AC Miláno – Barcelona 1:1 (kon.) | Arsenal – Dortmund 1:2 (kon.) | Austria – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
Celtic – Amsterdam 2:1 (kon.) | Porto – Zenit 0:1 (kon.) | Marseille – Neapol 1:2 (kon.)
Schalke – Chelsea 0:3 (kon.) | FCSB – Bazilej 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:1)
Borussia Dortmund
Utorok 22.10.2013, 20:45 • Emirates stadium - Londýn • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Veľmi atraktívny zápas, ktorý sa musel divákom páčiť sa nakoniec skončil víťazstvom minuloročného finalistu najprestížnejšej klubovej súťaže. Arsenal bol v druhom polčase lepším tímom, Dortmund do ničoho nepúšťal, vytvoril si viacero šancí – hlavne strela Cazorlu volala po góle, no Gunners napokon odchádzajú zo zápasu bez bodu. Zariadil to učebnicový brejk Dortmundu, ktorý zakončil Robert Lewandowski. Domáci ostali v závere ako obarení a aj vplyvom dobrej taktickej hry Dortmundu sa v závere už do tlaku nedostali. My sa s vami pre dnes lúčime, no nezabudnite, že Ligy Majstrov je tu v programe onlajnov aj zajtra. Dočítania, priatelia. (22:38:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Arteta sa dostal k poslednej strele v zápase, no pokus Artetu bol zlokovaný obetavým zákrokom jedného z hráčov v čierno-žltom.
     
    90+3
    Začala posledná minúta nadstaveného času. Pri lopte hostia z Dortmundu, ktorí sa príliš neponáhľajú s rozohrávkou autu.
     
    90+2
    Lewandowski sa snažil dostať cez domáci stred obrany do šance, no teraz nepochodil.
     
    90+1
    Nadstavujeme tri minúty.
     
    90+1
    Beží už nadstavený čas, hra sa odvíja v okolí rohovej zástavky na pravej strane Arsenalu. Na údaj, koľko budeme hrať navyše zatiaľ čakáme.
     
    90
    Borussia zvláda záver riadneho hracieho času skvele po taktickej stránke. Robert Lewandowski vybojoval na polovici súpera faul.
     
    89
    Arsenal využíva aj poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opúšťa Tomáš Rosický, ktorý uvoľňuje miesto mladému Serge Gnabrymu.
     
    88
    Domáci fanúšikovia sa hnevajú na rozhodcu, ktorý odpískal faul pred pokutovým územím Dortmundu. Odkopávať bude Weidenfeller.
     
    87
    Striedajú aj hostia. Odchádza Marco Rues, na ktorého miesto prichádza Sokratis. Z tejto výmeny je vidieť evidentný zámer ubrániť výsledok. Na miesto záložníka prišiel stopér.
     
    86
    Wenger sa niečo ešte snaží zmeniť striedaním. Z ihriska stiahol Ramseyho a na pľac poslal na záver zápasu Dána Bendtnera.
     
    85
    Mesut Ozil fauloval na vlastnej polovici, za čo vidí žltú kartu. V távri nemeckého šplímachra vidno veľké frustrovanie.
     
    85
    Giroud spadol pred pokutovým územím Borussie, no bez odozvy hlavného rozhodcu. Ten necháva pokračovať v hre.
     
    84
    Pre Arsenal, ktorý celý druhý polčas diktoval tempo hry a tvoril si šance, to je poriadne tvrdá rana. Bohužiaľ, také futal rozdáva veľmi často.
     
    82
    Dortmund dal gól! A máme to tu ! Potvrdilo sa to, čo som hovoril, že futbal je nevyspytateľný a niekedy aj nespravodlivý. Borussia sa dostala do rýchleho brejku, Abumeyang posunul na pravá stranu rozbehnutému Grosskreutzovi, ktorému centre z podobných situácii v zápase vôbec nevychádzali, no teraz si všimol na zadnej tyči úplne voľného kanoniera ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý sa v takýchto pozíciach nemýli !
     
    82
    Na druhej strane sa uvoľnil Sagna, ktorého center prepadol na hranicu šestnástky k Giroudovi. Ten sa snažil zakončovať z prvej, no loptu netrafil. Ako sa ľudovo povie – zľuftoval.
     
    81
    Reusova snaha skončila len loptou v moci domáceho strážcu svätyne.
     
    80
    Píska sa. Na zemi sa ocitol po útočnom faule jedného z domácich stopér Mats Hummels, o ktorého ma eminentný záujem Barcelona.

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Oliver Giroud – 16. Henrich Mchytarijan, 82. Robert Lewandowski

    Karty:   50. Tomáš Rosický (ARS), 85. Mesut Ozil (ARS) – 64. Robert Lewandowski (DOR), 72. Sven Bender (DOR)


    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosický, Ozil, Giroud.
    Náhradníci: Fabiansky – Gnabry, Jenkinson, Monreal, Cazorla, Vermaelen, Bendtner.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Grosskreut, Hummels, Subotič, Schmelzer, Sahin, Bender, Mchytarijan, Blaszczykowski, Reus, Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sokratis, Durm, Kirch, Hofmann, Aubemyang, Schieber,