NY Islanders – Calgary 2:4 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Philadelphia – Colorado 3:1 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa Bay – Toronto 1:4 (kon.) | Florida – Detroit 1:3 (kon.) | St. Louis – Boston 3:2 (po pr.)
Minnesota – Nashville 3:2 (po pr.) | LA Kings – Columbus 2:1 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Winnipeg Jets
cz Piatok 07.02.2014, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Chimera měl puk na holi v útočném pásmu, od pravého mantinelu ale nedokázal trefit prázdnou bránu!
     
    57:59
    Není na co čekat, hosté to zkusí bez brankáře v šesti! Pavelec je již na střídačce.
     
    55:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Skvělá třetí třetina domácího celku pokračuje i dále! Přihrávku mezi kruhy dostal opět TROY BROUWER, rozhýbal si Pavelce a následně mu kličkou do bekhendu poslal puk do sítě. Pro hosty teď již bude velmi složité dostat se zpátky do zápasu, domácí jsou velmi blízko vítězství. Asistence: Marcus Johansson.
     
    50:21
    Přesilovka pro domácí Capitals, jejich čtvrtá v zápase. Trouba (WPG) vyhodil puk z obranného pásma mimo tvrzené sklo a putuje na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    47:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí obracejí vývoj duelu! Po nahození od modré se puk snažil za záda Pavelce protlačit Backström. Jeho dva pokusy český gólman ještě pokryl na dorážku kanonýra ALEXANDRA OVEČKINA byl ale již krátký. Domácí se ještě snažili u rozhodčích vyjednat, že se jednalo o postavení útočícího Backströma v brankovišti, ten byl ale na hostujícího brankáře natlačen protihráčem Branka tak platí. Asistence: Nicklas Backström, Karl Alzner.
     
    43:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají stav utkání a můžeme začít prakticky od začátku! Po nahození od modré čáry se puk několikrát odrazil kolem brankoviště Pavelce, až se dostal na hůl TOMA WILSONA, ze které si to zamířil přímo do brány rozhozeného brankáře Jets. Asistence: Julien Brouillette, Patrick Wey.
     
    38:36
    Přerušení po strašně dlouhé době, klidně více než sedm minut se hrálo bez hvizdu sudího. Teď je ale vše jinak, bude se vylučovat. Za sekání putuje na trestnou lavici hostující Wheeler.
     
    29:06
    Druhá přesilovka pro Capitals. Za podražení je vyloučen Byfuglien (WPG).
     
    27:41
    Na modré se do puku opřel Chimera a za Pavelcem zvoní tyč! I podobné štěstí patří k dobrým brankářům.
     
    25:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají druhou trefu a otáčí skóre dnešního duelu! Přihrávku, která měl oči, dostal do druhé vlny na pravé křídlo DUSTIN BYFUGLIEN, nabruslil si blíže k bráně a nechytatelnou střelou prostřelil Holtbyho. Ten byl proti jeho prudkému pokusu bezmocný. Asistence: Devin Setoguchi, Olli Jokinen.
     
    18:33
    Velká šance domácího Brouwera na druhý gól v utkání! Po nenápadném pasu se zjevil s pukem sám před Pavelcem, bekhendovou střelou ale trefil jen českého reprezentačního gólmana, který se dokázal bravurně přesunout.
     
    17:59
    Za sekání je vyloučen hostující Jokinen. Přesilovku si v zápase vyzkouší i domácí borci.
     
    14:41
    První přesilová hra v zápase. Vyloučený je domácí Backström za nedovolené bránění.
     
    13:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají krok v utkání, po zaváhání domácích v rozehrávce se k puku na levém křídle dostal BRYAN LITTLE a pohotovou střelou překonal Holtbyho. K brance mu ovšem musel pomoci český útočník Erat, který se vracel k bráně a nešťastně si srazil puk do vlastní brány. Asistence: Andrew Ladd.
     
    09:54
    O branku se doopravdy nejednalo, vše potvrdil i videorozhodčí.
     
    09:54
    Ještě se prohlíží video, rozhodčí si chtějí být jistí, že se během celého zmatku nedostal puk za brankou čáru. Za Pavelcem jednou sice byl, dokázal ho ale vytěsnit v hostující brance ležící obránce.
     
    09:54
    Třetí domácí formace si vytvořila v útočném pásmu pořádný závar, ani jedna z dorážek domácího týmu z hranice brankoviště ale brankou neskončila. Vše pokryli obětaví obránci a brankář Pavelec. Ti také měli pořádnou dávku štěstí, domácí od vstřelené branky na 2:0 rozhodně nebyli daleko.
     
    04:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Díky důraznému forčekinku se za brankou dostal k puku Johansson, odstavil si svého strážce a křižným pasem přes brankoviště našel u druhé tyče volného TROYE BROUWERA. Ten měl již snadnou práci, stačilo mu doklepnout volný puk do hostující brány, Pavelec byl bez šance. Asistence: Marcus Johansson, Casey Wellman.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 5. Brouwer (Johansson, Wellman), 44. Wilson (Brouillette, Wey), 48. Ovečkin (Backström, Alzner), 56. Brouwer (Johansson) – 14. Little (Ladd), 26. Byfuglien (Setoguchi, Jokinen)


    Washington Capitals: Holtby – Carlson, Alzner, Orlov, Carrick, Brouillette, Wey – Erat, Backström, Ovečkin – Johansson, Wellman, Brouwer – Chimera, Fehr, Ward – Laich, Beagle, Wilson.
    Winnipeg Jets: Pavelec – Bogosian, Enström, Stuart, Trouba, Pardy, Ellerby – Ladd, Little, Frolík – Thorburn,Scheifele, Wheeler – Setoguchi, Jokinen, Byfuglien – Tangradi, Wright, Peluso.

    Rozhodca: Rooney, Martell – Pancich, Racicot