Chievo – Cagliari 0:0 (kon.) | Fiorentina – Livorno 1:0 (kon.) | Juventus – AS Rím 3:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
AS Rím
Nedeľa 05.01.2014, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    87
    Destro si pekne obhadzoval Barzagliho, ktorý ho však poslal telom k zemi. Barzagli mu nastavil klasický strom a kartu tak vidí po dlhom čase i domáci hráč.
     
    83
    Adem Ljajič si vybil svoju frustráciu na Pogbovi a po jeho neskorej dohrávke mohla prísť ďalšia červená karta. Rizzoli však hostí tentokrát ušetril.
     
    81
    Domáci striedajú i do tretice, keď ihrisko opustí urastený Llorente. Na jeho miesto príde žolík Fabio Quagliarella.
     
    80
    Za veľkého potlesku opúšťa trávnik i Arturo Vidal, ktorý otváral skóre stretnutia. Na ihrisku ho nahradí Claudio Marchisio.
     
    78
    Juventus Turín dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil MIRKO VUČINIČ, ktorý poslal De Sanctisa do druhej strany a penaltu s prehľadom premieňa. Rimania budú nakoniec radi, ak nedostanú v Turíne debakel.
     
    76
    Tak toto je neuveriteľné! Po voľnom kope, ktorý nasledoval po De Rossiho červenej karte, vracal Pirlov center do ohňa Chiellini a nad Bonuccim, ktorý hlavičkoval z bránkovej čiary, zasiahla ruka Leandra Castána. Penaltu tak nasleduje automatická červená karta pre brazílskeho stopéra!
     
    75
    Do vzduchu teraz vzlietol Daniele De Rossi a jeho dopad sprevádza ostrá kosa na Chielliniho achilovku. Po jeho dedinskom zákroku nasleduje červená karta!
     
    73
    Ihrisko však neopúšťa Adem Ljajič, ale kapitán Totti. Rímskeho cisára nahradí spomínaný Alessandro Florenzi.
     
    60
    Zraneného Téveza vyprevádza potlesk domácich tribún. Na jeho miesto príde Mirko Vučinič, ktorého budúcnosť v Turíne je neistá.
     
    55
    Rudi Garcia predvádza po desiatich minútach hneď dvojstriedanie. Trávnik opúšťa Dodô a zranený Pjanič. Na ich miesto príde Torosidis a Destro.
     
    49
    Juventus Turín dal gól!
    Pirlo rozohrával voľný kop na zadnú tyč, kde svoju defenzívnu prácu absolútne nezvládol Castan. LEANDRO BONUCCI sa ocitol pred De Sanctisom sám a v sklze zvyšuje na 2:0!
     
    39
    Konečne sa nám pripomenul i Fernando Llorente, ktorý vyslal tvrdú strelu z hranice šestnástky. Jeho pokus však letel iba tesne nad.
     
    38
    Pirlo rozohrával pod seba na Vidala, ktorý sa postaral o poriadnu pumelicu. Tú vyrazil De Sanctis iba k Tévezovi, ktorý predkladal pred prázdnu bránku Bonuccimu. Ten sa však k jeho prihrávke nedokĺzal.
     
    37
    Krátko nato si však dvadsať metrov od bránky pomáha Gervinho rukami a žltú kartičku tak vidia i hostia.
     
    34
    Po hosťujúcej rozohrávke nakrátko prichádza ostrá kosa v podaní Chielliniho a v priebehu niekoľkých sekúnd vidia domáci druhú žltú kartu.
     
    33
    Tévez sa prezentoval ostrým zákrokom na Maicona, ktorý sprevádzal i nejaký ten vulgarizmus. Rizzoli ťahá prvú žltú kartu.
     
    22
    Teraz sa im to takmer podarilo. Po šikovnom Ljajičovom obstrele musel ísť Buffon na zem a Srbov pokus vyráža do strany. Tam už loptu odpratáva Barzagli.
     
    17
    Juventus Turín dal gól!
    Po nasledovnom outovom vhadzovaní však zaspala ľavá strana hostí, ktorá dopriala Tévezovi až príliš veľa priestoru. Carlitos poľahky prestrčil loptu na ARTURA VIDALA, ktorý zblízka prekonáva De Sanctisa.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Vidal, 49. Bonucci, 78. Vučinič (pen.)

    Karty:   33. Tévez (JUV), 34. Chiellini (JUV), 87. Barzagli (JUV) – 37. Gervinho (ASR), 83. Ljajič (ASR)   75. Rossi (ASR), 76. Castán (ASR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Cáceres, Ogbonna, Marchisio, Vučinič, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Padoin, Quagliarella, Isla

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodô – Strootman, De Rossi – Gervinho, Pjanič, Ljajič – Totti (C)
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Bradley, Caprari, Destro, Burdisso, Borriello, Marquinho, Florenzi, Jedvaj, Ricci, Romagnoli

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – R. Faverani, A. Stefani – L. Manganelli