Neapol – Sampdoria 2:0 (kon.) | AC Miláno – Bergamo 3:0 (kon.) | Catania – Bologna 2:0 (kon.)
CFC Janov – Sassuolo 2:0 (kon.) | Parma – Turín 3:1 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:3 (kon.)
Lazio – Inter 1:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
3:0 (1:0)
Atalanta Bergamo
Pondelok 06.01.2014, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    84
    Spomínané zranenie Zapatu dáva príležitosť zimnej akvizícii z Valencie. Na trávnik prichádza Adil Rami. Domáci tak hrajú s francúzskou stopérskou dvojicou.
     
    79
    Za poliacou čiarou prichádza Balotelliho podkopnutie, o ktoré sa postaral Raimondi. Stáva sa tak prvým potrestaným hráčom hostí.
     
    78
    Defenzíva hostí ustupovala pred brazílskym špílmachrom a čakala na jeho prihrávku. Kaká sa však postaral o nepríjemnú strelu, ktorú musel Consigli iba vyrážať. Brankár hostí následne kryje i Balotelliho dorážku.
     
    75
    Striedajú i zdecimovaní hostia, keď ihrisko opustí pravý bek Benalouane. Namiesto neho prichádza Franco Brienza.
     
    74
    Domáci budú striedať, keď namiesto brazílskeho technika Robinha, príde Andrea Poli. Milánčania tak vystužia svoj stred poľa.
     
    67
    AC Miláno dalo gól!
    Balotelli prináša domácej hre neskutočné oživenie. Kaká mu prihrával do čiary, kde si nádherne prebral loptu a následne prihral na stred ihriska, kde si po loptu prišiel BRYAN CRISTANTE. Ten už nič nevymýšľal a z dvadsiatich metrov vypálil. Jeho pokus končí po odraze od pravej žrde v sieti a zdá sa, že je vymaľované!
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Tlak hostí vrcholil vo vyrovnanie, ale nakoniec sa radujú Milánčania. Hĺbkovú Nocerinovu prihrávku si spracoval vo vápne Balotelli, ktorý prihrával pod seba na Emanuelsona. Ten síce nedokázal spracovať loptu, ale na päťke si ju našiel KAKÁ, ktorý povedľa Consigliho zvyšuje na 2:0.
     
    61
    Dvojička Moralez-Denis začína hnevať čoraz viacej. Opäť sme sledovali ďalšiu šikovnú kolmicu od domáceho špílmachra, po ktorej sa Denis rútil do nájazdu. Výborne ho však zakrižoval Zapata, ktorý hasí v poslednej chvíli na rohový kop.
     
    58
    Allegri reaguje nato, čo sa deje na trávniku a pokúsi sa oživiť hru svojich. Namiesto Matriho príde kontroverzný Balotelli.
     
    55
    Abbiati čaruje na bránkovej čiare! Moralez po krásnom vniknutí do vápna hľadal pred bránkou Denisa a podarilo sa. Hosťujúci kapitán mieril z piatich metrov pomedzi Abbiatiho nohy, ale skúsený brankár ich stihol zaklapnúť a domácich tak naďalej drží pri živote.
     
    52
    Atalanta však naložila so štandardnou situáciou veľmi dobre a po Cigariniho centri sa gólovo presadil Germán Denis. Jeho zakončenie však neplatí pre sporný faul na Mexésa!
     
    48
    Bonaventura bol zozadu zastavený Matrim, ktorý ho na polovici ihriska postrčil lakťom. Sebastiano Peruzzo tasí prvú žltú kartu v zápase.
     
    45
    Na konci prvého polčasu sa však hostia mohli dočkať vyrovnania. Benalouane centroval cez Emanuelsona, ktorý jeho pokus zablokoval, ale z druhej vlny pálil Raimondi. Po jeho rane zazvonila Abbiatiho ľavá tyč!
     
    35
    AC Miláno dalo gól!
    Atalanta nám ukázala, ako sa nemá rozohrávať rohový kop. Hostia sa po zbabranej štandardke nestihli vrátiť, protiútok ťahal Emanuelson a po peknej kolmici otvára skóre KAKÁ. Ten si počkal na Consigliho pohyb a následne ho technicky obstrelil.
     
    33
    Tentokrát však Nocerina Cigarini zastaviť nedokázal a po jeho prihrávke strieľal z hranice šestnástky Kaká. Jeho technický pokus po zemi vyráža Congili na rohový kop.
     
    19
    Zranený Carlos Carmona teda skutočne opúšťa trávnik na San Siro. Jeho miesto zaujme 21-ročný Daniele Baselli.
     
    13
    Domáci však využili dočasné vysunutie Nerazzurri a po priamočiarej akcii brazílskeho dua Kaká-Robinho, zakončoval z päťky Cristante. Jeho pohotový pokus však zastavilo brvno hosťujúcej bránky!
     
    3
    Milánčania sa ocitli v prvej veľkej šanci zápasu. Robinho to však nezvládol. Brazílčana našiel na okraji vápna skvelým centrom De Sciglio, ale Robinho netrafil loptu ideálne a jeho pokus smeroval mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Kaká, 65. Kaká, 67. Cristante

    Karty:   48. Matri (ACM) – 79. Raimondi (BER)


    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Zapata, Mexés, Emanuelson – Cristante, de Jong, Nocerino – Kaká (C) – Robinho, Matri
    Náhradníci: Amelia, Coppola – Saponara, Pazzini, Poli, Bonera, Silvestre, Balotelli, Zaccardo, Rami

    Atalanta Bergamo: Consigli – Benalouane, Stendardo, Migliaccio, Brivio – Raimondi, Cigarini, Carmona, Bonaventura – Moralez – Denis (C)
    Náhradníci: Sportiello – Giorgi, Livaja, Canini, Baselli, Brienza, Del Grosso, Yepes, Cazzola, Marilungo, Koné, De Luca

    Rozhodca: Sebastiano Peruzzo – F. de Luca, M. Passeri – G. Stallone