Elche – Almería 1:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sociedad 4:0 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 02.02.2014, 21:00 • San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte pri poslednom zápase nedeľňajšieho programu 22. kola španielskej Primera División. Na San Mamés nás čaká veľkolepá bodka.

    Barcelona včera prehrala s Valenciou (2:3) a Atlético Madrid hrá krátko pred týmto stretnutím náročný zápas proti Sociedadu. Môže sa tak stať, že Biely Balet sa po tomto kole po prvýkrát v tejto sezóne pozrie na čelo tabuľky. Zabrániť sa tomu bude snažiť Bilbao, ktoré sa nachádza na čele závodov o zvyšnú miestenku do Ligy majstrov.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Bilbao: 13 – 3 – 5; skóre 41:27; body 42
    3. Madrid: 17 – 2 – 2; skóre 60:21; body 53

    Forma:

    Bilbao: P – V – P – V – V – V
    Madrid: V – V – V – V – V – V

    Athletic Bilbao zatiaľ smeruje k tomu, aby si po šestnástich rokoch opäť zahralo Ligu majstrov. Pri suverenite Barcelony a madridských Realu a Atlética zostáva pre zvyšok ligy len jedna miestenka do predkola, o ktorú však bude poriadny záujem. Preto ani jeden z ašpirantov na štvrté miesto nemôže strácať body.
    Baskom však vstup do futbalového roku 2014 príliš nevyšiel. Z januárových ôsmich zápasov totiž prehrali rovnú polovicu. Tri porážky však prišli v Copa del Rey, kde to až tak nebolelo. Doma je navyše Bilbao stále neporazené a na San Mamés stratilo len štyri body (Valencia 1:1; Elche 2:2). Obe tieto remízy prišli ešte v októbri.

    Madridský Real je však súperom iného kalibru. Ťažko by ste hľadali niečo, čo by ste mohli Pusinkám vytknúť. Real má za sebou famózny január, v ktorom vyhral všetkých osem zápasov, pričom neinkasoval ani jediný gól! Razom sa tak vrátil späť do boja o titul, k čomu mu pomohli i zaváhania jeho sokov.
    Biely Balet inkasoval naposledy 22. decembra, kedy v 62. minúte súboja s Valenciou vyrovnával Jérémy Mathieu. Na body to však Netopierom nestačilo (2:3). Tie stratil Real naposledy jedenásť zápasov dozadu, keď si z Osasuny viezol iba jeden bod (2:2). V súčasnej situácii si dokážeme len ťažko predstaviť madridský pád, tak sa nechajme prekvapiť.

    Vzájomné zápasy:

    01.09.2013; Real Madrid – Bilbao 3:1
    (2x Isco, C. Ronaldo – I. Gómez)

    14.04.2013; Bilbao – Real Madrid 0:3
    (2x C. Ronaldo, Higuaín)

    17.11.2012; Real Madrid – Bilbao 5:1
    (Aurtenetxe (VG), S. Ramos, Benzema, Ozil, Khedira – I. Gómez)

    02.05.2012; Bilbao – Real Madrid 0:3
    (Higuaín, Ozil. C. Ronaldo)

    22.01.2012; Real Madrid – Bilbao 4:1
    (2x C. Ronaldo, Marcelo, Callejón – Llorente)

    09.04.2011; Bilbao – Real Madrid 0:3
    (2x Kaká, C. Ronaldo)

    Real Madrid si konfrontácie s Bilbaom tradične užíva. Od sezóny 2005/06 odohrali spolu 17 vzájomných stretnutí, z ktorých Real vyhral rovných šestnásť!
    Baskovia to zostávajúce stretnutie dokázali vyhrať. Stalo sa tak v januári 2010, kedy v tretej minúte o všetkom rozhodol Fernando Llorente. Bude sa meniť história práve dnes?

    Absencie:

    Domácich táto sféra príliš nezaujíma, keďže na maródke má iba dvojicu hráčov, ktorými sú Gaizka Toquero a Unai Albizua Urquijo.

    Hostia však musia riešiť jeden závažný problém. Rekordná akvizícia Gareth Bale nemôže nastúpiť kvôli poraneným trieslam.
    Mimo bude i dlhodobo zranený Khedira. Po zranení sa trojmesačnom výpadku sa však v zápasovej nominácii objavil aspoň Varane.

    Favorit dnešného stretnutia je jasný a domáca neporaziteľnosť sa už teraz otriasa v základoch. Baskovia sa však určite nepredajú lacno a budú bojovať aspoň o cenný bodík, ktorý by ich znova dostal o niečo bližšie k Champions League.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Rico – Susaeta, Herrera, Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Iago – San José, Beňat, Kike, Ibai, Iraola, Ekiza

    Real Madrid CF: D. López – Carvajal, Pepe, S. Ramos (C), Marcelo – di María, Xabi Alonso, Modrič – Jesé, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: Casillas – Varane, Coentrao, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, D. Barbero – E. Sanchís.
     
    -2
    Úvodnému výkopu dnešného zápasu predchádza minúta ticha za zosnulého trénera víťazov ME 2008 Josého Luisa Aragonésa. R. I. P. Luis.
     
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode tu bol dobrý strelecký pokus od Cristiana Ronalda, ktorý takmer nachytal vybehnutého brankára Iraizoza. Jeho pokus však letel tesne mimo.
     
    2
    Hostia však začínajú pekne zostra a o ďalšiu strelu sa postaral Modrič. Ten mieril spoza šestnástky takisto vedľa.
     
    3
    Real tlačí na pílu a po Jesého prízemnom centri mohol zakončovať Benzema. Pred ním však zasiahol Laporte. Real však štartuje v pekelnom tempe.
     
    4
    V permanencii však musel byť i zadák hostí Ramos, ktorý odkopával pred prenikajúcim Susaetom. No, začína nám to pekne.
     
    5
    Tempo sa až teraz trochu upokojilo, keď sa domácim podarila kombinácia na vlastnej polovici a môžu sa ak aspoň na chvíľu upokojiť.
     
    6
    Darilo sa im to veľmi dobre, keď sa na pravej strane uvoľnil Susaeta a po jeho zrazenom centri bude nasledovať rohový kop.
     
    7
    Ten odvracal Pepe a takisto sa neujala ani Herrerova prihrávka na Aduriza, pred ktorým zasahoval gólman Diego López.
     
    8
    Baskom sa však na súperovej polovici zapáčilo a naďalej pokračujú v držaní lopty. Athletic ukazuje, že z favorita zápasu nemá žiaden strach.
     
    9
    Toto bola poriadna poľovačka na Cristiana Ronalda, ktorý sa nedokázal vymaniť spod tlaku, až ho faulom zastavil De Marcos.
     
    10
    Naďalej pokračujeme v ofenzívnom a agresívnom prístupe z oboch strán. Oba tímy od úvodných minút makajú na 100%.
     
    11
    Herrera si už v hlave chystal finálku na Aduriza, ale v poslednej chvíli sa zozadu prirútil Xabi Alonso, ktorý mu sklzom vypichol loptu.
     
    12
    Na druhej strane neprešla ani prihrávka od Jesého, ale tu bola na príčine jeho nepresná lopta na Cristiana Ronalda.
     
    13
    Oba tímy hrajú nesmierne priamočiaro a o ďalšia rýchlu prihrávku na Aduriza sa pokúšal Iturraspe. Pred domácim zakončovateľom však zasahoval Sergio Ramos.
     
    14
    Výborne zasahoval na druhej strane Gurpegi, ktorý predskočil Benzemu. Francúz sa tak k Ronaldovej prihrávke nedostal.
     
    15
    Na okraji šestnástky sa s loptou pekne otočil Susaeta, ktorý však následne odcentroval iba na Pepeho hlavu.
     
    16
    Na druhej strane rovnako nepochodil di María, ktorý odcentroval iba na Laporteho. Oba tímy sa však pri každej možnej príležitosti tlačia dopredu, čo sa divákom musí páčiť.
     
    17
    Sergio Ramos mal čo robiť, keď sa pekne tlačil dopredu Aduriz, ale v poslednej chvíli mu kapitán hostí vykopol loptu.
     
    18
    Toto však už za prvú gólovku dnešného zápasu označiť môžeme. Na počiatku všetkého bol Rico, ktorý prihrával na Aduriza. Ten si nádherne narazil loptu s Herrerom, následne si ju hodil pomedzi Marcela a Pepeho a z desiatich metrov zakončoval ľavačkou. Lopta mu však trochu skĺza a jeho pokus tak končí mimo.
     
    19
    Krátko nato zaspal Carvajal a do tutovky sa rútil Muniain. Ten si však loptu príliš predkopol a zakončiť už nestihol.
     
    20
    Diego López musel ísť tentokrát na zem, keď ho z hranice šestnástky natiahol Herrera. Gólman hostí si to však postrážil.
     
    21
    Šance sa zatiaľ síce rodia trošku komplikovanejšie, ale napriek tomu hráme v extrémne vysokom tempe z jednej strany na druhú.
     
    22
    Xabi Alonso pritvrdil muziku, keď na polovici ihriska odpálil Óscara De Marcosa. Domáci lobujú za žltú kartu, ale Miguel Ayza zachováva chladnú hlavu.
     
    23
    Dobrá práca od di Maríu, ktorý zapracoval i v defenzíve a k centru nepustil Susaetu. Nasledovať tak bude odkop od Lópezovej bránky.
     
    24
    Benzema si pomáhal pri spracovaní rukou, čo si však rozhodca nevšimol. Potrestal ho až De Marcos, ktorý ho rukou zasiahol do tváre. Pokračujeme však bez prerušenia.
     
    25
    Arbiter Ayza si ho všimol až teraz a dopraje mu krátke ošetrenie. Na Benzemovej tvári sa dokonca nachádza i krv.
     
    26
    Dobrá hĺbková prihrávka od Iturraspeho, po ktorej sa snažil z voleja zakončovať Aduriz. Napálil však iba do Pepeho a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    27
    Domáci sa však k zakončeniu nedostali a neujal sa ani protiútok Madridčanov. Pokračujeme tak bez gólov.
     
    28
    Jesé sa po hluchých minútach opäť dostal k lopte, pomohol si so Xabim Alonsom a zakončovať mohol Ronaldo. Jeho rana však letela iba nad a takmer zrútila provizórnu stenu za Iraizozom.
     
    29
    Ronalda chcel tentokrát nájsť Modrič, ktorého nadýchaný oblúčik letí iba ku brankárovi Iraizozovi.
     
    30
    Xabi Alonso si nedal pokoj a po svojom druhom ostrom zákroku na De Marcosa už vidí žltú kartu a na protesty nemá nárok.
     
    31
    Domáci sa snažili dostať do vápna centrovanou loptou, ktorú však odvrátil výborný Ramos. Tempo-futbal pokračuje ďalej.
     
    32
    Domáci už naplno prebrali taktovku nad zápasom, aj keď ich kombinácie sa odohrávajú pomerne ďaleko od Diega Lópeza.
     
    33
    Marcelov center sa vzniesol ako celofán od bonbónu, ale Jesé sa ku koncovke nedostal. Pred ním výborne zapracoval Balenziaga.
     
    34
    Hostia mali k dispozícii voľný kop z vyše tridsiatich metrov,ktorý rozohrávali nakrátko, ale Modrič sa k centru nedostal. Rico pred ním odkopával za postrannú čiaru.
     
    35
    Athletic sa tak môže opäť vrátiť k svojej kombinačnej hre, ale opäť tak činí iba v okolí stredovej čiary. Odtiaľto Real neohrozia.
     
    36
    Modrič zahral tridsať metrov od bránky rukou a domáci tak budú mať k dispozícii ďalší voľný kop. Je to však pomerne ďaleko.
     
    37
    Susaeta však skúsil center do šestnástky, kde hľadal Aduriza. Pred ním však skákal dnes výborný Sergio Ramos.
     
    38
    Balenziaga našiel na hranici šestnástky Rica, ktorý sa však poskytnutej šance zľakol a na Muniaina už presne neprihral.
     
    39
    Na trávniku sa neraz iskrí, ale i to patrí k takýmto veľkým zápasom. Zatiaľ sledujeme dynamický futbal, ktorému chýbajú len góly.
     
    40
    Herrera opäť na Susaetovu prácu nenadviazal, keď ho pred šestnástkou zastavil Xabi Alonso. Domáci špílmacher veľa priestoru zatiaľ nedostáva.
     
    41
    Krátko nato ho však Xabi Alonso opäť fauloval a hosťujúci stredopoliar by sa mal upokojiť. Jednu žltú kartu už má.
     
    42
    Herrera rozohrával na Aduriza, ktorý to však má nesmierne ťažké a Ramos mu v dnešnom zápase nenechal ani kúsok miesta.
     
    43
    Aduriz má teraz aj iné problémy, ako tie, ktoré mu spôsobuje Ramos. V ostrom súboji totiž prepadol cez Benzemu a zostáva ležať na zemi.
     
    44
    Po krátkom ošetrení sa však dvíha a zrejme bude pokračovať. Keby sa tak nestalo, tak by mali domáci veľký problém. Pri Torquerovej absencii sedí na lavičke iba Kike Sola.
     
    45
    Benzema teraz utŕžil posmešné reakcie z tribún. Na di Maríovu prihrávku sa snažil odpovedať pätičkou, ale pravou nohou trafil do ľavej.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami a napriek tomu, že sme veľa šancí nevideli, bolo sa načo pozerať. Biely Balet na svojho súpera okamžite vyletel, ale už v nejakej desiatej minúte začali preberať iniciatívu domáci. Do najväčšej príležitosti sa dostal Aduriz, ktorý však pálil tesne mimo. Aj preto hráme po prvom polčase bez gólov.

    Či sa to zmení v druhom dejstve, to sa dozvieme približne od 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujeme v nezmenených zostavách. Výkop druhej polky mali madridskí hostia.
     
    47
    Hosťom však vyšiel vstup do druhého polčasu na výbornú, keď po Ronaldovej prihrávke sa od Gurpegiho odpútal Luka Modrič. Chorvátsky špílmacher sa z hranice šestnástky pokúsil o streľbu, ale Iraizoz na bližšej žrdi jeho pokus vyrazil. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    48
    Madridčania sa dostali ku koncovke aj po ňom, keď z piatich metrov hlavičkoval Pepe. Jeho pokus však letel nad.
     
    49
    Real pokračuje v druhopolčasovom nápore, ale Ronaldo sa k strele neodhodlal a spravil chybu. Jesé totiž v zápätí loptu stráca.
     
    50
    Cristiano Ronaldo zakončoval až teraz, ale jeho zakončenie neplatí pre ofsajd. Opakovačka nás presviedča o správnosti tohoto verdiktu.
     
    51
    Modrič opäť ponúkal loptu Ronaldovi, ktorý ju však dobehnúť nestihol a pred ním zasahoval brankár Iraizoz.
     
    52
    Ronaldo zaútočil i do tretice, ale v poslednej chvíli mu vypichol loptu výborne hrajúci domáci kapitán Carlos Gurpegi.
     
    53
    Domáci predviedli dva nedovolené zákroky v jednom okamžiku, ale pískalo sa až Herrerove zatiahnutie za Ronaldov dres. CR7 bude rozohrávať z tridsiatich metrov.
     
    54
    Cristiano Ronaldo mieril iba do dobre postaveného múru. Z odrazenej lopty však poslal dnuka aspoň center, ktorý našiel Ramosa a ten pripravil streleckú parketu pre Karima Benzemu. Ten pálil z nejakých siedmich metrov na prvú žrď, kde sa však Iraizoz prestreliť nenechal. Pokračovať budeme od rohovej zástavky.
     
    55
    Center posielal do šestnástky Modrič, ale Biely Balet výbornú desaťminútovku gólovo nepodčiarkol. Stále tak hráme za stavu 0:0.
     
    56
    Budeme tak hrať i po Muniainovom brejku, po ktorom sa snažil nájsť Aduriza. Jeho center však smeroval iba na Diega Lópeza.
     
    57
    Carlo Ancelotti sa už tvári podstatne spokojnejšie a toto je hra, akou by sa mali jeho zverenci presadzovať. Už tomu chýba iba gólová bodka.
     
    58
    Po Jesého práci sa tak však nestane. Najskôr si neporadil so Susaetom a následne ho musel faulovať. Jesé mi príde v dnešnom zápase vyplašený a debut v základnej zostave mu vôbec nevychádza.
     
    59
    Domáci sa ešte v druhom polčase nedostali do hry a preto príde ich hru oživiť Iraola. Tomu prepustil miesto Óscar De Marcos.
     
    60
    Zatiaľ je tu však naďalej Real, ktorý sa tlačil stredom. Di María však loptu na Benzemu prestrčiť nedokázal.
     
    61
    Di María si to však vynahradil pár sekúnd nato, keď to skúsil z dvadsiatich metrov. Jeho projektil však letel iba nad.
     
    62
    Ander Herrera sa presvedčil o tvrdosti Ramosovych lakťov. Tie sú anatomicky v poriadku a domáceho špílmachra to určite bolelo.
     
    63
    Balenziaga uvoľnil na ľavej strane Muniaina, po ktorého zrazenom centri bude nasledovať rohový kop.
     
    64
    Susaeta však odcentroval iba na hlavu Cristiana Ronalda, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti od Lópeza.
     
    65
    Z následnej akcie to skraja šestnástky skúšal Muniain, ale jeho pokus letel pár metrov nad. López mohol zostať pokojný.
     
    66
    Real Madrid dal gól!
    Pusinky predsa len dokázali zúročiť svoju druhopolčasovú prevahu. Rozohrávajúceho Iturraspeho prepadol di María, ktorý prihral na Benzemu. Ten to dával z prvej na Ronalda, ktorý naviedol loptu do šestnástky a jeho krížna prihrávka našla na päťke JESÉHO RODRÍGUEZA, ktorý v sklze prekonáva bezmocného Gorku Iraizoza.
     
    68
    Carlo Ancelotti sa tvári akoby nič, ale určite mu padol veľký kameň zo srdca. Uvidíme, aká bude odpoveď domácich.
     
    69
    Tí vyzerajú mierne unavene, pretože ten prvý polčas bol nesmierne náročný. Nuž, pre Baskov by to bola škoda.
     
    70
    Pokračujeme rozohrávkou Diega Lópeza, ktorý sa už neponáhľa tak, ako tomu bolo v predchádzajúcich minútach.
     
    71
    Ronaldo ledva dobehol Modričovu prihrávku, ale následne to spravil nesmierne šikovne, keď nastrelil vracajúceho sa Iraolu. Pokračovať budeme rohovým kopom.
     
    72
    Po rohoch sa však Real presadil v tomto zápase iba raz, keď Pepe hlavičkoval tesne nad. Opak nepriniesol ani tento rohový kop.
     
    73
    Iker Muniain už mal toho plné zuby a agilný krídelník tak opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde Ibai Gómez.
     
    74
    Bilbao dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! IBAI GÓMEZ prežíva epický nástup na trávnik. Po svojom striedaní ani nezastavil svoj beh od striedačiek a okamžite sa dostal k odrazenej lopte po Herrerovom priamom kope. Gómez to spoza šestnástky napálil z prvej a lopta končí od pravej žrde v sieti. Vyrovnané!
     
    76
    Čo sa to teraz deje na San Mamés? Cristiano Ronaldo absolútne zoskratoval a po zásahu do Gómezovej tváre dostáva červenú kartu! Čo sa teraz prehnalo hlavou najlepšieho futbalistu planéty?
     
    77
    Strelca vyrovnávajúceho gólu okamžite pomstil Iturraspe, ktorý takmer zložil k zemi i samotného Ronalda. Ayza ho upokojuje žltou kartou.
     
    78
    Real sa tak z pokojného zápasu dostáva do nočnej mory! Okrem vyrovnania prišli o svoj klenot a ešte stále nie je koniec!
     
    79
    Baskovia majú okamžite viacej energie i priestoru, ktorý sa snažia využiť na obrat. Podarí sa im to?
     
    80
    Majú nato ešte niečo vyše desať minút, ale zatiaľ kombinujú príliš ďaleko od Lópeza. Teraz by sa im nesmierne hodil Torquero.
     
    81
    Z ľavej strany centroval Balenziaga a po jeho lopte mohol zakončovať Aduriz. Výborne ho však zablokoval Marcelo. Rohu sa však hostia nevyhli.
     
    82
    Domáci ale majú prevahu a teraz mali rozohrávať nakrátko. Susaetov center smeroval presne do Lópezovho náručia.
     
    83
    Carlo Ancelotti musí vystužiť stredovú formáciu a na trávnik tak posiela Asiera Illarramendiho. Miesto mu prenechal strelec úvodného gólu Jesé.
     
    84
    Domáci sa to opäť snažili zjednodušiť centrovano loptou, ale tadiaľ cesta nevedie. Loptu má vo svojom náručí opäť Diego López.
     
    85
    Ibai Gómez sa opäť dobre postavil a znova sa k nemu odrazila lopta po Herrerovom centri. Tentokrát však spoza šestnástky nestrieľal k žrdi, ale jeho pokus padal pod Lópezovo brvno. Brankár hostí však predviedol nádhernú robinzonádu, ktorou vyráža na rohový kop.
     
    86
    Po ňom tu bola ďalšia koncovka Bilbaa, keď z piatich metrov hlavičkoval kapitán Gurpegi. Jeho pokus však smeroval presne do stredu bránky.
     
    87
    Domáci striedajú naposledy a o ich vykúpenie by sa mal postarať Beñat Etxebarria. Tomu uvoľnil miesto unavený Mikel Rico.
     
    88
    Striedajú i hostia, ktorý menia svojich hrotových útočníkov. Karim Benzema sa dnes nepresadil a v závere ho nahradí Morata.
     
    89
    Ten sa mohol okamžite dostať to šance, keď ho z polovice ihriska vysúval Modrič. Moratu však v poslednej chvíli zastavil výborný Gurpegi.
     
    90
    V ťažkej situácii prichádza na trávnik Varane, ktorý sa do futbalového diania vracia po troch mesiacoch. Miesto mu prenechal Carvajal.
     
    90+1
    K dnešnému stretnutiu sa pridávajú ešte tri minútky. Bude mať ešte Bilbao dostatok síl na otočenie stretnutia?
     
    90+2
    Pri lopte je však Iraizoz, ktorý musel riešiť dlhú prihrávku od Modriča. Na druhej strane zas zakončoval Beňat, ale iba nad.
     
    90+3
    Iraola otáčal hru na Susaetu nepresne, keď loptu posielal iba na jeho päty. Deľba bodov bude už čoskoro realitou.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Výborný zápas, ktorý sa hral vo výbornom tempe je na konci. Real už v druhom polčase predvádzal svoju hru a dokázal prikladať pod kotol. Vykúpenie priniesol inak nevýrazný Jesé. Zápas sa im však zrútil v priebehu dvoch minút, kedy inkasovali vyrovnávajúci gól a vylúčený bol líder Cristiano Ronaldo. Baskovia už presilovku nevyužili a preto sa body po zásluhe delili.

    Madridčania tak majú svojho ligového lídra, ale nie je ním Real. Atlético dokázalo využiť zaváhania dvoch hlavných favoritov a minimálne na týždeň opanuje španielsku futbalovú scénu.

    S týmto konštatovaním sa lúčim a želám Vám úspešný štart do nového týždňa. Ďakujem za pozornosť. (22:56:57)

    Erik Farkaš

    Góly: 74. Gómez – 66. Jesé

    Karty:   77. Iturraspe (BIL) – 30. Alonso (RMA)   76. Ronaldo (RMA)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Rico – Susaeta, Herrera, Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Iago – San José, Beňat, Kike, Ibai, Iraola, Ekiza

    Real Madrid: D. López – Carvajal, Pepe, S. Ramos (C), Marcelo – di María, Xabi Alonso, Modrič – Jesé, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: Casillas – Varane, Coentrao, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, D. Barbero – E. Sanchís