Rých. preteky 10km muži E.H. Svendsen (kon.) | Rých. preteky 7,5km ženy Domračevová (Bielorusko) (kon.)
koniec udalosti
Rýchlostné preteky 7,5 km ženy

Domračevová (Bielorusko)

Piatok 03.01.2014, 18:00Biatlon
     
    Dnešné výsledky rozhodli o tom, že na líderskú pozíciu v bodovaní rýchlostných pretekov sa posunula Fínka Makarainenová. V celkovom hodnotení svetového pohára sa vedúca pozícii nemenila, naďalej na nej ostala Gabriela Soukalová.
     
    Domračevová, Makarainenová, Pidrušná, Bergerová, Flatlandová. Takto vyzerá aktuálna vedúca pätica, ktorá sa s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou už meniť nebude.
     
    S určitosťou vieme povedať, že tieto rýchlostné preteky budú mať inú víťazku ako v posledných dvoch prípadoch. Gasparinová totiž dokopy absolvovala až štyri trestné okruhy. Najvážnejšou kandidátkou na dnešné víťazstvo je Bieloruska Domračevová, ktorá prišla do cieľa s tridsať sekundovým nsákokom pred Makarainenovou.
     
    Domračovová síce v poslednom desiatom terči chybovala, no aj napriek tomu sa presúva po druhej streľbe na pomyselné vedúce miesto. Ak sa jej na trati nič nepredvídané nestane, v cieli sa dostane na prvé miesto pred Makarainenovú.
     
    Pidrušnú a jej streľbu sme nechválili náhodou. Ukrajinka aj v stoji všetky terče vybielila a zaradila sa na prvé miesto. Makarainenová na ňu stráca len niečo cez sekundu, a to aj napriek tomu, že na konto si pri stojke pripísala dve strelecké minely.
     
    České reprezentantky majú za sebou aj druhú streľbu. Veronika Vítkova, rovnako ako pri ležeckej položke, v stoji raz minula. Gabriela Soukalová si v stoji troma chybami pochovala šance na dobrý výsledok.

    Michal Bakoš