Estónsko – Srbsko 7:2 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:10 (kon.)
koniec
Slovensko
2:10 (1:3, 0:4, 1:3)
Švajčiarsko
Štvrtok 30.01.2014, 19:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Švajčiarska opäť úspešnejšia, keď ju Helvéti vyhrali jasne – 3:1. Najskôr nekompromisne pálil Berry, následne Maurer a do tretice aj Mendelin. V závere zápasu dokázal skórovať Slovák Bulka, ktorý vsietil posledný gól tohto zápasu.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stali – Norbert Ondrášik a Paolo Riedi!

    Slováci teda v druhom zápase vrámci kvalifikácie neuspeli proti jasne favorizovanému Švajčiarsku a práve Helvéti jasne kraľujú tabuľke so ziskom štyroch bodov.

    Dovidenia pri ďalších onlajnoch z florbalovej kvalifikácie na MS 2014 už zajtra.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:55:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:13
    Zemen sympaticky zakončoval z centrálnej časti, no jeho projektil napokon gólman Meier videl a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    58:57
    Schmocker podržal loptičku za bránou gólmana Meiera a získal tak cenné sekundy pre slovenský reprezentačný tím.
     
    58:13
    Na rad prichádza aj presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si za blokovanie hokejky odchádza sadnúť švajčiarský kapitán Antener.
     
    57:49
    Riedi tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Mészárosa, ktorý dobre zakročil svojimi rukami.
     
    57:21
    Matejka bojoval o loptičku v centrálnej časti, no napokon ju proti pozornému Berrymu nedokázal získať.
     
    56:35
    Po skvelej prihrávke od Řezaninu sa k zakončeniu pred gólmanom Meierom mohol dostať Zemen, no napokon minul priestor švajčiarskej brány. Slováci sú medzitým už v plnom počte.
     
    56:05
    Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Scalvinoniho sa k zakončeniu na pravej strane dostal Hofbauer, no jeho delovku gólman Mészáros dokázal vyraziť svojimi rukami do bezpečia.
     
    55:46
    Hofbauer zakončoval zo spredbránkového priestoru, no jeho nevydarenú strelu gólman Mészáros videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej pravej ruke.
     
    55:05
    V úvode presilovej hry sú Slováci zatiaľ veľmi pozorní a loptičku bez problémov posielajú na švajčiarskú polovicu ihriska.
     
    54:34
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za sekanie odchádza sadnúť
     
    54:13
    Z ľavej strany nekompromisne pálil Antener, no jeho delovku gólman Mészáros videl dobre a loptičku vyrazil tesne vedľa svojej brány.
     
    53:49
    Helvéti sú pri loptičke opäť pred slovenskou bránou a chcú pridať za chrbát gólmana Mészárosa ďalšie góly. Slováci sa však dobre bránia.
     
    53:22
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa napokon dokázali gólovo presadiť aj podruhýkrát v dnešnom stretnutí. MAREK BULKO nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane a napokon prekvapil bezmocného gólmana Meiera. Bez asistencií.
     
    52:51
    Švajčiari majú loptičku opäť vo svojej moci pred slovenskou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im v tom však veľmi nedarí.
     
    52:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti napokon inkasujú jubilejný desiaty gól v dnešnom stretnutí. Po parádnej prienikovej prihrávke od Riedia sa k zakončeniu dostal osamotený PATRICK MENDELIN, ktorý svojim bekhendovým blafákom nedal Mészárosovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Paolo Riedi.
     
    51:13
    Komínek sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane v brejku, no napokon bol neúspešný a nedokázal prekonať pravú ruku gólmana Meiera!
     
    50:49
    Kuchen sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho delovka napokon smerovala len mimo slovenskej brány.
     
    50:15
    Na rad prichádza vhadzovanie v rohu napravo od švajčiarskej brány. Konečný však športovo odovzdal loptičku svojim súperom.
     
    49:36
    Graf zakončoval z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti, no jeho projektil skončil len na nohách pozorného Konečného, ktorý však útočiť už nedokázal.
     
    49:01
    Švajčiarskí florbalisti sú opäť pri loptičke na slovenskej polovici ihriska, kde sa snažia presadiť skvelou kombinačnou hrou.
     
    48:15
    Bolliger nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovka smerovala len vysoko nad bránu slovenského gólmana Mészárosa.
     
    47:54
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti sa pomaly, ale isto blížia k dvojcifernému počtu gólov v slovenskej sieti. Po peknej krížnej prihrávke od sa k zakončeniu na pravej strane dostal MANUEL MAURER, ktorý svojim švihom nedal Mészárosovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    47:19
    Švajčiarsko dalo gól!
    Aj gólman Gabriel Mészáros napokon inkasuje. Po skvelej prihrávke od Jossa z pravej strany sa k zakončeniu v diaľke na ľavej strane dostal Marc Oliver Gerber, ktorý takmer prízemnou strelou našiel KEVINA BERRYHO a ten svojim tečom prekonal slovenskú defenzívu. Asistenciu si pripisuje Marc Oliver Gerber.
     
    46:58
    Zimmermann hľadal spätnou prihrávkou z pravej strany Engela, no jeho projektil smeroval len na hokejky slovenských obrancov.
     
    46:27
    Gál si vymenil loptičku s Řezaninom v centrálnej časti v strede ihriska, no táto dvojica napokon nedokázala nič vymyslieť.
     
    45:50
    Konečný sa dostal pred švajčiarskú bránu, no napokon sa previnil útočným faulom na gólmana Meiera.
     
    45:20
    Antener zakončoval z ľavej strany, no napokon minul priestor slovenskej brány. Mészáros teda zasahovať nemusel.
     
    44:42
    Komačka sympaticky zakončoval z centrálnej časti strelou spoza tela, no jeho projektil trafil len cloniaceho Pelegrina pred švajčiarskou bránou.
     
    44:18
    Zimmermann sa dostla k loptičke v centrálnej časti, no napokon ju rozohráva do ďalšej švajčiarskej kombinácie.
     
    43:55
    Ondrášik pekne zakončoval z pravej strany, no gólman Meier bol v strehu a loptičku zachytil vo svojej ľavej ruke.
     
    43:07
    Halas nekompromisne pálil z otočky na ľavej strane, no jeho projektil napokon skončil len v bočnej sieti švajčiarskej brány.
     
    42:54
    Konečný sa dostal k loptičke za švajčiarskou bránou, no napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Následne sa loptička zdeformovala.
     
    42:21
    Z veľkej vzdialenosti na ľavej strane tvrdo pálil Řezanina, no jeho projektil skončil len tesne vedľa švajčiarskej brány.
     
    41:58
    Švajčiarskí florbalisti sú pri loptičke opäť pred slovenskou bránou, kde sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    41:21
    Po skvelej prihrávke od Matejku z pravej strany sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Halas, no jeho delovku gólman Meier dokázal svojimi rukami vyraziť tesne vedľa svojej brány!
     
    40:33
    V tretej tretine nastúpil v slovenskej bráne namiesto Dominika Tureka gólman Gabriel Mészáros.
     
    40:05
    Aj v úvode tretej tretiny sa k loptičke po vhadzovaní v strede ihriska dostali florbalisti Švajčiarska, ktorí ihneď kombinačne útočia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli už jasne aktívnejší hráči Švajčiarska, ktorí dokázali vsietiť štyri góly (z toho jeden v presilovej hre) a dostali sa tak do zaslúženého šesťgólového vedenia. Postupne sa strelecky presadili hráči Maurer, Schmocker, Scalvinoni a Marc Oliver Gerber. Gólman Dominik Turek si však stále zaslúži poriadnu pochvalu, keďže drží slovenský tím ďalej od debaklového výsledku.

    Podarí sa florbalistom Slovenska zabrať naplno v tretej tretine a pripísať a zdramatizovať tak tento zápas?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Z centrálnej časti tvrdo pálil Hofbauer, no jeho delovka skončila len tesne vedľa slovenskej brány. Gólman Turek teda zasahovať nemusel.
     
    39:21
    Helvéti sú opäť pri loptičke na vlastnej polovici ihriska a snažia sa opäť skórovať. Zatiaľ sú však Slováci veľmi pozoní.
     
    38:55
    Z pravej strany nekompromisne pálil Zimmermann, no jeho projektil gólman Turek videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    38:21
    Mendelin chcel bekhendom z pravej strany nájsť Engela, no pozorný Straka bol v stehu a loptičku zachytil na svojej hokejke.
     
    37:59
    Scalvinoni sa dostal k loptičke na pravej strane, no napokon sa cez slovenských obrancov neodhodlal zakončovať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1027 divákov.
     
    37:27
    Maurer tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Turek bol v strehu a loptičku úspešne zblokoval svojou hruďou.
     
    36:56
    Z otočky na ľavej strane sympaticky zakončoval Pelegrin, no jeho projektil len tesne minul priestor švajčiarskej brány.
     
    36:24
    Antener sa snažil prihrávať z ľavej strany pred slovenskú bránu, no tam loptičku zblokovali za Turekovu bránu slovenskí obrancovia.
     
    35:43
    Zeliezka sa dostal k loptičke pred švajčiarskou bránou na pravom krídle, no pozorný Mendelin ho napokon dobrým zákrokom odstavil.
     
    35:04
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti sa dostávajú už do šesťgólového vedenia. Po skvelej prihrávkovej kombinácii, ktorú začal Scalvinoni sa k loptičke v centrálnej časti dostal Manuel Engel. Ten prihrával na pravú stranu pred MARCA OLIVERA GERBERA, ktorý svojim pekným švihom prekonáva Tureka. Asistenciu si pripisuje Manuel Engel.
     
    34:24
    Slovenskí florbalisti si vybojovali štandardku z rohu naľavo od švajčiarskej brán, no napokon z nej nedokázali nič zaujímavé vymyslieť.
     
    33:59
    Po chybe Branislava Straku sa k loptičke v centrálnej časti dostal Antener, no jeho prihrávka naslepo našla len hokejky slovenských obrancov.
     
    33:13
    Ladislav Gál sa dostal po skvelej prihrávke od Řezaninu do samostatného úniku, no jeho projektil napokon gólman Meier vyrazil napravo od seba. Tam dorážal Řezanina, no jeho dorážka minula priestor švajčiarskej brány.
     
    32:43
    Hrín zachytil loptičku na pravej strane, no napokon ju len odovzdal na švajčiarské hokejky jemným nahodením na gólmana Meiera.
     
    32:09
    Z tejto štandardky nekompromisne pálil Komačka, ktorý vystelil spoza tela v centrálnej časti a napokon trafil len jedného zo švajčiarských obrancov.
     
    31:38
    Konečný vybojoval loptičku na ľavej strane a napokon vybojoval aspoň štandardku na ľavej strane po faule Marcusa Gerbera.
     
    30:59
    Mendelin nekompromisne zakončoval z pravej strany, no jeho tvrdá strela švihom preletela len tesne nad hornú žŕdku slovenskej brány.
     
    30:24
    Mendelin sa snažil krížne prihrávať z ľavej strany na Zimmermanna, no túto prihrávku napokon slovenskí obrancovia zachytili na svojich hokejkách.
     
    29:44
    Marc Oliver Gerber tvrdo pálil z pravej strany, no Turek bol v strehu a túto strelu zblokoval svojou pravou rukou do bezpečia.
     
    29:15
    Halas chcel zakončovať z tesnej blízkosti švajčiarskej brány, no v poslednej chvíli ho od loptičky odstavil pozorný obranca Marcus Gerber.
     
    28:43
    Kuchen sa rýchlo presúval po ľavej strane, no pozorný Zemen sa pri ňom rýchlo pristavil a od loptičky ho s prehľadom odstavil.
     
    28:21
    Na ľavej strane sa k zakončeniu dostal Zuercher, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány. Turek teda zasahovať nemusel.
     
    27:25
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti pridávajú vo svojej presilovej hre už šiesty gól do slovenskej siete! Po parádnej prihrávkovej kombinácii na jeden dotyk medzi trojicou Antener – Hofbauer – zakončujúci NICO SCALVINONI nedal Turekovi švihom z ľavej strany žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Christoph Hofbauer.
     
    27:07
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za opakované seknutie odchádza sadnúť slovenský obranca Branislav Straka.
     
    26:58
    Riedi sa snažil z ľavej strany nájsť dobrou prihrávkou Marca Olivera Gerbera, no nepodarilo sa mu prejsť cez pozorného Straku.
     
    26:14
    Bolliger tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka minula priestor slovenskej brány. Turek zasahovať nemusel.
     
    25:41
    Pelegrin zaútočil po ľavej strane, no napokon sa nedostal k zakončeniu, keďže ho pozorní Švajčiari od loptičky bez problémov odstavili.
     
    24:59
    Komínek potiahol loptičku po pravej strany do útoku, no jeho následné zakončenie bolo len veľmi nepresné a skončilo na švajčiarských hokejkách.
     
    24:21
    Z pravej strany nekompromisne pálil Švajčiar Hofbauer, no jeho delovka trafila len ľavú žŕdku slovenskej brány!
     
    23:51
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú do slovenskej brány aj piaty gól. Po peknej prihrávke z ľavej strany od Riediho sa k zakončeniu z diaľky v centrálnej časti dostal KASPAR SCHMOCKER a jeho delovka švihom nedala gólmanovi Turekovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Paolo Riedi.
     
    23:23
    Švajčiari majú loptičku opäť vo svojej moci pred slovenskou bránou, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Zatiaľ sa im však nedarí zakončovať.
     
    22:32
    Halas tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Meier videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej moci.
     
    21:46
    Mendelin sa dostal k loptičke na ľavej strane a následne chcel dobrou prihrávkou nájsť Zimmermanna, no nepodarilo sa mu presadiť sa cez pozornú slovenskú defenzívu.
     
    21:21
    Švajčiarský hráč Joss sa dostal k zahrávaniu štandardky na ľavej strane, no jeho projektil napokon len tesne minul priestor slovenskej brány.
     
    20:36
    Švajčiarsko dalo gól!
    V úvode druhej tretiny sme hneď v prvej minúte inkasovali. Po skvelej prihrávke z pravej strany od Hofbauera sa k zakončeniu v strede slovenského bránkoviska dostal MANUEL MAURER, ktorý svojou strelou z prvej nedal Turekovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Christoph Hofbauer.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strede ihriska dostali Švajčiari, ktorí ihneď útočia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola pomerne vyrovnaná, no aktívnejší a aj úspešnejší boli napokon favorizovaní Švajčiari. Slováci sa síce v 4. minúte po góle Joščáka dostali do vedenia, no následne inkasovali tri góly z hokejok Hofbauera, Riediho a Antenera. Výrazne však treba pochváliť oboch gólmanov, ktorí si na svoje kontá pripísali niekoľko skvelých zákrokov.

    Podarí sa slovenským florbalistom zabrať naplno v druhej tretine a vsietiť tak aspoň kontaktný gól?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:49
    Marcus Gerber tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil skončil len tesne vedľa slovenskej brány. Turek teda zasahovať nemusel.
     
    19:03
    Komačka dobre zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon pozorný gólman Meier videl veľmi dobre, presunul sa k pravej žŕdke svojej brány a loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    18:42
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarský hráč EMANUEL ANTENER sa dostal k loptičke na ľavej strane, následne skvelou kľučkou zneškodnil Mareka Bulka a tvrdou strelou z centrálnej časti prekvapil gólmana Tureka. Asistenciu si pripisuje Florian Kuchen.
     
    18:24
    Slovenská defenzíva je opäť veľmi pozorná a nedáva Švajčiarom veľa šancí na zakončenie.
     
    18:01
    Straka sympaticky zakončoval z pravej strany, no jeho strelecký pokus gólman Meier s prehľadom zblokoval svojou hruďou.
     
    17:43
    Joss nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, následne sa snažil dorážať aj Maurer, no pozorný Turek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok.
     
    17:10
    Túto štandardku z pravej strany zakončil Bulko, no jeho projektil gólman Meier videl veľmi dobre a loptičku svojimi nohami zblokoval do bezpečia.
     
    16:45
    Novák sa dostal k loptičke na pravej strane, no napokon bol faulovaný a Slováci majú k dispozícii štandardku v dobrej pozícii.
     
    16:16
    Antener pekným švihom tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil len za slovenskou bránou. Turek teda zasahovať nemusel.
     
    15:59
    Loptička sa nachádza v strede palubovky, kde ju majú v moci hráči Švajčiarska. Tí dobre útočia, no Slováci intenzívne forčekujú.
     
    15:24
    Zimmermann dobre pálil z pravej strany, no jeho strela skončila len pri pozorných slovenských obrancoch, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    14:57
    Gál predĺžil loptičku z ľavej strany na Pelegrina, no ten už zakončovať nedokázal. Švajčiari mu loptičku s prehľadom vzali čistým spôsobom.
     
    14:16
    Na ľavej strane sa k loptičke dostal pozorný Zeliezka, no napokon sa nedokázal presadiť cez dvojicu pozorných švajčiarských obrancov.
     
    13:50
    Antener nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovka gólmana Tureka nedokázala zastrašiť, keďže dobre zakročil svojou ľavou rukou.
     
    12:59
    Švajčiarskí florbalisti stále takticky útočia, no Slováci sú v strehu a bránia sa naozaj veľmi dobre.
     
    12:20
    Po skvelej prihrávke od Mendelina sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Friolet, no jeho delovku gólman Turek veľmi dobre videl a po loptičke sa skvele hodil!
     
    11:46
    Švajčiari sú opäť pri loptičke pred slovenskou bránou, kde si ju veľmi dobre prihrávajú a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    11:21
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari otáčajú vedenie v zápase vo svoj prospech. PAOLO RIEDI dobre pálil z ľavej strany, jeho strelu gólman Turek vyrazil za vlastnú bránu, no spomínaný Riedi sa skvele zorientoval a loptičku spoza slovenskej zasunul k ľavej žŕdke Turekovej svätyne. Asistenciu si pripisuje Nico Scalvinoni.
     
    10:58
    Zuercher pálil z pravej strany, no gólman Turek bol v strehu a loptičku bez problémov zblokoval do bezpečia svojou pravou rukou.
     
    10:20
    Bulko sympatickým príklepom zakončoval z centrálnej časti, no jeho delovka napokon trafila len pozorného Meiera, ktorý loptičku zblokoval do bezpečia.
     
    09:58
    Zimmermann nekompromisne pálil z centrálnej časti, no jeho tvrdá strela spoza tela napokon skončila len tesne nad slovenskou bránou.
     
    09:25
    Z ľavej strany tvrdo pálil Švajčiar Engel, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným zo Slovákov až za slovenskú bránu.
     
    08:55
    Švajčiari majú loptičku opäť vo svojej moci a snažia ofenzívne presadiť, no slovenskí hráči predvádzajú naozaj skvelý forčeking.
     
    08:20
    Zuercher dobrou bekhendovou prihrávkou spoza slovenskej brány hľadal svojho spoluhráča Riediho, no napokon sa k loptičke dostali len pozorní slovenskí obrancovia.
     
    07:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti dokázali po chybe v slovenskej defenzíve vyrovnať. Po skvelej pozemnej prihrávke spoza slovenskej brány na pravej strany od Maurera sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal CHRISTOPH HOFBAUER, ktorý nedal Turekovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Manuel Maurer.
     
    06:56
    Švajčiarskí obrancovia sú pri loptičke v strede ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne presadiť.
     
    06:24
    Mendelin podržal loptičku za slovenskou bránou, následne chcel dobrou prihrávkou nájsť Zimmermanna, no nepodarilo sa mu to. Slovenská defenzíva je stále pozorná.
     
    05:58
    Luca Graf nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil napokon minul priestor slovenskej brány. Švajčiari však stále útočia.
     
    05:24
    Zemen nekompromisne pálil z otočky na pravej strane, no jeho delovka napokon skončila len na hrudi pozorného gólmana Meiera.
     
    04:57
    Takmer z deliacej čiary tentokrát tvrdo pálil Mendelin, no jeho delovku gólman Turek videl veľmi dobre a loptičku svojimi rukami vyrazil do bezpečia.
     
    04:14
    Po pravej strane sa snažil presúvať Zimmermann, no napokon sa previnil útočným faulom, po ktorom sú pri loptičke Slováci.
     
    03:37
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hráči sa proti favorizovanému Švajčiarsku dostávajú do vedenia! Po parádnej prihrávke spoza švajčiarskej brány od Konečného sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARTIN JOŠČÁK, ktorý svojou delovkou nedal Meierovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jakub Konečný.
     
    02:58
    Z pravej strany strany tvrdo pálil Zuercher, no jeho strela napokon smerovala len tesne vedľa slovenskej brány.
     
    02:24
    Z pravej strany tvrdo pálil Marcus Gerber, no gólman Turek bol v strehu a loptičku zblokoval svojimi nohami za vlastnú bránu.
     
    01:55
    Pelegrin sa dostal k loptičke naľavo od švajčiarskej brány, no napokon obdržal poriadny bodyček a následne má loptičku vo svojej moci.
     
    01:24
    Aj slovenskí hráči sa dostali do štandardky napravo od švajčiarskej brány, no ani oni nedokázali nič zaujímavé vymyslieť.
     
    00:36
    Švajčiari mali k dispozícii štandardnú situáciu v rohu napravo od slovenskej brány, no napokon sa im nepodarilo nič vymyslieť. Slováci sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní dostali hráči Švajčiarska, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a momentálne sa snažia útočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vypočuli sme si hymny oboch krajín, zápas sa o malú chvíľu bude môcť úvodným vhadzovaním v strede ihriska. Slováci budú dnes hrať v červených dresoch a Švajčiari v dresoch bielych.
     
    V prvom zápase druhého hracieho dňa sa proti sebe postavili reprezentácie Estónska a Srbska. V tomto zápase napokon vyhrali Estónci jasne – 7:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Turek (Mészáros) – Komačka, Hrín, Straka, Joščák, Bulko, Ondrášik – Pelegrin, Řezanina, Gál – Novák, Zeliezka, Komínek – Konečný, Petróci, Zemen – Halas, Matejka, Galovič

    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Berry, Schmocker, Joss, Graf, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Engel

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE).
     
    Tabuľka kvalifikačnej skupiny 2 po prvom hracom dni:
    1. Švajčiarsko – 1 zápas – 2 body (skóre 20:0)
    2. Slovensko – 1 zápas – 2 body (skóre 6:3)
    3. Srbsko – 1 zápas – 0 bodov (skóre 3:6)
    4. Belgicko – 1 zápas – 0 bodov (skóre 0:20)

    Estónsko malo v prvom hracom dni pauzu.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom zápase európskej kvalifikačnej skupiny číslo 2 na MS 2014 vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z bratislavskej HANT Arény, kde proti sebe od 19:00 nastúpia elitné florbalové reprezentácie domáceho Slovenska a favorizovaného Švajčiarska.

    V poradí už desiate florbalové Majstrovstvá sveta mužov sa v roku 2014 budú konať v dňoch 6. – 14. december vo švédskom meste Göteborg. Na týchto MS sa zúčastní 16 reprezentácií z celeho sveta rozdelených do štyroch základných skupín. Priamu účasť na MS má zabezpečenú len hostiteľská krajina Švédsko.

    Ostatných 15 tímov si musí svoju účasť vybojovať v kvalifikáciách.
    Ázijsko-oceánska kvalifikácia vyšle na MS tri tímy a americká kvalifikácia dva tímy. Najväčšiu dotáciu postupových miest, a to až 10, obdržala európska kvalifikácia. Práve v nej účinkuje až 22 reprezentácií rozdelených do štyroch kvalifikačných skupín (dve s piatimi a dve so šiestimi účastníkmi).
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch priečkach a taktiež postupujú dva tímy umiestnené na tretích priečkach, ktoré budú mať spomedzi všetkých tímov umiestnených na tretích priečkach najlepšie štatistiky.

    My sa budeme bližšie venovať kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá sa v dňoch 29. január – 2. február bude odohrávať na palubovke bratislavskej HANT Arény za účasti piatich reprezentačných kádrov – domáce Slovensko (12. priečka vo svetovom rebríčku IFF), Švajčiarsko (3.), Estónsko (8.), Srbsko (21.) a Belgicko (26.).

    Slovenským florbalistom patrí vo svetovom rebríčku oveľa lepšia – 12. priečka. Slovenský florbalový zväz bol založený v roku 1998 a v týchto dňoch má zaregistrovaných 68 klubov a 4489 hráčov. Naši florbaloví reprezentanti sa doposiaľ predstavili na piatich kvalifikáciách na MS v rokoch 2004 (23.), 2006 (23.), 2008 (21.), 2010 (17.) a 2012, kedy sa Slovákom podarilo poprvýkrát v histórii postúpiť na svetový šampionát, v ktorom sa umiestnili na skvelej ôsmej priečke.

    Prvý kvalifikačný zápas Slovákov sa odohrával včera od 19:00 proti Srbsku. Slovenskí reprezentanti síce v prvej tretine prehrávali tesne 0:1, v druhej tretine zabrali naplno a v úvode tretej tretiny boli už v päťgólovom náskoku – 6:1. Napokon sa Srbi ešte odhodlali na dva gólové zápočty a upravili konečný výsledok na hodnotu 6:3 (1:1, 3:0, 2:2) pre Slovensko.

    Švajčiarskí florbalisti sa považujú za najväčších favoritov druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na skvelej tretej priečke vo svetovom rebríčku IFF. Švačiarská florbalová asociácia vznikla už v roku 1985 a momentálne je v nej oficiálne zapísaných 431 klubov a až 28522 hráčov. Švajčiari doposiaľ účinkovali na všetkých deviatich MS od roku 1996 a majú na svojom konte 6 medailí – jednu striebornú (1998) a päť bronzových (2000, 2002, 2006, 2008, 2012), dvakrát sa na svetovom šampionáte umiestnili na štvrtej priečke (2004 a 2010) a raz na piatej priečke (1996). Dvakrát samotný šampionát aj organizovali – v rokoch 2004 a 2012.

    Prvý kvalifikačný zápas Švajčiarov bol odohraný včera od 16:00 proti outsiderovi skupiny – reprezentácii Belgicka. Helvéti ukázali svoju jasnú dominanciu a napokon predčili Belgičanov vo všetkých herných činnostich a vo všetkých častiach zápasu. Toto stretnutie sa skončilo debaklom pre Belgicko – 20:0 (7:0, 5:0, 8:0).

    Podarí sa našim chlapcom uspieť aj v druhom zápase kvalifikácie proti jasne favorizovaným Švajčiarom alebo práve oni uštedria domácim Slovákom poriadny výprask?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Góly a asistencie: 4. Joščák (Konečný), 54. Bulko – 8. Hofbauer (Maurer), 12. Riedi (Scalvinoni), 19. Antener (Kuchen), 21. Maurer (Hofbauer), 24. Schmocker (Riedi), 28. Scalvinoni (Hofbauer), 36. M. O. Gerber (Engel), 48. Berry (Gerber), 48. Maurer (Antener), 53. Mendelin (Riedi)


    Slovensko: Turek (41. Mészáros) – Komačka, Hrín, Straka, Joščák, Bulko, Ondrášik – Pelegrin, Řezanina, Gál – Novák, Zeliezka, Komínek – Konečný, Petróci, Zemen – Halas, Matejka, Galovič
    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Berry, Schmocker, Joss, Graf, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – Mendelin, Friolet, Zimmermann – M. O. Gerber, Engel

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)

    Diváci: 1027