Neapol – Sampdoria 2:0 (kon.) | AC Miláno – Bergamo 3:0 (kon.) | Catania – Bologna 2:0 (kon.)
CFC Janov – Sassuolo 2:0 (kon.) | Parma – Turín 3:1 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:3 (kon.)
Lazio – Inter 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
Inter Miláno
Pondelok 06.01.2014, 18:30 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V nemastnom-neslanom zápase triumfuje Lazio, ktoré vyťažilo z minima maximum. Víťazné ódy budú smerovať na adresu Miroslava Kloseho, ktorý svojou jedinou strelou v dnešnom zápase rozhodol. Inter tak opúšťa piatu priečku, kde ho nahradí Hellas Verona. Lazio zostáva desiate.

    To je z mojej strany na dnes všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a verím, že sa najbližšie spolu stretneme pri atraktívnejších zápasoch. (20:26:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Nagatomo sa nedostal cez Ledesmu a Hernanes odpálil loptu na druhý koniec ihriska, toto už vypadá pre Lazio dobre.
     
    90+2
    Sme v polovici nadstavenia. Lazio sa zatiaľ bráni veľmi srdnato a už to s nimi vypadá dobre. Protiútok ťahá Ederson.
     
    90+1
    Inter Miláno dostáva ešte tri nadstavené minútky. Ťažko si však predstaviť, žeby sa tento zápas dočkal dvoch gólov.
     
    90
    Hostia sa však už ku koncovke nedostali, keď na dvakrát skrotil loptu brankár Berisha. Ten sa teraz s rozohrávkou ponáhľať nebude.
     
    89
    Inter sa však mohol dostať k vyrovnaniu. Po Militovej prihrávke sa na päťke otáčal Palacio, ktorý to však nakoniec nezvládol a loptu mu vypichuje vracajúci sa Ledesma. Nasledovať bude rohový kop.
     
    88
    Domáci pokračujú v kúskovaní hry. Tentokrát tak učinia zdĺhavým odchodom Candrevu. Na jeho miesto príde Brazílčan Ederson.
     
    87
    Lazio to robilo mazane, keď sa snažilo udržať loptu v rohu ihriska. Nakoniec však o ňu prišli a Nagatomov protiútok musel zastaviť kapitán Ledesma. Po jeho lakti nasleduje žltá karta.
     
    86
    Sťahovanie národov na domácu polovicu bolo zbytočné, pretože Álvarez o loptu prichádza. Po následnom brejku domácich bude nasledovať rohový kop.
     
    85
    Inter sa zatiaľ nedokázal vyhecovať k vyrovnaniu. Od inkasovaného gólu sa jeho hráči prezentovali iba dvomi ofsajdmi.
     
    84
    Toto je len ťažko uveriteľný priebeh. Lazio udrelo z ničoho a prakticky z prvej šance v zápase. Vyfackať by si zaslúžil práve odchádzajúci Ranochcia, ktorý neustrážil Kloseho.
     
    83
    Walter Mazzari reaguje na inkasovaný gól striedaním. Z ihriska zíde stopér Ranocchia a nahradí ho veleskúsený Javier Zanetti.
     
    81
    Lazio dalo gól!
    Nemecký lišiak ukázal svoju genialitu! Cavanda si obhodil Nagatoma, následne prihral pod seba na Candrevu a jeho nenápadný center si na päťke našiel MIROSLAV KLOSE. Ten už dobre vie, ako si má v takejto situácii počínať a posiela loptu k pravej Handanovičovej žrdi.
     
    80
    Do konca máme ešte desať minút plus nejaké do nadstavenie. Vzhľadom na priebeh zápasu však nejakú extra-porciu čakať nemôžeme.
     
    79
    Takto si Nerazzurri svoju hviezdu neudržia. Okolo Guarína už totiž sliedi nielen londýnska Chelsea, ale i niektoré iné veľkokluby
     
    78
    Zaujímavá momentka na odchádzajúceho Guarína, ktorý sa pri odchode z ihriska vyhol trénerovi Mazzarrimu. So svojim stiahnutím spokojný určite nie je.
     
    77
    Zaujímavé je, že v druhom polčase sme ešte nevideli žiadnu žltú kartu. To by som po divokej prvej polke nepovedal.
     
    76
    Škoda, že sa tréner Mazzarri nerozhodol trošku zariskovať. Práve Guarín totiž mohol pripraviť zaujímavé príležitosti pre dvojicu Palacio-Milito.

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Klose

    Karty:   22. Diaz (LAZ), 36. Radu (LAZ), 87. Ledesma (LAZ) – 36. Guarín (INT), 39. Álvarez (INT)


    Lazio Rím: Berisha – Konko, Biava, André Dias, Radu – Ledesma (C), Á González – Candreva, Hernanes, Lulič – Klose
    Náhradníci: Guerrieri, Strakosha – Ciani, Biglia, Felipe Anderson, Ederson, B. Keita, Onazi, Cana, Cavanda, Novaretti, Floccari

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia, Rolando, Juan – Jonathan, Álvarez, Cambiasso (C), Kuzmanovič, Nagatomo – Guarín – Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – Zanetti, Andreolli, Belfodil, Icardi, Kovačič, Mudingayi, Wallace, Milito, Samuel, Á. Pereira

    Rozhodca: Antonio Damato – A. Costanzo, G. Vuoto – M. Musolino