Chabarovsk – A. Mytišči 2:3 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Čerepovec 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Petrohrad 3:2 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavľ 3:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 6:2 (kon.) | Ufa – Lev 1:5 (kon.)
Čeljabinsk – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 3:2 (kon.) | Viťaz – Jugra Chanty-Mansijsk 3:4 (kon.)
Nižnekamsk – HC Slovan 4:3 (po pr.) | Kazaň – Barys 1:2 (kon.) | Novgorod – Omsk 5:3 (kon.)
koniec po predl.
Neftechimik Nižnekamsk
4:3 (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 07.01.2014, 14:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:20
    Nižnekamsk dal gól!
    A je rozhodnuté! Hrubú chybu v obrane Slovana trestá IVAN POLYGALOV, ktorý sa rútil sám na Janusa. Ten mu chcel skočiť pod nohy, lenže domáci útočník predviedol skvelú forhendovú kľučku, obišiel si brankára Slovana a do prázdnej brány strieľa rozhodujúci gól zápasu. Bez asistencii.
     
    48:26
    Nižnekamsk dal gól!
    Vypadalo to tak, že sa Slovanu podarí ubrániť aj tentoraz. Chvíľu pred návratom vylúčeného hráča však prichádza vyrovnanie! Presnou strelou prekonáva Janusa RENATA MAMAŠEV, ktorý rozjasal publikum v Nižnekamsku ! Bez asistencie.
     
    46:45
    Toto nie je možné, Slovan so šiestimi hráčmi na ľade, opäť vylúčenie.
     
    44:36
    Situácia Slovana sa tak trochu komplikuje, Tomáš Mojžiš dostáva dve minúty za držanie protihráča.
     
    36:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan otáča počas druhej tretiny skóre vo svoj ​​prospech! V presilovke pálil Radivojevič, avšak Dalton lenvyrazil pred seba. Tam si puk vzal MIROSLAV ŠATAN, ktorý po bekhendovej kľučke strieľa svoj ​​druhý gól v dnešnom zápase! Asistencie: Branko Radivojevič.
     
    35:39
    Situácia Neftechimiku sa ešte viac komplikuje, strelec úvodného gólu Taratuchin putuje na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    29:42
    Slovan Bratislava dal gól!
    MIROSLAV ŠATAN strieľa vyrovnávajúci gól tohto zápasu! Pri vlastnom oslabení sa dostal do úspešného zakončenia a presnou dorážkou potešil striedačku hostí! Asistencie: Jonathan Sigalet.
     
    28:53
    S vylúčeniami sa doslova roztrhlo vrece. Na trestnú putuje za hru vysokou hokejkou Branko Radivojevič.
     
    26:18
    Presilovka domácim vydržal len niečo cez minútu. Georgij Belousov je odkázaný na lavicu hanby za hru vysokou hokejkou. Znovu sa hrá so štyrmi hráčmi na ľade.
     
    25:03
    Príliš dlho im to ale nevydržalo, hosťujúci Ján Brejčák háčikom zastavil unikajúceho Netíka a za svoj ​​priestupok si bude musieť odsedieť menší trest.
     
    22:35
    Snaha Slovana o vyrovnanie je v tejto chvíli pasé, Martin Škoula totiž vyfasoval dvojminútový trest za hru vysokou hokejkou.
     
    21:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól Slovana, ktorý dodáva zápasu potrebný náboj! Po vyhratom buly našiel Peter Ölvecký na bránkovisku nestráženého JURAJA MIKÚŠA, ktorý pred prázdnou bránkou iba nastavil čepeľ a dorazil puk do siete! Asistencia: Peter Ölvecký.
     
    14:58
    Dvakrát za sebou musel predviesť Janus vynikajúci zákrok, najprv vychytal dorážku Netíka a následne sa popasoval aj so zložitou ranou Tolpeka! Slovenskí fanúšikovia teraz môžu ďakovať iba jemu!
     
    10:21
    Po druhom inkasovanom góle prepúšťa Miroslav Kopřiva svoje miesto medzi tromi žrďami Jaroslavovi Janusovi!
     
    10:21
    Nižnekamsk dal gól!
    Presilová hra Neftechimiku bola pomerne rýchlo ukončená! Že nie je potrebné nič zložitého vymýšľať predviedol IGOR POLYGALOV, ktorý dostal puk za kruhy, napriahol a príklepom ho poslal nekompromisne k ľavej žrdi! Asistencie:
     
    09:45
    Vzápätí sa bude prvýkrát vylučovať. Tomáš Mojžiš pridržal jedného z unikajúcich hráčov a trest si tak bude musieť ísť odpykať na lavicu hanby. Rozhodnutie rozhodcu sa mu navyše príliš nepáčilo, a tak si k menšiemu trestu odniesol ešte osobný desaťminútový trest za nešportové správanie.
     
    04:20
    Nižnekamsk dal gól!
    Prepad a nedôslednosť Slovana v defenzíve, po menšom podrazení jedného z bekov Slovana prihrával z ľavého kruhu Truňjov, puk posunul na ANDREJA TARAŤUCHINA, ktorý ho dostal presne v medzikruží, strelou švihom prestrelil Kopřivove betóny. Asistencie: Maxim Truňjov, Georgy Belusov.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 5. Taraťuchin (Trunjov, Belusov), 11. Polygalov, 49. Mamašev, 62. Polygalov – 22. J. Mikúš (Ölvecký), 30. Šatan (Sigalet), 37. Šatan (Radivojevič)


    Neftechimik Nižnekamsk: Dalton (Sudnicin) – Jarullin, Belov, Mamašev, Berezin, Kosmačjov, Romanov, Beljakov, Šulakov – Koukal, Milovzorov, Netík – Polygalov, Chochrjakov, Tolpeko – Taraťuchin, Truňjov, Belousov – Kulikov, J. Alševskij, S. Alševskij
    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák – Miklík, Bližňák, Vondrka – Bartovič, J. Mikuš, Ölvecký – Šatan, Hudáček, Radivojevič – T. Mikuš, Mráz, Matoušek – Šťastný.

    Rozhodca: Kulakov, Bondar – Fatějev, Palej (všichni Rusko)