Estónsko – Srbsko 7:2 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:10 (kon.)
koniec
Slovensko
2:10 (1:3, 0:4, 1:3)
Švajčiarsko
Štvrtok 30.01.2014, 19:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Švajčiarska opäť úspešnejšia, keď ju Helvéti vyhrali jasne – 3:1. Najskôr nekompromisne pálil Berry, následne Maurer a do tretice aj Mendelin. V závere zápasu dokázal skórovať Slovák Bulka, ktorý vsietil posledný gól tohto zápasu.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stali – Norbert Ondrášik a Paolo Riedi!

    Slováci teda v druhom zápase vrámci kvalifikácie neuspeli proti jasne favorizovanému Švajčiarsku a práve Helvéti jasne kraľujú tabuľke so ziskom štyroch bodov.

    Dovidenia pri ďalších onlajnoch z florbalovej kvalifikácie na MS 2014 už zajtra.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:55:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:13
    Zemen sympaticky zakončoval z centrálnej časti, no jeho projektil napokon gólman Meier videl a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    58:57
    Schmocker podržal loptičku za bránou gólmana Meiera a získal tak cenné sekundy pre slovenský reprezentačný tím.
     
    58:13
    Na rad prichádza aj presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si za blokovanie hokejky odchádza sadnúť švajčiarský kapitán Antener.
     
    57:49
    Riedi tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Mészárosa, ktorý dobre zakročil svojimi rukami.
     
    57:21
    Matejka bojoval o loptičku v centrálnej časti, no napokon ju proti pozornému Berrymu nedokázal získať.
     
    56:35
    Po skvelej prihrávke od Řezaninu sa k zakončeniu pred gólmanom Meierom mohol dostať Zemen, no napokon minul priestor švajčiarskej brány. Slováci sú medzitým už v plnom počte.
     
    56:05
    Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Scalvinoniho sa k zakončeniu na pravej strane dostal Hofbauer, no jeho delovku gólman Mészáros dokázal vyraziť svojimi rukami do bezpečia.
     
    55:46
    Hofbauer zakončoval zo spredbránkového priestoru, no jeho nevydarenú strelu gólman Mészáros videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej pravej ruke.
     
    55:05
    V úvode presilovej hry sú Slováci zatiaľ veľmi pozorní a loptičku bez problémov posielajú na švajčiarskú polovicu ihriska.
     
    54:34
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za sekanie odchádza sadnúť
     
    54:13
    Z ľavej strany nekompromisne pálil Antener, no jeho delovku gólman Mészáros videl dobre a loptičku vyrazil tesne vedľa svojej brány.
     
    53:49
    Helvéti sú pri loptičke opäť pred slovenskou bránou a chcú pridať za chrbát gólmana Mészárosa ďalšie góly. Slováci sa však dobre bránia.
     
    53:22
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa napokon dokázali gólovo presadiť aj podruhýkrát v dnešnom stretnutí. MAREK BULKO nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane a napokon prekvapil bezmocného gólmana Meiera. Bez asistencií.
     
    52:51
    Švajčiari majú loptičku opäť vo svojej moci pred slovenskou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im v tom však veľmi nedarí.
     
    52:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti napokon inkasujú jubilejný desiaty gól v dnešnom stretnutí. Po parádnej prienikovej prihrávke od Riedia sa k zakončeniu dostal osamotený PATRICK MENDELIN, ktorý svojim bekhendovým blafákom nedal Mészárosovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Paolo Riedi.
     
    51:13
    Komínek sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane v brejku, no napokon bol neúspešný a nedokázal prekonať pravú ruku gólmana Meiera!
     
    50:49
    Kuchen sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho delovka napokon smerovala len mimo slovenskej brány.

    Góly a asistencie: 4. Joščák (Konečný), 54. Bulko – 8. Hofbauer (Maurer), 12. Riedi (Scalvinoni), 19. Antener (Kuchen), 21. Maurer (Hofbauer), 24. Schmocker (Riedi), 28. Scalvinoni (Hofbauer), 36. M. O. Gerber (Engel), 48. Berry (Gerber), 48. Maurer (Antener), 53. Mendelin (Riedi)


    Slovensko: Turek (41. Mészáros) – Komačka, Hrín, Straka, Joščák, Bulko, Ondrášik – Pelegrin, Řezanina, Gál – Novák, Zeliezka, Komínek – Konečný, Petróci, Zemen – Halas, Matejka, Galovič
    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Berry, Schmocker, Joss, Graf, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – Mendelin, Friolet, Zimmermann – M. O. Gerber, Engel

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)

    Diváci: 1027