Elche – Almería 1:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sociedad 4:0 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 02.02.2014, 21:00 • San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    V ťažkej situácii prichádza na trávnik Varane, ktorý sa do futbalového diania vracia po troch mesiacoch. Miesto mu prenechal Carvajal.
     
    88
    Striedajú i hostia, ktorý menia svojich hrotových útočníkov. Karim Benzema sa dnes nepresadil a v závere ho nahradí Morata.
     
    87
    Domáci striedajú naposledy a o ich vykúpenie by sa mal postarať Beñat Etxebarria. Tomu uvoľnil miesto unavený Mikel Rico.
     
    85
    Ibai Gómez sa opäť dobre postavil a znova sa k nemu odrazila lopta po Herrerovom centri. Tentokrát však spoza šestnástky nestrieľal k žrdi, ale jeho pokus padal pod Lópezovo brvno. Brankár hostí však predviedol nádhernú robinzonádu, ktorou vyráža na rohový kop.
     
    83
    Carlo Ancelotti musí vystužiť stredovú formáciu a na trávnik tak posiela Asiera Illarramendiho. Miesto mu prenechal strelec úvodného gólu Jesé.
     
    77
    Strelca vyrovnávajúceho gólu okamžite pomstil Iturraspe, ktorý takmer zložil k zemi i samotného Ronalda. Ayza ho upokojuje žltou kartou.
     
    76
    Čo sa to teraz deje na San Mamés? Cristiano Ronaldo absolútne zoskratoval a po zásahu do Gómezovej tváre dostáva červenú kartu! Čo sa teraz prehnalo hlavou najlepšieho futbalistu planéty?
     
    74
    Bilbao dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! IBAI GÓMEZ prežíva epický nástup na trávnik. Po svojom striedaní ani nezastavil svoj beh od striedačiek a okamžite sa dostal k odrazenej lopte po Herrerovom priamom kope. Gómez to spoza šestnástky napálil z prvej a lopta končí od pravej žrde v sieti. Vyrovnané!
     
    73
    Iker Muniain už mal toho plné zuby a agilný krídelník tak opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde Ibai Gómez.
     
    66
    Real Madrid dal gól!
    Pusinky predsa len dokázali zúročiť svoju druhopolčasovú prevahu. Rozohrávajúceho Iturraspeho prepadol di María, ktorý prihral na Benzemu. Ten to dával z prvej na Ronalda, ktorý naviedol loptu do šestnástky a jeho krížna prihrávka našla na päťke JESÉHO RODRÍGUEZA, ktorý v sklze prekonáva bezmocného Gorku Iraizoza.
     
    59
    Domáci sa ešte v druhom polčase nedostali do hry a preto príde ich hru oživiť Iraola. Tomu prepustil miesto Óscar De Marcos.
     
    54
    Cristiano Ronaldo mieril iba do dobre postaveného múru. Z odrazenej lopty však poslal dnuka aspoň center, ktorý našiel Ramosa a ten pripravil streleckú parketu pre Karima Benzemu. Ten pálil z nejakých siedmich metrov na prvú žrď, kde sa však Iraizoz prestreliť nenechal. Pokračovať budeme od rohovej zástavky.
     
    47
    Hosťom však vyšiel vstup do druhého polčasu na výbornú, keď po Ronaldovej prihrávke sa od Gurpegiho odpútal Luka Modrič. Chorvátsky špílmacher sa z hranice šestnástky pokúsil o streľbu, ale Iraizoz na bližšej žrdi jeho pokus vyrazil. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    30
    Xabi Alonso si nedal pokoj a po svojom druhom ostrom zákroku na De Marcosa už vidí žltú kartu a na protesty nemá nárok.
     
    18
    Toto však už za prvú gólovku dnešného zápasu označiť môžeme. Na počiatku všetkého bol Rico, ktorý prihrával na Aduriza. Ten si nádherne narazil loptu s Herrerom, následne si ju hodil pomedzi Marcela a Pepeho a z desiatich metrov zakončoval ľavačkou. Lopta mu však trochu skĺza a jeho pokus tak končí mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 74. Gómez – 66. Jesé

    Karty:   77. Iturraspe (BIL) – 30. Alonso (RMA)   76. Ronaldo (RMA)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Rico – Susaeta, Herrera, Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Iago – San José, Beňat, Kike, Ibai, Iraola, Ekiza

    Real Madrid: D. López – Carvajal, Pepe, S. Ramos (C), Marcelo – di María, Xabi Alonso, Modrič – Jesé, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: Casillas – Varane, Coentrao, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, D. Barbero – E. Sanchís