Švajčiarsko – Belgicko 20:0 (kon.) | Srbsko – Slovensko 3:6 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
20:0 (7:0, 5:0, 8:0)
Belgicko
Streda 29.01.2014, 16:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina tohto pre Švajčiarov poriadne exhibičného zápasu bola opäť jasne v znení Helvétov, ktorí ju dokázali vyhrať výsledkom 8:0, keď sa postupne presadili hráči Kuchen, Zuercher (2x), Antener, Scalvinoni (2x) a Mendelin. V závere tohto stretnutia napokon Belgičania dokázali ubrániť jedinú z piatich presilových hier a dostali sa aj do vyloženej gólovej šance v znení Thomasa Ghilaina, no ten skórovať nedokázal.

    Švajčiari si teda po tomto jasnom výsledku pripisujú do tabuľky jasné dva body a pekné gólové skóre. Belgičania ostávajú zatiaľ bez bodu.

    Pomer striel na bránu bol v tomto zápase jednoznačný – Švajčiarsko (47) vs. Belgicko (6).

    Dovidenia pri večernom zápase našich chlapcov, ktorí si od 19:00 budú merať sily s florbalistami Srbska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:55:12)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Po nevydarenej strele od Bolligera sa do protiútoku dostal Spitaels, no loptička mu z hokejky ušla a gólman Hitz dobre zakročil svojou pravou rukou.
     
    59:20
    Švajčiari sú opäť pri loptičke na belgickej polovici ihriska a snažia sa sa ofenzívne presadiť.
     
    58:55
    Belgičania sa dokázali ubrániť a hrajú už v plnom počte. Thomas Gilain sa dostal do samostatného úniku, no neurobil to najlepšie, keď zakončoval bekhendovým blafákom z ľavej strany – gólman Hitz ho vychytal!
     
    58:25
    Belgičania sa vo svojom piatom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    57:46
    Gólman Michiels si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď loptičku po strele od Marca Olivera Gerbera z pravej strany zblokoval svojou hruďou.
     
    57:12
    Schmocker tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon pozorný Vanoverberghe s prehľadom stečoval.
     
    56:45
    Na rad prichádza piata presilová hra pre Švajčiarov. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Thomas Gilain.
     
    56:23
    Harel tvrdo pálil z pravej strany, no jeho krížna strela bola len veľmi nepresná.
     
    55:50
    Kuchen tvrdo fauloval jedného z Belgičanov na ľavom krídle a Belgičania si teda vybojovali štandardnú situáciu. Z nej však tvrdo pálil Chiau, ktorého strela bola zblokovaná mimo švajčiarskej brány.
     
    55:24
    Belgičania sú momentálne pri loptičke na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    54:51
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú na svoje konto jubilejný dvadsiaty gól! Po peknej prihrávke od Grafa sa k loptičke na ľavej strane dostal NICO SCALVINONI, ktorý sa presadil cez belgickú defenzívu dobrými kľučkami a následne si skvele vychutnal aj gólmana Michielsa. Asistenciu si pripisuje Luca Graf.
     
    54:21
    Z veľkej vzdialenosti tvrdo pálil Antener, no jeho projektil skončil len na nohách belgických obrancov.
     
    53:33
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval Zimmermann, no jeho zakončenie bolo len veľmi nepresné a skončilo len na zadnom mantineli.
     
    52:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pridávajú svoj devätnásty gól už po dvoch sekundách presilovej hry! Po skvelej krátkej prihrávke od Marca Olivera Gerbera z centrálnej časti v štandardnej situácii sa k loptičke dostal MANUEL ENGEL, ktorý vymietol sieť v belgickej bráne. Asistenciu si pripisuje Marc Oliver Gerber.
     
    52:57
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Švajčiarsko. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Tomas De Lange.
     
    52:24
    Z pravej strany tvrdo pálil Švajčiar Bolliger, no jeho projektil napokon gólman Michiels úspešne zachytil vo svojej výstroji.
     
    51:44
    Švajčiarský obranca Florian Kuchen obdržal nepríjemný úder rukou od Jonssona do hrude a bude musieť byť ošetrovaný!
     
    51:13
    Z pravej strany tvrdo pálil Kuchen, no jeho delovka napokon trafila len ľavú žŕdku belgickej brány!

    Góly a asistencie: 6. Hofbauer (Kuchen), 9. Riedi (Zuecher), 12. Hofbauer (M. Gerber), 15. Schmocker (Zuercher), 18. Riedi (Scalvinoni), 18. Mendelin (Zimmermann), 20. Friolet (M. O. Gerber), 32. M. O. Gerber (Friolet), 33. M. Gerber (Hofbauer), 34. Bolliger (Zuercher), 34. Zimmermann (Mendelin), 37. Joss (Friolet), 41. Kuchen (Antener), 42. Zuercher (Schmocker), 46. Antener (Hofbauer), 47. Scalvinoni (Riedi), 50. Mendelin (Berry), 51. Zuercher (Riedi), 53. Engel (M. O. Gerber), 55. Scalvinoni (Graf)


    Švajčiarsko: Hitz (Meier) – Kuchen, M. Gerber, Bolliger, Schmocker, Joss, Graf – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Friolet, Engel – Berry, Mendelin, Zimmermann
    Belgicko: Lacroix (15. M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, De Brauw, S. Michiels, Ti. Ghilain, Chiau – Th. Ghilain, Jonsson, Harel – Van der Perre, Tillie, Vanoverberghe – Spitaels, De Saedeleer, Silberfeld

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE)

    Diváci: 142