Neapol – Sampdoria 2:0 (kon.) | AC Miláno – Bergamo 3:0 (kon.) | Catania – Bologna 2:0 (kon.)
CFC Janov – Sassuolo 2:0 (kon.) | Parma – Turín 3:1 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:3 (kon.)
Lazio – Inter 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
Inter Miláno
Pondelok 06.01.2014, 18:30 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    88
    Domáci pokračujú v kúskovaní hry. Tentokrát tak učinia zdĺhavým odchodom Candrevu. Na jeho miesto príde Brazílčan Ederson.
     
    87
    Lazio to robilo mazane, keď sa snažilo udržať loptu v rohu ihriska. Nakoniec však o ňu prišli a Nagatomov protiútok musel zastaviť kapitán Ledesma. Po jeho lakti nasleduje žltá karta.
     
    83
    Walter Mazzari reaguje na inkasovaný gól striedaním. Z ihriska zíde stopér Ranocchia a nahradí ho veleskúsený Javier Zanetti.
     
    81
    Lazio dalo gól!
    Nemecký lišiak ukázal svoju genialitu! Cavanda si obhodil Nagatoma, následne prihral pod seba na Candrevu a jeho nenápadný center si na päťke našiel MIROSLAV KLOSE. Ten už dobre vie, ako si má v takejto situácii počínať a posiela loptu k pravej Handanovičovej žrdi.
     
    75
    Tak ako na zavolanie... Modročierni, ale i nestranní fanúšikovia sú na nohách. Prichádza totiž bombardér Milito, ktorý nahradí Guarína. Dočká sa tento zápas gólového vykúpenia?
     
    62
    Pred rohovým kopom príde ešte k striedaniu na domácej strane. Namiesto nevýrazného Gonzáleza príde Onazi.
     
    61
    No prosím, tak konečne niečo. Po Kovačičovej spätnej prihrávke sa k centru dostal Jonathan, ktorý našiel medzi Diazom a Biavom Nagatoma. Japonský samuraj hlavičkoval pod brvno a Berisha musel vyrážať na rohový kop.
     
    60
    Utrápený a bezmyšlienkový Kuzmanovič opúšťa ihrisko a kreatívnu iskierku nádeje príde rozdúchať Mateo Kovačič.
     
    39
    Zbytočným faulom na súperovej polke sa prezentoval Ricky Álvarez, ktorý po kose na Cavandu vidí žltú kartu.
     
    36
    Guraín teraz nevyberane zašiel do Luliča, ktorý sa po tvrdom zákroku ocitá na zemi. Bosniaka šiel okamžite pomstiť Stefan Radu a hlavný rozhodca im tak rozdal po žltej.
     
    23
    Nasledovala nebezpečná štandardka z vyše dvadsiatich metrov, ktorú rozohrával Álvarez. Jeho pokus nebol márny a len tesne preletel brvno.
     
    22
    Inter sa dostával do rýchleho protiútoku, ktorý tiahol Guarín. Jeho postup však nedovolene zastavil André Dias, ktorý vidí žltú kartu.
     
    15
    Striedanie je už realitou a zranený Konko je vyvezený preč z trávnika. Na jeho miesto príde strapatý Luis Pedro Cavanda.
     
    11
    Zaujímavá situácia sa odohrala vo vápne hostí, kde sa nedohodla trojica Handanovič, Ranocchia a Rolando. Lulič to však nevyužil a jeho oblúčik smeruje tesne mimo ľavej tyče. Situáciu zavinil zlým vybehnutím práve slovinský gólman.

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Klose

    Karty:   22. Diaz (LAZ), 36. Radu (LAZ), 87. Ledesma (LAZ) – 36. Guarín (INT), 39. Álvarez (INT)


    Lazio Rím: Berisha – Konko, Biava, André Dias, Radu – Ledesma (C), Á González – Candreva, Hernanes, Lulič – Klose
    Náhradníci: Guerrieri, Strakosha – Ciani, Biglia, Felipe Anderson, Ederson, B. Keita, Onazi, Cana, Cavanda, Novaretti, Floccari

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia, Rolando, Juan – Jonathan, Álvarez, Cambiasso (C), Kuzmanovič, Nagatomo – Guarín – Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – Zanetti, Andreolli, Belfodil, Icardi, Kovačič, Mudingayi, Wallace, Milito, Samuel, Á. Pereira

    Rozhodca: Antonio Damato – A. Costanzo, G. Vuoto – M. Musolino