Slovensko U20 – Nemecko U20 9:2 (kon.) | Fínsko U20 – Nórsko U20 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko U20
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Nórsko U20
Piatok 27.12.2013, 17:30Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Všetkých vás srdečne vítam pri sledovaní textového prenosu zo zápasu MS20 v hokeji. Tak ako je už dlhodobou tradíciou, tak aj tento rok sa počas vianočných sviatkov konajú Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji juniorov. Tento rok sa konajú vo Švédsku, konkrétne v meste Malmö. My sa spolu v tomto prenose zameriame na zápas juniorov Fínska a Nórska. Úvodné buly je naplánované na 17:30. Moje meno je Miroslav Revaj a prinesiem vám zo zápasu všetko podstatné.
     
    Čo sú to MS juniorov ? :
    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov je hokejový turnaj organizovaný každoročne na prelome rokov medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF, na ktorom sa môžu zúčastniť hráči mladší ako 20 rokov.

    Kde sa tento rok konajú ? :
    V tomto roku sa konajú vo Švédsku. Všetky zápasy sa odohrajú v 1 meste, konkrétne v Malmö, kde sa nachádzajú dve hokejové arény : Malmö Arena ( kapacita 13000 ) a Malmö Issstadion ( kapacita 5800) V poradí sa koná už 38.ročník toho hokejového podujatia.

    Zloženie skupín :
    V tomto roku sa na turnaji predstaví 10 juniorských účastníkov. Sú rozdelený do 2 skupín ( A, B ), pričom tímy umiestnené do 4.miesta postupujú do štvrťfinále a tímy umiestnené na 5.mieste ( teda na poslednom ) si to v priamom súboji rozdajú o zotrvanie v elitnej kategórii . Je to nový systém turnaja, ktorý sa premiérovo predstaví tento rok. Už je jasné, že tím, ktorý z turnaja vypadne bude nahradení juniormi z Dánska. Naša reprezentácia sa predstaví v skupine A.

    Rozdelenie skupín :
    Skupina A : USA, Kanada, Česká republika, Slovensko, Nemecko
    Skupina B : Švédsko, Rusko, Švajčiarsko, Fínsko, Nórsko

    Z minuloročných majstrovstiev napokon vypadlo Lotyšsko. Nováčikom v A kategórii je práve Nórsko.
     
    Fínov čaká ich prvý zápas na tomto šampionáte. Nórov v krátkej dobe ich druhý. Teraz si oba celky predstavíme :

    Fínsko:
    Fíni určite budú chcieť vylepšiť postavenie z minulého roka. V základnej skupine sa im moc nedarilo a nakoniec putovali do skupiny o záchranu. Jediný jeden bod ich delil od postupu ďalej na úkor Švajčiarov, s ktorými vzájomný zápas vyhrali, ale napokon museli Fíni do skupiny o záchranu. Tú však bez straty bodu vyhrali a v elitnej kategórii sa zachránili. Do tejto skupiny si preniesli 3 body po výhre s kolegom v základnej skupine Lotyšskom, ktorého porazili 5:1 a naložili poriadny debakel Slovensku 11:4. Napokon sa po týchto výsledkoch zachránili, ale z umiestnenia vôbec neboli spokojný. Vyhlasujú, že tento rok nič iné ako medailu neberú !

    Pred MS odohrali dva prípravné stretnutia, ale ani v jednom nedokázali vyhrať. Prehrali s rovesníkmi s Kanady 4:2 a takisto aj s rovesníkmi z USA 3:2. Takže pred šampionátom sa moc dobre nenaladili.

    Nórsko :
    Nóri sa po roku opäť vrátili do elitnej kategórie. V roku 2013 teda hrali v Divízii juniorov. Pôsobili v skupine A v ktorej vyhrali všetky zápasy a zaslúžene teda postúpili do A kategórie. Postupne porazili Rakúsko 4:1, Francúzsko 3:1, Bielorusko 4:1, Dánsko 3:2pp a Slovinsko 5:1. Nórske ambície na turnaji určite moc vysoké nie sú a ich cieľom je určite sa udržať v tejto kategórii.

    Nóri tesne pred šampionátom odohrali prípravný zápas proti rovesníkom z Česka, v ktorom dostali poriadne debakel 8:1. Pred mesiacom však hrali na turnaji v Nemecku, kde dokázali poraziť rovesníkov z Nemecka vysoko 5:0.

    Nóri už majú svoj prvý zápas v skupine za sebou. Nastúpili v ňom proti TOP kandidátovi na titul – Rusku. Zápas im vôbec, vôbec, vôbec ale že vôbec nevyšiel! Dostali poriadny debakel 11:0! Takže na zápas s Fínskom sa naladil tým najhorším možným spôsobom.Celý zápas sa len bránili a dopredu skoro ani nevyrazili. Budú sa musieť čo najrýchlejšie pred týmto zápasom otriasť a podať o 120 percent zlepšený výkon.
     
    Teuvo Teravainen :

    Fíni majú vo svojich radách mladú vychádzajúcu hviezdu. Na šampionáte sa predstavil aj vlani a bol ťahúňom mužstva. Má ešte len 19 rokov, ale ju mu predpovedaná veľká budúcnosť. V roku 2012 bol draftovaný z 18.miesta Chicagom Blackhawks. Momentále pôsobí vo fínskej SM – liige v drese Jokeritu, kde sa mu podarilo nazbierať v 29 zápasoch 17 bodov.
     
    Takže dnes nás určite čaká zaujímavý zápas, vždy je prvý zápas, ktorý čaká Fínov v skupine najdôležitejší. Jasným favoritom zápasu sú Fíni, uvidíme ako to napokon celé dopadne. Nóri sú po tvrdej porážke 11:0 a ťažko hádať ako budú hrať v tomto zápase.

    Na sledovanie tohto zápasu ste všetci srdečne pozvaný !
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko U20: Saros ( Husso) – Lindell, Pokka, Maenalanen, Teravainen ("C"), Lehkonen ("A") – Lehtonen, Ristolainen ("A"), Ikonen J., Mustonen, Ikonen H. – Honka, Vainonen, Nikko, Kinnunen, Kulmala – Vainio, Leskinen, Haapala, Rauhala.

    Nórsko U20: Svendsen J.(Haukeland) – Norstebo ("A"), Haugen, Hoff, Medby, Karterud ("A") – Lyngseth, Lesund ("C"), Rasch, Johnsgard, Tonjum – Vaakanainen, Klavestad, Nilsen, Ronnild, Henriksen – Simonsen, Fischer, Svendsen, Nielsen.

    Rozhodca: Bjork, Linde (obaja SWE) – Muller (SUI), Tosenovjan (CZE).
     
    Všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento zápas vás srdečne vítam. Zápas sa nám približne za 5 minút začne.

    Dnes sa ešte odohral jeden zápas na tomto podujatí, odohrala ho naša reprezentácia, ktorá rozdrvila rovesníkov z Nemecka vysoko 9:2 ! Naši previedli dobrý výkon a pevne veríme, že sa im bude takto dariť aj naďalej.
     
    Začiatok zápasu sa nám trošku oneskorí. Zatiaľ nevieme z akého dôvodu. Aj predchádzajúci zápas Slovenska sa začal o čosi neskoršie. Zrejme kvôli technickým príčinám.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche pripravené na zápas ! Čakajú nás národné hymny a po nich môže zápas začať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    A zápas sa nám začal. Vhadzovanie vyhrali hráči Nórska. Tí dnes nastúpia v bielych dresoch, Fíni nastúpia v modrých.
     
    00:15
    Útok Nórov sa ničím vážnym neskončil, pred bránou im puk zobrala obrana Fínska. Fíni rozohrávajú svoj útok za vlastnou bránkou.
     
    00:50
    Nóri opäť získali puk a snažili sa o ohrozenie bránky Fínska. Ich rozohrávka však bola nepresná a žiadny úspech nezažala. Fíni môžu opäť založiť protiútok.
     
    01:15
    Fínov sa zatiaľ nedarí sa natlačiť do útočného pásma. Nóri začali prekvapivo aktívnejšie. Ich útoky však zatiaľ žiadne veľké nebezpečenstvo neznamená.
     
    01:30
    Fíni sa dostali do brejky a to bola práca pre Nórskeho brankára. Strelu Aleksi Mustonena musel vyraziť svojim pravým betónom a musel si poradiť aj s následnou dorážkou Henri Ikonena.
     
    02:00
    Físnky brankár Saros včas vykorčuľoval z brány a zachytil svojou hokejkou puk. Následne tak zakladá útok Fínov.
     
    03:00
    Fíni sa už oťukali a začínajú tlačiť na Nórov. Zatiaľ sa však v zápase vážnejšia šanca neudiala.
     
    03:45
    Fínsky tlak narastá. Ludvig Hoff sa krásne zbavil všetkých obrancov a jeho strela vyprášila betóny nórskemu brankárovi. Následne sa Nóri zmocnili puku.
     
    04:45
    Hra sa začína prelievať zo strany na stranu. Ani jeden z tímov si nedokáže dlhšie podržať puk. Nóri hrajú po včerajšom debakli zatiaľ veľmi dobre.
     
    05:15
    Naďalej sledujeme podobný obraz hry. Fíni sa však snažia viac tvoriť hru, ale ich prihrávky zachytávajú v strednom pásme Nóri. Nóri sa však moc dopredu nehrnú.
     
    06:00
    Po dlhej dobe sa musel mať na pozore aj jeden z brankárov. Konkrétne to bol ten nórsky, keď musel riešiť hneď dve nepríjemné strely. Dokázal si však poradiť na výbornú.
     
    07:00
    Fíni teraz začínajú tlačiť na Nórov. Nóri však zatiaľ úspešne vzdorujú. Skúšajú to na brejky, tie však v strednom pásme zastavujú pozorní Fíni.
     
    07:35
    Prvá vážnejšia šanca v zápase ! Mali ju Fíni, konkrétne Rasmus Ristolainen, ktorý od modrej trafil pravú tyč nórskej bránky.
     
    08:00
    Následne sa do brejku dostali Nóri, ale vymysleli len slabú strelu, s ktorou si brankár Fínska Saros bez problémov poradil.
     
    09:00
    Škoda, že tlak Fínov už upadol. Momentálne sa ani jednému z tímov nedarí si dlhšie podržať puk a tak sledujeme nudnú pasáž. Dlhšie sme nevideli strelu,ktorá pri preverila oboch brankárov.
     
    09:45
    Zdá sa, že Fíni opäť pritlačia na Nórov. Získali puk na dlhšiu dobu a prenikajú do útočného pásma. Uvidíme čo to prinesie zmenu skóre.
     
    10:25
    Fíni pália odkiaľ sa len dá, ale strely sú nepresné. Avšak pri strele Artturi Lehkonena sa musel mať brankár Nórska na pozore. Puk však bez problémov vyrazil svojimi betónmi mimo nebezpečenstvo.
     
    11:45
    Opäť vidíme nudnú pasáž. Aj keď, Fíni majú častejšie puk ich strely neznamenajú nebezpečenstvo pre Nórov. Nóri sa úspešne bránia a vyrážajú len do brejkov. Tie však tiež nič neznamenajú.
     
    12:45
    Otto Rauhala prebudil divákov na štadióne. Nebezpečne pálil od modrej, puk brankárovi Nórska vypadol, ale s následnou dorážkou Saku Maenalanena si poradil, i keď s námahou.
     
    13:35
    Nóri sa dnes pred brankára Sarosa moc nedostávajú. Ten sa zatiaľ musí v zápase nudiť. Fíni tlačia a tlačia, ale musia zlepšiť koncovku. Nóri sa tak zatiaľ držia.
     
    14:35
    Fíni si asi moje rady zobrali k srdcu a začínajú už viac zamestnávať nórskeho brankára. Joni Nikko vyslal tvrdú strelu, ktorá len naozaj tesne minula pravú tyč. Následne však obrana Nórska puk vybojovala na svoje hokejky.
     
    15:25
    Fín Juuso Vainio si teraz zaslúžil mohutný potlesk od divákov na štadióne. Previedol krásnu individuálnu akciu skoro od vlastnej bránky, prešiel všetkým čo mu stálo v ceste ale jeho strela len oprášila betóny Svendsena. Škoda, že Fíni ešte nestrelili gól, ktorý by zápas určite oživil.
     
    16:35
    Na prekvapenie všetkých sa ku puku na dlhšiu dobu dostali Nóri, ale zatiaľ nič vážneho nevymysleli. Zatiaľ si ho len prihrávajú medzi sebou.
     
    17:45
    Fíni opäť začínajú tlačiť na Nórov. Ale tie strely sú stále nepresné.
     
    18:00
    Jens Tonjum (NOR) dostáva 2 minúty za podrazenie.
     
    19:13
    Fínsko dalo gól!
    A Fínom sa presilovku podarilo využiť ! Stav zápasu je teda 1:0. Nóri proste nedokázali odolať tlaku Fínska a inkasujú tesne pred koncom tretiny gól. Úspešným a zároveň premiérovým strelcom Fínov na šampionáte je ARTTURI LEHKONEN. Jeho prvú strelu dokázal brankár Svendsen vyraziť, ale na tú druhú, ktorá letela do pravého dolného rohu už nemal nárok. Fíni tak strieľajú veľmi dôležitý prvý gól zápasu.
    Asistencia : Maenalanen, Teravainen.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu je už za nami. Po nej vedú Fíni 1:0. Zatiaľ nesledujeme moc záživný zápas. Fíni síce majú viac z hry a tlačia na Nórov, ale majú strašnú koncovku a tak sa im podarilo streliť zatiaľ len jeden gól z presilovky zásluhou Lehkonena. Nóri nato, že včera dostali debakel 11:0 nehrajú zle. Úvod začali dobre, ale potom začali upadať. Skúšajú to na brejky, ale tie končia na pozornej fínskej obrane. Avšak ešte nás čakajú dve tretiny, v ktorých môžu Nóri prekvapiť.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche. Druhá tretina sa nám zachviľu začne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali juniori z Fínska.
     
    20:30
    Fínom ich rýchly prechod od útočného pásma nevyšiel. Nóri sa tak zmocnili puk a skúšajú sa natlačiť pred bránku Fínska.
     
    21:00
    Nórky útok stroskotal na obrane Fínska. Fíni svoju akciu začínajú za vlastnou bránkou. Úvod stretnutia je teda živší. To je len dobre.
     
    21:25
    Fíni sa usadili v útočnom pásme, pritlačili na Nórov, ale do zakončenia sa nedostali. Nóri dobre počkali a včas puk vybojovali. Ale dostali sa len po stredné pásmo. Fíni tak môžu opäť zaútočiť.
     
    22:45
    Fínsko dalo gól!
    Rýchly gól Fínska znamená vedenie 2:0 !
    Fíni pritlačili na Nórov, začali sa na nich valiť útokmi a jeden sa končí aj gólom. Pred bránkou Nórska bol pekný závar, po sérii striel sa puk odrazil ku úplne voľnému SAKU MAENALANEN, ktorý krásnou strelou švihom nedal brankárovi Nórska Svendsenovi žiadny šancu na zákrok.
    Asistencia : Teravainen, Lehkonen.
     
    23:15
    Fínom začína hra chutiť a naďalej tlačia na Nórov. Uvidíme či ešte pridajú nejaký ten gól. Nóri sú nútení sa len a len brániť.
     
    24:56
    Presilovku si po prvý krát v zápase zahrajú aj Nóri. Julius Honka dostáva 2 minúty za hákovanie. Nóri tak majú šancu znížiť skóre.
     
    25:15
    Nóri hrajú zatiaľ presilovku ukážkovo. Dostali Fínov pod tlak a tí sa musia rýchlo obracať. Fínov viackrát podržal aj ich brankár Saros dobrými a pohotovými zákrokmi. Uvidíme či Nóri pretavia tento tlak aj v gól.
     
    25:37
    Tak Nórov som teraz prechválil ! Teuvo Teravainen sa vo vlastnom oslabení rútil sám na brankára Nórska Svendsena, ale ten zachránil Nórov pred tretím gólom. Dokázal blafák fínskeho kapitána zneškodniť krásnym zákrokom.
     
    26:00
    Nóri však naďalej pri presilovke tlačia. Didrik Svendsen vyslal tvrdú strelu od modrej, ale brankár Fínska Saros naďalej drží svoj tím pri vlastnom oslabení.
     
    26:35
    Andreas Klavestad to tiež skúšal od modrej, opäť všetko rieši pozorný brankár Fínska Saros.
     
    26:56
    Fíni v plnom počte.Nóri zahrali presilovku dobre, ale gól nestrelili. Mohli aj inkasovať, ale brankár Svendsen ich podržal.
     
    28:00
    Fíni to opäť skúšajú individuálne, konkrétne to bol Henri Ikonen. Získal puk v strednom pásme, obišiel všetko čo mu stálo v ceste, ale brankára Nórska neprekonal. Ten bol dobre postavený a strelu do stredu bránky vyrazil svojim pravým betónom.
     
    29:35
    Ani Fín Otto Rauhala nepridal ďalší gól. Jeho pohotová strela po krásnej prihrávke skončila len na zadnom mantinely. Fínsky tlak stále viac a viac narastá. Nóri v týchto chvíľach sa moc dopredu nedostávajú.
     
    30:15
    Brankár Nórska Svendsen v týchto chvíľach rieši len ľahké situácie. Tak ako to bolo teraz pri strele Mikko Vainonena, ktorý pálil od modrej, puk však končí v lapačke brankára juniorov z Nórska.
     
    31:30
    Stále sme svedkami tlaku Fínov a bránenia Nórov. Pre Nórov to ešte nie je stratený zápas, ale takto pasívne hrať nemôžu. Napriek včerajšiemu debaklu hrajú dobre, i keď moc pasívne.
     
    32:25
    Po veľmi dlhej dobe tu bola práca aj pre brankára Fínska Sarosa. So strelou od modrej však nemal problém. Puk končí v jeho lapačke. Nóri začínajú trošku ožívať.
     
    33:45
    Ale Fíni opäť začínajú tlačiť. Už sú pred bránkou Nórska.
     
    34:19
    Fínsko dalo gól!
    Fíni opäť dokázali tlak pretaviť v gól, stav stretnutia sa vyvíja teda v ich prospech – 3:0 ! Po skrumáži pred bránkou Nórska sa najlepšie zorientoval SAKU MAENALANENA a pridal tak svoj druhý gól v zápase. Opäť preukázal svoj cit a rýchlosť a odrazený puk bez problémov poslal do odkrytej bránky.
    Bez asistencie.
     
    35:18
    Fínsko dalo gól!
    A totálne zúfalý Nóri už v krátkej dobe inkasujú štvrtý gól. Ubehla necelá minúta a brankár Nórska po štvrtý krát loví puk zo svojej siete. JONIHO NIKKA sa zmocnil puku pred bránkou, následne sa sám ocitol pred brankárom Svendsenom a tvrdou nekompromisnou strelou za pomoci jemného teču ľavej tyčky dáva gól na 4:0.
    Asistencia : Kulmala.
     
    36:45
    Fíni sa už definitívne dostali na koňa. Zápas už môžu v pohode dohrať, aj keď netreba ešte robiť predčasné závery. Nóri však stále bojujú a Fíni sa musia mať na pozore pred ich rýchlymi brejkmi. Zatiaľ to však všetko Fíni riešia s absolútnou istotou.
     
    37:00
    Na ľade sa strhla šarvátka ! Bude sa vylučovať zrejme na oboch stranách, rozhodcovia sa však ešte radia. Uvidíme ak osa tresty napokon rozdajú.
     
    37:00
    Takže je to hromadné vylučovanie. Henrik Haapala (FIN) – 2 minúty za hákovanie, Otto Rauhala (FIN) – 2 minúty za nedovolené bránenie. Na stane Nórska je len jedno vylúčenie. Nóri teda hrajú presilovku.
     
    37:35
    Fíni sa brania skvelo a Nórov do ničoho nepúšťajú. Viac krát sa im už podarilo vyhodiť puk a oslobodiť sa tak.
     
    38:25
    Zo strany Nórska prichádzajú len nepresné strely. Fíni sa aj naďalej úspešne bránia a Nóri si pre puk musia isť ku svojmu brankárovi.
     
    39:00
    Fíni v plnom počte. Nórom sa presilovku nepodarilo využiť. Stav je teda nezmenený 4:0. Fíni môžu opäť začať útočiť na bránku Nórska.
     
    39:05
    Rasmus Kulmala oslabuje opäť Fínov. Za podrazenie dostáva 2 minúty.
     
    39:30
    Nórom sa prechod do útočného pásma pri presilovke nedarí. Fíni sa dokonca púšťajú aj do útočenia. Dosť riskantný pokus.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa niesla v réžii Fínov. Tlačili na svojho súpera, do ničoho ho ho nepustili a dokázali streliť 3 góly a vedú tak už 4:0 ! Nóri sa na nič vážnejšie, okrem dobrej presilovky nezmohli a tak hrajú v tomto zápase len druhé husle. Fínom hra začína veľmi chutiť a Nóri budú mať čo robiť, aby nedostali dnes ďalší veľký debakel.

    Tretia tretina sa už bude hrať len z povinnosti, Fíni v zápase dominujú, ale Nóri ešte môžu narobiť problémy Fínom, ak zmenia svoju hru. Takže sa ešte oplatí sledovať aj tretiu tretinu.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche.Tretia tretina sa nám zachviľu začne.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali juniori z Nórska.
     
    40:15
    Nóri mali výhodu krátkej presilovke hneď na začiatku tretiny, ale nedokázali ju využiť. Fíni sa ubrániť dokázali. Boli tam len dve menšie náznaky šancí, ktoré sa gólom neskončili.
     
    41:00
    Nóri sú opäť v úvode aktívnejší, ale strela od modrej len vyprášila betóny brankárovi Sarosovi. Ten dnes chytá z istotou a smeruje dnes za čistým kontom. Uvidíme či sa mu ho podarí udržať.
     
    41:35
    Nóri si opäť zahrajú presilovku a majú šancu streliť aspoň čestný gól. Henri Ikonen hákoval a posedí si dve minúty na trestnej lavici.
     
    42:15
    Nórom sa nedarí sa dostať do útočného pásma. Fíni vyhadzujú puk preč cez všetky čiary. Fíni sa teda zatiaľ úspešne bránia.
     
    43:00
    Nóri sa naďalej pri presilovke trápia. Nie a nie sa dostať do útočného pásma. Fíni sa opäť oslobodzujú.
     
    43:35
    Fíni v plnom počte. Strašne zle zahratá presilovka zo strany Nórska. Brankár Saros sa ani trocha nezapotil.
     
    44:15
    Po skončení presilovky Nórska vidíme opäť tlak Fínov. Nóri sa len bránia. Brankár Svendsen svojimi dobrými zákrokmi zatiaľ zabraňuje väčšej pohrome.
     
    44:20
    Tak ako som spomínal brankár Nórska si dnes jediný zaslúži pochvalu od svojho trénera. Teraz predviedol fantastický zákrok, keď pri pravej tyčke včas vytasil svoju lapačku a tvrdú strelu Maenalanena do nej ukryl. Nóri mu teraz môžu ďakovať, že zatiaľ dostali len 4 góly.
     
    45:45
    Fíni tlčaia opäť na Nórov. Tí sa len s námahou bránia. Útoky Fínov idú za každej strany.
     
    47:40
    Fínsko dalo gól!
    Fíni sa bavia hrou a dávajú už piaty gól ! Nóri hrali doteraz moc a moc pasívne, len sa bránili, ale takémuto veľkému tlaku sa ubrániť nedokázali. Celé to začalo, keď Otto Rauhala od modrej nahodil puk pred bránu, puk sa po skrumáži dostal pred brankára Svendsena, tam do-korčuľoval VILLE LESKINEN a pohotovou strelou švihom nedal brankárovi Nórska žiadnu šancu.
    Asistencia : Rauhala
     
    48:45
    Radosť pozerať aký hokej teraz hrajú Fíni. Neustále tlačia na Nórov a hrajú si s nimi ako mačka s myšou. Nóri sa len modlia aby nedostali ďalší gól.
     
    49:15
    Didrik Svendsen (NOR) dostáva 2 minúty za držanie. Fíni si zahrajú presilovku.
     
    50:15
    Fíni hrajú presilovku veľmi dobre. Nebyť pozorného brankára Svendsena, tak to už mohlo byť 6:0 ! Ten dokázal skvelým zákrokom lapačkou zabrániť gólu po strele Teuvo Teravainena.
     
    51:00
    Po dlhom tlaku Fínov sa Nórom podarilo vyhodiť puk preč. Fíni sú však pri chuti a ešte pohrozia pri presilovke.
     
    51:10
    Opäť predviedol pohotový zákrok brankár Nórska Svendsen. Nóri sa už výlučne v zápase len bránia a dúfajú, že viac gólov už dnes nedostanú.
     
    51:15
    Nórsko je v plnom počte. V oslabení sa aj s dávkou šťastia dokázali ubrániť.
     
    52:55
    Presilovku si zahrajú aj Nóri. Ville Leskinen za podrazenie dostáva 2 minúty. Nóri si teda budú môcť od tlaku vydýchnuť.
     
    53:35
    Nóri využívajú presilovku vyslovene len na to, aby si mohli vydýchnuť a nedostať ďalší gól. Aj ak sa vyberú do útočného pásma, Fíni hneď vyhodia puk.
     
    54:55
    Fíni v plnom počte. Nóri presilovku nevyužili. Moc v nej ani neútočili. Fíni teda môžu opäť zaútočiť a ohroziť bránku svojho dnešného súpera.
     
    55:20
    Najväčšia hviezda Fínska Teuvo Teravainen opäť vystrašil Nórov, ale ďalší gól nepridal. Jeho strela od modrej tesne míňa bránku Nórov.
     
    56:06
    Famózny zákrok lapačkou predviedol brankár Nórska Svendsen ! Ten dnes zabraňuje veľkému debaklu.
     
    57:00
    Nórsko U20 dáva gól! Takže Nóri predsa len strieľajú aspoň jeden čestný gól a pripravili tak brankára Sarosa o čisté konto. Z nenápadnej akcie sa napokon zrodil gól. Asi po prvý krát vyšli Nóri do útočného pásma v tejto tretine a smutný brankár Saros inkasuje z hokejky ROBIN TIM JOHNSGARD, ktorý tvrdý príklepom nedal žiadnu šancu brnakárovi na zákrok. Krásnou prihrávkou sa prezentoval Rasche, ktorý skvelo našiel pred bránkou strelca gólu.
    Asistencia : Rasch, Tonjum.
     
    58:00
    Fíni ešte tlačia na Nórov, ale tí sa úspešne bránia. Zápas sa už len z povinnosti dohráva.
     
    59:00
    Niečo nevídané v dnešnom zápase ! Nóri začínajú tlačiť na Fínov, ale tí sa úspešne bránia. Keby že takto hrajú Nóri celý zápas, tak by mali dnes Fíni s nimi veľké problémy.
     
    59:30
    Tesne pred koncom zápasu naďalej trvá tlak Nórska, ale druhý gól sa im nedarí streliť. Pár minút pred koncom teda sledujeme peknú hru Nórov. Naozaj škoda pre nich, že dnes takto nehrali celý zápas.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    A je tu koniec dnešného zápasu medzi Fínsko U20 a Nórsko U20. Víťazom sa napokon stali juniori z Fínska. Dokázali vyhrať vysoko 5:1, keď celý čas jasne dominovali v zápase. V tretej tretine ešte pridali jeden gól, ale tesne pred koncom sa podarilo streliť gól aj Nórom a tak pripravili brankára Fínska o čisté konto. V závere 3.tretiny si Nóri vytvorili tlak na Fínov, ale druhý gól nepridali. Škoda pre nich, že takto nehrali celý zápas. Určite by zápas skončil inakšie.

    Fíni teda prvý zápas na tomto podujatí zvládli na výbornú, Nóri utrpeli v druhom zápase druhú porážku.

    Strelci gólov : ARTTURI LEHKONEN, 2x SAKU MAENALANEN, JONIHO NIKKA, VILLE LESKINEN – ROBIN TIM JOHNSGARD.

    Najlepší hráči zápasu: Joachim Svendsen ( Nórsko), Saku Maenalanen ( Fínsko ).
     
    Pekný zvyšok večera ešte želá Miroslav Revaj. Dovidenia nabudúce. (19:50:16)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Lehkonen (Maenalanen, Teravainen), 23. Maenalanen (Teravainen, Lehkonen), 35. Maenalanen (bez asistencie), 36. Nikko (Kulmala), 48. Leskinen (Rahula) – 57. Johnsgard (Rasch, Tonjum)


    Fínsko U20: Saros ( Husso) – Lindell, Pokka, Maenalanen, Teravainen ("C"), Lehkonen ("A") – Lehtonen, Ristolainen ("A"), Ikonen J., Mustonen, Ikonen H. – Honka, Vainonen, Nikko, Kinnunen, Kulmala – Vainio, Leskinen, Haapala, Rauhala.
    Nórsko U20: Svendsen J. (Haukeland) – Norstebo ("A"), Haugen, Hoff, Medby, Karterud ("A") – Lyngseth, Lesund ("C"), Rasch, Johnsgard, Tonjum – Vaakanainen, Klavestad, Nilsen, Ronnild, Henriksen – Simonsen, Fischer, Svendsen, Nielsen.

    Rozhodca: Bjork, Linde (obaja SWE) – Muller (SUI), Tosenovjan (CZE)