Slovensko U20 – Nemecko U20 9:2 (kon.) | Fínsko U20 – Nórsko U20 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko U20
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Nórsko U20
Piatok 27.12.2013, 17:30Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:00
    Nórsko U20 dáva gól! Takže Nóri predsa len strieľajú aspoň jeden čestný gól a pripravili tak brankára Sarosa o čisté konto. Z nenápadnej akcie sa napokon zrodil gól. Asi po prvý krát vyšli Nóri do útočného pásma v tejto tretine a smutný brankár Saros inkasuje z hokejky ROBIN TIM JOHNSGARD, ktorý tvrdý príklepom nedal žiadnu šancu brnakárovi na zákrok. Krásnou prihrávkou sa prezentoval Rasche, ktorý skvelo našiel pred bránkou strelca gólu.
    Asistencia : Rasch, Tonjum.
     
    56:06
    Famózny zákrok lapačkou predviedol brankár Nórska Svendsen ! Ten dnes zabraňuje veľkému debaklu.
     
    52:55
    Presilovku si zahrajú aj Nóri. Ville Leskinen za podrazenie dostáva 2 minúty. Nóri si teda budú môcť od tlaku vydýchnuť.
     
    50:15
    Fíni hrajú presilovku veľmi dobre. Nebyť pozorného brankára Svendsena, tak to už mohlo byť 6:0 ! Ten dokázal skvelým zákrokom lapačkou zabrániť gólu po strele Teuvo Teravainena.
     
    49:15
    Didrik Svendsen (NOR) dostáva 2 minúty za držanie. Fíni si zahrajú presilovku.
     
    47:40
    Fínsko dalo gól!
    Fíni sa bavia hrou a dávajú už piaty gól ! Nóri hrali doteraz moc a moc pasívne, len sa bránili, ale takémuto veľkému tlaku sa ubrániť nedokázali. Celé to začalo, keď Otto Rauhala od modrej nahodil puk pred bránu, puk sa po skrumáži dostal pred brankára Svendsena, tam do-korčuľoval VILLE LESKINEN a pohotovou strelou švihom nedal brankárovi Nórska žiadnu šancu.
    Asistencia : Rauhala
     
    44:20
    Tak ako som spomínal brankár Nórska si dnes jediný zaslúži pochvalu od svojho trénera. Teraz predviedol fantastický zákrok, keď pri pravej tyčke včas vytasil svoju lapačku a tvrdú strelu Maenalanena do nej ukryl. Nóri mu teraz môžu ďakovať, že zatiaľ dostali len 4 góly.
     
    41:35
    Nóri si opäť zahrajú presilovku a majú šancu streliť aspoň čestný gól. Henri Ikonen hákoval a posedí si dve minúty na trestnej lavici.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche.Tretia tretina sa nám zachviľu začne.
     
    39:05
    Rasmus Kulmala oslabuje opäť Fínov. Za podrazenie dostáva 2 minúty.
     
    37:00
    Takže je to hromadné vylučovanie. Henrik Haapala (FIN) – 2 minúty za hákovanie, Otto Rauhala (FIN) – 2 minúty za nedovolené bránenie. Na stane Nórska je len jedno vylúčenie. Nóri teda hrajú presilovku.
     
    35:18
    Fínsko dalo gól!
    A totálne zúfalý Nóri už v krátkej dobe inkasujú štvrtý gól. Ubehla necelá minúta a brankár Nórska po štvrtý krát loví puk zo svojej siete. JONIHO NIKKA sa zmocnil puku pred bránkou, následne sa sám ocitol pred brankárom Svendsenom a tvrdou nekompromisnou strelou za pomoci jemného teču ľavej tyčky dáva gól na 4:0.
    Asistencia : Kulmala.
     
    34:19
    Fínsko dalo gól!
    Fíni opäť dokázali tlak pretaviť v gól, stav stretnutia sa vyvíja teda v ich prospech – 3:0 ! Po skrumáži pred bránkou Nórska sa najlepšie zorientoval SAKU MAENALANENA a pridal tak svoj druhý gól v zápase. Opäť preukázal svoj cit a rýchlosť a odrazený puk bez problémov poslal do odkrytej bránky.
    Bez asistencie.
     
    25:37
    Tak Nórov som teraz prechválil ! Teuvo Teravainen sa vo vlastnom oslabení rútil sám na brankára Nórska Svendsena, ale ten zachránil Nórov pred tretím gólom. Dokázal blafák fínskeho kapitána zneškodniť krásnym zákrokom.
     
    24:56
    Presilovku si po prvý krát v zápase zahrajú aj Nóri. Julius Honka dostáva 2 minúty za hákovanie. Nóri tak majú šancu znížiť skóre.
     
    22:45
    Fínsko dalo gól!
    Rýchly gól Fínska znamená vedenie 2:0 !
    Fíni pritlačili na Nórov, začali sa na nich valiť útokmi a jeden sa končí aj gólom. Pred bránkou Nórska bol pekný závar, po sérii striel sa puk odrazil ku úplne voľnému SAKU MAENALANEN, ktorý krásnou strelou švihom nedal brankárovi Nórska Svendsenovi žiadny šancu na zákrok.
    Asistencia : Teravainen, Lehkonen.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche. Druhá tretina sa nám zachviľu začne.
     
    19:13
    Fínsko dalo gól!
    A Fínom sa presilovku podarilo využiť ! Stav zápasu je teda 1:0. Nóri proste nedokázali odolať tlaku Fínska a inkasujú tesne pred koncom tretiny gól. Úspešným a zároveň premiérovým strelcom Fínov na šampionáte je ARTTURI LEHKONEN. Jeho prvú strelu dokázal brankár Svendsen vyraziť, ale na tú druhú, ktorá letela do pravého dolného rohu už nemal nárok. Fíni tak strieľajú veľmi dôležitý prvý gól zápasu.
    Asistencia : Maenalanen, Teravainen.
     
    18:00
    Jens Tonjum (NOR) dostáva 2 minúty za podrazenie.
     
    15:25
    Fín Juuso Vainio si teraz zaslúžil mohutný potlesk od divákov na štadióne. Previedol krásnu individuálnu akciu skoro od vlastnej bránky, prešiel všetkým čo mu stálo v ceste ale jeho strela len oprášila betóny Svendsena. Škoda, že Fíni ešte nestrelili gól, ktorý by zápas určite oživil.
     
    12:45
    Otto Rauhala prebudil divákov na štadióne. Nebezpečne pálil od modrej, puk brankárovi Nórska vypadol, ale s následnou dorážkou Saku Maenalanena si poradil, i keď s námahou.
     
    07:35
    Prvá vážnejšia šanca v zápase ! Mali ju Fíni, konkrétne Rasmus Ristolainen, ktorý od modrej trafil pravú tyč nórskej bránky.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche pripravené na zápas ! Čakajú nás národné hymny a po nich môže zápas začať.
     
    Začiatok zápasu sa nám trošku oneskorí. Zatiaľ nevieme z akého dôvodu. Aj predchádzajúci zápas Slovenska sa začal o čosi neskoršie. Zrejme kvôli technickým príčinám.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Lehkonen (Maenalanen, Teravainen), 23. Maenalanen (Teravainen, Lehkonen), 35. Maenalanen (bez asistencie), 36. Nikko (Kulmala), 48. Leskinen (Rahula) – 57. Johnsgard (Rasch, Tonjum)


    Fínsko U20: Saros ( Husso) – Lindell, Pokka, Maenalanen, Teravainen ("C"), Lehkonen ("A") – Lehtonen, Ristolainen ("A"), Ikonen J., Mustonen, Ikonen H. – Honka, Vainonen, Nikko, Kinnunen, Kulmala – Vainio, Leskinen, Haapala, Rauhala.
    Nórsko U20: Svendsen J. (Haukeland) – Norstebo ("A"), Haugen, Hoff, Medby, Karterud ("A") – Lyngseth, Lesund ("C"), Rasch, Johnsgard, Tonjum – Vaakanainen, Klavestad, Nilsen, Ronnild, Henriksen – Simonsen, Fischer, Svendsen, Nielsen.

    Rozhodca: Bjork, Linde (obaja SWE) – Muller (SUI), Tosenovjan (CZE)