Sampdoria – Udinese 3:0 (kon.) | Inter – Chievo 1:1 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:1 (1:1)
Chievo Verona
Pondelok 13.01.2014, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Domácim hráčom sa napokon nepodarilo zmeniť stav ani po poslednom útočnom nápore a tak sa zrodil prekvapivý výsledok 1:1. Ten určite poteší viac fanúšikov Chieva Verona, nakoľko Inter bol dnes jednoznačným favoritom. Aj tento výsledok dokazuje, že tohtoročná sezóna je pre Inter vzdialená prívlastku vydarená. V druhom polčase sme teda nevideli gól ani na jednej strane, jediné góly stretnutia tak padli ešte v prvej štvrťhodine, keď sa najprv v 8. minúte presadil Paloschi a o tri minúty neskôr skóroval Nagatomo. V druhom polčase sa od samého začiatku snažili domáci hráči o strelenie gólu, to sa im ale za celých 45 minút nepodarilo.

    Po dnešnom zápase, ktorý ukončoval 19. kolo sezóny Inter predsa len poskočí o jednu priečku nahor. Bodovo sa totiž dotiahne na Hellas Verona a pre lepšie skóre tak bude aspoň do budúceho kola okupovať 5. miesto v tabuľke. Aj Chievo si polepší, taktiež sa bodovo dotiahne na svojho suseda v tabuľke, konkrétne Sassuolo a rovnako pre lepšie skóre ho v tabuľke predbehne. Bude mu tak patriť 16. miesto v tabuľke.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:59:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    "Nerazzurri" sa pustili do zrejme posledného útoku, po skrumáži v pokutovom území šli k zemi hneď dvaja domáci hráči, no hlavný rozhodca faul nepíska.
     
    90+3
    Juan bol vytiesnený až k vlastnej rohovej zástavke, navyše kvôli nepresnej prihrávke daroval svojmu súperovi možnosť vhadzovať ďaleko od vlastnej brány.
     
    90+2
    Álvarez to znova skúšal cez stred ihriska, ale ani jemu sa nepošťastilo, vyzerá to tak, že gólu na jednej či druhej strane sa už nedočkáme.
     
    90+1
    V nadstavenom čase pokračuje defenzívna hra Chieva, pri rohovej zástavke zbiera cenný čas Estigarribia, ten sa ale bude musieť stiahnuť, lebo o loptu chvíľu na to prišiel.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca dáva tímom extra 4 minúty na zmenu gólového stavu.
     
    90
    Kovačić to skúšal sám cez stred ihriska, tam ale o loptu prišiel Théréau ju znova vyváža čo najďalej od brány.
     
    89
    Čas nekompromisne plynie, hostia sa zatiaľ úspešne bránia a ak budú v takejto hre pokračovať, remízu by už mali ubrániť.
     
    88
    Campagnaro odchádza z trávnika necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby, na jeho miesto príde Botta.
     
    87
    Sardo chcel obrať súpera o loptu sklzom, dostal pri tom zrejme kŕč, teraz leží na trávniku s bolestivou grimasou, rozhodca mu nakazuje opustiť hraciu plochu alebo sa do hry okamžite zapojiť.
     
    86
    Ten bol zastavený ešte v polovici ihriska, Mbaye zahral výborne, vypýtal si faul od Juana, domáci hráči prídu o možnosť útoku.
     
    85
    Hostia získali priamy kop na polovici súpera, snažili sa loptu udržať v tejto časti ihriska čo najdlhšie. Dlho však netrvalo, zmocnili sa jej opäť hráči Interu a okamžite postupujú do útoku.
     
    84
    Strieda aj Miláno, zápas končí pre Kuzmanovića, toho pre zmenu vystrieda Taïder.
     
    84
    Druhý raz strieda tím hostí, z ihriska odchádza kapitán Bentivoglio, jeho miesto zaujme Mbaye.
     
    83
    Domáci tím vybojoval priamy kop, ktorý sa snažil využiť pomocou nacvičeného signálu, ten však defenzíva Verony prečítala a loptu poslala do bezpečia.
     
    82
    Ale ani ten nemal v posledných minútach veľa práce, obrana mu značne uľahčuje život, nepúšťa hráčov Interu nadostrel.
     
    81
    Hostia navyše zbierajú cenné sekundy kde sa len dá, Puggioni sa s rozohrávkou rozhodne neponáhľa, čo vyvolalo hlasnú odozvu domáceho publika.
     
    80
    Začala sa posledná desaťminútovka riadneho hracieho času, Inter sa stále márne pokúša o dobytie brány hostí. Na hráčoch je vidieť stupňujúca sa nervozita, strata dvoch bodov by určite mrzela.

    Andrej Marienka

    Góly: 12. Nagatomo – 8. Paloschi

    Karty:   41. Kovačić (INT) – 40. Hetemaj (CHI)


    Inter Miláno: Handanovič – Juan, Rolando, Campagnaro – Nagatomo, Álvarez, Cambiasso, Kuzmanović, Jonathan – Kovačić – Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – Zanetti, Andreolli, Mudingayi, Botta, Taïder, Milito, Ranocchia, Samuel

    Chievo Verona: Puggioni – Dramé, Cesar, Dainelli, Frey, Sardo – Hetemaj, Radovanović, Bentivoglio – Paloschi, Théréau
    Náhradníci: Squizzi, Silvestri – Bernardini, Claiton, Kupisz, Lazarević, Sestu, Pamić, Estigarribia, Acosty, Pellissier, Mbaye

    Rozhodca: Tommasi – Giachero, De Pinto