AC Miláno – Barcelona 1:1 (kon.) | Arsenal – Dortmund 1:2 (kon.) | Austria – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
Celtic – Amsterdam 2:1 (kon.) | Porto – Zenit 0:1 (kon.) | Marseille – Neapol 1:2 (kon.)
Schalke – Chelsea 0:3 (kon.) | FCSB – Bazilej 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:1)
Borussia Dortmund
Utorok 22.10.2013, 20:45 • Emirates stadium - Londýn • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Arteta sa dostal k poslednej strele v zápase, no pokus Artetu bol zlokovaný obetavým zákrokom jedného z hráčov v čierno-žltom.
     
    89
    Arsenal využíva aj poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opúšťa Tomáš Rosický, ktorý uvoľňuje miesto mladému Serge Gnabrymu.
     
    87
    Striedajú aj hostia. Odchádza Marco Rues, na ktorého miesto prichádza Sokratis. Z tejto výmeny je vidieť evidentný zámer ubrániť výsledok. Na miesto záložníka prišiel stopér.
     
    86
    Wenger sa niečo ešte snaží zmeniť striedaním. Z ihriska stiahol Ramseyho a na pľac poslal na záver zápasu Dána Bendtnera.
     
    85
    Mesut Ozil fauloval na vlastnej polovici, za čo vidí žltú kartu. V távri nemeckého šplímachra vidno veľké frustrovanie.
     
    82
    Dortmund dal gól! A máme to tu ! Potvrdilo sa to, čo som hovoril, že futbal je nevyspytateľný a niekedy aj nespravodlivý. Borussia sa dostala do rýchleho brejku, Abumeyang posunul na pravá stranu rozbehnutému Grosskreutzovi, ktorému centre z podobných situácii v zápase vôbec nevychádzali, no teraz si všimol na zadnej tyči úplne voľného kanoniera ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý sa v takýchto pozíciach nemýli !
     
    79
    Dortmund bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici, vpredu ostáva len Lewandowski. Ozil pekne uvoľnil na pravej strane Sagnu, ktorého center do stredu pokutového územia prepadol cez Girouda ku Cazorlovi, ktorý mohol zakončovať, no pohotovo proti nemu vyštartoval Weidenfeller, ktorý mu loptu uchmatol z pod nôh.
     
    72
    Som vám dlžný údaj zo 70. minúty, kedy dostal žlté napomenutie Sven Bender.
     
    69
    Po dobrom vykombinovaní na pravej strane dostali domáci loptu pod seba na hranicu pokutového územia, kde to Santi Cazorla z plného behu jedovatou ranou napálil do spojnice !
     
    68
    Druhým mužom, ktorý opustí ihrisko je Mchytarijan, ktorého post zaujal Jonas Hofmann.
     
    67
    Pred exekúciou priameho kopu prichádza dvojité striedanie na strane Dortmundu. Ako prvý dnes svoju misiu dokončil Jakub Blaszczykowski, ktorého nahradil Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    64
    Robert Lewandowski zbytočne zasiahol lakťom Koscielneho do tváre, za čo videl oprávnene žltú kartu.
     
    60
    Mesut Ozil nám teraz ukázal svoju futbalovú genialitu. Na pravom krídle si spracoval pas od Cazorlu, prekrásne si narazil so Giroudom, dostal sa do pokutového územia, kde však nepochodil a zastal na Hummelsovi.
     
    58
    Prvé striedanie v zápase pripravil a vymyslel Arséne Wenger. Z ihriska stiahol WIlshera, na ktorého miesto poslal Cazorlu.
     
    56
    Dortmund sa dostal do dobrej šance, s ktorou však nenaložil vôbec dobre. Lewandowski si zbehol na ľavé krídlo, naznačil center, no loptu posunul na hranici pokutového územia Mchytarijanovi. Arménec sa dobre rozhliadol, po pravej ruky posunul na Grosskreutza, ktorý neviem, či centroval, či zakončoval, no domácemu brankárovi problémy nenarobil. Toto sa dalo riešiť oveľa lepšie !
     
    50
    Rozhodca potrestal Tomáša Rosického za predchádzajúci zákrok žltou kartou.
     
    41
    Arsenal FC dal gól! Kanonierom sa predsa len podarilo pretaviť narastajúci tlak do strelenia vyrovnávajúceho zásahu ! Čisté svedomia však v tomto prípade nemá stopér Borussie Subotič a brankár Widenfeller, ktorí sa nedohodli, Neven išiel loptu odkopávať, no prehodil vlastného brankára, za ktorým číhal OLIVER GIROUD, a ten už bez problémov poslal loptu do odkrytej siete !
     
    38
    Arsenal nevyužil obrovský záver pred bránou hostí na vyrovnanie ! Najprv Giroud nenašiel v pokutovom území Wilshere, no k strele sa následne dostal Rosický. Pokus českého špílmachra odkopával z bránkovej čiary Mats Hummels, ktorý tak výborne zaskočil za prekonaného Weidenfellera !
     
    22
    Schmelzer na ľavej strane po prvý raz v zápase prepadol, Giroud sa tlačil do pokutového územia, no presne na jeho hranici ho zastavil faulom Hummels. Nechýbalo veľa a mohla sa kopať penalta. Takto budeme sledovať len priamy kop.
     
    16
    Dortmund dal gól! Borussia sa dostáva do vedenia ! Reus bol v pokuse o prienik do šestnástky Kanonierov zastavený, no Ramsey následne miesto toho, aby loptu odkopol, príliš dlho špekuloval, loptu mu zobral Lewandowski, ktorý posunul na HENRYCHA MCHYTARIJANA. Arménec sa trafil presne !

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Oliver Giroud – 16. Henrich Mchytarijan, 82. Robert Lewandowski

    Karty:   50. Tomáš Rosický (ARS), 85. Mesut Ozil (ARS) – 64. Robert Lewandowski (DOR), 72. Sven Bender (DOR)


    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosický, Ozil, Giroud.
    Náhradníci: Fabiansky – Gnabry, Jenkinson, Monreal, Cazorla, Vermaelen, Bendtner.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Grosskreut, Hummels, Subotič, Schmelzer, Sahin, Bender, Mchytarijan, Blaszczykowski, Reus, Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sokratis, Durm, Kirch, Hofmann, Aubemyang, Schieber,