Švajčiarsko – Belgicko 20:0 (kon.) | Srbsko – Slovensko 3:6 (kon.)
koniec
Srbsko
3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Slovensko
Streda 29.01.2014, 19:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Pomer striel na bránu v zápase:
    Slovensko (25) vs. Srbsko (22) (21:07:18)
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola opäť veľmi vyrovnaná, keď najskôr začali lepšie Slováci, ktorí sa po góloch Galoviča a Petróciho dostali už do päťgólového vedenia, no následne Srbi zabrali na plné obrátky v závere tretej tretiny a po góloch Bandu a Zoriča (v početnom vabanku bez brankára) dokázali upraviť konečný výsledok na hodnotu 3:6.

    Najlepšími hráčmi zápasu sú – srbský útočník Alexander Zorič a slovenský brankár Gabriel Mészáros.

    Slovenskí florbalisti teda splnili svoju povinnú jazdu a po zápase so Srbskom si pripisujú do tabuľky jasné dva body. Srbi sú zatiaľ rovnako ako Belgičania – bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KMS 2014 vo florbale hneď zajtra od 16:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval hosťujúci Aršič, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa slovenskej brány. Mészáros zasahovať nemusel. Následne zakončoval Novák, no netrafil prázdnu srbskú bránu.
     
    59:20
    Srbsko dalo gól!
    Srbom powerplay napokon vyšla! Po skvelej krížnej prihrávke z pravej strany od Milovanoviča sa k zakončeniu na ľavej strane dostal dnes veľmi aktívny ALEXANDER ZORIČ, ktorý nedal gólmanovi Mészárosovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Milovanovič.
     
    58:50
    Srbi si loptičku prihrávajú pred slovenskou bránou, no zatiaľ sa im veľmi nedarí zakončovať. Slováci sa zatiaľ pozorne bránia.
     
    58:18
    Petróci sa dostal k loptičke v strede ihriska, no napokon ju poslal len za bránu Srbska, kde ju prevzali srbskí obrancovia.
     
    57:40
    Srbskí reprezentanti hrajú v šestici bez gólmana Novakoviča! Je tu teda vabank hostí!
     
    57:32
    Novakovič si na svoje konto po tvrdej strele od Galoviča pripísal skvelý zákrok, keď loptičku vyrazil svojou hruďou do bezpečia!

    Na rad prichádza oddychový čas pre Srbsko!
     
    57:18
    Miškovic dobre pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len za bočným mantinelom na ľavej strane.
     
    56:42
    Hrín tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Novakovič videl veľmi dobre a loptičku svojimi rukami vyrazil do bezpečia.
     
    56:18
    Gólman Mészáros si na svoje konto pripísal hneď dva skvelé zákroky, keď najskôr zneškodnil strelu z centrálnej časti od Zoriča a následne po dorážke od Milovanoviča vyrazil loptičku za vlastnú bránu.
     
    55:56
    Slovenskí obrancovia sú opäť pri loptičke pred vlastnou bránou, kde sa snažia upokojiť tempo hry. To sa však forčekujúcim Srbom nepáči.
     
    55:27
    Srbi sa previnili ďalším útočným faulom, po ktorom majú Slováci k dispozícii štandardku z rohu napravo od brány gólmana Mészárosa.
     
    54:51
    Konečný tvrdo zakončoval z otočky na ľavej strane, no jeho delovka trafila len helmu gólmana Novakoviča, od ktorej sa loptička odrazila do pravej žŕdky srbskej brány!
     
    54:18
    Zorič sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance na pravej strane, no jeho delovku gólman Mészáros zblokoval svojou hruďou. Následne sa snažil dorážať Milovanovič, no ten trafil len nohy slovenského gólmana!
     
    53:59
    Stojanovič zakončoval z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho tvrdá strela napokon minula priestor slovenskej brány.
     
    53:16
    Srbi majú loptičku vo svojej moci v strede palubovky a snažia sa ofenzívne presadiť, no slovenský forčeking im robí poriadne problémy.
     
    52:42
    Srbsko dalo gól!
    Slovenskí hráči síce hrali už v plnom počte, no napokon inkasujú. Po skvelej prihrávke od Milovanoviča sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Zorič, ktorý tvrdo pálil, jeho delovku gólman Mészáros ešte dokázal vyraziť, no na následnú dorážku od DARIENA BANDU nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Alexander Zorič.
     
    52:18
    Komačka sa snažil dostať cez stred do útoku, no napokon ho odstavil pozorný Stožinič, ktorý zakladá ďalší útok Srbska.

    Góly a asistencie: 6. Banda (Vučkovič), 53. Banda (Zorič), 60. Zorič (Milovanovič) – 8. Straka (Petróci), 26. Zeliezka (Matejka), 31. Pelegrin (Gál), 39. Gál (Komačka), 42. Galovič (Zeliezka), 45. Petróci (Konečný)


    Srbsko: Novakovič (Adžič) – Stožinič, Radovanov, Stojanovič, Gocič, S. Nikolič, Avramovič – Zorič, Milovanovič, Aršič – Jakšič, Banda, Miškovic – N. Nikolič, Rajčič, Vučkovič – Gajdaš
    Slovensko: Mészáros (Turek) – Komačka, Komínek, Bulko, Ondrášik, Straka, Hrín, Joščák – Pelegrin, Řezanina, Gál – Novák, Zeliezka, Matejka – Konečný, Petróci, Zemen – Galovič, Halas

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)

    Diváci: 472