Švajčiarsko – Belgicko 20:0 (kon.) | Srbsko – Slovensko 3:6 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
20:0 (7:0, 5:0, 8:0)
Belgicko
Streda 29.01.2014, 16:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina tohto pre Švajčiarov poriadne exhibičného zápasu bola opäť jasne v znení Helvétov, ktorí ju dokázali vyhrať výsledkom 8:0, keď sa postupne presadili hráči Kuchen, Zuercher (2x), Antener, Scalvinoni (2x) a Mendelin. V závere tohto stretnutia napokon Belgičania dokázali ubrániť jedinú z piatich presilových hier a dostali sa aj do vyloženej gólovej šance v znení Thomasa Ghilaina, no ten skórovať nedokázal.

    Švajčiari si teda po tomto jasnom výsledku pripisujú do tabuľky jasné dva body a pekné gólové skóre. Belgičania ostávajú zatiaľ bez bodu.

    Pomer striel na bránu bol v tomto zápase jednoznačný – Švajčiarsko (47) vs. Belgicko (6).

    Dovidenia pri večernom zápase našich chlapcov, ktorí si od 19:00 budú merať sily s florbalistami Srbska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:55:12)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Po nevydarenej strele od Bolligera sa do protiútoku dostal Spitaels, no loptička mu z hokejky ušla a gólman Hitz dobre zakročil svojou pravou rukou.
     
    59:20
    Švajčiari sú opäť pri loptičke na belgickej polovici ihriska a snažia sa sa ofenzívne presadiť.
     
    58:55
    Belgičania sa dokázali ubrániť a hrajú už v plnom počte. Thomas Gilain sa dostal do samostatného úniku, no neurobil to najlepšie, keď zakončoval bekhendovým blafákom z ľavej strany – gólman Hitz ho vychytal!
     
    58:25
    Belgičania sa vo svojom piatom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    57:46
    Gólman Michiels si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď loptičku po strele od Marca Olivera Gerbera z pravej strany zblokoval svojou hruďou.
     
    57:12
    Schmocker tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon pozorný Vanoverberghe s prehľadom stečoval.
     
    56:45
    Na rad prichádza piata presilová hra pre Švajčiarov. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Thomas Gilain.
     
    56:23
    Harel tvrdo pálil z pravej strany, no jeho krížna strela bola len veľmi nepresná.
     
    55:50
    Kuchen tvrdo fauloval jedného z Belgičanov na ľavom krídle a Belgičania si teda vybojovali štandardnú situáciu. Z nej však tvrdo pálil Chiau, ktorého strela bola zblokovaná mimo švajčiarskej brány.
     
    55:24
    Belgičania sú momentálne pri loptičke na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    54:51
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú na svoje konto jubilejný dvadsiaty gól! Po peknej prihrávke od Grafa sa k loptičke na ľavej strane dostal NICO SCALVINONI, ktorý sa presadil cez belgickú defenzívu dobrými kľučkami a následne si skvele vychutnal aj gólmana Michielsa. Asistenciu si pripisuje Luca Graf.
     
    54:21
    Z veľkej vzdialenosti tvrdo pálil Antener, no jeho projektil skončil len na nohách belgických obrancov.
     
    53:33
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval Zimmermann, no jeho zakončenie bolo len veľmi nepresné a skončilo len na zadnom mantineli.
     
    52:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú svoj devätnásty gól už po dvoch sekundách presilovej hry! Po skvelej krátkej prihrávke od Marca Olivera Gerbera z centrálnej časti v štandardnej situácii sa k loptičke dostal MANUEL ENGEL, ktorý vymietol sieť v belgickej bráne. Asistenciu si pripisuje Marc Oliver Gerber.
     
    52:57
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Švajčiarsko. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Tomas De Lange.
     
    52:24
    Z pravej strany tvrdo pálil Švajčiar Bolliger, no jeho projektil napokon gólman Michiels úspešne zachytil vo svojej výstroji.
     
    51:44
    Švajčiarský obranca Florian Kuchen obdržal nepríjemný úder rukou od Jonssona do hrude a bude musieť byť ošetrovaný!
     
    51:13
    Z pravej strany tvrdo pálil Kuchen, no jeho delovka napokon trafila len ľavú žŕdku belgickej brány!
     
    50:29
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je tu ďalší gól Švajčiarska. Po fantasticky načasovanej bekhendovej prihrávke z ľavej strany od Riediho sa k zakončeniu z prvej v centrálnej časti dostal MICHAEL ZUERCHER, ktorý nedal belgickej defenzíve žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Paolo Riedi.
     
    50:13
    Maurer nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovka trafila len hornú žŕdku belgickej brány!
     
    49:51
    Z pravej strany tvrdo pálil Friolet, no jeho projektil gólman Michiels videl veľmi dobre a loptičku vyrazil svojimi nohami do bezpečia.
     
    49:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Náskok Helvétov sa takmer v polovici tretej tretiny opäť zvyšuje. Po skvelej bekhendovej prihrávke z ľavej strany od Berryho sa k loptičke v centrálnej časti dostal PATRICK MENDELIN, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste pekne umiestneným švihom. Asistenciu si pripisuje Kevin Berry.
     
    48:45
    Švajčiar Bolliger si tentokrát nedal pozor pred belgickou bránou a nepríjemne zneškodnil Magnussona. Následne sa hra prerušuje a pri loptičke sú Belgičania.
     
    48:24
    Schmocker sa dostal k loptičke na pravej strane, no napokon sa neodhodlal zakončovať. Švajčiari sú však stále pri loptičke.
     
    47:36
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Spitaels, no jeho projektil gólman Hitz videl veľmi dobre a loptičku zachytil pri svojej pravej nohe.
     
    46:59
    Zimmermann sa dostal do dobrej palebnej pozície pred belgickou bránou, no jeho projektil napokon gólman Michiels s prehľadom vyrazil mimo svojej brány.
     
    46:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Najproduktívnejší hráč švajčiarskej najvyššej florbalovej ligy – NICO SCALVINONI si na svoje konto pripisuje gól, keď po skvelej prihrávke do Riediho nedal strelou pod hornú žŕdku belgickej brány Michielsovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Paolo Riedi.
     
    45:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú na svoje konto aj pätnásty gól! Hofbauer potiahol loptičku pred švajčiarskú bránu, následne skvelou zadovkou našiel EMANUEL ANTENER, ktorý svojou delovkou nedal belgickej defenzíve šancu. Asistenciu si pripisuje Christoph Hofbauer.
     
    45:13
    Švajčiar Kevin Berry sa previnil tvrdým faulom v strede ihriska, a tak sú po dlhšom čase pri loptičke Belgičania.
     
    44:50
    Zo spredbránkového priestoru tentokrát pálil Švajčiar Marc Oliver Gerber, no jeho projektil skončil len na hrudi pozorného gólmana Michielsa.
     
    44:26
    Helvéti s veľkým prehľadom kombinujú pred belgickou bránou a bavia sa hrou. Belgičanai sa však stále pomerne dobre bránia.
     
    43:55
    Bolliger tvrdo pálil z pravej strany, no napokon trafil len pozorného gólmana Michielsa, ktorý s prehľadom upokojuje tempo hry.
     
    16:35
    Z pravej strany tvrdo pálil obranca Harel, no jeho delovka skončila len tesne nad švajčiarskou bránou. Gólman Hitz však loptičku pre istotu zachytil vo svojich rukách.
     
    42:52
    Thomas Ghilain potiahol loptičku po ľavom krídle pred švajčiarskú bránu, no napokon si poriadne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a pri loptičke sú už Švajčiari.
     
    42:26
    Marc Oliver Gerber nekompromisne pálil z deliacej čiary, no jeho delovka napokon skončila len veľmi tesne vedľa belgickej brány.
     
    41:52
    Marc Oliver Gerber prihrával loptičku z ľavej strany zadovkou na Berryho, no jeho projektil skončil len na hokejkách pozorných belgických obrancov.
     
    41:06
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú do belgickej brány ďalší gól! Po fantastickej krížnej prihrávke od Schmockera sa k loptičke v belgickom bránkovisku dostal najstarší Švajčiar – MICHAEL ZUERCHER, ktorý už len trafil odkrytu belgickú svätyňu. Asistenciu si pripisuje Kaspar Schmocker.
     
    40:33
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú svoj trinásty gól hneď v úvode tretej tretiny. Po fantastickej prihrávke spoza belgickej brány od Antener sa k loptičke dostal obranca FLORIAN KUCHEN, ktorý nedal gólmanovi Michielsovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    40:15
    V úvode tretej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strede ihriska dostali florbalisti Belgicka, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V úvode druhej dvadsaťminútovky boli Belgičania opäť veľmi pozorní v defenzíve a napokon nedovolili svojim súperom skórovať až do 32. minúty, keď sa ofenzívne presadil Marc Oliver Gerber, ktorý využil presilovú hru a roztočil švajčiarský gólový kolotoč. Vrámci neho počas druhej tretiny skórovali okrem M. O. Gebrera aj hráči Friolet, Bolliger, Zimmermann a Joss.

    Podarí sa Belgičanom v záverečnej časti zápasu vsietiť aspoň jeden čestný gól alebo práve Helvéti pridajú do belgickej brány ešte niekoľko gólových kúskov?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:56
    V závere druhej tretiny sa k strele z centrálnej časti dostal Kuchen, no jeho projektil len veľmi tesne minul priestor belgickej brány.
     
    39:18
    Z centrálnej časti tentokrát dobre pálil Tillie, ktorý chcel ohroziť švajčiarského gólmana Hitza, no nepodarilo sa mu to. Jeho strela smerovala len vysoko nad.
     
    38:48
    Scalvinoni sa dostal k loptičke za bránou Belgicka, no následne bol faulovaný, a tak majú hostia k dispozícii štandardku z rohu naľavo od belgickej brány.
     
    38:13
    Švajčiarskí florbalisti majú loptičku vo svojej moci pred vlastnou bránou a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Belgičania však intenzívne forčekujú.
     
    37:59
    Riedi po skvelej prihrávke z ľavej strany od Schmockera pálil z prvej na pravom krídle, no jeho delovka prestrelila priestor belgickej brány.
     
    37:17
    Aktívny Spitaels sa snažil volejovo zakončovať zo stredu ihriska, no napokon netrafil loptičku a do útoku sa teda dostávajú Švajčiari.
     
    36:41
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je tu piaty gól Švajčiarska v druhej tretine. Po peknej prihrávke od sa k loptičke v centrálnej časti dostal MARTIN JOSS, ktorý pálil z prvej a nedal gólman Michielsovi v belgickej bráne žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Joel Friolet.
     
    35:57
    Na pravej strane sa k loptičke dostal Graf, ktorý tvrdo vystrelil, no napokon minul priestor belgickej brány.
     
    35:21
    Bolliger sympatickým švihom vystrelil z pravej strany, no gólman Michiels skvele zakročil svojimi nohami a loptičku vyrazil do bezpečia!
     
    34:59
    Švajčiari sa tentokrát previnili útočným faulom a Belgičania majú k dispozícii štandardku z rohu napravo od vlastnej brány.
     
    34:24
    Z pravej strany nekompromisne pálil Maurer, no jeho projektil gólman Michiels videl veľmi dobre a loptičku bez problémov zachytil.
     
    33:54
    Švajčiarsko dalo gól!
    Začínam mať pocit, že tento zápas sa mení na poriadnu exhibíciu. Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Mendelina sa k loptičke na pravej strane dostal ADRIAN ZIMMERMANN, ktorý bez problémov prekonal gólmana Michielsa. Asistenciu si pripisuje Patrick Mendelin.
     
    33:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    Belgičania vysunuli dopredu intenzívny forčeking, čo sa im vypomstilo. Švajčiari po skvelej prihrávkovej kombinácii skórujú z prečíslenia a zvyšujú svoj náskok už na 10:0. Nekompromisnou strelou z ľavej strany bez problémov skóroval FLORIAN BOLLIGER. Asistenciu si pripisuje Michael Zuercher.
     
    32:37
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú na svoje konto už deviaty gól! Po skvelej prihrávke od Hofbauera sa k zakončeniu na ľavej strane dostal MARCUS GERBER, ktorý svojim švihom presne do ľavého horného rohu belgickej brány skóruje. Asistenciu si pripisuje Christoph Hofbauer.
     
    32:00
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti využívajú aj tretiu presilovú hru v tomto zápase. Po skvelej prihrávke od Frioleta z pravej strany sa k loptičke vo väčšej vzdialenosti na pravom krídle dostal MARC OLIVER GERBER, ktorý bez problémov skóruje. Asistenciu si pripisuje Joel Friolet.
     
    31:45
    Joss nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil napokon gólman Michiels dokázal zblokovať svojimi nohami do bezpečia.
     
    31:28
    Švajčiari si zahrajú v tretej početnej výhode v tomto zápase. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na hracej ploche odchádza sadnúť Jonathan Chiau.
     
    30:52
    Švajčiari intenzívne kombinujú na belgickej polovici ihriska snažia sa presadiť prihrávkovými kombináciami. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.
     
    30:19
    Maurer sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť Hofbauera v centrálnej časti, no belgickí obrancovia túto prihrávku zablokovali.
     
    29:53
    Pekným švihom z pravej strany zakončoval Markus Gerber, no jeho projektil napokon gólman Michiels s prehľadom skrotil.
     
    29:25
    Van der Perre sa snažil odstaviť svojho súpera na švajčiarskej polovici ihriska, no previnil sa faulom, a tak sú pri loptičke Helvéti.
     
    28:57
    Martin Joss nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho strela z polotočky trafila len hornú žŕdku belgickej brány!
     
    28:21
    Po skvelej prihrávke od Jonssona sa k zakončeniu v centrálnej časti dsotal Thomas Ghilain, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná gólmanom Hitzom len mimo švajčiarskej brány.
     
    27:56
    Belgičania majú loptičku vo svojej moci napravo od svojej brány a snažia sa rýchlo zaútočiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Švajčiarská defenzíva je pozorná.
     
    27:13
    Zimmermann sa snažil dobrou strelou z otočky na pravej strane skórovať, no nepodarilo sa mu to. Gólman Michiels dokázal loptičku vytesniť mimo svojej brány.
     
    26:49
    Joel Friolet potiahol loptičku z pravej strany do stredu a následne tvrdo pálil, no len prestrelil priestor belgickej svätyne.
     
    26:03
    Ďalší skvelý zákrok na strane belgického gólmana Michielsa! Po skvelom nahodení loptičky z ľavej strany od Marca Olivera Gerbera sa k dorážke dostal Engel, no trafil len skvele premiestneného belgického brankára.
     
    25:39
    Gólman Michiels si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po bleskovej individuálnej akcii v znení Hofbauera zneškodnil jeho bekhendové zakončenie svojimi nohami!
     
    25:13
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Belgičan Thomas Ghilain, no jeho projektil napokon trafil len pozorného gólmana Hitza, ktorý neinkasoval.
     
    24:49
    Joss nekompromisne pálil z centrálnej časti vo veľkej vzdialenosti, no jeho projektil skončil len za belgickou bránou. Gólman Michiels teda zasahovať nemusel.
     
    24:23
    Mendelin dobre pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon zblokovali belgickí obrancovia len mimo ihriska.
     
    23:53
    Riedi pekným švihom zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon tesne minul priestor Michielsovej brány. Ten zasahovať nemusel.
     
    23:25
    Na ľavej strane loptičku vybojoval aktívny Friolet, no následne sa k nemu dostal Magnusson, ktorý od loptičky čistým spôsobom odstavil.
     
    22:50
    Po peknej prihrávke z pravého rohu od Maurera sa k zakončeniu dostal Joss, no jeho projektil napokon tesne minul priestor belgickej brány.
     
    22:21
    Belgičan Chiau sa dostal pred bránu švajčiarského gólmana Hitza, no napokon nedokázal proti defenzíve Helvétov potrebne zakončovať.
     
    21:55
    Gólman Michiels si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď najskôr zneškodnil strelu z veľkej vzdialenosti od Grafa a následne si poradil aj s dorážkou Marca Olivera Gerbera.
     
    21:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil Scalvinoni, no jeho projektil napokon gólman Michiels videl veľmi dobre a loptičku svojimi nohami vyrazil.
     
    20:46
    Švajčiarskí florbalisti majú loptičku vo svojej moci na belgickej polovici ihriska, no zatiaľ sa nikam neponáhľajú. Belgičania sa zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní dostali florbalisti Belgicka, ktorí ihneď ohrozili gólmana Hitza, no projektil z hokejky Thomasa Ghilaina skončil len v moci švajčiarského brankára.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny tohto zápasu sa hráči Belgicka držali na bezgólovom výsledku pomerne dlho, no napokon otvorili svoj gólový účet v 6. minúte počas presilovej hry a odvtedy sa to do belgickej brány už len sypalo. Postupne sa presadili hráči Hofbauer (2x), Riedi (2x), Schmocker, Mendelin a Friolet, ktorí navýšili švajčiarský náskok na poriadnych sedem gólov. Po štvrtom inkasovanom góle v belgickej sieti nastúpil do belgickej brány gólman Maarten Michiels.

    Podarí sa Belgičanom v druhej tretine tohto zápasu vsietiť aspoň jeden čestný gól? Výhra Belgicka je z pohľadu nestranného diváka už asi nemožná.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti pridávajú v prvej tretine aj svoj siedmy gól. Po peknej prienikovej prihrávke od Marca Olivera Gerbera sa k loptičke na pravej strane dostal nekompromisný JOEL FRIOLET, ktorý sa už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Marc Oliver Gerber.
     
    19:15
    V centrálnej časti sa k loptičke dostal aktívny Marc Oliver Gerber, no jeho projektil gólman Michiels aj tentokrát skvele vykryl.
     
    18:33
    Z ľavej strany nekompromisne pálil Švajčiar Bolliger, no gólman Michiels bol v strehu a loptičku bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    17:56
    Švajčiarsko dalo gól!
    A je to tu! Švajčiari skórujú v 18. minúte hneď aj šiesty gól, keď po parádnej krížnej prihrávke z pravej strany od Zimmermanna sa do zakončenia na ľavej strane dostal PATRICK MENDELIN, ktorý už trafil odkrytú belgickú bránu. Asistenciu si pripisuje Adrian Zimmermann.
     
    17:11
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú ďalší skvelý gól, keď po rýchlom rozohratí štandardky z rohu v znení Scalvinoniho sa pred belgickou bránou najlepšie zorientoval PAOLO RIEDI, ktorý skóruje podruhýkrát v dnešnom zápase. Asistenciu si pripisuje Nico Scalvinoni.
     
    16:38
    Z centrálnej časti tvrdo pálil Schmocker, no jeho projektil napokon gólman Michiels úspešne vyrazil za vlastnú bránu. Švajčiari majú k dispozícii štandardku z rohu.
     
    15:59
    Švajčiari sú opäť pri loptičke a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Belgičania sa bránia veľmi dobre.
     
    15:27
    Gólman Hitz si po rýchlom belgickom protiútoku pripísal na svoje konto skvelý zákrok, keď po tvrdej delovke od Chiaua zblokoval loptičku za vlastnú bránu.
     
    14:46
    Do belgickej brány nastupuje gólman Maarten Michiels, ktorý nahradil Sebastiena Lacroixa!
     
    14:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú už svoj štvrtý gól! V strede ihriska nekompromisne pálil Michael Zuercher, no jeho projektil bol napokon gólmanom Lacroixom zablokovaný. Následne sa k dorážke dostal KASPAR SCHMOCKER, ktorý sa už nemýli. Asistenciu si pripisuje Michael Zuercher.
     
    14:21
    Scalvinoni nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Lacroixa, ktorý loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    13:59
    Z pravej strany nekompromisným švihom vystrelil Joss, no jeho delovka napokon trafila len pozorného gólmana Lacroixa. Následne sa však hra prerušuje kvôli menšiemu zraneniu belgického brankára, ktorému prišliapol ruku Švajčiar Mendelin!
     
    13:21
    Belgičania sa tentokrát previnili ďalším faulom v strede ihriska. Švajčiari majú teda k dispozícii ďalšiu štandardku, no len na stredovej čiare.
     
    12:55
    Friolet sa dostal k loptičke na pravej strane, urobil skvelú kľučku a následne krížne prihrával na Jossa, no ten túto prihrávku nedokázal dostatočne spracovať.
     
    12:24
    Belgičan Jonsson sa dostal za švajčiarskú bránu a následne sa snažil predrať cez dvoch Švajčiarov, no previnil sa len zbytočným útočným faulom.
     
    11:52
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú v presilovej hre aj tretí gól do belgickej siete! Po tvrdej strele z pravej strany od Marcusa Gerbera sa k dorážke pred gólmanom Lacroixom dostal CHRISTOPH HOFBAUER, ktorý nedal osamotenému belgickému gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Markus Gerber.
     
    11:15
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Švajčiarsko. Na dve minúty si za blokovanie hokejky odchádza sadnúť Michael Jonsson.
     
    10:59
    Po skvelej prihrávke spoza švajčiarskej brány od Jonssona sa k zakončeniu dostal Thomas Gilian, no jeho delovku gólman Hitz úspešne vyrazil za zadný mantinel.
     
    10:44
    Švajčiari sa previnili ďalším útočným faulom, po ktorom majú Belgičania výhodu štandardky v rohu naľavo od švajčiarskej brány.
     
    10:24
    Švajčiari sa previnili útočným faulom, po ktorom majú Belgičania k dispozícii rozohrávku z vlastného rohu. Následne Belgičania útočia.
     
    09:57
    Antener sa snažil z ľavej strany nájsť na pravej strane Hofbauera, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Jonsson loptičku zachytil a upokojuje tempo hry.
     
    09:21
    Z pravej strayn nekompromisne pálil Kuchen, no jeho delovka napokon našla len pozorného gólmana Lacroixa, ktorý dobre zakročil svojimi nohami.
     
    08:41
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelom nahodení loptičky z pravej strany od Zuechera sa k nej pred gólmanom Lacroixom dostal PAOLO RIEDI, ktorý bez problémov skóruje jemnou strelou. Asistenciu si pripisuje Michael Zuecher.
     
    08:25
    Švajčiari prestriedali svoju hernú formáciu a okamžite útočia. Belgičania sú však v strehu a dobre sa bránia.
     
    07:43
    Po peknej prihrávke od Zimmermanna sa k loptičke na pravej strane dostal Mendelin, no jeho projektil skončil len mimo belgickej brány.
     
    06:59
    Belgičania sa na krátku chvíľu dostali k loptičke v strede ihriska, no napokon si poriadne nerozumeli a poslali ju len k hráčom Švajčiarska.
     
    06:21
    Švajčiari pridávajú na ofenzívnej aktivite, no Belgičania sa v plnom počte zatiaľ bránia veľmi dobre. Z veľkej vzdialenosti tentokrát pálil Joss, no jeho projektil trafil len gólmana Lacroixa.
     
    05:55
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí reprezentanti sa počas presilovej hry dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrváke do Markusa Gerbera sa k loptičke na ľavej strane dostal Kuchen, ktorý skvelou prihrávkou na stred našiel CHRISTOPHA HOFBAUERA, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Florian Kuchen.
     
    05:21
    Švajčiarský útočník Zimmermann sa rozhodol páliť z polotočky v centrálnej časti, no jeho projektil bol nepresný a minul priestor belgickej brány.
     
    04:39
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť belgický obranca Steven Michiels.
     
    04:21
    Z centrálnej časti tvrdo pálil Markus Gerber, no jeho projektil bol napokon veľmi nepresný a skončil len nad švajčiarskou bránou.
     
    03:47
    Švajčiari sú opäť usadení na belgickej polovici ihriska, kde si loptičku veľmi dobre prihrávajú. Belgičania však predvádzajú naozaj skvelú pozičnú hru.
     
    03:12
    Po peknej prihrávke od Jossa sa k zakončeniu pri ľavom mantineli dostal Marc Oliver Gerber, no jeho projektil napokon tesne minul priestor belgickej brány.
     
    02:41
    Thomas Ghilian sympaticky pálil z centrálnej pozície, no jeho projektil napokon pozorný gólman Hitz zblokoval za vlastnú bránu. Na rad prichádza štandardka z rohu pre Belgicko.
     
    02:26
    Gólman Lacroix si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Maurera zblokoval loptičku svojou rukou za zadný mantinel.
     
    01:54
    Z centrálnej časti tvrdo pálil Švajčiar Marc Oliver Gerber, no jeho projektil napokon minul priestor belgickej brány a skončil len na zadnom mantineli.
     
    01:27
    Švajčiari sa momentálne stiahli na stred ihriska, kde si loptičku opäť veľmi dobre prihrávajú. Belgičania sa stále dobre bránia.
     
    00:54
    Švajčiari sú pri loptičke pred belgickou bránou, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Belgičania sa však veľmi dobre bránia a pozičnou hrou robia Helvétom poriadne problémy.
     
    00:12
    V úvode prvej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní dostali Belgičania, ktorí sa ihneď dostali k útoku, no zakončenie od Thomasa Ghilaina napokon zachytil pozorný gólman Hitz.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Švajčiari budú hrať v dresoch červených pod taktovkou trénera Daniela Borga.

    Belgičania nastúpia v bielych dresoch a koučovať ich bude tréner Esa Jussila.
     
    Vypočuli sme si hymny oboch krajín, o malú chvíľu sa tento zápas bude môcť začať úvodným vhadzovaním loptičky v strede ihriska.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Hitz (Meier) – Kuchen, M. Gerber, Bolliger, Schmocker, Joss, Graf – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Friolet, Engel – Berry, Mendelin, Zimmermann

    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, De Brauw, S. Michiels, Ti. Ghilain, Chiau – Th. Ghilain, Jonsson, Harel – Van der Perre, Tillie, Vanoverberghe – Spitaels, De Saedeleer, Silberfeld

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE).
     
    Srdečne Vás vítam pri úvodnom zápase európskej kvalifikačnej skupiny číslo 2 na MS 2014 vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z bratislavskej HANT Arény, kde proti sebe od 16:00 nastúpia elitné florbalové reprezentácie Švajčiarska a Belgicka.

    V poradí už desiate florbalové Majstrovstvá sveta mužov sa v roku 2014 budú konať v dňoch 6. – 14. december vo švédskom meste Göteborg. Na týchto MS sa zúčastní 16 reprezentácií z celeho sveta rozdelených do štyroch základných skupín. Priamu účasť na MS má zabezpečenú len hostiteľská krajina Švédsko.

    Ostatných 15 tímov si musí svoju účasť vybojovať v kvalifikáciách.
    Ázijsko-oceánska kvalifikácia vyšle na MS tri tímy a americká kvalifikácia zase 2 tímy. Najväčšiu dotáciu postupových miest, a to až 10, obdržala európska kvalifikácia. Práve v nej účinkuje až 22 reprezentácií rozdelených do štyroch kvalifikačných skupín (dve s piatimi a dve so šiestimi účastníkmi).
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch priečkach a taktiež postupujú dva tímy umiestnené na tretích priečkach, ktoré budú mať spomedzi všetkých tímov umiestnených na tretích priečkach najlepšie štatistiky.

    My sa budeme bližšie venovať kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá sa v dňoch 29. január – 2. február bude odohrávať na palubovke bratislavskej HANT Arény za účasti piatich reprezentačných kádrov – domáce Slovensko (12. priečka vo svetovom rebríčku IFF), Švajčiarsko (3.), Estónsko (8.), Srbsko (21.) a Belgicko (26.).

    Švajčiarskí florbalisti sa považujú za najväčších favoritov druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na skvelej tretej priečke vo svetovom rebríčku IFF. Švačiarská florbalová asociácia vznikla už v roku 1985 a momentálne je v nej oficiálne zapísaných 431 klubov a až 28522 hráčov. Švajčiari doposiaľ účinkovali na všetkých deviatich MS od roku 1996 a majú na svojom konte 6 medailí – jednu striebornú (1998) a päť bronzových (2000, 2002, 2006, 2008, 2012), dvakrát sa na svetovom šampionáte umiestnili na štvrtej priečke (2004 a 2010) a raz na piatej priečke (1996). Dvakrát samotný šampionát aj organizovali – v rokoch 2004 a 2012.

    Belgičania sú pre zmenu podľa mnohých najväčším outsiderom druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na 26. priečke vo svetovom rebríčku IFF. Belgická florbalová asociácia bola síce založená už v roku 1995, no doposiaľ je v nej registrovaných len 14 klubov a 827 hráčov. Belgičania sa predviedli už v piatich kvalifikáciách na MS – 2002 (23.), 2004 (26.), 2010 (25.), 2012 (25.), no zatiaľ sa im najviac darilo v roku 2002, keď skončili na konečnej 23. priečke, čo im však nedalo žiadnu šancu na účasť v samotnom šampionáte.

    Podarí sa Švajčiarom potvrdiť úlohu jasného favorita v tomto zápase a vykročiť tak do kvalifikácie tou správnou nohou alebo práve Belgičania poriadne prekvapia?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Góly a asistencie: 6. Hofbauer (Kuchen), 9. Riedi (Zuecher), 12. Hofbauer (M. Gerber), 15. Schmocker (Zuercher), 18. Riedi (Scalvinoni), 18. Mendelin (Zimmermann), 20. Friolet (M. O. Gerber), 32. M. O. Gerber (Friolet), 33. M. Gerber (Hofbauer), 34. Bolliger (Zuercher), 34. Zimmermann (Mendelin), 37. Joss (Friolet), 41. Kuchen (Antener), 42. Zuercher (Schmocker), 46. Antener (Hofbauer), 47. Scalvinoni (Riedi), 50. Mendelin (Berry), 51. Zuercher (Riedi), 53. Engel (M. O. Gerber), 55. Scalvinoni (Graf)


    Švajčiarsko: Hitz (Meier) – Kuchen, M. Gerber, Bolliger, Schmocker, Joss, Graf – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Friolet, Engel – Berry, Mendelin, Zimmermann
    Belgicko: Lacroix (15. M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, De Brauw, S. Michiels, Ti. Ghilain, Chiau – Th. Ghilain, Jonsson, Harel – Van der Perre, Tillie, Vanoverberghe – Spitaels, De Saedeleer, Silberfeld

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE)

    Diváci: 142