AS Rím – Livorno 3:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 4:2 (kon.)
koniec
Juventus Turín
4:2 (3:1)
Sampdoria Janov
Sobota 18.01.2014, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    V chudobnom sobotňajšom programe Serie A zavítame i do Turína, kde nás pre zmenu čaká bohaté futbalové divadlo.

    Fenomenálna Stará Dáma pokračuje vo svojej krasojazde i po novom roku. Dnes sa však bude musieť vysporiadať s neobľúbeným sokom z Janova. Zboriť mýty o neporaziteľnosti Juve sa pokúsi Sampdoria. Priebehom mission impossible Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    1. Juventus: 17 – 1 – 1; skóre 46:12; body 52
    16. Sampdoria: 5 – 6 – 8; skóre 22:27; body 21

    Forma:

    Juventus: V – V – V – V – V – P
    Sampdoria: V – P – P – R – V – V

    V úvode som spomenul neporaziteľnosť Juventusu. Na Apeninskom polostrove tomu už pomaly začínajú veriť a niet sa čomu diviť. Stará Dáma odohrala s každým súperom jedno stretnutie, pričom padla iba raz.
    Bolo to pri prehre vo Fiorentine (2:4). Okrem nej už bral body iba Inter, ktorý dokázal uhrať remízu 1:1. Zvyšok talianskej elity sa skrátka musel Vecchia Signora pokloniť. Juve kráča pohodlne i v národnom pohári. V Coppa Italia naň čaká štvrťfinálový zápas s rímskym AS. Teda suverén skorého úvodu Serie A, ktorý však v ligovom stretnutí utŕžil nakladačku 0:3.

    Rímska vlčica si v osemfinálovom stretnutí pochutnala práve na Sampdorii. Blucerchiati sa však oklepali veľmi rýchlo a o štyri dni si vybili zlosť na Udinese Calcio, ktoré zdolali jednoznačne 3:0. Janovčanom tak po troch zápasoch sucha konečne zapršalo a správne sa naladili na dnešné stretnutie.
    Doria sa však stále musí pozerať i pod seba, veď od pásma zostupu ju delí len päť bodov. Dnes si však zrejme príliš nepomôže. Zápasy s Juve sú nesmierne náročné a zvlásť na jeho pôde. Domáci tu totiž udržali všetkých 27 bodov. Sampdoria získala na výletoch z rovnakého počtu iba deväť.

    Vzájomné zápasy:

    24.08.2013; Sampdoria – Juventus 0:1
    (Tévez)

    18.05.2013; Sampdoria – Juventus 3:2
    (Éder, De Silvestri, Icardi – Quagliarella, Giaccherini)

    06.01.2013; Juventus – Sampdoria 1:2
    (Giovinco – 2x Icardi)

    23.01.2011; Sampdoria – Juventus 0:0

    12.09.2010; Juventus – Sampdoria 3:3
    (Marchisio, Pepe, Quagliarella – 2x Pozzi, Cassano)

    21.03.2010; Sampdoria – Juventus 1:0
    (Cassano)

    Tu sa dostávame k jedinému faktoru, ktorý by mal posilniť nádeje Janovčanov. Juventus totiž v tohtosezónnom prológu konečne vyhral a prerušil päťzápasové čakanie.
    Sampdoria si toto obdobie poriadne užila, keď si na svoje konto pripísala tri skalpy. Celkovo Juventus vyhral v posledných 11 vzájomných zápasoch len dvakrát.

    Absencie:

    No môže byť turínska idylka ešte krajšia. V jazde za ďalším Scudettom ich zrejme nezastaví už nič a určite to nebudú zranenia hráčov.
    Domáci tábor hlási pred dnešným zápasom iba neistý štart Pepeho.

    Sampdoria dokonca nehlási žiadne zranenie. Chýbať však bude dvojica Nenad Krstičić a Roberto Soriano, ktorá si v poslednom kole zlízla Mazzoleniho kartový mariáš (ŽK: 9; ČK: 3).

    Jasným favoritom teda zostáva turínsky Juventus. Hostia zrejme svoju priaznivú bilanciu posledných rokov nepotvrdia, ale v talianskom futbale je možné všetko.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Cáceres, Pepe, Vučinič, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Pirlo, Quagliarella, Isla

    Sampdoria Janov: da Costa – De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini – Palombo (C), Obiang – Gabbiadini, Bjarnason, Wszolek – Éder
    Náhradníci: Fiorillo – Costa, Salamon, Renan, M. Rodríguez, Castellini, Pozzi, Berardi, Tozzo, Sansone, Gavazzi

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – F. de Luca, A. Petrella – P. Sergio.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Tak a začíname. Výkop zápasu mali domáci v pruhovaných dresoch. Hostia budú útočiť v typickej modrej zľava-doprava.
     
    2
    Domáci sa snažia od úvodu diktovať tempo, čo sa im zatiaľ aj darí. Po zdĺhavej kombinácii strieľal z ľavej strany Asamoah, ale da Costa jeho pokus kryje.
     
    3
    Sampdoria sa zatiaľ príliš lopty nedotkla. Prím hrajú jednoznačne domáci, ktorí nechcú dopustiť ďalšiu senzáciu od Sampdorie.
     
    4
    Svoju snahu môžu domáci realizovať po rohovom kope, ktorý nasleduje po zblokovanom centri Lichtsteinera.
     
    5
    Janovčania sa však s vypätím všetkých síl bránia a Juve sa ani na dvakrát k zakončeniu nedostalo. Zatiaľ však Stará Dáma hrá s veľkou gráciou.
     
    6
    Hostia s prvou navštívenkou na polovici Juve, ale Éder sa v rohu ihriska nepresadil. Hrať môže Andrea Barzagli.
     
    7
    Hostia sa ale začínajú osmeľovať. Na pravej strane sa snažil uvoľniť Gabbiadiniho Bjarnason, ale jeho snahu zastavil Kwadwo Asamoah.
     
    8
    Bieločierni predvádzajú svoju tradičnú rozvážnu rozohrávku, ktorú Sampdoria ani nenapadá. Poslušne čaká stiahnutá na svojej polovici.
     
    9
    Llorente sa rozbehol ako veterný mlyn a jeho ruky boli skrátka všade. Po zásahu Reginiho tváre budú rozohrávať hostia.
     
    10
    Faulom sa prezentuje i Gastaldello, ktorý poslal k zemi Téveza. Domáci budú rozohrávať priamy kop z vyše dvadsiatich metrov.
     
    11
    Carlos Tévez nakoniec nestrieľal, ale centrom sa snažil nájsť Ogbonnu. Nad ním však skákal stopér Gastaldello.
     
    12
    Llorente sa snažil presadiť svojou fyzickou silou, ale nepodarilo sa mu to. Následne sa neujali ani dve Chielliniho strely z druhej vlny a všetko zakončil strelou nad Marchisio.
     
    13
    Na zemi sa teraz ocitá nemecký stopér Shkodran Mustafi, ktorý hlási nejaké svalové problémy. Chvíľu sa teraz hrať nebude.
     
    14
    Mustafi už absolvoval ošetrenie a bude zrejme pokračovať ďalej. Dianie na trávniku pokračuje outom domácich.
     
    15
    Juve to spravilo šikovne, keď dlhé outové vhadzovanie Asamoaha sklepol Llorente a do šance sa dostal Carlos Tévez. Ten však pálil z okraja malého vápna tesne nad.
     
    16
    Stará Dáma môže pokračovať v nápore priamym kopom, ktorý bude nasledovať po faule na Asamoaha. Loptu si postavil opäť Tévez.
     
    17
    Carlitos však páli z dvadsiatich metrov vysoko nad a brankár Júnior da Costa si môže vydýchnuť. Stále totiž pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    18
    Juventus Turín dal gól!
    Dlho sme však za bezgólového stavu nepokračovali. Na okraji šestnástky si spracoval loptu Paul Pogba, ktorý nádhernou uličkou vysunul hneď trojicu svojich spoluhráčov. Bol to nakoniec ARTURO VIDAL, ktorým jemným tečom povedľa da Costu otvára skóre. Ofsajdová pasca hostí v tejto situácii vyznela až komicky.
     
    20
    Na Juventus Stadium ide teda všetko podľa plánov a hostia budú mať čo robiť, aby sa dokázali vrátiť do zápasu.
     
    21
    Postarať sa o to mohol Gabbiadini, ktorý zakončoval z desiatich metrov. Buffon však jeho koncovku vyrazil a hosťujúci hráč navyše zakončoval z ofsajdu.
     
    22
    Hostia sa aspoň málinko chytajú slamky a dostanú sa i k rohovému kopu. Všetko to po zblokovanom centri Wszoleka.
     
    23
    Hostia síce zakončili, ale Gastaldello posielal loptu vysoko nad. Juventus sa môže opäť upokojiť, pretože rozohrávať bude Buffon.
     
    24
    Kwadwo Asamoah sa s tým nebabral a prevetral svoju ľavačku. Jeho tečovaná strela však letí mimo, ale nasledovať bude aspoň rohový kop.
     
    24
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci zvyšujú po rohovom kope už na 2:0. Tévez posielal svoj center na hranicu malého vápna, kde najvyššie vyskočil FERNANDO LLORENTE a hlavičkou k ľavej žrdi zdvojnásobuje vedenie Starej Dámy.
     
    26
    Hostia sa však okamžite mohli vrátiť do hry. Po skrumáži v domácom vápne sa dostal k lopte Wszolek, ktorý nabil na šestnástku Bjarnasonovi. Ten prestrelil húštinu tiel prízemným pokusom, ktorý musel Buffon vykopávať.
     
    27
    Vzrušenie i na druhej strane, kde po Lichtsteinerovom presnom centri zakončoval z voleja Carlos Tévez. Jeho pokus z desiatich metrov však Júnior da Costa vytlačil na tyč a nebezpečenstvo definitívne hasí stopér Mustafi.
     
    29
    Po šikovnom prieniku Gabbiadiniho prichádza obetavý zákrok Giorga Chielliniho, ktorý po kĺzačke v poslednej chvíli vidí žltú kartu.
     
    30
    Priamy kop z osemnástich metro rozohrával sám faulovaný Gabbiadini, ktorý však strielal dobré dva metre nad.
     
    31
    Zápas má famózne tempo a nebezpeční sú aj hostia. Skúsená Stará Dáma však zatiaľ vedie o dva góly.
     
    32
    Juventus sa tlačí neustále vpred. Tentokrát to zľava skúšal Carlos Tévez, ale jeho strelu zablokoval Gastaldello.
     
    33
    Wszolek ani Gabbiadini do šestnástky loptu nedostali a po záverečnej Obiangovej snahe môže v pokoji rozohrávať Chiellini.
     
    34
    Hráči si už potrebujú trochu odfrknúť, pretože tempo posledných minút bolo drvivé. Pri lopte sú teraz hostia z Janova.
     
    35
    Dlho im to však nevydržalo a po nepresnej Bjarnasonovej prihrávke budú vhadzovať domáci. Konkrétne je to Asamoah.
     
    36
    Hostia to skúsili tentokrát zľava, odkiaľ sa k strele dostal Wszolek. Jeho pokus však skončil na pozornom Barzaglim.
     
    37
    De Silvestri si na pravej strane hodil loptu na ľavačku a po zblokovanom centri vybojoval aspoň rohový kop z pravej strany.
     
    38
    Sampdoria dala gól!
    Hostia sa ešte po rohovom kope nepresadili, ale následne sa k centru dostal De Silvestri, ktorého lopta prepadla na druhú stranu k Wszolekovi. Ten posielal strielaný center na päťku, kde v sklze zasahoval ANDREA BARZAGLI. Loptu však trafil tak nešťastne, že sa mu podarilo prekonať padajúceho Buffona. Sampdoria sa tak šťastne vracia do hry.
     
    40
    Lenže Stará Dáma sa môže vrátiť do dvojgólového vedenia. Z pravej strany vtrhol do vápna Arturo Vidal, ktorého však stiahol Vasco Regini. Okrem jeho žltej karty bude nasledovať i pokutový kop!
     
    41
    Juventus Turín dal gól!
    Loptu si na penaltový bod postavil sám faulovaný ARTURO VIDAL, ktorý nedal da Costovi šancu. Brazílsky brankár síce vystihol smer strely, ale Vidal napálil nechytateľne do jeho pravej šibenice.
     
    43
    Juventus sa tak vracia späť do dvojgólového vedenia a všetko tak ide podľa plánov Antonia Conteho.
     
    44
    Domáci sa potrebujú teraz upokojiť a ukočirovať prvý polčas za daného náskoku. Aktuálne tak činia rozohrávkou na vlastnej polke.
     
    45
    Domáci sa miestami na trávniku doslova bijú. Po Lichtsteinerovej defenzívnej práci budú hostia iba vhadzovať.
     
    45+1
    K prvému polčasu sa bude pridávať ešte jedna nadstavená minútka a prebiehať bude rohovým kopom Sampdorie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo s výživným priebehom je za nami a rozhodne sa bolo načo pozerať. Videli sme až štyri góly, jeden z penalty, jeden vlastný a niekoľko zaujímavých príležitostí.

    Druhé dejstvo začína približne od 21:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke sa udiala jedna zmena na strane hostí. Namiesto Birkira Bjarnasona príde Brazílčan Renan.
     
    47
    No Chiellini si teraz zabalansoval na hranici druhej žltej karty, keď sa jeho lakeť ocitol v Gastaldellovej tvári. Andre Gervasoni však zatiaľ zachováva pokoj.
     
    48
    Domáci trošku pozabudli na Édera, ktorý unikol po ľavej strane. Nakoniec sa s ním vysporiadal Ogbonna, ktorý odohral loptu na roh.
     
    49
    Po rohovom kope sa hostia nepresadili, ale málinko sa pomstili Chiellinimu, ktorý sa po jednom zo súbojov ocitá na zemi. Po krátkom ošetrení vy však mal pokračovať ďalej.
     
    50
    Skvelá práca od Llorenteho, ktorý sa vrátil s prenikajúcim Wszolekom a zbavil ho lopty. Vhadzovať budú domáci.
     
    51
    Nepríjemný šlapák od Wszoleka, ktorým dohral rozohrávajúceho Lichtsteinera. Gervasoni ťahá druhú žltú kartu pre hostí.
     
    52
    Druhé striedanie od Mihajloviča, ktorý stiahne z ihriska stopéra Mustafiho. Na jeho miesto príde s trojkou Andrea Costa.
     
    53
    Priamočiaro sa snažil presadiť tentokrát Pogba, ktorý však urobil jeden dotyk navyše, čím sa zbavil kúzla i lopty.
     
    54
    O odpoveď hostí sa na pravej strane pokúsil De Silvestri, ktorého však zdvojili Pogba s Asamoahom. Rozohrávať tak bude opäť Juve.
     
    55
    Chiellini teraz mierne zazmätkoval v domácej šestnástke, ale Wszoleka dostúpil Lichtsteiner a Éder sa už cez Ogbonnu nepresadil.
     
    56
    Preto tu bol protiútok Starej Dámy, ktorý tiahol Carlos Tévez. Argentínsky zabijak sa však nachádzal v postavení mimo hry.
     
    57
    V druhom polčase hráme v pokojnejšom tempe bez šancí. Zatiaľ sme videli iba dve striedania a jednu žltú kartu.
     
    58
    Chybujúci Ogbonna sa prezentoval katastrofálnou rozohrávkou, ktorou namazal Gastaldellovi. Ten však jeho skrat nepotrestal a o loptu prichádza.
     
    59
    Hostia sa mohli opäť dostať do vápna, ale nakoniec tam putovala iba Costova lopta. Jeho center si totiž postrážil Gigi Buffon.
     
    60
    Gianlugi Buffon predvádza nádherný reflexívny zákrok. Po rohovom kope sa na päťke dostal k hlavičke Lorenzo De Silvestri, ale Gigiho pravačka bola namieste a domáci kapitán vyráža na ďalší rohový kop.
     
    61
    Z následného roku sa už Sampdoria ku koncovke nedostala a situáciu tak môže upokojiť Claudio Marchisio.
     
    62
    Skórovať však mohli i domáci, keď z polovice ihriska posielal nádherný oblúčik Arturo Vidal. Na jeho ponuku reflektoval nabiehajúci Fernando Llorente, ktorý však v nájazde na da Costu zlyhal a loptu posiela meter vedľa pravej žrde.
     
    63
    Po chvíľke ticha sa nám teda zápas opäť rozbieha, čomu sme len radi. Zatiaľ však stále pokračujeme za stavu 3:1.
     
    64
    Zmeniť sa ho opäť snažili hostia, keď po pravej strane unikol Gabbiadini. K centru sa však už nedostal, pretože výbornú prácu odviedol Chiellini.
     
    65
    Tak tu bol protiútok Starej Dámy, na ktorého konci bol predšestnástkový pád Carlosa Téveza. Gervasoni mu však odkazuje: Vstávaj!
     
    66
    Tempo zápasu sa tak opäť začína ľúbiť a fanúšikovia sú vo vare. Svojou troškou pridáva atraktivite zápasu i Sampdoria Janov.
     
    67
    Opäť sa nachádzame na druhej strane, kde sa o hlavičkovú koncovku postaral Llorente. Po Asamoahovom centri sa však jednalo skôr o propagačný pokus.
     
    68
    Pogba nepretlačil loptu na Téveza, ktorý čakal na hranici šestnástky. Výborne tam zapracoval Costa a hostia môžu ísť dopredu.
     
    69
    Na konci ich protiútoku je Obiang, ktorý sa rozhodol vystreliť spoza šestnástky. Do jeho pokusu sa položil Chiellini a nasledovať bude rohový kop.
     
    70
    Sampdoria dala gól!
    Hostia sa vracajú do hry! Po rohovom kope zakončoval hlavou De Silvestri, ale Buffon predviedol opäť famózny zákrok. Odrazená lopta sa však dostala k MANOLOVI GABBIADINIMU, ktorý pohotovo doráža do odkrytej bránky. Na zemi ležiaci Buffon bol bez šance.
     
    72
    Hostia cítia svoju šancu a posilňujú ofenzívu. Namiesto Poliaka Wszoleka príde útočník Gianluca Sansone. Ešte tao bude zaujímavé.
     
    73
    Uf! Tak už to mohlo byť vyrovnané! Na okraji šestnástky sa uvoľnil Gabbiadini, ktorý nám predviedol nádherný obstrel, proti ktorému bol Buffon bez šance. Domácu ikonu však tentokrát zachránilo brvno!
     
    74
    Domáci už pôsobili miestami ľahkovážne a razom mohlo byť vyrovnané. Ešte to bude boj. Čaká nás posledná štvrťhodinka.
     
    75
    Gastaldello sa prezentuje nevyberaným zákrokom na Caludia Marchisia, za ktorý vidí žltú kartu. Juve bude z dvadsiatich metrov rozohrávať priamy kop.
     
    76
    Loptu si postavil opäť Carlos Tévez, ktorý sa snažil podstreliť múr, čo sa mu aj podarilo, ale jeho pokus letel iba do stredu bránky.
     
    77
    Antonio Conte je už výrazne nervózny. Sampdoria naďalej hryzie a robí si zálusk na vyrovnanie. Pri lopte však Juve.
     
    78
    Juventus Turín dal gól!
    Tak to čo nevyšlo na jednej strane Gastaldellovi, padlo na strane druhej PAULOVI POGBOVI. Ten si našiel voľný priestor a z dvadsiatich metrov predviedol okulahodiaci obstrel, po ktorom sa da Costa naťahoval márne. Lopta smerovala nádherne k ľavej žrdi a domáci tak opäť vedú o dva góly.
     
    80
    Domáci už môžu šetriť sily na štvrťfinálové pohárové stretnutie s AS Rím. Namiesto Asamoaha príde Federico Peluso.
     
    81
    V reále sme sledovali šikovné pohyby od Édera, ktorý však na pravej strane Chielliniho nevycvičil. Rozohrávať bude opäť Juve.
     
    82
    Domáci sa teraz snažia hlavne kontrolovať loptu a nepustiť hostí späť k zníženiu. Do konca ešte nejakých desať minút.
     
    83
    Domáci priaznivci už oslavujú tri body a všetci v Turíne sú presvedčení, že to nie sú predčasné víťazné ódy. Uvidíme...
     
    84
    Sampdoria ešte stále preukazuje odhodlanie a vzdor. Po ľavej strane sa snaží presadiť striedajúci Sansone.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadnej hracej doby je tu dvojstriedanie domácich. Dočkáme sa výmeny útočných dvojzáprahov. Namiesto Téveza s Llorentem príde duo Giovinco-Quagliarella.
     
    86
    Domáci už mohli mať definitívne pokoj. Po spätnej prihrávke od Pelusa sa do lopty oprel opäť Paul Pogba. Jeho krížna strela skraja šestnástky však letela pár decimetrov vedľa ľavej žrde.
     
    87
    Sampdoria už zrejme nemá dostatok síl nato, aby sa ešte raz vrátila do zápasu. V Turíne však zanechala pozitívny dojem.
     
    88
    Domáci už pokojne dohrávajú dnešné stretnutie a pokojnejší je i Antonio Conte. Pár vrások mu však v priebehu dnešného zápasu pribudlo.
     
    89
    Ešte tu bol jeden pokus šikovného Giovinca, ktorý sa však do šestnástky nepreštrikoval. Stopku mu vystavil Andrea Costa.
     
    90
    K dnešnému zápasu sa nadstavujú iba štandardné tri minútky. Zápas je už zrejme vybavený a bude sa iba dohrávať.
     
    90+1
    Sledovali sme však fantastické predstavenie, ku ktorému pridali i hostia z Janova. Takouto cestou by sa mali uberať i naďalej.
     
    90+2
    Posledný odpor hostí si na ľavej strane postrážil Peluso, ktorý k centru nepustil De Silvestriho. Pre Juve je to už definitívne a tretia strata bodov v tomto ročníku zatiaľ nepríde.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Na Juventus Stadium sme sledovali výdatnú neskorú večeru, ktorá nám musela chutiť. Videli sme až šesť gólov, k tomu i množstvo zaujímavých príležitostí i emócii. Juve tak pokračuje na domácom stánku bez straty kytičky a smeruje za ďalším Scudettom.

    S týmto konštatovaním sa s Vami pre dnes lúčim, ale zajtrajší program začíname už o pol jednej, kedy sa prihlásim z Udine. (22:39:49)

    Erik Farkaš

    Góly: 18. Vidal, 24. Llorente, 41. Vidal (pen.), 78. Pogba – 38. Barzagli (vla.), 70. Gabbiadini

    Karty:   29. Chiellini (JUV) – 40. Regini (SMP), 51. Wszolek (SMP), 75. Gastaldello (SMP)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Cáceres, Pepe, Vučinič, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Pirlo, Quagliarella, Isla

    Sampdoria Janov: da Costa – De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini – Palombo (C), Obiang – Gabbiadini, Bjarnason, Wszolek – Éder
    Náhradníci: Fiorillo – Costa, Salamon, Renan, M. Rodríguez, Castellini, Pozzi, Berardi, Tozzo, Sansone, Gavazzi

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – F. de Luca, A. Petrella – P. Sergio