AC Miláno – Barcelona 1:1 (kon.) | Arsenal – Dortmund 1:2 (kon.) | Austria – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
Celtic – Amsterdam 2:1 (kon.) | Porto – Zenit 0:1 (kon.) | Marseille – Neapol 1:2 (kon.)
Schalke – Chelsea 0:3 (kon.) | FCSB – Bazilej 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:1)
Borussia Dortmund
Utorok 22.10.2013, 20:45 • Emirates stadium - Londýn • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Vplyvom reprezentačnej prestávky sa posledné kolo skupinovej fázy Ligy Majstrov hralo už pred troma týždňami, konkrétne 1. októbra. Fanúšikovia milionárskej súťaže sa konečne dočkali a majú sa teda na, čo tešiť. Utorkový program ponúka veľmi atraktívny šláger v skupine F – Londýnsky Arsenal doma privíta Borussiu Dortmund. Čo môže byť lepšie, ako stráviť utorok večer pri sledovaní zápasu dvoch tímov, ktoré vyznávajú ofenzívny štýl hry ? Presne k tomuto vás pozývam z komentátorskej pozície. Moje meno je Michal Bakoš, prajem ničím nerušený športový zážitok.
     
    Aktuálna forma oboch celkov :


    Kanonierom vyšiel vstup do tohto ročníka anglickej Premier League výborne. Zverenci francúzskeho matadora, Arséna Wengera, ktorí čakajú na trofej už od roku 2004, sa po ôsmych kolách vyhrievajú na prvom mieste tabuľky s dvojbodovým náskokom pred mestským konkurentom – Chelsea. Arsenal hrá veľmi pekný, kombinačný futbal, čo ho koniec koncov zdobí už dlhšiu dobu, no Londýnčanom sa nedarilo výsledkovo. V posledný deň prestupového obdobia sa vedenie Arsenalu, ktoré je striktne proti drahým nákupom, preplácaniu hviezdnych hráčov a jeho filozofiou je dávať priestor mladým, odhodlalo k historickému kroku. Z Realu Madrid totiž kúpilo Mesuta Ozila, čím prekonalo svoj najdrahší prestup vôbec. Zdá sa, že nemecký špílmacher zapadol do herného konceptu Arsenalu fantasticky a pozdvihol ich hru na vyššiu úroveň, samozrejme na takéto závery je ešte priskoro. Arsenal v posledných piatich zápasoch štyri krát bodoval na plno a raz získal bod. Generálka na tento súboj dopadla pre Gunners výborne, doma totiž zdolali Norwich jasne 4:1. Jeden z gólov Arsenalu po prekrásnej kombinácii preletel hádam celým internetom.



    Borussia Dortmund mala taktiež výborný vstup do nového ročníka. Do siedmeho kola stratila za jednu remízu len dva body a spoločne so svojím najväčším rivalom, Bayernom Mníchov, sa delila o prvé miesto tabuľky. V ôsmom kole však prišlo derby s Borussiou Monchengladbach a v ňom prehra 0:2. V poslednom kole, ktoré sa hralo tento víkend, doma Dortmund porazil najtesnejším možným rozdielom Hannover. Momentálne mu patrí druhé miesto tabuľky s jedno bodovou stratou na Bavorov.

    Po prvých dvoch zápasoch skupiny F je na čele Arsenal, Dortmund druhý

    Kanonieri boli v oboch doterajších stretnutiach stopercentní. Vonku si poradili s Marseille pomerom 2:0 a doma vyhrali nad Hamšíkovým Neapolom, po dvoch rýchlych góloch, 2:0.

    Borussia v prvom zápase cestovala do Talianska, kde podľahla Neapolu tesne 1:2. V druhom zápase Dortmund potešil domácich fanúšikov výhrou rozdielom triedy nad Marseille.


    Posledné dva vzájomné zápasy :

    Arsenal a Dortmund sa spolu stretli v skupinovej fáze Ligy Majstrov pred dvoma rokmi. Vzájomné meranie síly dopadlo v celkovom meradle lepšie pre Kanonierov. Tí dokázali doma vyhrať 2:1 a v Dortmunde sa body delili za remízu 1:1.
     
    Koho sledovať ?

    V tomto zápase bude veľa záležať na výkone dvoch nemeckých reprezentantov, ktorí majú vo svojich tímoch veľmi podobné úlohy. Samozrejme, nehovorím o nikom inom, ako o dvojici kreatívnych záložníkov – Marcovi Reusovi na strane Dortmundu a Mesutovi Ozilovi na domácej strane. Práve oni sú tí, od ktorých sa bude čakať, že potiahnu svoj tím po ofenzívnej stránke, či už skvelou individuálnou akciu, vynikajúcou gólovou nahrávkou, či samotným gólom. Ktorí z týchto nemeckých špílmachrov nakoniec nakloní misky váh na stranu svojho tímu ? Alebo nakoniec rozhodne svojim výkonom niekto iný ?






     
    Manažéri :

    Arséne Wenger

    Arséne Wenger je najúspešnejším a najdlhšie pôsobiacim manažérom Arsenalu. Od roku 1996 vyhral s Arsenalom jedenásť trofejí, no z tej poslednej sa tešil už pred deviatimi rokmi. Wenger stojí za premenou anglického futbalu v druhej polovici 90. rokov, kedy zaviedol zmeny v tréningovej metodike, životospráve svojich hráčov a začal klásť dôraz na zábavné poňatie hry. V ročníku 2003/04 dokázal so svojim tímom prejsť súťažou bez jedinej prehry a so 49 zápasmi bez prehry za sebou vytvoril nový rekord. Francúz je taktiež známy svojou prácou s mladými hráčmi, ktorým dáva vo svojich tímoch veľa priestoru.




    Jürgen Klopp

    Ako tréner začal svoju kariéru v 1. FSV Mainzi 05.
    Od ročníku 2008/09 trénuje Borussiu Dortmund, s ktorou sa stal v rokoch 2010/11 a 2011/12 majstrom Nemecka. V ročníku 2011/12 naviac doviedol svoj tím k zisku DFB Pokalu, vo finále Dortmund porazil Bayern Mnichov 5:2. Minulý rok dokázal Borussiu doviezť až do finále najprestížnejšej európskej súťaže, vo finále však jeho tím nestačil na večného rivala – Bayern Míchov.
    V rokoch 2011 a 2012 sa stal trénerom roku v Nemecku. V zime odmietol ponuku Romana Abramoviča na trénovanie Chelsea, s odôvodnením, že chce dodržať zmluvu v Dortmunde.

     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosický, Ozil, Giroud.
    Náhradníci: Fabiansk – Gnabry, Jenkinson, Monreal, Cazorla, Vermaelen, Bendtner.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Grosskreut, Hummels, Subotič, Schmelzer, Sahin, Bender, Mchytarijan, Blaszczykowski, Reus, Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sokratis, Durm, Kirch, Hofmann, Aubemyang, Schieber,.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Len pripomeniem, že za svoje vyčíňanie v súboji s Neapolom dnes na lavičke hostí nie je tréner Klopp. Tím z lavičky vedie Zeljko Buvač.
     
    1
    Sagna si chcel naraziť s Mesutom Ozilom, no domáci ofenzívny záložník prišiel o loptu. Následne Wilshee zotaľ Reusa.
     
    2
    Výborne v strede poľa zapressovala Borussia, už sa zdalo, že môže ísť do rýchleho a nebezpečného brejku, no napokon rozhodca odpískal faul na Artetu.
     
    3
    Rosický vybojoval faul na svoju osobu a priamy kop pre svoj tím. Český záložník prišiel do Londýna práve z Dortmundu.
     
    4
    Hostia sa dobre vymanévrovali jednou prihrávkou z vlastnej polovici, Lewandowski následne roztiahol doprava na Grosskreutza, ktorý vystrelil vysoko nad.
     
    4
    Sahin sa snažil preniknúť individuálne, no jeden z domácich hráčov mu čistým spôsobom odobral loptu. Tá ale ostáva na kopačkách hostí.
     
    5
    Hra sa nám poslednú minútu odvíja na pravom krídle Dortmundskej ofenzívy. Avšak, ani Reusovi, a ani Grosskreutzovi sa do vápna nepodarilo odcentrovať.
     
    6
    Hummels vyviezol loptu dopredu, okolo neho nebol žiadny atakujúci hráč, tak to stopér hostí skúsil tvrdou strelou. Tou však zaklopal len Pánu Bohu na okná.
     
    7
    Nepresná rozohrávka Arsenalu skončila až pri strážcovi hosťujúcej svätyne a kapitánovi Dortmundu – Romanovi Weidenfellerovi.
     
    7
    Sahin poslal pas do pokutového územia, kde Schmelzer vyhral osobný súboj, no jeho hlavičková prihrávka sa k Lewandowskému nedostala.
     
    8
    Počas psolednej minúty to vyzeralo, akoby hrala Barcelona s Levante. Dortmund totiž kombinoval na hádzanársky spôsob a Arsenal bol stiahnutý na svojej polovici. Reus sa snažili vymyslieť prekvapujúcu prihrávku, no našiel len hráča v červenom.
     
    9
    Rosický získal v strede poľa loptu, no taktickým faulom zastavil možný brejk stopér hostí Neven Subotič.
     
    10
    Po poľskej spolupráci medzi Blaszczykowskim a Lewandowskim sa druhý menovaný snažil uvoľniť, no proti trojici protihráčov nemal šancu. Ešte sa snažil vypýtať si aspoň faul, no rozhodca mu na to neskočil.
     
    11
    Subotič s Hummelsom si vymieňali loptu na vlastnej polovici, až do kým druhý menovaný nepresunul hru na prvé krídlo ku Groskreutzovi, ktorý posunul na Mchytarijana. Arménsky záložník to vzal na seba, no jeho prienik do pokutového územia zastavili stopéri Arsenalu.
     
    12
    Pri lopte momentálne hráč Arsenalu, ktorí asi po prvý raz od začiatku zápasu dlhšie kombinujú medzi sebou. V úvodných minútach je územná a optická prevaha na strane Borussie.
     
    13
    Domáci sa s loptou na kopačkách príliš nepotešili, rýchlo o ňu prišli, no podobne dopadli po nepresnej prihrávke na Reusa aj hostia.
     
    14
    Sagna bol pri pravej postrannej čiare zdvojený dvojicou Reus a Schmelzer. Cez dvoch nemeckých hráčov dokázal vybojovať aspoň aut.
     
    15
    Domácim sa však nič významné nepodarilo vymyslieť, lopta sa dostala až k Weidenfellerovi. Do Anglickej metropoly sa našlo cestu kvantum fanúšikov Borussie, ktorý o seba dávajú patrične vedieť. Koniec koncov, ako je ich zvykom.
     
    16
    Dortmund dal gól! Borussia sa dostáva do vedenia ! Reus bol v pokuse o prienik do šestnástky Kanonierov zastavený, no Ramsey následne miesto toho, aby loptu odkopol, príliš dlho špekuloval, loptu mu zobral Lewandowski, ktorý posunul na HENRYCHA MCHYTARIJANA. Arménec sa trafil presne !
     
    17
    Wilshere sa na pravom krídle nedokázal presadiť cez Schmelzera, ktorý loptu nechal doputovať za čiaru. Odkopávať sa bude od svätyne hostí.
     
    18
    Schmelzer zatiaľ na ľavej strane nemá problém brániť nájazdy Arsenalu. Aj v tomto prípade mu stačilo len nastaviť telo a zblokovať loptu do autu.
     
    19
    Hostia sa snažili dlhou kolmicou zrýchliť hru, tú však mal Reus na dlhú nohu. Wilshere okamžite vysunul do nájazdu Girouda, no domáci útočník bol v momente prihrávky v ofsajdovej pozícii.
     
    20
    Už sme si zvykli, že v Signal Parku, kde hrá Dortmund svoje zápasy je vždy skvelá atmosféra. Nemeckí fanúšikovia si spravili domovský stánok aj z Emirates stadium. Z ich povzbudzovania naskakujú človeku zimomriavky.
     
    21
    Sahin v ťažkej pozícii len nakopol loptu na Lewandowskeho, ktorého zakrižoval Per Mertesacker. nemecký stopér následnou hlavu posunul domov svojmu brankárovi.
     
    22
    Schmelzer na ľavej strane po prvý raz v zápase prepadol, Giroud sa tlačil do pokutového územia, no presne na jeho hranici ho zastavil faulom Hummels. Nechýbalo veľa a mohla sa kopať penalta. Takto budeme sledovať len priamy kop.
     
    23
    Ozilov center si vo vzduchu našiel hlavu Koscielneho, no domáci stopér poslal loptu len nad bránu Widenfellera. Domáci si však mysleli, že tam bol teč zo strany hostí a žiadali roh. Ten sa kopať nebude.
     
    24
    Domáci posúvajú svoje napádanie o dosť vyššie, ako tomu bolo v úvodnej pätnásť minútovke zápasu. Schmelzer je nútený posunúť loptu až ku svojim stopérom.
     
    25
    Po aute Lewandowski posunul na Blaszczykowskeho, ktorý okamžite prehodil do samostatného nájazdu Reusovi. Záložník Borussie však bol v ofsajde.
     
    26
    Lewandowski svojim typickým spôsobom rozzúreného tigra vybojoval loptu, posunul doprava na Grooskreutza, ktorý v pokutovom území našiel centrom Blaszczykowského, ktorý však bol chrbtom k bráne a domáca obrana ho do šance nepustila.
     
    27
    Sagna sa po prihrávke Ramseyho dostal do súboja jeden na jedného proti Hummelsovi. Nemeckému stopérovi tam však na pomoc pribehol spoluhráč a spoločne Sagnu od lopty odzbrojili. Následný nákop na Ozila odpratal Bender.
     
    28
    Domáci si to na ľavej strane hodili do pekného ťukesu, no skôr než sa stihli rozhliadnuť boli pri nich traja hráči Dortmundu, ktorí im nedovolili ďalší postup smerom k bráne.
     
    29
    Schmelzer dostal dve príležitosti na center z ľavého krídla. Prvý center nenašiel v pokutovom území svojho adresáta a druhý skončil za čiarou.
     
    30
    Domáci fanúšikovia pískajú. Nepozdáva sa im totiž to, že ich miláčikovia si loptu posúvajú len na vlastnej polovici. Proti výbornej organizácii Dortmundskej hry to však majú pri postupnom útoku nesmierne ťažké.
     
    31
    Ramsey sa dostal k strele, no svojim pokusom neodčinil chybu, ktorou daroval Borussi úvodný zásah zápasu. Lopta z jeho kopačky skončila mimo brány hostí.
     
    32
    Pri lopte opäť len Mertesacker, ktorý nemá komu, tak sa musí uchýliť až k malej domov na Szczsesneho.
     
    33
    Hostia získali loptu, Marco Reus sa snažil hodiť si ju do priestoru cez dvoch domácich hráčov, no Mikel Arteta mu to nedovolil. Domáci kapitán zapracoval telom a loptu vybojoval.
     
    34
    Z ofenzívnej akcie domácich nebolo nakoniec nič. Arsenal mal loptu pod kontrolou na polovici súpera, no pod vplyvom napádania Dortmundu bol vytlačený až späť na vlastnú polovicu.
     
    35
    Rosický si prebral loptu v strede poľa, no okamžite mal na chrbte dvoch hráčov v čierno-žltom. Ťažiško hry sa tak rozhodol presunúť na pravú stranu, no pas na Wilshera bol pridlhý.
     
    36
    WIlshereova ťažká prihrávka z pozície pravého krídla našla len vo vzduchu najvyššie naskočeného Hummelsa, ktorý loptu bez problémov odhlavičkoval do bezpečia.
     
    37
    Gibbsa sa snažil presadiť na ľavej strane cez Grooskreutza, no nedostal sa cez neho. Obranca hostí odkopol loptu do autu.
     
    38
    Arsenal nevyužil obrovský záver pred bránou hostí na vyrovnanie ! Najprv Giroud nenašiel v pokutovom území Wilshere, no k strele sa následne dostal Rosický. Pokus českého špílmachra odkopával z bránkovej čiary Mats Hummels, ktorý tak výborne zaskočil za prekonaného Weidenfellera !
     
    39
    Hostia si vybojovali štandartnú situáciu na polovici Arsenalu.
     
    40
    Exekúcie priameho kopu sa ujala dvojica Reus a Lewandowski. Neviem, aký bol zámer, no hosťom absolútne nevyšiel. Loptu zadarmo odovzdali domácim.
     
    41
    Arsenal FC dal gól! Kanonierom sa predsa len podarilo pretaviť narastajúci tlak do strelenia vyrovnávajúceho zásahu ! Čisté svedomia však v tomto prípade nemá stopér Borussie Subotič a brankár Widenfeller, ktorí sa nedohodli, Neven išiel loptu odkopávať, no prehodil vlastného brankára, za ktorým číhal OLIVER GIROUD, a ten už bez problémov poslal loptu do odkrytej siete !
     
    42
    Na druhej strane sa k lopte dostal Reus, narovnal si to na pravačku, no jeho strela skončila na radosť domáceho publika vysoko nad.
     
    43
    Rosický sa tentoraz na ľavom krídle nedokázal cez Grosskreutza presadiť. Odkopáať od svojej brány bude Roman Widenfeller.
     
    44
    Sagna bol v okolí vlastného pokutového územia faulovaný. Loptu späť z kľudu do hry uvedie domáci brankár.
     
    45
    V prebiehajúcej poslednej minúte riadnej hracej doby prvého dejstva pekne potiahol loptu Mchytarijan, ktorý ju následne posunul na pravé krídlo Kevinovi Grosskreutzovi. Ten to skúsil podobne, ako už raz počas prvého polčasu, no opäť mal od ohrozenie Szczesneho veľmi ďaleko.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Hlavný rozhodca sa rozhodol ukončiť prvé dejstvo bez nadstavenia, čo i len minúty. Po polčase tu máme stav 1:1. Dortmund v prvých 15 minútach držal loptu na svojich kopačkách, mal optickú prevahu, ktorú po chybe Ramseyho pred vlastnou šestnástkou využil Mchytarijan, ktorý poslal Dortmund do vedenia. Od tohto momentu začali panovať na ihrisku domáci, ktorí sa snažili silou mocou vyrovnať. Nakoniec sa im to po zaváhaní Subotiča s Weidenfellerom zásluhou Girouda podarilo ešte do polčasu.


    Druhý polčas začína o 21:47. Nenechajte si ho ujsť a sledujte ho v našom prenose ! Ja sa prihlásim už o pár minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Mchytarijan sa nedostal cez Rosického, no domáci záložník si pomohol faulom.
     
    47
    Lewandowski posunul na pravú stranu nabiehajúcemu Grosskreutzovi, ktorého prízemný center do pokutového územia domáca obrana zrazila na roh.
     
    48
    Dortmund má loptu na kopačkách už hodnú chvíľku, no nedokázal sa odpútať z vlastnej polovici, prípadne z okolia poliaceho kruhu. Domáca obrana je výborne zorganizovaná.
     
    49
    Dortmund je po drobnom faule na Sahina stále pri lopte, no v obrane Kanonierov sa hľadajú nejaké medzierky veľmi veľmi zložito.
     
    50
    Identická situácia ako pred malým okamihom. Lopta dlho kolovala po osi Hummels, Sahin, Subotič, až si po ňu zbehol Mchytarijan, ktorého fauloval Rosický.
     
    50
    Rozhodca potrestal Tomáša Rosického za predchádzajúci zákrok žltou kartou.
     
    51
    Kevin Grosskreutz získal loptu, pred sebou tlačil štyroch svojich spoluhráčov a rovnaký počet protihráčov. Loptu sa snažil posunúť Reusovi do medzierky medzi dvoma hráčmi Arsenalu. Ak by to vyšlo, Marco by išiel do nájazdu. Nakoniec sa však k nemu lopta nedostala.
     
    52
    Druhý polčas začína veľmi podobne ako ten prvý. Dokonca by som povedal, že to je ako cez kopirák. Dortmund má územnú prevahu, kombinuje, no do šance sa dostať nevie.
     
    53
    Reusa obral o loptu v pokutovom území Arsenalu Koscielny, ktorého následne záložník Borussie faulova. Odkopávať môže domáci brankár.
     
    54
    Sven Bender vyviezol loptu na súperovu polovicu, dostal sa s ňou na rpavé krídlo, kde však proti trojici neuspel.
     
    55
    Rovnako, samostatným postupom vpred sa snažili presadiť aj hráči Arsenalu, no pochodili tak isto ako ich protivník.
     
    56
    Dortmund sa dostal do dobrej šance, s ktorou však nenaložil vôbec dobre. Lewandowski si zbehol na ľavé krídlo, naznačil center, no loptu posunul na hranici pokutového územia Mchytarijanovi. Arménec sa dobre rozhliadol, po pravej ruky posunul na Grosskreutza, ktorý neviem, či centroval, či zakončoval, no domácemu brankárovi problémy nenarobil. Toto sa dalo riešiť oveľa lepšie !
     
    57
    Grosskreut najprv dobre vyštartoval proti lopte, no potom zbrklo z prvej hľadal svojich spoluhráčov. Našiel však len súpera.
     
    58
    Prvé striedanie v zápase pripravil a vymyslel Arséne Wenger. Z ihriska stiahol WIlshera, na ktorého miesto poslal Cazorlu.
     
    59
    Blazczykowski ostal na pravom krídle zabudnutý, dostal prihrávku, no jeho následný center do pokutového územia bol pre Marca Reusa príliš prudký.
     
    60
    Mesut Ozil nám teraz ukázal svoju futbalovú genialitu. Na pravom krídle si spracoval pas od Cazorlu, prekrásne si narazil so Giroudom, dostal sa do pokutového územia, kde však nepochodil a zastal na Hummelsovi.
     
    61
    Z rohového kopu, ktorý nasledoval po akcii nemeckého tvorcu hry, nedokázali domáci Gunners nič vyťažiť.
     
    62
    Hummels si asi povedal, že keď to nejde postupným útokom, treba to skúsiť dlhým nákopom. Lewandowskeho však nenašiel a lopta skončila v moci Szczesneho.
     
    63
    Gibbs vysunul na ľavej strane do pokutového územia Cazorlu, ktorý v plnom behu prudko odcentroval pred bránu. Weidenfeller loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    64
    Robert Lewandowski zbytočne zasiahol lakťom Koscielneho do tváre, za čo videl oprávnene žltú kartu.
     
    65
    Na pravej strane bolo priveľa hráčov Dortmundu, videl to aj Mesut Ozil, ktorý vybojoval aspoň rohový kop.
     
    66
    Na center od rohovej zástavky si naskočil Per Metesacker, no vo vzdušnom súboji si pomohol faulom. hra je prerušená. Domácim sa následne podarilo dostať loptu do siete, no zásah samozrejme neplatí.
     
    67
    Dortmund si vybojoval priamy kop na polovici súpera.
     
    67
    Pred exekúciou priameho kopu prichádza dvojité striedanie na strane Dortmundu. Ako prvý dnes svoju misiu dokončil Jakub Blaszczykowski, ktorého nahradil Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    68
    Druhým mužom, ktorý opustí ihrisko je Mchytarijan, ktorého post zaujal Jonas Hofmann.
     
    68
    Následný priamy kop pretiahol Sahin na zadnú tyč, kde však Hummels loptu nedočiahol a tá prepadla za čiaru.
     
    69
    Po dobrom vykombinovaní na pravej strane dostali domáci loptu pod seba na hranicu pokutového územia, kde to Santi Cazorla z plného behu jedovatou ranou napálil do spojnice !
     
    70
    Rýchlik Abumeyang sa na pravej strane snažil demonštrovať svoju rýchlosť, no cez Gibbsa sa mu nepodarilo preniknúť.
     
    72
    Sagna na pravom krídle zdvojený nemal príliš možností na výber, snažil sa odcentrovať, no v tiesni sa mu to vôbec nepodarilo.
     
    72
    Som vám dlžný údaj zo 70. minúty, kedy dostal žlté napomenutie Sven Bender.
     
    73
    Do konca zápasu nám ostáva aj s nadstavením dvadsať minút. Podarí sa niekomu strhnúť vedenia na svoju stranu alebo sa zápas skončí remízou ?
     
    74
    Hráči Dortmundu sú opäť nútení posúvať si loptu len v obrannej formácii na vlastnej polovici.
     
    75
    Ramsey sa to snažil naraziť s Gibbsom, no spadol a Borussia sa vydala do rýchleho brejku. Abumeyang sa na pavom krídle opäť nepresadil.
     
    76
    Arsenal tlačí svojho súpera do jeho pokutového územia. Borussia bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici.
     
    77
    Rosického prihrávku sa podarilo Sahinovi zablokovať, no Reus sa už k lopte nedostal. Tú má v moci Mertesacker. Ak by som sa mal teraz prikloniť na stranu jedného z tímy, tak by to boli Kanonieri, ktorí svojho súpera tlačia čoraz.-viac. Futbal je však nevyspytateľný, takže nejdem nič predpovedať.
     
    79
    Dortmund bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici, vpredu ostáva len Lewandowski. Ozil pekne uvoľnil na pravej strane Sagnu, ktorého center do stredu pokutového územia prepadol cez Girouda ku Cazorlovi, ktorý mohol zakončovať, no pohotovo proti nemu vyštartoval Weidenfeller, ktorý mu loptu uchmatol z pod nôh.
     
    80
    Píska sa. Na zemi sa ocitol po útočnom faule jedného z domácich stopér Mats Hummels, o ktorého ma eminentný záujem Barcelona.
     
    81
    Reusova snaha skončila len loptou v moci domáceho strážcu svätyne.
     
    82
    Na druhej strane sa uvoľnil Sagna, ktorého center prepadol na hranicu šestnástky k Giroudovi. Ten sa snažil zakončovať z prvej, no loptu netrafil. Ako sa ľudovo povie – zľuftoval.
     
    82
    Dortmund dal gól! A máme to tu ! Potvrdilo sa to, čo som hovoril, že futbal je nevyspytateľný a niekedy aj nespravodlivý. Borussia sa dostala do rýchleho brejku, Abumeyang posunul na pravá stranu rozbehnutému Grosskreutzovi, ktorému centre z podobných situácii v zápase vôbec nevychádzali, no teraz si všimol na zadnej tyči úplne voľného kanoniera ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý sa v takýchto pozíciach nemýli !
     
    84
    Pre Arsenal, ktorý celý druhý polčas diktoval tempo hry a tvoril si šance, to je poriadne tvrdá rana. Bohužiaľ, také futal rozdáva veľmi často.
     
    85
    Giroud spadol pred pokutovým územím Borussie, no bez odozvy hlavného rozhodcu. Ten necháva pokračovať v hre.
     
    85
    Mesut Ozil fauloval na vlastnej polovici, za čo vidí žltú kartu. V távri nemeckého šplímachra vidno veľké frustrovanie.
     
    86
    Wenger sa niečo ešte snaží zmeniť striedaním. Z ihriska stiahol Ramseyho a na pľac poslal na záver zápasu Dána Bendtnera.
     
    87
    Striedajú aj hostia. Odchádza Marco Rues, na ktorého miesto prichádza Sokratis. Z tejto výmeny je vidieť evidentný zámer ubrániť výsledok. Na miesto záložníka prišiel stopér.
     
    88
    Domáci fanúšikovia sa hnevajú na rozhodcu, ktorý odpískal faul pred pokutovým územím Dortmundu. Odkopávať bude Weidenfeller.
     
    89
    Arsenal využíva aj poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opúšťa Tomáš Rosický, ktorý uvoľňuje miesto mladému Serge Gnabrymu.
     
    90
    Borussia zvláda záver riadneho hracieho času skvele po taktickej stránke. Robert Lewandowski vybojoval na polovici súpera faul.
     
    90+1
    Beží už nadstavený čas, hra sa odvíja v okolí rohovej zástavky na pravej strane Arsenalu. Na údaj, koľko budeme hrať navyše zatiaľ čakáme.
     
    90+1
    Nadstavujeme tri minúty.
     
    90+2
    Lewandowski sa snažil dostať cez domáci stred obrany do šance, no teraz nepochodil.
     
    90+3
    Začala posledná minúta nadstaveného času. Pri lopte hostia z Dortmundu, ktorí sa príliš neponáhľajú s rozohrávkou autu.
     
    90+3
    Arteta sa dostal k poslednej strele v zápase, no pokus Artetu bol zlokovaný obetavým zákrokom jedného z hráčov v čierno-žltom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Veľmi atraktívny zápas, ktorý sa musel divákom páčiť sa nakoniec skončil víťazstvom minuloročného finalistu najprestížnejšej klubovej súťaže. Arsenal bol v druhom polčase lepším tímom, Dortmund do ničoho nepúšťal, vytvoril si viacero šancí – hlavne strela Cazorlu volala po góle, no Gunners napokon odchádzajú zo zápasu bez bodu. Zariadil to učebnicový brejk Dortmundu, ktorý zakončil Robert Lewandowski. Domáci ostali v závere ako obarení a aj vplyvom dobrej taktickej hry Dortmundu sa v závere už do tlaku nedostali. My sa s vami pre dnes lúčime, no nezabudnite, že Ligy Majstrov je tu v programe onlajnov aj zajtra. Dočítania, priatelia. (22:38:15)

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Oliver Giroud – 16. Henrich Mchytarijan, 82. Robert Lewandowski

    Karty:   50. Tomáš Rosický (ARS), 85. Mesut Ozil (ARS) – 64. Robert Lewandowski (DOR), 72. Sven Bender (DOR)


    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosický, Ozil, Giroud.
    Náhradníci: Fabiansky – Gnabry, Jenkinson, Monreal, Cazorla, Vermaelen, Bendtner.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Grosskreut, Hummels, Subotič, Schmelzer, Sahin, Bender, Mchytarijan, Blaszczykowski, Reus, Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sokratis, Durm, Kirch, Hofmann, Aubemyang, Schieber,