NY Islanders – Calgary 2:4 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Philadelphia – Colorado 3:1 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa Bay – Toronto 1:4 (kon.) | Florida – Detroit 1:3 (kon.) | St. Louis – Boston 3:2 (po pr.)
Minnesota – Nashville 3:2 (po pr.) | LA Kings – Columbus 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Los Angeles Kings
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 07.02.2014, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nakonec samostatné nájezdy ve Staples Center neuvidíme, rozhodunutí totiž nastává ještě v nastavených pěti minutách hry. Puk na modré získal obránce Los Angeles ROBYN REGEHR, vyjel s ním až na pravý kruh, vypálil a Bobrovský se už jen ohlížel za pukem ve své brance. Asistence: Mike Richards, Jeff Carter.
     
    51:42
    Nyní dostanou výhodu přesilové hry hostující hokejisté. Vyloučení totiž odpyká Tyler Toffoli (LAK), provinil se vysokou holí.
     
    44:00
    Akce na ledě nekončí, další oslabení pro Columbus Bluec Jackets. Hlavní rozhodčí přisoudil dvě minuty za nedovolené bránění Ryanu Johansenovi.
     
    43:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přichází situace, které se hokejisté Columbusu zcela určitě ze všeho nejvíce obávali, Kings totiž ještě na začátku třetí periody vyrovnávají skóre na kostce. Ačkoliv muži v černých trikotech čekali déle jak čtyřicet minut, při hře čtyři na čtyři dostal puk k levé tyči na hokejku JAKE MUZZIN. Našel přesně volný prostor mezi betony Sergeje Bobrovského a způsobuje radost v hale. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    42:40
    Jenomže početní výhoda domácích trvala pouze pár vteřin. Za podražení už do boxu odchází hráč Králů Slava Vojnov (LAK).
     
    42:25
    Přesilová hra pro Los Angeles. Dvě minuty dostává hokejista Columbusu Nikita Nikitin (CBJ) za hákování.
     
    32:40
    Ale příliš dlouho diváci hru bez vyloučení neviděli. Rozhodčí signalizoval výhodu a následně také vylučuje. Znovu je to trest pro Columbus, když za vrátka trestné lavice odjíždí Fjodor Ťjutin (CBJ). Provinil se nedovoleným bráněním.
     
    29:27
    Je tu možnost pro Krále, jak zúročit své zvýšené tempo. Dvě minuty totiž od hlavního rozhodčího dostal za zdržování hry Umberger (CBJ).
     
    25:16
    V obranném pásmu Blue Jackets se strhla rozmíška a jediný, kdo po této situaci odjíždí za katr, je domácí kapitán Dustin Brown (LAK). Dostává dvě minuty za ošklivý zákrok do oblasti hlavy.
     
    24:54
    Tak tohle byl klíčový zákrok Sergeje Bobrovského! Na poslední chvíli dokázal brankář Columbusu utěsnit místo betonem u své levé tyče, když jej tam zkoušel zasunout Muzzin!
     
    23:30
    Dvě minuty za nedovolené bránění, které míří na trestnou lavici odsedět hostující Dubinsky (CBJ). Početní výhoda pro Los Angeles Kings.
     
    19:33
    Navíc se počet hráčů na ledě ještě srovná, protože Los Angeles hrálo o jednoho muže v poli více. Dvě minuty za tento přestupek odsedí na trestné lavici Dustin Brown (LAK).
     
    18:10
    Početní výhodu si vyzkouší také domácí. Svou první přesilovku získávají právě v tuto chvíli, když míří dvě minuty za držení odpykat David Savard (CBJ).
     
    15:05
    Teď ale mohlo být všechno jinak, protože Ťjutin nastřelil střelou z dálky tyčku Quickovy svatyně!
     
    13:29
    Další nepříjemnost pro domácí, dostávají další dvě minuty. Tentokrát jsou Králové potrestání za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Frattin (LAK).
     
    12:19
    Další pořádná střela kousek za modrou čárou a Jonathan Quick proti ní musel do rozkleku. Je to právě on, kdo zachraňuje svůj tým od další inkasované branky.
     
    01:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tohle byla rychlá odpověd na pobídku Králů v podobě nabídnutí přesilové hry soupeři. Nejdříve sice dokázali Kings vyhodit kotouč mimo vlastní třetinu a osvobodit se. Jenže následně Blues nabrali zpět směr území soupeře, kotouč si na hokejce u modré čáry srovnal JACK JOHNSON a jeho střela našla finálovou podobu až v síti Jonathana Quicka. Asistence: Ryan Johansen, James Wisniewski.
     
    01:04
    Sledujeme první vyoučení dnešního utkání. Dvě minuty za hákování míří za vrátka trestné lavice odpykat domácí Toffoli (LAK).

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 44. Muzzin (Kopitar, Doughty), 63. Regehr (Richards, Carter) – 2. Johnson (Johansen, Wisniewski)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Mitchell, Vojnov, Regehr, Greene, Muzzin – Carter, Kopitar, Toffoli – Williams, Richards, Brown – Lewis, Stoll, King – Frattin, Fraser, Clifford
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Ťjutin, Johnson, Wisniewski, Murray, Savard, Nikitin – Umberger, Anisimov, Foligno – Horton, Johansen, Jenner – Atkinson, Dubinsky, Calvert – Trop, Latestu, MacKenzie

    Rozhodca: Ghislain Hebert, Dan O'Rourke – Jonny Murray, Jay Sharrers

    Diváci: 18 118