Elche – Almería 1:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sociedad 4:0 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 02.02.2014, 21:00 • San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Výborný zápas, ktorý sa hral vo výbornom tempe je na konci. Real už v druhom polčase predvádzal svoju hru a dokázal prikladať pod kotol. Vykúpenie priniesol inak nevýrazný Jesé. Zápas sa im však zrútil v priebehu dvoch minút, kedy inkasovali vyrovnávajúci gól a vylúčený bol líder Cristiano Ronaldo. Baskovia už presilovku nevyužili a preto sa body po zásluhe delili.

    Madridčania tak majú svojho ligového lídra, ale nie je ním Real. Atlético dokázalo využiť zaváhania dvoch hlavných favoritov a minimálne na týždeň opanuje španielsku futbalovú scénu.

    S týmto konštatovaním sa lúčim a želám Vám úspešný štart do nového týždňa. Ďakujem za pozornosť. (22:56:57)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Iraola otáčal hru na Susaetu nepresne, keď loptu posielal iba na jeho päty. Deľba bodov bude už čoskoro realitou.
     
    90+2
    Pri lopte je však Iraizoz, ktorý musel riešiť dlhú prihrávku od Modriča. Na druhej strane zas zakončoval Beňat, ale iba nad.
     
    90+1
    K dnešnému stretnutiu sa pridávajú ešte tri minútky. Bude mať ešte Bilbao dostatok síl na otočenie stretnutia?
     
    90
    V ťažkej situácii prichádza na trávnik Varane, ktorý sa do futbalového diania vracia po troch mesiacoch. Miesto mu prenechal Carvajal.
     
    89
    Ten sa mohol okamžite dostať to šance, keď ho z polovice ihriska vysúval Modrič. Moratu však v poslednej chvíli zastavil výborný Gurpegi.
     
    88
    Striedajú i hostia, ktorý menia svojich hrotových útočníkov. Karim Benzema sa dnes nepresadil a v závere ho nahradí Morata.
     
    87
    Domáci striedajú naposledy a o ich vykúpenie by sa mal postarať Beñat Etxebarria. Tomu uvoľnil miesto unavený Mikel Rico.
     
    86
    Po ňom tu bola ďalšia koncovka Bilbaa, keď z piatich metrov hlavičkoval kapitán Gurpegi. Jeho pokus však smeroval presne do stredu bránky.
     
    85
    Ibai Gómez sa opäť dobre postavil a znova sa k nemu odrazila lopta po Herrerovom centri. Tentokrát však spoza šestnástky nestrieľal k žrdi, ale jeho pokus padal pod Lópezovo brvno. Brankár hostí však predviedol nádhernú robinzonádu, ktorou vyráža na rohový kop.
     
    84
    Domáci sa to opäť snažili zjednodušiť centrovano loptou, ale tadiaľ cesta nevedie. Loptu má vo svojom náručí opäť Diego López.
     
    83
    Carlo Ancelotti musí vystužiť stredovú formáciu a na trávnik tak posiela Asiera Illarramendiho. Miesto mu prenechal strelec úvodného gólu Jesé.
     
    82
    Domáci ale majú prevahu a teraz mali rozohrávať nakrátko. Susaetov center smeroval presne do Lópezovho náručia.
     
    81
    Z ľavej strany centroval Balenziaga a po jeho lopte mohol zakončovať Aduriz. Výborne ho však zablokoval Marcelo. Rohu sa však hostia nevyhli.
     
    80
    Majú nato ešte niečo vyše desať minút, ale zatiaľ kombinujú príliš ďaleko od Lópeza. Teraz by sa im nesmierne hodil Torquero.
     
    79
    Baskovia majú okamžite viacej energie i priestoru, ktorý sa snažia využiť na obrat. Podarí sa im to?
     
    78
    Real sa tak z pokojného zápasu dostáva do nočnej mory! Okrem vyrovnania prišli o svoj klenot a ešte stále nie je koniec!
     
    77
    Strelca vyrovnávajúceho gólu okamžite pomstil Iturraspe, ktorý takmer zložil k zemi i samotného Ronalda. Ayza ho upokojuje žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 74. Gómez – 66. Jesé

    Karty:   77. Iturraspe (BIL) – 30. Alonso (RMA)   76. Ronaldo (RMA)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Rico – Susaeta, Herrera, Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Iago – San José, Beňat, Kike, Ibai, Iraola, Ekiza

    Real Madrid: D. López – Carvajal, Pepe, S. Ramos (C), Marcelo – di María, Xabi Alonso, Modrič – Jesé, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: Casillas – Varane, Coentrao, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, D. Barbero – E. Sanchís