Chievo – Cagliari 0:0 (kon.) | Fiorentina – Livorno 1:0 (kon.) | Juventus – AS Rím 3:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
AS Rím
Nedeľa 05.01.2014, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca už ďalej hostí netrápil a odpískal koniec zápasu. Juventus sa prezentoval fantastickým taktickým výkonom. V úvode nechal hostí „vyblbnúť", aby následne sám udrel. Druhý polčas sa zlomil druhým gólom Starej Dámy a po dvoch červených kartách a premenenej penalte bolo prakticky hotovo.

    Hotovo je aj s dnešný prenosom, ktorý sa nasledujúcou vetou končí. Ďakujem za pozornosť a želám Vám úspešný štart do nového týždňa. (22:38:42)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Na druhej strane pritlačila dvojica striedajúcich útočníkov, ale po Vučiničovej prihrávke sa Quagliarella k strele nedostal.
     
    88
    Hostia svoju poskytnutú šancu pokazili a prezentovali sa iba nepresným pokusom nad. Pre Buffona by bola škoda, keby si teraz pokazil čisté konto.
     
    87
    Destro si pekne obhadzoval Barzagliho, ktorý ho však poslal telom k zemi. Barzagli mu nastavil klasický strom a kartu tak vidí po dlhom čase i domáci hráč.
     
    86
    Pripomínam, že AS Rím bol pred týmto zápasom jediným neporazeným celkom v lige. To už však platiť nebude.
     
    85
    AS dokáže po dlhšom čase aspoň na chvíľu podržať loptu. Predchádzajúce minúty však boli na ich psychiku doslova devastujúce.
     
    84
    Pogba bude navyše pokračovať ďalej. Ljajič však dostáva výrazný otcovský dohovor od dvojice Benatia-Chiellini.
     
    83
    Adem Ljajič si vybil svoju frustráciu na Pogbovi a po jeho neskorej dohrávke mohla prísť ďalšia červená karta. Rizzoli však hostí tentokrát ušetril.
     
    82
    Uvidíme, či budú ešte sypať soľ do hosťujúcej rany. Marchisio naznačuje, že domáci nápor by mohol pokračovať. Pokus striedajúceho hráča však letí do stredu bránky.
     
    81
    Domáci striedajú i do tretice, keď ihrisko opustí urastený Llorente. Na jeho miesto príde žolík Fabio Quagliarella.
     
    80
    Za veľkého potlesku opúšťa trávnik i Arturo Vidal, ktorý otváral skóre stretnutia. Na ihrisku ho nahradí Claudio Marchisio.
     
    78
    Juventus Turín dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil MIRKO VUČINIČ, ktorý poslal De Sanctisa do druhej strany a penaltu s prehľadom premieňa. Rimania budú nakoniec radi, ak nedostanú v Turíne debakel.
     
    76
    Tak toto je neuveriteľné! Po voľnom kope, ktorý nasledoval po De Rossiho červenej karte, vracal Pirlov center do ohňa Chiellini a nad Bonuccim, ktorý hlavičkoval z bránkovej čiary, zasiahla ruka Leandra Castána. Penaltu tak nasleduje automatická červená karta pre brazílskeho stopéra!
     
    75
    Do vzduchu teraz vzlietol Daniele De Rossi a jeho dopad sprevádza ostrá kosa na Chielliniho achilovku. Po jeho dedinskom zákroku nasleduje červená karta!
     
    74
    Pjanič sa snaží zaslúžiť dôveru trénera Garciu. Jeho postup však zastavil nedovolene Vidal. Po jeho zákroku bude rozohrávať AS.
     
    73
    Ihrisko však neopúšťa Adem Ljajič, ale kapitán Totti. Rímskeho cisára nahradí spomínaný Alessandro Florenzi.
     
    72
    Domáci génius síce prestrelil múr, ale jeho pokus letí iba do stredu bránky, kde si to postrážil skúsený De Sanctis.
     
    71
    Striedaniu však predchádza ešte štandardka, ktorá príde po Strootmanovom faule. Z 18 metrov môže strielať majster Pirlo.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Vidal, 49. Bonucci, 78. Vučinič (pen.)

    Karty:   33. Tévez (JUV), 34. Chiellini (JUV), 87. Barzagli (JUV) – 37. Gervinho (ASR), 83. Ljajič (ASR)   75. Rossi (ASR), 76. Castán (ASR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Cáceres, Ogbonna, Marchisio, Vučinič, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Padoin, Quagliarella, Isla

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodô – Strootman, De Rossi – Gervinho, Pjanič, Ljajič – Totti (C)
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Bradley, Caprari, Destro, Burdisso, Borriello, Marquinho, Florenzi, Jedvaj, Ricci, Romagnoli

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – R. Faverani, A. Stefani – L. Manganelli