Parma – Juventus 0:1 (kon.) | AC Miláno – Fiorentina 0:2 (kon.) | Neapol – Catania 2:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
0:2 (0:1)
ACF Fiorentina
Sobota 02.11.2013, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno (Taliansko) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Aj v druhom polčase dnešného stretnutia boli v úvode aktívnejší futbalisti domáceho Milána, ktorí sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no napokon sa im nepodarilo nájsť ten správny recept na dnes naozaj skvele hrajúcu defenzívu Florencie. Napokon sa v 73. minúte po góle Borju Valera dostali hostia do dvojgólového vedenia, ktoré si následne dokázali už ustrážiť.

    Florencia si z bájneho San Sira napokon odnáša do tabuľky jasné tri body, zatiaľčo trápiaci sa Rossoneri ostávajú aj v tomto kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:42:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hosťujúci Aquilani vybojoval rohový kop na pravej strane, no florentskí futbalisti pre istotu neriskovali a rozohrali ho nakrátko. Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase sa už nič vážne nestane.
     
    90+2
    Florencia už s veľkým prehľadom kontroluje tempo hry. Milánčania sa snažia ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no proti pozornej defenzíve hostí sú v dnešnom zápase naozaj bezmocní.
     
    90+1
    Hosťujúci tréner posiela na trávnik aj tretie striedanie. Namiesto Rydera Matosa nastupuje do hry oddýchnutý Olivera.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Constant sa snažil pretlačiť s loptou cez dvoch obrancov Florencie po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný. Pozorný Savić mu loptu odkopol spod nôh a následne upokojuje tempo hry.
     
    89
    Florencia sa už len zabáva, keďže si loptu takticky prihráva na vlastnej polovici ihriska. Milánčania sa podľa môjho názoru vzdali už úplne, keď takmer vôbec nenapádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    88
    Hosťujúci Joaquín poslal loptu ďalekým centrom pred gólmana Gabriela. Ten ju zachytil vo svojom náručí a následne rozohral na kopačky svojich obrancov.
     
    87
    Vecino ukázal svoje kvality, keď tvrdým strieľaným centrom ohrozil bránu gólmana Gabriela, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa domácej brány. Gabriel teda zasahovať nemusel.
     
    86
    Vargas sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Nianga, ktorý zblokoval loptu za postrannú čiaru. Florencia má teda k dispozícii autový hod na ľavej strane približne v úrovni hranice milánskeho pokutového územia.
     
    85
    Saponara sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle a následne chcel nájsť Montoliva, no ten bol dobre bránený pozorným Rodríguezom, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    85
    Ryder Matos sa zbavil dvoch milánskych obrancov a napokon nekompromisne zakončoval z ľavej časti hranice milánskeho pokutového územia. Jeho delovka však napokon skončila len tesne vedľa Gabrielovej svätyne.
     
    84
    Abate odcentroval loptu z pravej strany na hranicu hosťujúceho pokutového územia, kde sa k lopte dostal Saponara, no ten bol napokon úspešne odstavený pozorným Rodríguezom.
     
    82
    De Jong predviedol ďalší zbytočný útočný faul v strede ihriska, ktorý pozastavil šancu na útok domáceho Milána. Florencia takticky vyčkáva a s rozohraním voľného kopu sa neponáhľa.
     
    81
    Z pravej strany odcentroval loptu pred gólmana Neta vystriedaný Niang, no jeho projektil napokon odhlavičkoval do bezpečia pozorný Savić. Je potrebné spomenúť, že Balotelli sa v ofenzívnej aktivite Milána už dlhšie neobjavil.
     
    80
    Pasqual sa dostal k lopte na ľavom krídle, no napokon sa nedokázal dostať cez pozorného Zaccarda. Ten zblokoval loptu za postrannú čiaru a hostia majú teda k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    79
    Kaká sa dostal k lopte na pravej strane, následne ju odcentroval pred bránu Florencie, no tam stál len pozorný Tomović, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečia. Uvidíme, čo sa domácim podarí ešte vymyslieť.
     
    78
    Milánski futbalisti sú pri lopte, no proti florentskej defenzíve majú momentálne poriadne problémy s presadením sa. Uvidíme, čo sa domácim podarí vymyslieť tesne pred koncom tohto zápasu.
     
    77
    Saponara tvrdo pálil z pozície tesne pred hranicou hosťujúceho pokutového územia, no jeho delovka napokon trafila len pozorného obrancu Rodrígueza, ktorý zblokoval loptu do bezpečia.
     
    76
    Momentálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Aktívnejší sú síce Milánčania, no na vsietenie dvoch gólov majú už len príliš málo času. Fiorentina sa bráni skvelou pozičnou hrou.
     
    75
    Futbalisti Florencie sú opäť pri lopte, no momentálne si ju prihrávajú len na vlastnej polovici ihriska, kde ich rozohrávku veľmi dobre napádajú futbalisti domáceho Milána.
     
    74
    Domáci Saponara sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď sa dostal k lopte po peknej prihrávke od Nianga z pravej strany. Jeho delovka však napokon smerovala len vysoko nad hosťujúcu bránu.
     
    73
    Florencia dala gól!
    Hostia sa nie veľmi dobre zahranom rohovom kope napokon dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknom centri od Joaquína z pravej strany gólman Gabriel vyrazil loptu napravo od seba, no tam si nabehol len pozorný BORJA VALERO, ktorý svojou delovkou bez problémov prekonal milánskeho brankára.
     
    72
    Hosťujúca Florencia mala k dispozícii priamy kop na ľavej strane vo vzdialenosti približne 25 metrov, ktorý odišiel zahrávať Pasqual, jeho delovku však pozorný Abate zblokoval len za postrannú čiaru.
     
    71
    Rohový kop Milána odišiel zahrávať Kaká, no po jeho dobrom centri sa k lopte na pravej strane dostal de Jong, ktorý loptu len zblokoval svojou hlavou mimo hosťujúcej brány.
     
    70
    Vystriedaný hráč domáceho Milána – Saponara priniesol do domácich herných plachiet čerstvý vietor. Po jeho peknej prihrávke sa k lopte dostal Constant, no ten proti Pasqualovi neuspel. Pozorný hosťujúci obranca zblokoval loptu na rohový kop.
     
    69
    Aj domáci tréner Allegri posiela na trávnik druhé striedanie. Namiesto Muntariho nastupuje do hry oddýchnutý Saponara.
     
    68
    Hosťujúci tréner Montella posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Rossiho nastupuje do hry oddýchnutý Joaquín.
     
    67
    Po dobrej prihrávke od Muntariho sa k lopte na ľavej strane dostal Constant, no ten bol napokon neúspešný, keďže mu lopta ušla z pravej kopačky len za bránu gólmana Neta.
     
    66
    Muntari obdržal loptu na ľavej strane, následne ju poslal skvelým centrom pred bránu gólmana Neta, no ten dobre zakročil aj tentokrát, keď pred dorážajúcim Balotellim vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    65
    Balotelli sa dostal k lopte pri rohovej zástavke na pravej strane a následne chcel vycvičiť hosťujúceho Vargasa, čo sa mu však nepodarilo. Pozorný Vargas predviedol skvelý pohyb, po ktorom sa lopty bez problémov zmocnil.
     
    64
    Priamy kop odišiel zahrávať hosťujúci Pasqual, no jeho center napokon skončil len na kopačkách hráčov Milána, ktorí boli postavení v obrannom múriku. Následne sa do útoku dostávajú domáci Rossoneri.
     
    63
    Hosťujúci Ryder Matos sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Abateho, ktorý ho nekompromisne fauloval. Florencia má k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 26 metrov, mierne vľavo.
     
    62
    Hosťujúci Vecino odcentroval loptu smerom dopredu z centrálnej časti, no pozorný milánsky obranca Zapata bol v strehu a loptu zblokoval svojimi nohami do bezpečia. Momentálne pridávajú hostia na aktivite.
     
    61
    Domáci útočník Balotelli si dovolil už príliš veľa aj na gusto hlavného rozhodcu Mazzoleniho, keď bezdôvodne strkol hosťujúceho brankára Neta, za či si odnáša jasnú žltú kartu.
     
    60
    Lopta sa momentálne nachádza na kopačkách hráčov Milána, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť svojimi prihrávkami na vlastnej polovici ihriska, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    59
    Následný rohový kop domácich v podaní Kakáa domácim hráčom Milána veľmi nevyšiel. Po jeho centri sa k lopte dostali len florentský obrancovia, ktorí loptu odkopli bez problémov do bezpečia.
     
    58
    Montolivo nekompromisne pálil z centrálnej časti vo vzdialenosti približne 28 metrov, no jeho delovku napokon hlavou zblokoval na rohový kop pozorný hosťujúci obranca Pasqual!
     
    57
    Aj domáci tréner Allegri posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Birsu nastupuje do hry oddýchnutý Niang.
     
    57
    Milánčania mali k dispozícii dva rohové kopy z ľavej strany v rade, ktoré odišiel zahrávať Birsa, no jeho prvý center zblokovali hosťujúci obrancovia na rohový kop a druhý center chcel zakončiť Zapata, no svojou hlavičkou napokon minul priestor florentskej brány.
     
    56
    Balotelli nekompromisne zakončoval z pravej strany, no jeho delovka napokon smerovala len mimo hosťujúcej brány. Pozorný obranca Rodríguez napokon loptu zblokoval na rohový kop.
     
    55
    Domáci Montolivo nepríjemne padol na trávnik v hosťujúcom pokutovom území, no dá sa povedať, že sám preletel cez nohu pozorného obrancu Tomovića. Následne hlavný rozhodca prerušuje hru kvôli útočnému faulu Milána.
     
    54
    Kaká sa dostal k lopte na ľavej strane, no proti pozornému Pasqualovi napokon nedokázal uspieť. Obranca Florencie zblokoval loptu za postrannú čiaru, domáci majú k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    53
    Milánčania prehrávajú o jeden gól, no zatiaľ sa nikam neponáhľajú. Futbalisti hosťujúcej Florencie veľmi dobre napádajú rozohrávku svojho súpera a snažia sa prekvapiť milánsku defenzívu aj podruhýkrát.
     
    52
    Rossi sa dostal k lopte na ľavom krídle a napokon ju poslal dobrým centrom pred bránu gólmana Gabriela. Tento center však letel priamo do náručia milánskeho gólmana, ktorý loptu rozohráva na svojich obrancov.
     
    51
    Futbalisti Florencie sú opäť pri lopte na vlastnej poovici ihriska, odkiaľ sa snažia rýchlo zaútočiť, no Milánčania sú v strehu, nič nenechávajú na náhodu a veľmi dobre sa bránia.
     
    50
    Balotelli ukázal, že aj on vie hrať tvrdo a zozadu nepríjemne postrčil hosťujúceho Vecina. Hlavný rozhodca Mazzoleni však napokon hru neprerušuje a žltú kartu udeľovať nebude.
     
    50
    Hosťujúci Aquilani tvrdo fauloval domáceho Montoliva vrámci napádanie domácej rozohrávky, no tentokrát hlavný rozhodca dlho neváhal a pridelil tomuto hráčovi Florencie jasnú žltú kartu.
     
    49
    Constant napokon musí byť ošetrovaný, no po krátkej chvíli sa vracia na trávnik do svojej obvyklej hernej pozície. Následne Milánčania vrámci ducha fair-play poslali loptu na kopačky svojich súperov.
     
    48
    Rohový kop domácich odišiel zahrávať Kaká, ktorý odcentroval loptu do centrálnej časti hosťujúceho pokutového územia, kde si na hlavičkové zakončenie naskakoval Constant, no ten napokon v súboji padol na trávnik.
     
    47
    Po dobrej prihrávke od Balotelliho z pravej strany sa k zakončeniu na hranici hosťujúceho pokutového územia dostal Birsa, ktorý tvrdo zakončoval, no jeho projektil napokon jeden z hostí zblokoval na rohový kop.
     
    47
    Montolivo poslal do hosťujúceho pokutového územia dobrý strieľaný center, no na ten veľmi dobre zareagoval hosťujúci Savić, ktorý loptu bez problémov vyhlavičkoval do bezpečia.
     
    46
    V úvode druhého polčasu majú výkop k dispozícii futbalisti Florencie. Medzitým sme podľa očakávaní nevideli žiadne striedania na jednej či druhej strane, a tak pokračujeme v hre s nezmenenými zostavami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvode prvého polčasu tohto stretnutia boli oveľa aktívnejší futbalisti domáceho AC Miláno, ktorí sa snažili nájsť ten správny recept na pozornú defenzívu Florencie na čele s gólmanom Netom, no napokon sa im to nepodarilo. Úvodný gól tohto stretnutia vsietil v 27. minúte hosťujúci Juan Vargas, ktorý svojou delovkou po rozohrávke priameho kopu prestrelil domáci múr hráčov, od ktorého sa lopta odrazila presne k pravej žŕdke domácej brány.

    Podarí sa domácim Rossonerom zabrať naplno v druhom polčase a získať z tohto zápasu aspoň jeden bod za nerozhodnú remízu alebo si Florencia pripíše na svoje konto veľmi dôležitý triumf?
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Muntari sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže narazil na pozorného Tomovića, ktorý ho od lopty s veľkým prehľadom odstavil.
     
    45+2
    Balotelli je opäť ošetrovaný, no tentokrát to vyzerá na vážnejšie zranenie jeho ľavého členka. O malú chvíľu končí prvý polčas tohto zápasu a my uvidíme, či bude Mario pokračovať v hre.
     
    45+1
    Balotelli bol v pokutovom území pred hosťujúcou bránou zložený na trávnik hosťujúcim Savićom, no tento zákrok napokon nebol klasifikovaný ako faul a Balotelli si pokutový kop pýta len márne.
     
    45+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    45
    Muntari odcentroval loptu z ľavej strany pred bránu gólmana Neta, kde si naskakoval na hlavičkové zakončenie domáci Montolivo, no ten bol napokon úspešný, keďže loptu nedokázal trafiť.
     
    44
    Hosťujúci Ryder Matos predviedol úplne zbytočný útočný faul na ľavej strane, po ktorom prišiel o loptu. Následne sa Milánčania snažia niečo vymyslieť, no na vyrovnanie v prvom polčase majú už len veľmi málo času.
     
    43
    Balotelli zatiaľ ostáva za postrannou čiarou, kde musel byť mierne ošetrovaný, no veríme, že sa pozviecha. Momentálne sú pri lopte futbalisti Florencie, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    42
    Balotelli sa napokon dokázal pozviechať, no drží sa za dolnú časť chrbta. Hosťujúci Tomović mal následne k dispozícii autový hod na pravej strane, keďže tento zákrok nebol hlavným rozhodcom posúdený ako faul.
     
    41
    Balotelli spadol na trávnik pred hosťujúcou bránou v súboji proti hosťujúcemu Savićovi a bude musieť byť ošetrovaný. Hlavný rozhodca Mazzoleni okamžite prerušil hru a privoláva lekársky tím.
     
    40
    Aj tentokrát si futbalisti hosťujúcej Florencie veľmi nerozumeli. Po dobrom centri od Aquilaniho z centrálnej časti sa k lopte na pravej strane dostal Ryder Matos, no ten stál podľa "čiarového rozhodcu" v jasnom ofsajde.
     
    39
    Po dobrej prihrávke od Vargasa sa k lopte na pravej strane dostal Rossi, no asistent hlavného rozhodcu si všimol milimetrový ofsajd, po ktorom musia hráči Florencie odovzdať loptu domácim Milánčanom.
     
    38
    Florencia sa snaží dostať pred bránu gólmana Gabriela, no momentálne dbá na to, aby neurobila žiadne veľké chyby. Milánčania sa momentálne bránia veľmi dobre a nenechávajú nič na náhodu.
     
    37
    Domáci Birsa intenzívne napádal útočnú rozohrávku hostí v strede ihriska, no napokon sa previnil len útočným faulom, po ktorom musí odovzdať loptu svojim súperom. Uvidíme, čo sa zatiaľ úspešnejšej Florencii podarí vymyslieť.
     
    36
    Hostia mali k dispozícii rohový kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Pasqual, no po jeho dobrom centri predviedol jeho kolega Ryder Matos zbytočný útočný faul, po ktorom Florencia stráca loptu.
     
    35
    Balotelli bol na pravej strane tvrdo faulovaný a následne mal k dispozícii priamy kop. Po jeho peknom centri však v hlavičkovom súboji dominovali hosťujúci obrancovia, ktorí odhlavičkovali loptu do bezpečia.
     
    34
    Tréner Florencie posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Ambrosiniho nastupuje do hry uruguajský hráč Vecino.
     
    33
    Priamy kop tentokrát futbalistom Florencie veľmi nevyšiel. Po dobrom strieľanom centri od Borju Valera sa k lopte dostal len pozorný gólman Gabriel, ktorý bol pozorný a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    32
    Rossi sa s loptou dobre presúval cez stred, no napokon bol nekompromisne faulovaný dvojicou domácich futbalistov – Kaká a de Jong. Druhý zákrok bol klasifikovaný ako nedovolený, a tak majú hostia k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti 34 metrov!
     
    31
    Kaká tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho strelecký pokus napokon trafil len pozorného Rodrígueza, ktorý loptu zblokoval do bezpečia. Následne chcel strieľať aj de Jong, no lopta mu ušla z jeho pravej kopačky.
     
    30
    Aquilani odcentroval loptu z ľavej strany v domnení, že v útoku nájde Vargasa, no napokon sa mu to nepodarilo. Vargas sa síce k lopte dostal, no už bol za bránkovou čiarou a musí loptu odovzdať gólmanovi Netovi.
     
    29
    Hosťujúci Ryder Matos obdržal jasnú žltú kartu za zbytočné strkanice proti domácemu Kakáovi, ktorý sa dobre pohyboval pri zahraní hosťujúceho rohového kopu.
     
    29
    Priamy kop z pravej strany odišiel zahrávať Borja Valero, ktorý odcentroval loptu veľmi dobre, no jeho projektil napokon pozorný Zapata dokázal vyhlavičkovať do bezpečia. Do útoku teda postupujú domáci futbalisti.
     
    28
    Domáci Muntari predviedol ďalší zbytočný faul, keď na ľavej obrannej strane zbytočne zapojil svoje ruky v súboji proti Aquilanim. Na rad prichádza ďalší priamy kop hostí, tentokrát z pravej strany.
     
    27
    Florencia dala gól!
    Futbalisti hosťujúcej Florencie sa dokázali ofenzívne presadiť po skvele zahranom priamom kope! Hosťujúci Borja Valero posunul loptu naľavo od seba, kde si nabehol JUAN VARGAS. Ten svojou prízemnou delovkou prestrelil múr domácich tiel a loptu spolu s tečmi domácich hráčov umiestnil nechytateľne k pravej žŕdke milánskej brány.
     
    26
    Ryder Matos sa s loptou dobre presúval po pravom krídle, no napokon bol tvrdo faulovaný domácim Muntarim. Hostia majú teda k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti 28 metrov v centrálnej časti.
     
    25
    Domáci de Jong predviedol ďalší útočný faul tesne za polovicou ihriska, po ktorom musí loptu odovzdať svojim súperom. Florencia sa snaží postupnými krokmi dostať pred bránu gólmana Gabriela, no zatiaľ sa v tom hosťom veľmi nedarí.
     
    24
    Kaká sa snažil presadiť cez hosťujúceho Tomovića na ľavom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže pozorný hosťujúci obranca loptu dokázal odkopnúť na rohový kop. Ten však domácemu Birsovi veľmi nevyšiel a po zakončení od de Jonga z veľkej vzdialenosti loptu zblokoval pozorný Vargas.
     
    23
    Aquilani odcentroval loptu veľmi dobre, no napokon našiel len pozorného obrancu Abateho, ktorý loptu bez problémov odhlavičkoval do bezpečia. Následne sa domáci dostávajú do rýchleho protiútoku.
     
    22
    Domáci de Jong predviedol ďalší faul na útočiaceho Borju Valera, ktorý si vybojoval priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov, ktorý odchádza zahrávať hosťujúci Aquilani.
     
    21
    Po peknej prihrávke od Kakáa z ľavej strany sa k zakončeni na hranici hosťujúceho pokutového územia dostal Muntari, no gólman Neto bol v strehu a nedôrazné zakončenie domáceho hráča zachytil vo svojom náručí.
     
    21
    Domáci Zapata si na svoje konto pripísal dobrý obranný zákrok, keď dokázal zastaviť loptu po centri od Vargasa, ktorý sa snažil nájsť aktívneho Rydera Matosa na ľavej strane.
     
    20
    Balotelli sa dostal k lopte v centrálnej časti, následne sa zbavil dvoch hráčov hosťujúcej Florencie, no napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť a jeho nedôrazné zakončenie zachytil pozorný Tomovič na ľavej strane.
     
    19
    Futbalisti Florencie sú pri lopte v okolí stredu ihriska, no momentálne sa im nedarí dostať cez pozornú milánsku ofenzívu, ktorá aktívne napáda rozohrávku hostí. Tentokrát chcel hosťujúci Pasqual vysunúť dopredu pekným centrom Rossiho, no na neho bol tento center príliš dlhý a k lopte sa napokon dostal až gólman Gabriel.
     
    18
    Balotelli sa dostal k lopte za hranicou hosťujúceho pokutového územia a tvrdo vystrelil. Jeho delovka však napokon smerovala len poriadne vysoko nad bránu gólmana Neta, ktorý zasahovať nemusel.
     
    17
    Rohový kop z ľavej strany odišiel zahrávať Kaká a poslal pred bránu gólmana Neta skvelý center k bližšej žŕdke! Na túto loptu si skvele naskočil Constant, no jeho hlavičkové zakončenie napokon letelo len vysoko nad hosťujúcu bránu.
     
    16
    Hosťujúci obranca Rodríguez si na svoje konto pripísal ďalší dobrý obranný zákrok, keď po centri od de Jonga z ľavej strany zblokoval loptu svojou pravou nohou na rohový kop.
     
    15
    Florencia je pri lopte pred vlastnou bránou, odkiaľ sa snaží efektívne zaútočiť. Milánčania však nedávajú svojim súperom veľa priestoru, keďže veľmi dobre napádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    14
    Gólman Gabriel si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď svojou ľavou rukou dokázal vyraziť prudkú prihrávku z ľavej strany od Rydera Matosa do bezpečia. Následne sa k lopte dostali obrancovia Milána, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    13
    Birsa sa dostal k lopte na ľavej strane a následne poslal dobrý center na pravé krídlo, kde chcel zakončovať domáci Montolivo, no pozorný obranca Pasqual bol v strehu a po skvelom výskoku odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    12
    Birsa odcentroval loptu do centrálnej časti, no tam dominovali v hlavičkovom súboji obrancovia Florencie, ktorí bez problémov odhlavičkovali loptu do bezpečia mimo hosťujúceho pokutového územia.
     
    12
    Priamy kop odišiel zahrávať spomínaný Balotelli, no ten svojou delovkou trafil len pozorného Aquilaniho, ktorý dokázal loptu odkopnúť na rohový kop. Ten odchádza zahrávať domáci Birsa.
     
    11
    Hosťujúci Ambrosini na ľavej strane nekompromisne fauloval domáceho Balotelliho, ktorý svojou aktivitou vybojoval pre svoj tím priamy kop zo vzdialenosti približne 2 metre od pravej strany hosťujúceho pokutového územia.
     
    10
    Hosťujúci Borja Valero sa dostal k lopte na ľavej strane, no jeho následný center napokon nedokázal prekvapiť pozorného gólmana Gabriela, ktorý loptu bez problémov vyrazil do bezpečia svojimi rukami.
     
    9
    Domáci rohový kop z ľavej strany odišiel zahrávať Kaká, ktorý odcentroval loptu do stredu hosťujúcej brány. Tam však stál pozorný gólman Neto, ktorý loptu dokázal vyboxovať do bezpečia. Milánčania však stále útočia.
     
    8
    Constant sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, následne ju chcel odcentrovať pred bránu Florencie, no nebol úspešný. Jeden z hosťujúcich obrancov zblokoval loptu len na rohový kop.
     
    7
    Muntari tvrdo zakončoval zo vzdialenosti približne 30 metrov, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa hosťujúcej brány. Gólman Neto však napokon zasahovať nemusel, keďže lopta neohrozila jeho svätyňu.
     
    6
    Milánčania sú v úvode prvého polčasu oveľa aktívnejší ako ich dnešní súperi z Florencie. Domáci sú momentálne pri lopte v strede ihriska, kde si loptu dobre prihrávajú, no pozorná florentská obrana je zatiaľ v strehu.
     
    5
    Domáci rohový kop odišiel zahrávať Kaká, no ten loptu rozohral len nakrátko. Následne sa k nej dostal Birsa, ktorý ju odcentroval pred gólmana Neta, no tam dobre zakročil pozorný Savić.
     
    5
    Muntari tvrdo pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia na ľavej strane, no jeho delovku napokon vyrazil na rohový kop pozorný obranca Tomović, ktorý predviedol skvelý sklz.
     
    4
    Futbalisti Florencie sa zatiaľ nikam neponáhľajú. Hosťujúci Aquilani sa dostal k lopte v strede ihriska, no následne ho tvrdo fauloval de Jong, ktorý si vypočul upozornenie od hlavného rozhodcu Mazzoleniho.
     
    3
    Z hranice hosťujúceho pokutového územia zakončoval domáci Montolivo, ktorý poslal pred bránu hostí strieľaný center, no gólman Neto bol v strehu a loptu úspešne zachytil vo svojom náručí. Následne uvidíme odkop od jeho brány.
     
    2
    Abate sa dostal k lopte na pravej strane tesne za polovicou ihriska a svojim dobrým centrom chcel dopredu vysunúť Balotelliho, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Pasqual bol rýchlejší a loptu zachytil na svojich kopačkách.
     
    1
    V úvode prvého polčasu mali výkop k dispozícii futbalisti domáceho AC Miláno, ktorí sa stiahli pred vlastnú bránu, odkiaľ sa snažia efektívne zaútočiť. Florencia však hneď v úvode dobre napáda rozohrávku súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    AC Miláno: Amelia – Robinho, Saponara, Matri, Poli, Cristante, Emanuelson, Abbiati, Vergara, Niang

    ACF Florencia: Munúa – Marcos Alonso, Roncaglia, Compper, Lupatelli, Joaquín, Vecino, Wolski, Iakovenko, Rebić, Olivera
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Gabriel – Zaccardo, Zapata, Abate, Constant, Kaká, Muntari, Birsa, de Jong, Montolivo, Balotelli

    ACF Florencia: Neto – Rodríguez, Pasqual, Tomović, Savić, Ambrosini, Aquilani, Borja Valero, Vargas, Rossi, Ryder Matos.

    Rozhodca: P. Mazzoleni – Bianchi, A. Padovan.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 11. kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku – Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Stadio Giuseppe Meazza v Miláne, kde proti sebe od 20:45 nastúpia tímy AC Miláno a ACF Florencia.

    Rossoneri, ako sú futbalisti AC Milána prezývaní sa po desiatich odohraných zápasoch nachádzajú v strede tabuľky – na nepriaznivej desiatej priečke so ziskom dvanástich bodov a gólového skóre 0, čo značí o nie veľmi dobrej forme tohto futbalového celku. Pred Milánom momentálne sídli Atalanta s jednobodovým náskokom a za Milánom Parma s rovnakým počtom bodov, no horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia AC Milána, výhra – prehra – výhra – prehra – remíza, jasne hovorí o tom, že rossoneri sa v poslednej dobe sústredia najmä na Ligu Majstrov a Serie A nedávajú až takú veľkú váhu.

    Futbalisti tímu ACF Florencia sú na tom o niečo lepšie ako ich dnešní súperi z Milána. Florencia momentálne sídli na peknej šiestej priečke so ziskom 18 bodov a gólového skóre +7, čo svedčí o dobrej streleckej forme tohto tímu. Pred Florenciou momentálne sídli tém Hellas Verona s jednobodovým náskokom a za Florenciou tím Lazio Rím so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia Florencie v Serie A, remíza – remíza – výhra – výhra – prehra, hovorí o tom, že ACF je zdolateľným tímom a v poslednej dobe neprežíva práve svoje hviezdne obdobie.

    Podarí sa Florencii po skvelej výhre proti Juventusu Turín spred dvoch kôl zdolať aj milánskych rossonerov, alebo domáci na San Sire potvrdia svoje herné kvality?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Góly: 27. Vargas, 73. Borja Valero

    Karty:   61. Balotelli (ACM) – 29. Ryder Matos (ACF), 50. Aquilani (ACF)


    AC Miláno: Gabriel – Zaccardo, Zapata, Abate, Constant, Kaká, Muntari (69. Saponara), Birsa (57. Niang), de Jong, Montolivo, Balotelli
    Náhradníci: Amelia – Robinho, Saponara, Matri, Poli, Cristante, Emanuelson, Abbiati, Vergara, Niang

    ACF Fiorentina: Neto – Rodríguez, Pasqual, Tomović, Savić, Ambrosini (34. Vecino), Aquilani, Borja Valero, Vargas, Rossi (68. Joaquín), Ryder Matos (90+1. Olivera).
    Náhradníci: Munúa – Marcos Alonso, Roncaglia, Compper, Lupatelli, Joaquín, Vecino, Wolski, Iakovenko, Rebić, Olivera

    Rozhodca: P. Mazzoleni – Bianchi, A. Padovan