NY Rangers – Dallas 3:2 (kon.) | Washington – Toronto 3:2 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.)
Colorado – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Edmonton – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 2:1 (kon.)
Philadelphia – Tampa Bay 3:6 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
St. Louis Blues
cz Sobota 11.01.2014, 04:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Po střele Jordana Leopolda vyhodil puk padající za brankovou čáru skokem Garrison, který tím zabránil naprosto jistému gólu!
     
    58:58
    Blues hrají v šesti, Elliot spěchá na střídačku!
     
    56:30
    Další komplikace pro Blues! Hosté naprosto propadli, protiútok dva na jednoho skvěle vyřešil Higgins, který poslal puk před poloprázdnou branku na Ryana Keslera! Jeho zakončení ale zmařil úmyslným posunutím hostující klece jediný bek Jay Bouwmeester (STL), který pochopitelně za zdržování hry obdržel dvě trestné minuty.
     
    49:43
    Nyní si může David Backes vlasy vytrhat! Z ničeho nic dostal milimetrovou přihrávku zhruba metr před branku, kde byl úplně sám a mohl si téměř vybrat, kam kotouč pošle! Očividně byl ale překvapen, v jaké je šanci, a tak jeho zakončení z první trefilo pouze položený beton Lacka!
     
    45:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A Canucks jsou znovu o krok vpředu! Weise nahodil kotouč od levého mantinelu na branku, defenzíva Blues ho ještě dokázala odpálit na modrou čáru, odkud ho pumelicí poslal na branku Garrison. Prudkou ránu ještě tečoval MIKE SANTORELLI, který tím rozradostnil domácí fanoušky – 2:1! Asistence: Jason Garrison.
     
    42:52
    Tak nyní stáli při Blues všichni svatí! Pětice Vancouveru skvěle vykombinovala soupeře, vše skončilo střelou Taneva příklepem z hranice kruhů milimetry vedle vzdálenější tyč Elliotovy branky!
     
    37:06
    Vzápětí se Weber přesunul z pozice obránce až před branku, odkud dorážel střelu Kassiana! Brankář Blues v leže roztažený na brankové čáře udržel remízový stav!
     
    36:22
    Na Elliota míří v oslabení jeden kotouč za druhým, brankář Blues nyní výrazně drží svůj mančaft! Zuby si na něm vylámal například Yannick Weber!
     
    34:57
    Situace se pro tuto chvíli vymění, z početní výhody se mohou těšit hokejisté Canucks. Za nedovolené bránění brankáře Lacka obdržel dvouminutový trest Chris Stewart (STL).
     
    34:21
    Na druhé straně zahrozil Henrik Sedin, jehož prudká rána od pravého mantinelu byla několikrát tečovaná a nakonec prosvištěla těsně vedle pravé tyče branky Elliota!
     
    31:58
    Hosté dostanou k dispozici přesilovou hru, za katr totiž putuje s menším trestem za hákování Dale Weise (VAN).
     
    27:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vedení Vancouveru příliš dlouho nevydrželo, Blues se radují z vyrovnávací branky! Velmi silný tlak je ukončen poté, co se puk na modré čáře dostal k ALEXU PIETRANGELOVI, který příklepem propálil vše před sebou – 1:1! Asistence: Jay Bouwmeester a Patrik Berglund.
     
    21:31
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté mají sice silnou převahu, v celkovém součtu jim to ale není nic platné. Ojedinělé útočné počínání si Canucks v útočné třetině skončilo nahozením ZACA DALPEHO od levého mantinelu, které k překvapení všech zapadlo do sítě – 1:0! Asistence: Henrik Sedin a Daniel Sedin.
     
    05:02
    Ryan Reaves zůstal naprosto osamocený na prostoru kruhů, dostal přesnou přihrávku zpoza branky a z voleje vypálil. Brankář Canucks se stihl přesunout a zabránit nejhoršímu!

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 22. Dalpe (H. Sedin, D. Sedin), 46. Santorelli (Garrison) – 28. Pietrangelo (Bouwmeester, Berglund)


    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Hamhuis, Tanev, Garrison, Bieksa, Weber, Corrado – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Kassian, Kesler, Higgins – Hansen, Richardson, Sestito – Weise, Dalpe, Archibald
    St. Louis Blues: Elliot (Halák) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Leopold, Cole – Oshie, Backes, Schwartz -Tarasenko, Berglund, Sobotka – Stewart, Roy, Morrow – Reaves, Lapierre, Paajarvi

    Rozhodca: LaRue, Rooney – Murchison, Henderson