Rých. preteky 10km muži E.H. Svendsen (kon.) | Rých. preteky 7,5km ženy Domračevová (Bielorusko) (kon.)
koniec udalosti
Rýchlostné preteky 7,5 km ženy

Domračevová (Bielorusko)

Piatok 03.01.2014, 18:00Biatlon
     
    Na dnes je to z biatlonu od nás všetko. Zajtra pokračujeme na onlajnoch komentovaním rýchlostných pretekov žien aj mužov. Dúfame, že sa vám naše dnešné prenosy páčili a zapnete si nás aj na budúce. Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:20:19)
     
    Dnešné výsledky rozhodli o tom, že na líderskú pozíciu v bodovaní rýchlostných pretekov sa posunula Fínka Makarainenová. V celkovom hodnotení svetového pohára sa vedúca pozícii nemenila, naďalej na nej ostala Gabriela Soukalová.
     
    Rýchlostné preteky žien na 7,5 km v rámci 4. kola svetového pohára v Oberhofe sa skončili víťazstvom bieloruskej reprezentantky Domračovovej, ktorá s jednou streleckou chybou na konte nechala za sebou Fínku Makarainenová s dvoma minelami na strelnici. Tretie miesto berie za najmä vďaka čistej streľbe Oľga Pidrušná.

    Slovenským dievčatám sa vôbec nedarilo. Najlepšie skončila Martina Chrapánová na 67. mieste s piatimi netrafenými terčmi. Natália Prekopová, ktorá mala na konte o jednu streleckú chybu menej skončila na 79. mieste Natálie Prekopová. Najmenej spokojná bude určite Terézia Poliaková, ktorá skončila na treťom mieste odzadu. Trafila len štyri terče z celkového počtu desiatich.
     
    Koniec preteku.
     
    V dnešných pretekoch dokázali len dve pretekárky zastrieľať čisto – Stojanová a tretia Oľga Pidrušná.
     
    Všetky tri naše reprezentantky sú už v cieli dnešných pretekov. Najlepšie na tom zatiaľ je Martina Chrapánová na 63. mieste. Natálii Prekopovje patrí 75. miesto a Terezke Poliakovej 81.
     
    Natália Prekopová aj v druhej streleckej položke predviedla dve chyby. Z našich dievčat zastrieľala najlepšie, no na prvú šesťdesiatku, ktorá postupuje do stíhacích pretekov to nestačilo. V tých tak, bohužiaľ, zastúpenie mať nebudeme.
     
    Domračevová, Makarainenová, Pidrušná, Bergerová, Flatlandová. Takto vyzerá aktuálna vedúca pätica, ktorá sa s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou už meniť nebude.
     
    Druhá strelecké položka podaní Chrápanovej a Poliakovej dopadla veľmi zle. Oba minuli pripravené terče až tri krát.
     
    Domácich fanúšikov čistou streleckou položkou zahriala Horchlerová, ktorá však nemá bežecké kvality na to, aby mohla zasiahnuť do bojov o čelo.
     
    Irine Starychovej, ktorá je v hodnotení tejto disciplíny na druhom mieste, dnešné preteky nesadli. Predviedla v nich štyri nepresné výstrely.
     
    Naša posledná zástupkyňa na trati Natália Prekopová nevystúpila z tieňa dvoch svojich kolegýň a predviedla dve strelecké minely.
     
    Do cieľa za burácania divákov prichádza Andrea Henkelová, ktorá určite nie je s rýchlostnými pretekami spokojná. Bodaj by aj áno pri štyroch nepresných výstreloch.
     
    Prvú strelecké položku má za sebou aj Poľka Magdalena Gwizdonová, ktorá v nej zaznamenala jeden nepresný výstrel.
     
    Ako pozerám, tak pozerám, no na trati ani v štartovom poli už nevidím pretekárku, ktorá by ešte mohla byť reálnou hrozbou pre zatiaľ vedúce trio : Domračevová, Pidrušná a Makarainenová,
     
    V cieli aj skúsená Tora Bergerová, ktorá aj v týchto pretekoch nadviazala na svoju zatiaľ slabšiu formu a s troma streleckými chybami sa zaradila na predbežné štvrté miesto.
     
    K prvej streleckej položke sa blíži aj naše posledné želiezko v ohni Natália Prekopová, ktorej budeme držať palce, aby jej streľba vyšla lepšie ako Poliakovej a Chrapánovej.
     
    S určitosťou vieme povedať, že tieto rýchlostné preteky budú mať inú víťazku ako v posledných dvoch prípadoch. Gasparinová totiž dokopy absolvovala až štyri trestné okruhy. Najvážnejšou kandidátkou na dnešné víťazstvo je Bieloruska Domračevová, ktorá prišla do cieľa s tridsať sekundovým nsákokom pred Makarainenovou.
     
    Prvá streľba nevyšla našim dievčatám vôbec ideálne. Terézia Poliaková chybovala v ležke až tri krát, Chrapánová musí absolvovať dva trestné okruhy.
     
    Vedúca pretekárka v celkovom hodnotení svetového pohára Gabriela Soukalová je zatiaľ v cieli na dvadsiatom mieste, no každopádne sa vo výsledkovej listine ešte bude prepadávať.

    Michal Bakoš