Oba to budú mať kvôli mokrému trávniku veľmi ťažké a technických parádičiek sa dnes zrejme nedočkáme. Na ľavej strane vhadzoval hosťujúci Cisma, aby vzápätí ten istý hráč nepresne centroval a mohli vhadzovať domáci.
     
    20
    Domáci Manucho Gonçalves dostal v strede pola prudký center, ktorý dokázal spracovať, ale následne bol faulovaný, keď posielal prihrávku po ľavej strane do behu na spoluhráča. Po voľnom kope pre domáci Valladolid sa dostane k výkopu hosťujúci brankár Toňo.
     
    21
    Z ľavej strany posielal prudký center do vápna hostí Carlos Peňa, ale aj tentokrát si vzal loptu do náruče pozorný Toňo.
     
    22
    Snáď prvýkrát v dnešnom stretnutí sme v týchto ťažkých podmienkach uvideli ozajstnú futbalovú akciu zakončenú strelou. Už už sa zdalo, že Víctor Péres stratí na polovici hostí loptu, ale nakoniec sa dokázal prekľučkovať a nájsť pred šestnástkou voľného Álvara Rubia, ktorý vyslal na bránu prudkú strelu, lenže tá letela mimo nej.
     
    24
    Domáci sa znovu pokúšali o útok, k strele sa dostal Fausto Rossi, lenže jeho pokus bol zblokovaný do autu na pravej strane, po ktorom si dokázali vybojovať loptu hostia.
     
    26
    Hosťujúci bek Cristiano Sápunaru prišiel v strede pola o loptu a znovu sa domáci dostávali na pravej strane k vápnu hostí, ale po ich nepresnej kombinácii bude môcť Toňo vykopávať.
     
    27
    Znovu uvidíme výkop hosťujúceho gólmana potom, čo nariadil voľný kop pre Elche, pretože na ich polovici zahrával rukou Omar Ramos v súboji s Corom.
     
    28
    Domácim je pískaný ofsajd, znovu bude loptu vracať do hry z vlastnej polovice Toňo a domácemu publiku sa to zjavne nepáči, čo dáva najavo hlasným piskotom a bučaním.
     
    30
    N a dlhý center domácich zo stredu pola bežali na ľavej strane Sápunaru a Omar, ale ich súboj nič nepriniesol, lopta letí mimo ihriska a vráti ju do hry svojím výkopom.. kto iný, než gólman Elche, Toňo.
     
    32
    Po dlhšej dobe zaútočili aj hostia, hoci z pravej strany letel pekný center do vápna a hráči Elche pri lopte zostali, sami sa vytlačili do stredu pola. Tam získali loptu domáci hráči a takmer sme sa po ich akcii dočkali nebezpečnej strely na bránu, keď si na center z ľavej strany pekne nabiehal vo vápne Manucho. Toňo bol však rýchlejší a vzal si loptu do náruče.
     
    34
    Elche dalo gól!
    Po dlhom vhadzovaní z pravej strany od Sápunaru dokázal spracovať loptu Cristian Herrera, posunul ju na ľavú stranu vápna, kde bol pripravený CORO, ktorý si prízemnou strelou pripisuje tretí zárez na svoj strelecký účet v tejto sezóne.
     
    37
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, ale stratili loptu, Tú sa pokúšal nahrať spoluhráčovi Fausto Rossi, ale bol zastavený tvrdým sklzom. Hoci sa celá situácia udiala za chrbtom hlavného arbitra, ten neváhal a hosťujúci Javi Márquez dostáva prvú žltú kartu dnešného stretnutia.
     
    39
    Po Corovom góle sa hralo prevažne v strede pola, ale teraz dokázali takmer pohroziť domáci. Manucho krásne vysúval do behu Larssona na pravej strane, ale jeho švédsky spoluhráč loptu dobehnúť nestihol a dostal sa k nej Toňo. Krátko na to Manucho fauloval v strede pola pri hlavičkovom súboji.
     
    42
    Na dvakrát sa pokúšal o center do vápna hostí Rubén Péres, ale domáca obrana jeho pokus zblokovala. Hra sa vrátila do stredu pola.
     
    44
    Domáci udávajú v závere prvého dejstva tempo zápasu, ale jeden z nich nedokázali na ľavej strane spracovať dlhý center. Vzápätí loptu vybojovali hostia a domáci Larsson pri pokuse vybojovať ju späť na kopačky Valladolidu, fauloval Rubéna Péresa.
     
    45
    V závere mali domáci šancu na vyrovnanie, keď zahrával zo strednej vzdialenosti priamy kop Rubio, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dnešné stretnutie sa hrá v ťažkých podmienkach a možno i práve preto nie je ani jedno z mužstiev výrazne lepšie. Mne osobne sa zdá, že aktívnejší v ofenzíve sú hráči domáceho Valladolidu, ale z najtesnejšieho vedenia sa tešia hráči Elche po góle, ktorý vsietil v 34. minúte Coro. Druhý polčas začne približne 18:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Víctor Pérez, prichádza Jeffren Bermúdez.
     
    48
    Druhý polčas nezačal vo vysokom tempe, domáci vhadzujú na svojej polovici.
     
    49
    Na polovici súpera kombinoval pekne Valladolid, pred šestnástkou sa dostal k lopte Manucho, ktorý ale posielal nepresný pas na ľavú stranu.
     
    50
    Po centri z ľavej strany dopravil loptu do siete Manucho Gonçalves, ale vyrovnanie sa nekoná, pretože gól neuznávajú rozhodcovia pre ofsajd domáceho útočníka.
     
    51
    Larsson bol v prieniku, ale pred šestnástkou ho nedovolene zastavuje Alberto Botía a hoci sa z môjho pohľadu nejednalo o obzvlášť tvrdý zákrok, bek hostí zaň dostáva žlté napomenutie.
     
    54
    Zo štandardnej situácie domáci nevyťažili nič a hra po nej na chvíľu uviazla v strede pola. Hostia poslali center zo stredu pola na Toňa, ktorý váhal čo s loptou, ale nakoniec ju vzal do náruče pred napádajúcim Manuchom.
     
    56
    Po faule hostí v strede pola, zahrával Rossi voľný kop, po ktorom sa dokázal na pravej strane preštrikovať pomedzi obranu Elche striedajúci Jeffren, ale keď následne posiela prízemnú prihrávku na druhú stranu vápna, tak ju hostia zblokovali. Krátko potom da dostal po centri z pravej strany k hlavičke Manucho, ale jeho nevýrazný pokus končí len v Toňových rukaviciach.
     
    58
    Domáci teraz tlačia svojho súpera a vyrovnanie visí vo vzduchu. Bude sa kopať rohový kop z pravej strany pre Valladolid potom, čo sa sám pred Toňom ocitol vo vápne Antonio Rukavina, ale jeho strelu dokázal gólman hostí vystihnúť a vyraziť.
     
    60
    Larsson faulovaný na pravej strane, krátko potom ďalší faul hostí prišiel v strede pola, tentokrát na Jeffrena.
     
    62
    Krásne sa prekľučkoval a zbavil beka na pravej starne domáci Antonio Rukavina, ktorý následne dokázal nájsť vo vápne Daniela Larssona, Jeho pokus z otočky bol však zblokovaný na rohový kop, ale z neho nebezpečná situácia nevznikla, pretože lopta sa od rohovej zástavky dostala na ľavú stranu, kde nebol nik a najrýchlejšie sa ku nej dostal hosťujúci Pelegrín, ktorý ju odkopol do stredu pola.
     
    63
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Cristian Herrera, prichádza Alberto Rivera.
     
    66
    Elche dalo gól!
    Po svojom prvom rohovom kope sa Elche môže tešiť z dvojgólového vedenia. Loptu od rohovej zástavky poslal do vápna Márquez, ktorý našiel Pelegrína na pravej strane. Ten našiel na druhej strane MANU DEL MORALA, ktorý dokopáva loptu do odkrytej domácej brány a dáva svoj prvý gól v práve prebiehajúcom ročníku.
     
    67
    Bezprostredne po inkasovanom góle sa dostal do šance Omar Ramos, ale zníženie sa nekoná a Toňo bude vykopávať od brány hostí.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Fausto Rossi (Real Valladolid).
     
    69
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Daniel Larsson, prichádza Humberto Osorio.
     
    71
    Real Valladolid dal gól!
    Postupným útokom po ľavej starne sa dostávali domáci dopredu, Manucho dokázal hruďou spracovať loptu pred šestnástkou hostí a nájsť na ľavej strane vápna HUMBERTA OSORIA, ktorý svojím oblúčikom z prvej prekonáva výborného Toňa a znižuje na 1:2.
     
    73
    Taktiež hostia sa dokázali dostať hneď po inkasovanom góle do šance, keď prízemnou strelou zakončoval Manu del Moral, ale namieril len priamo do Diega Mariňa.
     
    73
    Domáci si za svoj dnešný výkon vsietený gól jednoznačne zaslúžili, ale teraz sa budú musieť brániť proti priamemu kopu z pravej strany, kde Carlos Peňa fauloval Cora, autora prvého gólu hostí.
     
    76
    Javi Márquez bol faulovaný na vlastnej polovici Rubiom a hostia tak mali k dispozícii priamy kop z väčšej vzdialenosti, z ktorého ale nedokázali vyťažiť žiadnu šancu.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Omar Ramos, prichádza Valdet Rama.
     
    78
    Real Valladolid dal gól!
    Po rohovom kope z pravej strany, ktorý zahrával Jeffren, strelil hlavou svoj druhý dnešný gól HUMBERTO OSORIO a vyrovnáva na 2:2.
     
    81
    Manu del Moral bol v strede faulovaným domácim Jesúsom Ruedom, ktorý dostáva žltú kartu a vynechá tak nasledujúce stretnutie Valladolidu.
     
    84
    Za nepríjemného hustého dažďa sa hra presúva z jednej strany na druhú, ale bez výraznejšieho zakončenia.
     
    86
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Javi Márquez, prichádza Sergio Mantecón.
     
    88
    Hostia sa nedokázali pred vlastnou šestnástkou na klzkom teréne dostať k lopte. Domáci boli pohotovejší a k strele sa dostal striedajúci Rama, ale jeho pokus bol nepresný a Toňa v bráne Elche neohrozil.Krátko potom padol v pokutovom území hostí Manucho po súboji s hosťujúcim Pelegrínom, ale hlavný arbiter signalizuje len výkop od brány.
     
    90
    Valladolid zahrával priamy kop zo strednej vzdialenosti z pravej strany. Centrovaná lopta sa dostala k Manuchovi, ktorý ju ale netrafil dobre a po následných tvrdých súbojoch odpískal hlavný rozhodca faul domácich.
     
    90 + 2
    Domáci zahrávali rohový kop z ľavej strany, ale center od rohovej zástavky sa snažil vziať do náruče Toňo, ale nepodrailo samu ho chytiť úplne a k vypadnutej lopte sa dostali domáci, ktorí pekne kombinovali, ale jednému z hostí sa nakoniec predsa len podarilo odkopnúť loptu ďaleko od vlastného vápna.
     
    Koniec zápasu.
     
    Elche si nedokázalo udržať vedenie 0:2 a v závere sa po dvoch góloch Osoria dokonca musela strachovať, aby neprehralo. Domáci boli lepším tímom aj v druhom polčase, ale nakoniec budú určite spokojní aj s bodom z dnešného stretnutia.
    S konštatovaním, že v kvalitnom zápase za ťažkých podmienok Valladolid remizoval s Elche 2:2 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (18:55:23)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 71. Osorio, 78. Osorio – 34. Coro, 66. Moral

    Karty:   68. Rossi (RVA), 81. Rueda (RVA) – 37. Márquez (ELC), 51. Botía (ELC)


    Real Valladolid: Diego Mariño – Jesús Rueda, A. Rukavina, Peña, S. Mitrović, Álvaro Rubio, D. Larsson, Omar Ramos, Víctor Pérez, F. Rossi, Manucho Gonçalves
    Náhradníci: Jaime, Marc Valiente, H. Osorio, V. Rama, Z. Bergdich, Jeffren, Baraja

    Elche CF: Toño – C. Săpunaru, Cisma, Sergio Pelegrín, Botía, Javi Márquez, Rubén Pérez, Manu del Moral, Coro, Carles Gil, Cristian Herrera
    Náhradníci: Manu Herrera, Lombán, Rivera, Mantecón, R. Boakye, Fidel, C. Sánchez

    Rozhodca: Carlos Delgado – Andoni Huerga, Ignacio Rubio