Estónsko – Srbsko 7:2 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:10 (kon.)
koniec
Estónsko
7:2 (1:1, 3:1,3:0)
Srbsko
Štvrtok 30.01.2014, 16:00 • HANT Aréna, Bratislava • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    V tretej tretine padali góly do siete len na srbskej strane, keď sa postupne presadili v rozmedzí 11 minút Pass, Komi a Salm. Srbi mali takisto pár príležitosí, ale nedokázali z nich vyťažiť maximum. Estónci si tak vo svojom prvom vystúpení na tejto kvalifikácii pripísali 3 body do tabuľky. Srbi majú na konte naďalej 0 bodov.

    Na programe je v bratislavskej HANT Aréne na programe zápas našej reprezentácie, v ktorej sa reprezentanti Slovenska stretnú so Švajčiarmi.
    Zápas začína o 19:00 a bude Vás ním sprevádzať kolega Tomáš Kovalský.
    Ja sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (17:54:25)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Milovanovič sa dostal k strele spred veľkého bránkoviska, ale trafil priestor pri zadnom mantineli.
     
    59:18
    Veersalu prihrával krížom z ľavej strany Kallionovi, ktorý sa však pri preberaní loptičky pošmykol a svojím spôsobom ju daroval Srbom.
     
    58:14
    Estónsko dalo gól! Veersalu sa presúval v priestore za bránou smerom k rohu palubovky, keď našiel v tejto chvíli medzi deliacou čiarou a veľkým bránkoviskom OSKARA SALMU, ktorý strelou švihom trafil priestor pri pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Siim Veersalu.
     
    57:43
    Na opačnej strane šiel v samostatnom prieniku Alexander Zorič, ale srbský útočník nedokázal loptičku správne umiestniť.
     
    57:39
    Komi prenikol cez stred, ale nevyobojoval si zakončenie.
     
    56:57
    Marko Rajčič vyslal z ľavej strany nepresnú strelu, ktorá skončila na zadnom mantineli a loptičky sa po rozohrávke zmocnili Estónci.
     
    55:58
    Srbi mali možnosť prieniku, ale boli ešte pred veľkým bránkoviskom odstavení od loptičky. Následne šiel do "brejku" aj Markus s Thomssonom, no títo dvaja hráči si pri finálnej prihrávke navzájom nerozumeli.
     
    55:30
    Tréner Srbska si vzal oddychový čas!
     
    54:58
    Estónsko dalo gól! Estónci sa dostali do štvorgólového vedenia. Paul Piik sa dostal s loptičkou do rohu palubovky odkiaľ našiel pred veľkým bránkoviskom voľného RANIERA KOMIHO, ktorý stihol ešte pred pádom na zem umiestniť loptičku do pravého vinkla!
    Asistenciu si pripísal Paul Piik.
     
    54:37
    Paul Piik šiel do prečíslenia so Stenom Koivom, ktorému loptičku poslal z ľavej strany do veľkého bránkoviska, ale Koiv trafil len výstroj srbského gólmana.
     
    54:18
    Alexander Zorič sa uvoľnil z ľavej strany na stred kľučkou, ale pri zakončovaní nebol dôrazný a netrafil svätyňu estónskeho gólmana.
     
    53:32
    Roman Pass tvrdo vypálil pri deliacej čiare bližšie k pravému mantinelu, ale z tejto pozície netrafil bránu.
     
    53:04
    Kaspar Kallion vykonal takzvanú "sťahovačku", ale Radovanov dobre použil svoju hokejku a vypichol Kallionovi puk v oblasti pred veľkým bránkoviskom.
     
    52:14
    Stevan Aršič sa snažil prekvapiť strelou z ľavej strany Oigeho, no estónsky gólman nemal prácu, keďže Adamson strelu zblokoval do opačného rohu.
     
    50:55
    Markus prihrával krížnym spôsobom z ľavého rohu palubovky Thomssonovi, no Thomsson si loptičku zle spracoval a nedokázal tak zakončovať.
     
    49:34
    Siim Veersalu prepálil obrovskú možnosť na skórovanie, keď dostal prihrávku z ľavej strany od Maaltu pred bránu a Novakovič sa neskoro presunul, no Veersalovi sa nepodarli trafiť takmer úplne odkrytú srbskú bránu!
     
    49:23
    Boban Stojanovič pálil z pravej strany, no nepresne nad estónsku bránu.
     
    49:14
    Reigo Admason zachytil Avramovičove nahodenie na bránu, no následne boli Srbi aktívnejší a opäť si vybojovali loptičku.
     
    48:46
    Markus bol sekaný Ivanom Radovanovom za srbskou bránou.
     
    48:08
    Andreas Woiduma sa dostal k loptičke po Thomssonovej prihrávke z rohu palubovky pred veľké bránkovisko, no z tohto miesta umiestnil loptičku ďaleko nad.
     
    47:57
    Fredy Maalt sa uvoľnil na stred ku veľkému bránkovisku, ale z tejto pozície však trafil chrániče gólmana Novakoviča, ktorý prikryl loptičku.
     
    47:05
    Estónsko dalo gól! Estónci zvyšujú už na 5:2! Woiduma krásne nabil krížnou prihrávkou z rohu palubovky ROMANOVI PASSOVI, ktorý tvrdou delovkou trafil cez zakrytý výhľad Novakoviča priestor pri pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Andreas Woiduma a je to už tretia v tomto stretnutí!
     
    46:50
    Kaspar Kallion nabral rýchlosť po pravej strane a rozhodol sa pre streľbu, no Novakovič v ľahu puk zachytil svojou nohou.
     
    45:58
    Milovanovič získal loptičku v centrálnej oblasti, presunul sa s ňou bližšie k veľkému bránkovisku a tvrdo strieľal. Gólman Marek Oige však dobre zasiahol svojou výstrojou.
     
    45:36
    Estónci si momentálne na súperovej polovici prihrávajú puk po obvode palubovky. Hľadajú správny recept na srbskú defenzívu.
     
    44:39
    Kaspar Kallion sa uvoľnil kľučkou na stred a zakončoval, no loptičku zachytil pozorný gólman Novakovič.
     
    44:07
    Roman Pass stratil loptičku pred deliacou čiarou. Následne sa k nej dostal David Vučkovič, ktorý sa už nesnažil ísť bližšie k estónskej bráne a trafil z diaľky len priestor mimo brány.
     
    43:33
    Jonas Thomsson sa presúval s loptičkou po pravej strane, následne vytvoril kľučku na stred, ktorou sa vynikajúco uvoľnil, ale Novakovič zakročil svojimi chráničmi správne a vyrazil puk do bezpečia.
     
    42:50
    Adamson nespracoval dobre prihrávku od Tasu, a tak sa mohli k samostanému prienku dostať Srbi, ale pri stredovje čiare stratili loptičku.
     
    41:35
    Kaspar Kallion nabral rýchlosť na pravej strane, následne sa presunul pred veľké bránkovisko na jeho roh, odkiaľ švihom trafil pravú žrdku Novakovičovej brány!
     
    40:44
    Markus snažil z pravej strane nájsť naslepo Woidumu, ale loptičku poslal príliš dopredu a Woiduma rýchlostne nestačil na spracovanie tejto prihrávky.
     
    40:08
    Buly vyhrali Estónci zásluhou Thomssona, ktorý sa okamžite chcel rýchlo presunúť k zakončeniu, ale Srbi mu loptičku dôsledne vypichli.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine boli od začiatku jej priebehu aktívnejší Estónci, ktorí strelili 3 góly, no najprv poslal Srbov do vedenia v 23. minúte Jakšič, lae po tomto góle Estónci udreli v plnej sile a postupne skórovali v 24. minúte zásluhou Thomssona, v 34. minúte skóroval Woiduma a v závere druhej dvadsaťminútovky pridal gól do siete ešte Stromfelt. Stav je tak po 40. minútach 4:2.

    Tretia tretina začne približne o 17:24.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    Veersalu poslal z pravej strany prihrávku pred bránu na Kalliona, ale tento hráč si nedokázal loptičku správne spracovať.
     
    39:22
    Estónsko dalo gól! Estónci využívajú početnú výhodu! Jonas Thomsson si pripravil loptičku na prave strane odkiaľ pálil na bránu. Loptičku vyrazil pred seba gólman Novakovič, ale JOHAN STROMFELT bol pri lotpičke skôr ako srbský hráč a pohodlne dorazil Thomssonovu strelu!
    Asistenciu si pripísal Jonas Thomsson.
     
    38:52
    Woiduma sa snažil preniknúť po ľavej strane smerom na stred, ale Srbi zasiahli dobre a loptičku estńskemu útočníkovi vypichli.
     
    37:55
    Woiduma si našiel priestor na ľavej strane a odtiaľ pálil švihom, ale Novakovič zasiahol svojou výstrojou dobre.
     
    37:39
    Vladimir Miškovic si odchádza sadnúť na trestnú lavicu pri seknutí gólmana Oigeho do ruky pri dorážke predchádzajúcej akcie.
     
    37:32
    Boban Stojanovič sa dostal k streľbe na ľavej strane, keď loptičku umiestnil do výstroje gólmana Oigeho.
     
    36:51
    Miovanovič našiel prihrávkou spoza brány Zoriča, ktorý prichádzal z druhej vlny. Zorič pálil z prvej, ale Oige, ktorý mal doteraz menej práce, zasiahol svojimi rukami dobre a loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    36:08
    Pass sa snažil individuálne natlačiť po pravej strane, no vytvoril chybnú kľučku na stred, a tak sa loptičky zmocnili Srbi, ktorá mali možnosť rýchleho protiútoku, ale Estónci sa rýchlo vrátili a zlikvidovali možnosť Srbov.
     
    35:15
    Estónci sa po vedúcom gólee mierne usadili na vlastnú polovicu, kde s pokojom na hokejkách rozvíjajú útočné akcie, ale zatiaľ bez efektivity streľby.
     
    34:27
    Veersalu sa dostal k zakončeniu v centrálnej oblasti, no svojou tvrdo streľbou neprekonal Novakoviča.
     
    33:42
    Estónsko dalo gól! Po Stromfeltovej strele spoza deliacej čiary sa dostal k loptičke za bránu Markus, ktorý posunul loptičku osamotenému ANDREASOVI WOIDUMOVI pred bránou, ktorý z prvej trafil loptičku do pravého horného rohu!
    Asistenciu si pripísal Patrik Markus.
     
    33:16
    Markus sa ocitol s loptičkou v tesnej blízkosti pred Novakovičom, ale dokázal trafiť len priestor mimo brány.
     
    33:12
    Estónci majú k dipsozícii štandardnú situáciu na pravej strane.
     
    32:42
    Salm tvrdo pálil z deliacej čiary na bránu, kde stál Siim Veersalu, ale tento ofenzívny hráč nedokázal poslať loptičku z dorážky za Novakovičov chrbát.
     
    31:52
    Patrik Markus dostal skvelú prihrávku od Passa na pravú stranu. Markus nabral rýchlosť, ale pri zakončení sa mu podarilo trafiť len dobre nastavené ruky srbského gólmana!
     
    31:34
    Woiduma sa snažil preniknúť z ľavej strany na stred,, ale jeho prienik zastavili pozorní Srbi v centrálnej oblasti.
     
    30:42
    Zorič sa dokázal po strate loptičky Estóncov v útočnom pásme uvoľniť po ľavej strane, ale pri kľučke smerom na stred mu loptička skĺzla z čepele.
     
    30:07
    Markus dostal prihrávku od Passa na pravej strane, ale nedokázal trafiť priestor brány.
     
    30:06
    Stevan Aršič podrazil protihráča a odchádza si sadnúť na dve minúty na trestnú lavicu. Uvidíme, ako si Estónci poradia v presilovej hre.
     
    29:29
    Aršič prihrával z pravej strany na stredovú os Zoričovi, ktorý si lotpčiku pripravil, ale Oige zasiahol svojím telom a nepustil loptičku za svoj chrbát.
     
    29:14
    Woiduma pekne prenikol z vlastnej polovice na útočnú, ale pri zakončení z pravej strany umiestnil loptičku len mimo Novakovičovej svätyne.
     
    28:36
    Srbom sa črtala dobrá príležitosť na protiútok, ale nakoniec nedokázali z tohto prieniku nič zaujímavé vyťažiť, keďže Estónci dobre zapracovali v defenzíve.
     
    27:45
    Tamme dobre prihrával krížnym spôsobom na druhú stranu Maaltovi, ale tento útočník nedokázal prihrávku správne spracovať na svoju hokejku. Následne sa dopustili Srbi faulu.
     
    26:59
    Woiduma sa snažil pred bránou nájsť Markusa, ale v jeho rýchlosti nedokázal koordinovať pohyb a mierne zakopol a loptičky sa zmocnili Srbi.
     
    26:19
    Stožinič našiel pred bránou Stevana Aršiča, ktorý však osamotený trafil len výborného estónskeho gólmana! Následne sú už Estónci v plnom počte.
     
    25:40
    Estónci dobre pracujú v defenzívie a svojím pohybom vo štvorci nedávajú príliš veľa šancí na krížne prihrávky Srbov.
     
    25:02
    Srbi si posúvali puk po obvode palubovky. Nakoniec sa dostal k loptičke na pravej strane Milovanovič, ktorý však trafil pozorné ruky estńskeho gólmana a Estónci sa oslobodili.
     
    24:26
    Kaspar Kallion inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie pri obrannom zákroku.
     
    24:19
    Tamme posielal loptičku z ľavej strany blízko ku bráne na hokejku Kalliona, ktorý však zakončoval len do ležiacich rúk srbského gólmana.
     
    23:57
    Estónsko dalo gól! Estónci vyrovnávajú! Woiduma sa presúval po ľavej strane, keď našiel pri deliacej čiare pred veľkým bránkoviskou JONASA THOMSSONA, ktorý strelou bekhendom prekonal srbského gólmana.
    Asistenciu (druhú v tomto zápase) si pripísal Andreas Woiduma.
     
    22:40
    Veersalu si vytvoril pozíciu na ľavej strane. Podarilo sa mu aj vystreliť z tohto miesta, ale svojou prudkou strelou švihom trafil len pozorného srbského gólmana.
     
    22:10
    Srbsko dalo gól! Srbi sa dostávajú do vedenia! V centrálnej oblasti našiel peknou prihrávkou MILANA JAKŠIČA aktívny Miškovič a Jakšič zakončil ku pravej žrdke estónskeho gólmana.
    Asistenciu si pripísal na svoje konto Alexander Miškovic.
     
    21:40
    Woiduma tvrdo vystrelil z polovice palubovky, no Novakovič si bol pri zákroku istý a zakročil svojou výstrojou.
     
    20:52
    Oige si pripísal na svoje konto dobrý zákrok, keď zlikvidoval útočný prienik Miškoviča po pravej strane.
     
    20:15
    Druhú tretinu začali ofenzívnou akciu Estónci, ktorí sú aktívnejší, ale Srbi sa zatiaľ dobre bránia nepúšťajú ich k zakončeniu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej dvadsaťminútovke sme videli zaujímavo rozohratý súboj, ktorý ukázal kvality hry na oboch stranách, a tak je stav po 20. minútach nerozhodný 1:1, keď otvoril skóre pre Estóncov Markus v 10. minúte no vzápätí sa podarilo Zoričovi o 6 minút neskôr vyrovnať.
    Druhá tretina začne približne o 16:41.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Markus sa snažil ešte narýchlo nájsť pred bránou Jonasa Thomssona, ktorý však bol tiesnený defenzívnym hráčom Srbov a podarilo sa mu zakončovať len mimo brány.
     
    19:21
    Alexander Zorič si vytvoril priestor v centrálnej oblasti útočnej polovice, ale z tejto pozície bola jeho strela zblokovaná a smerovala mimo palubovky.
     
    18:57
    Darien Banda sa dostal k strele spred veľkého bránkoviska, ale z tohto miesta pálil len na zadný mantinel.
     
    18:25
    Pekne predvedená štandardná situácia na strane srbských florbalistov, keď Stojanovič vysunul Roberta Gočiča, ktorý trafil vo veľkom bránkovisku pravú žrdku!
     
    18:22
    Ivan Radovanov nabral veľkú rýchlosť na ľavej strane, ale nedokázal zakončovať.
     
    17:48
    Fredy Maalt tvrdo strieľal z pravej strany bližšie pri pravom rohu veľkého bránkoviska, ale Peter Novakovič si bol pri zákroku stopercentne istý.
     
    17:11
    Zorič si vypýtal faul na vlastnej polovici a jeho tím tak rozohrával novú útočnú akciu.
     
    16:42
    Roman Pass nabral rýchlosť na pravej strane, ale radšej posielal loptičku na útočnej polovici späť na defenzívu.
     
    15:33
    Srbsko dalo gól! Alexander Milovanovič našiel peknou prihrávkou po postupnej rozohrávke svojho tímu pred bránou ALEXANDRA ZORIČA, ktorý si loptičku presunul na forhend a z otočky trafil odkrytý priestor Oigeho brány!
    Asistenciu si pripísal Marko Stožinič.
     
    16:02
    Markus mal možnosť na pravej strane, z ktorej dokázal aj vystreliť, no Novakovič si počínal pri tomto zákroku dobre a takisto aj pri následnej dorážke Thomssona, ktorý trafil ruky srbského gólmana.
     
    15:30
    Andreas Woiduma strieľal menším náprahom, ale len do nôh gólmana Novakoviča.
     
    14:28
    Kallion poslal dobrou krížnou prihrávkou k zakončeniu Veersalu, no tento útočník pálil len do výstroje gólmana Novakoviča. K loptičke sa dostal ešte Fredy Maalt, ale triafal len priestor mimo brány.
     
    13:50
    Estóncom nevyšla postupná rozohrávka na vlastnej polovici, ktorú zachytili Srbi, ale tí nedokázali vytvoriť nič zaujímavé.
     
    12:48
    Vučkovič pálil z centrálnej oblasti medzi veľkým bránkoviskom a deliacou čiarou no brankára Oige zasiahol svojimi chráničmi dobre a loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    12:20
    Srbi mali k dispozícii štandartku po faule na Miškoviča, ale nedokázali z nej vyprodukovať gól.
     
    11:57
    Miškovič sa snažil z pravej strany ihriska vysunúť dopredu dobrou prihrávkou Dariena Bandu, ktorý však bol tiesnený protihráčmi a nespracoval puk.
     
    11:29
    Alexander Zorič fauloval na pravej strane bližšie k rohu palubovke protihráča a Estónci rozohrávajú.
     
    09:17
    Estónsko dalo gól! Woiduma získal puk po vyhodení svojich spoluhráčov na pravej strane a posielal prihrávku na PATRIKA MARKUSA, ktorý strelou do pravého horného rohu prekonal Novakoviča vo veľkom bránkovisku!
    Asistenciu si pripísal Andreas Woiduma.
     
    08:21
    Zorič dostal prihrávku z pravého rohu od Aršiča, ale pálil len mimo estónskej brány.
     
    07:42
    Srbi napriek faulu majú k dispozícii túto dvojminútovú presilovú hru.
     
    07:42
    Zoričovi sa nepodarilo kľučkou na forhend prekonať dobre zakročujúceho Mareka Oigea!
     
    07:42
    Trestné strieľanie po faule Randa Kramma na Alexandra Zoriča!
     
    07:20
    Vysoká hokejka na strane Srbov. Loptička sa zahráva na estónskej polovici ihriska.
     
    06:39
    Roman Pass tvrdo pálil presne z deliacej čiary, ale jeho dôrazná delovka skončila za mantinelom.
     
    06:02
    Thomsson bežal s loptičkou po pravej strane. následne ju poslal tesne pred veľké bránkovisko na Markusa, ktorý z otočky pálil, ale Novakovič loptičku vyrazil bezpečne.
     
    05:38
    Estónci sa momentálne snažia vymyslieť útočnú akciu na vlastnej polovici, no Srbi im robia pri rozohrávke problémy ich pozorným forčekingom.
     
    05:02
    O strelu sa pokúsil v stredovej časti pred bránkoviskom Markus, no strelu zblokovali Srbi. Následne sa loptička ovitla pred Stromfeltom, ktorý však takisto trafil len protihráčov pred sebou.
     
    04:25
    Marko Stožinič sa rýchlo presúval po pravej strane, následne sa dostal k zakončeniu, no gólman Oige bol na správnom mieste a puk vyrazil rukami do rohu palubovky.
     
    04:02
    Gočičova delovka spoza deliacej čiare skončila za mantinelom, a tak Estónci uskutočňvali rozohrávku.
     
    03:45
    Jonas Thomsson mal oborvskú možnosť po prihrávke na deliacej čiare od Markusa, no nakoniec si v samostatnom prieniku loptičku zle pripravil na hokejku a nedokázal tak dôraznejšie vystreliť!
     
    02:25
    Veersalu prihrával z pravej strany bližšie k bráne Maaltovi, ktorý poslal prudkú strelu na brankára Novakoviča, no srbský gólman bez problémov svojou výstrojou likvidoval strelu.
     
    01:45
    Ranier Komi mal možnosť prečíslenia po chybe Srbov rozohrávke no nedokázal túto príležiťosť správne využiť a pri stredovej čiare mu Srbi vzali loptičku.
     
    01:08
    Z ľavej strany tvrdo pálil Andreas Woiduma, no z tejto pozície nedokázal prekonať zasahujúceho brankára Srbov Petra Novakoviča.
     
    00:40
    Stojanovič rozhohrával loptičku na vlastnej polovici.
     
    00:06
    Úvodné buly vyhrali Srbi zásluhou Alexandra Milovanoviča a postupne zakladajú útok smerom dopredu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy postupne zo striedačiek nastupujú v úvodných formáciách na palubovku.
     
    Úvodné zostavy:

    Estónsko: Oige (Saastamoinen) – Tamme, Salm – Stromfelt, Pass – Adamson, Kramm – Veersalu, Maalt, Kallion – Woiduma, Markus, Thomsson – Tasa, Komi, Koiv – Piik

    Srbsko: Novakovič (Adžič) – Radovanov, Stožinič – Stojanovič, Gočič – S. Nikolič, Avramovič – Zorič, Milovanovič, Aršič – Vučkovič, Banda, Miškovič – Gajdaš, Rajčič, Jakšič – N. Nikolič

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula.
     
    Tabuľka kvalifikačnej skupiny 2 po prvom hracom dni:
    1. Švajčiarsko – 1 zápas – 3 body (skóre 20:0)
    2. Slovensko – 1 zápas – 3 body (skóre 6:3)
    3. Srbsko – 1 zápas – 0 bodov (skóre 3:6)
    4. Belgicko – 1 zápas – 0 bodov (skóre 0:20)

    Estónsko malo v prvom hracom dni pauzu.
     
    Príjemný dobrý deň vážení športoví priatelia! Vitajte pri prenose v poradí tretieho zápasu kvalifikačnej skupiny číslo 2 na Majstrovstvá sveta vo florbale mužov 2014! Ja Vám budem približovať aktuálne dianie v bratislavskej HANT Aréne, kde proti sebe od 16:00 hodiny nastúpia florbalové výbery Estónska a Srbska.
    Jubilejné desiate florbalové Majstrovstvá sveta sa budú konať od 6. do 14. decembra 2014 vo švédskom Göteborgu. Šestnásť tímov, ktoré sa na tomto podujatí zúčastnia budú rozdelené do štyroch základných skupín. Keďže Švédi hostia MS, tak si zabezpečili priamu účasť.

    Ostatných 15 reprezentácii, ktoré budú bojovať v zimnom mesiaci o titul majstra sveta sa budú musieť do Göteborgu prebojovať prostredníctvom kvalifikácie.
    Z ázijsko-oceánskej kvalifikácie pôjdu na MS tri tímy a z americkej kvalifikácie uvidíme vo Švédsku dve reprezentácie. Najvyšší počet postupových miest patrí európskej kvalifikácii. V Európe sa pobije o ne až 22 reprezentácií, ktoré sú rozdelené do štyroch kvalifikačných skupín.
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch miestach a takisto postupujú dve reprezentácie umiestnené na tretích priečkach. Z týchto troch tímov na tretích pozíciach postúpia na MS tie, ktoré dopadnú na tom v štatistikách najlepšie.

    My sa bližšie venujeme kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá mala premiéru vo včerajšom zápase favorizovaných Švajčiarov s Belgičanmi. Helvétske kríže zvíťazili nad predpokladanými outsidermi skupiny suverénne 20:0. V druhom zápase si v bratislavskej HANT Aréne slovenskí reprezentanti poradili práve so Srbmi výsledkom 3:6.

    Estónskym florbalistom patrí ôsma pozícia v svetovom rebríčku. Estónsky florbalový zväz vznikol roku 1993. Estónci sa po vstupe do Medzinárodnej florbalovej federácie roku 1994 predviedli od roku 1996 do roku 2006 v B divízii. Na MS v elitnej kategórii dosiahli najväčší úspech roku 2010 vo Fínsku, kde obsadili 7. Miesto. Reprezentácia jedného z troch pobaltských štátov má doposiaľ zaregistrovaných 1501 hráčov a 26 klubov. V porovnaní s Dánskom, ktoré má na zväze zapísaných 6331 hráčov a 112 klubov je Estónsko na tom rankingovo lepšie, keďže Dánom patrí 14. miesto.

    Reprezentácia Srbska vo florbale sa nachádza vo svetovom rebríčku na slabšom 21. Mieste, čo je však pochopiteľné, najmä kvôli neskorému oficiálnemu vzniku samotného florbalu v tejto krajine. Srbská florbalová únia bola založená v roku 2007 a za 7 rokov v nej je zapísaných len 5 klubov a 83 zaregistrovaných hráčov. Srbi sa predviedli doposiaľ v troch kvalifikáciách – 2008, 2010 a 2012, ale ani raz sa im nepodarilo postúpiť. Svetový šampionát tak naďalej ostáva iba snom srbských florbalistov. Uvidíme, možno v tohtoročnej kvalifikácii zabojujú. Pre Srbov by to bol obrovský úspech.

    Jednoznačným favoritom v tomto zápase sú reprezentanti Estónska, najmä vďaka postaveniu v rebríčku a taktiež aj kvôli skúsenostiam zo svetových podujatí.

    Ako sa však tento zápas bude postupne vyvíjať a kto v ňom zvíťaz,í budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína o 16:00 a z pozície komentátora Vás ho pozýva sledovať Lukáš R. Ovšonka.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Markus (Woiduma), 24. Thomsson (Woiduma), 34. Woiduma (Markus), 40. Stromfelt (Thomsson), 48. Pass (Woiduma), 55. Komi (Piik), 59. Salm (Veersalu) – 16. Zorič (Stožinič), 23. Jakšič (Miškovic)


    Estónsko: Oige (Saastamoinen) – Tamme, Salm – Stromfelt, Pass – Adamson, Kramm – Veersalu, Maalt, Kallion – Woiduma, Markus, Thomsson – Tasa, Komi, Koiv – Piik
    Srbsko: Novakovič (Adžič) – Radovanov, Stožinič – Stojanovič, Gočič – S. Nikolič, Avramovič – Zorič, Milovanovič, Aršič – Vučkovič, Banda, Miškovič – Gajdaš, Rajčič, Jakšič – N. Nikolič

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula