Estónsko – Srbsko 7:2 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:10 (kon.)
koniec
Estónsko
7:2 (1:1, 3:1,3:0)
Srbsko
Štvrtok 30.01.2014, 16:00 • HANT Aréna, Bratislava • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    V tretej tretine padali góly do siete len na srbskej strane, keď sa postupne presadili v rozmedzí 11 minút Pass, Komi a Salm. Srbi mali takisto pár príležitosí, ale nedokázali z nich vyťažiť maximum. Estónci si tak vo svojom prvom vystúpení na tejto kvalifikácii pripísali 3 body do tabuľky. Srbi majú na konte naďalej 0 bodov.

    Na programe je v bratislavskej HANT Aréne na programe zápas našej reprezentácie, v ktorej sa reprezentanti Slovenska stretnú so Švajčiarmi.
    Zápas začína o 19:00 a bude Vás ním sprevádzať kolega Tomáš Kovalský.
    Ja sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (17:54:25)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Milovanovič sa dostal k strele spred veľkého bránkoviska, ale trafil priestor pri zadnom mantineli.
     
    59:18
    Veersalu prihrával krížom z ľavej strany Kallionovi, ktorý sa však pri preberaní loptičky pošmykol a svojím spôsobom ju daroval Srbom.
     
    58:14
    Estónsko dalo gól! Veersalu sa presúval v priestore za bránou smerom k rohu palubovky, keď našiel v tejto chvíli medzi deliacou čiarou a veľkým bránkoviskom OSKARA SALMU, ktorý strelou švihom trafil priestor pri pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Siim Veersalu.
     
    57:43
    Na opačnej strane šiel v samostatnom prieniku Alexander Zorič, ale srbský útočník nedokázal loptičku správne umiestniť.
     
    57:39
    Komi prenikol cez stred, ale nevyobojoval si zakončenie.
     
    56:57
    Marko Rajčič vyslal z ľavej strany nepresnú strelu, ktorá skončila na zadnom mantineli a loptičky sa po rozohrávke zmocnili Estónci.
     
    55:58
    Srbi mali možnosť prieniku, ale boli ešte pred veľkým bránkoviskom odstavení od loptičky. Následne šiel do "brejku" aj Markus s Thomssonom, no títo dvaja hráči si pri finálnej prihrávke navzájom nerozumeli.
     
    55:30
    Tréner Srbska si vzal oddychový čas!
     
    54:58
    Estónsko dalo gól! Estónci sa dostali do štvorgólového vedenia. Paul Piik sa dostal s loptičkou do rohu palubovky odkiaľ našiel pred veľkým bránkoviskom voľného RANIERA KOMIHO, ktorý stihol ešte pred pádom na zem umiestniť loptičku do pravého vinkla!
    Asistenciu si pripísal Paul Piik.
     
    54:37
    Paul Piik šiel do prečíslenia so Stenom Koivom, ktorému loptičku poslal z ľavej strany do veľkého bránkoviska, ale Koiv trafil len výstroj srbského gólmana.
     
    54:18
    Alexander Zorič sa uvoľnil z ľavej strany na stred kľučkou, ale pri zakončovaní nebol dôrazný a netrafil svätyňu estónskeho gólmana.
     
    53:32
    Roman Pass tvrdo vypálil pri deliacej čiare bližšie k pravému mantinelu, ale z tejto pozície netrafil bránu.
     
    53:04
    Kaspar Kallion vykonal takzvanú "sťahovačku", ale Radovanov dobre použil svoju hokejku a vypichol Kallionovi puk v oblasti pred veľkým bránkoviskom.
     
    52:14
    Stevan Aršič sa snažil prekvapiť strelou z ľavej strany Oigeho, no estónsky gólman nemal prácu, keďže Adamson strelu zblokoval do opačného rohu.
     
    50:55
    Markus prihrával krížnym spôsobom z ľavého rohu palubovky Thomssonovi, no Thomsson si loptičku zle spracoval a nedokázal tak zakončovať.
     
    49:34
    Siim Veersalu prepálil obrovskú možnosť na skórovanie, keď dostal prihrávku z ľavej strany od Maaltu pred bránu a Novakovič sa neskoro presunul, no Veersalovi sa nepodarli trafiť takmer úplne odkrytú srbskú bránu!
     
    49:23
    Boban Stojanovič pálil z pravej strany, no nepresne nad estónsku bránu.
     
    49:14
    Reigo Admason zachytil Avramovičove nahodenie na bránu, no následne boli Srbi aktívnejší a opäť si vybojovali loptičku.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Markus (Woiduma), 24. Thomsson (Woiduma), 34. Woiduma (Markus), 40. Stromfelt (Thomsson), 48. Pass (Woiduma), 55. Komi (Piik), 59. Salm (Veersalu) – 16. Zorič (Stožinič), 23. Jakšič (Miškovic)


    Estónsko: Oige (Saastamoinen) – Tamme, Salm – Stromfelt, Pass – Adamson, Kramm – Veersalu, Maalt, Kallion – Woiduma, Markus, Thomsson – Tasa, Komi, Koiv – Piik
    Srbsko: Novakovič (Adžič) – Radovanov, Stožinič – Stojanovič, Gočič – S. Nikolič, Avramovič – Zorič, Milovanovič, Aršič – Vučkovič, Banda, Miškovič – Gajdaš, Rajčič, Jakšič – N. Nikolič

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula