Slovensko U20 – Nemecko U20 9:2 (kon.) | Fínsko U20 – Nórsko U20 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko U20
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Nórsko U20
Piatok 27.12.2013, 17:30Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pekný zvyšok večera ešte želá Miroslav Revaj. Dovidenia nabudúce. (19:50:16)
     
    A je tu koniec dnešného zápasu medzi Fínsko U20 a Nórsko U20. Víťazom sa napokon stali juniori z Fínska. Dokázali vyhrať vysoko 5:1, keď celý čas jasne dominovali v zápase. V tretej tretine ešte pridali jeden gól, ale tesne pred koncom sa podarilo streliť gól aj Nórom a tak pripravili brankára Fínska o čisté konto. V závere 3.tretiny si Nóri vytvorili tlak na Fínov, ale druhý gól nepridali. Škoda pre nich, že takto nehrali celý zápas. Určite by zápas skončil inakšie.

    Fíni teda prvý zápas na tomto podujatí zvládli na výbornú, Nóri utrpeli v druhom zápase druhú porážku.

    Strelci gólov : ARTTURI LEHKONEN, 2x SAKU MAENALANEN, JONIHO NIKKA, VILLE LESKINEN – ROBIN TIM JOHNSGARD.

    Najlepší hráči zápasu: Joachim Svendsen ( Nórsko), Saku Maenalanen ( Fínsko ).
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Tesne pred koncom zápasu naďalej trvá tlak Nórska, ale druhý gól sa im nedarí streliť. Pár minút pred koncom teda sledujeme peknú hru Nórov. Naozaj škoda pre nich, že dnes takto nehrali celý zápas.
     
    59:00
    Niečo nevídané v dnešnom zápase ! Nóri začínajú tlačiť na Fínov, ale tí sa úspešne bránia. Keby že takto hrajú Nóri celý zápas, tak by mali dnes Fíni s nimi veľké problémy.
     
    58:00
    Fíni ešte tlačia na Nórov, ale tí sa úspešne bránia. Zápas sa už len z povinnosti dohráva.
     
    57:00
    Nórsko U20 dáva gól! Takže Nóri predsa len strieľajú aspoň jeden čestný gól a pripravili tak brankára Sarosa o čisté konto. Z nenápadnej akcie sa napokon zrodil gól. Asi po prvý krát vyšli Nóri do útočného pásma v tejto tretine a smutný brankár Saros inkasuje z hokejky ROBIN TIM JOHNSGARD, ktorý tvrdý príklepom nedal žiadnu šancu brnakárovi na zákrok. Krásnou prihrávkou sa prezentoval Rasche, ktorý skvelo našiel pred bránkou strelca gólu.
    Asistencia : Rasch, Tonjum.
     
    56:06
    Famózny zákrok lapačkou predviedol brankár Nórska Svendsen ! Ten dnes zabraňuje veľkému debaklu.
     
    55:20
    Najväčšia hviezda Fínska Teuvo Teravainen opäť vystrašil Nórov, ale ďalší gól nepridal. Jeho strela od modrej tesne míňa bránku Nórov.
     
    54:55
    Fíni v plnom počte. Nóri presilovku nevyužili. Moc v nej ani neútočili. Fíni teda môžu opäť zaútočiť a ohroziť bránku svojho dnešného súpera.
     
    53:35
    Nóri využívajú presilovku vyslovene len na to, aby si mohli vydýchnuť a nedostať ďalší gól. Aj ak sa vyberú do útočného pásma, Fíni hneď vyhodia puk.
     
    52:55
    Presilovku si zahrajú aj Nóri. Ville Leskinen za podrazenie dostáva 2 minúty. Nóri si teda budú môcť od tlaku vydýchnuť.
     
    51:15
    Nórsko je v plnom počte. V oslabení sa aj s dávkou šťastia dokázali ubrániť.
     
    51:10
    Opäť predviedol pohotový zákrok brankár Nórska Svendsen. Nóri sa už výlučne v zápase len bránia a dúfajú, že viac gólov už dnes nedostanú.
     
    51:00
    Po dlhom tlaku Fínov sa Nórom podarilo vyhodiť puk preč. Fíni sú však pri chuti a ešte pohrozia pri presilovke.
     
    50:15
    Fíni hrajú presilovku veľmi dobre. Nebyť pozorného brankára Svendsena, tak to už mohlo byť 6:0 ! Ten dokázal skvelým zákrokom lapačkou zabrániť gólu po strele Teuvo Teravainena.
     
    49:15
    Didrik Svendsen (NOR) dostáva 2 minúty za držanie. Fíni si zahrajú presilovku.
     
    48:45
    Radosť pozerať aký hokej teraz hrajú Fíni. Neustále tlačia na Nórov a hrajú si s nimi ako mačka s myšou. Nóri sa len modlia aby nedostali ďalší gól.
     
    47:40
    Fínsko dalo gól!
    Fíni sa bavia hrou a dávajú už piaty gól ! Nóri hrali doteraz moc a moc pasívne, len sa bránili, ale takémuto veľkému tlaku sa ubrániť nedokázali. Celé to začalo, keď Otto Rauhala od modrej nahodil puk pred bránu, puk sa po skrumáži dostal pred brankára Svendsena, tam do-korčuľoval VILLE LESKINEN a pohotovou strelou švihom nedal brankárovi Nórska žiadnu šancu.
    Asistencia : Rauhala

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Lehkonen (Maenalanen, Teravainen), 23. Maenalanen (Teravainen, Lehkonen), 35. Maenalanen (bez asistencie), 36. Nikko (Kulmala), 48. Leskinen (Rahula) – 57. Johnsgard (Rasch, Tonjum)


    Fínsko U20: Saros ( Husso) – Lindell, Pokka, Maenalanen, Teravainen ("C"), Lehkonen ("A") – Lehtonen, Ristolainen ("A"), Ikonen J., Mustonen, Ikonen H. – Honka, Vainonen, Nikko, Kinnunen, Kulmala – Vainio, Leskinen, Haapala, Rauhala.
    Nórsko U20: Svendsen J. (Haukeland) – Norstebo ("A"), Haugen, Hoff, Medby, Karterud ("A") – Lyngseth, Lesund ("C"), Rasch, Johnsgard, Tonjum – Vaakanainen, Klavestad, Nilsen, Ronnild, Henriksen – Simonsen, Fischer, Svendsen, Nielsen.

    Rozhodca: Bjork, Linde (obaja SWE) – Muller (SUI), Tosenovjan (CZE)