Buffalo – Vancouver 0:3 (kon.) | Toronto – Carolina 2:3 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 3:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Montreal – Columbus 5:3 (kon.) | Tampa Bay – Minnesota 3:1 (kon.)
Florida – Boston 2:3 (kon.) | Ottawa – NJ Devils 5:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.)
Nashville – LA Kings 1:2 (0:1 po s.n.) | Dallas – San Jose 4:3 (1:0 po s.n.) | Colorado – Detroit 2:4 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Vancouver Canucks
cz Piatok 18.10.2013, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Partner:
     
    53:03
    Tak to je i obrovská smůla domácích v koncovce. Foligno využil zaváhání Luonga při rozehrávce za bránou, obral ho o puk a chtěl ho jenom zasunout do prázdné brány. Jenže ejhle, puk poslal pouze do tyčky a z následujících zmatků se již Luongovi podařilo uhasit oheň.
     
    51:27
    Obrovské zmatky kolem branky Kosatek. Myers napřáhl na pravém křídle, o dorážku před Luongem se snažil ještě Ennis, hostující brankář však dnes chytá ve velké pohodě a chytne i nemožné.
     
    51:08
    Další přesilová hra pro Sabres. Santorelli je vyloučen za hákování.
     
    50:04
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají třetí branku a teď už to bude pro domácí velmi obtížné. Puk nebezpečně poskakoval kolem brankoviště domácích, nakonec se ale dostal do mezikruží, kde se do něj opřel RYAL STANTON a přesnou střelou k levé tyči nedal Millerovi šanci. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
     
    47:14
    Henrik Sedin je vyloučen za podražení, přesilová hra pro domácí.
     
    40:10
    Tak ne. Vanek sice překonal hostujícího brankáře, puk však za brankovou čárou po odrazu od břevna nebyl. Byť se to tak mohlo zpočátku zdát.
     
    40:10
    Domácí dosáhli branky po střele Vaneka, rozhodčí si však celý okamžik musí ještě prohlédnout na videu.
     
    39:20
    Vanek se z levého křídla natlačil až před Luonga, puk se mu ještě podařilo prostrčit ke druhé tyči na osamoceného Hodgsona. Na něj sice zívala prázdná část brány a puk téměř na holi, hostující Luongo však fantastickým zákrokem dokázal domácího útočníka vychytat. Ano, i tohle se dá nedát.
     
    36:15
    Vanek v mlýnici před Luongem. Z jeho asi čtyř pokusů se mu však nepodařilo puk procpat do hostující brány. Luongův beton byl proti.
     
    31:05
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení a navyšují své vedení již na dvě branky. Kosatkám se podařilo prchnout ve třech proti dvěma, BRAD RICHARDSON tečoval nahození z levého křídla od Garrisona přesně za záda bezmocného Millera. Domácím se tahle přesilová hra ale vůbec nevydařila. Asistence: Jason Garrison, Mike Santorelli.
     
    29:18
    Přesilová hra pro domácí. Hamhuis je vyloučen za držení.
     
    25:22
    Hansen ujel celé domácí obraně, v samostatném nájezdu však neuspěl. Domácí brankář ho dokázal vybruslit a zcela znemožnit zakončení.
     
    20:30
    Bude se ale vylučovat. Domácí Hodgson se během toho všeho provinil nedovoleným bráněním.
     
    20:30
    Obrovská šance domácího Otta hned z úvodu třetiny. Ten si nabruslil do mezikruží, zbavil se svého strážce a nikým neatakovaný vystřelil. Trefil však jen clonícího spoluhráče před Luongem, který vůbec nevěděl, která bije.
     
    18:08
    Přesilová hra pro Vancouver. Za hákování je vyloučen domácí Tallinder.
     
    14:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté ovšem otevírají brankový účet utkání. CHRIS HIGGINS dostal přesný pas na pravý kruh pro vhazování, odkud z první prostřelil přesně k tyči domácího brankáře Millera. Asistence: Mike Santorelli.
     
    14:04
    Obrovská šance domácího celku na první branku v zápase. Ehrhoff napřáhl na modré čáře a puk poskakoval po brankovišti. Zároveň se na něj tak vrhli domácí útočník a hostující brankář Luongo, v brankovišti tak vznikla velká mela, ze které se ovšem radoval hostující brankář. Puk před brankovou čárou s vypětím všech sil udržel.
     
    13:04
    Kassian dostal pěknou nabídku mezi kruhy, nabruslil si blíže k domácí bráně, prudkou dělovkou však jen o kousek minul tyčku Millerovy brány.
     
    02:01
    Hodgson zachytil laxní rozehrávku hostí a ve vlastním oslabení prověřil z mezikruží Luongovu pozornost. Velká šance domácích.
     
    00:37
    Neobešlo se to ale bez vyloučení, za krosček si jde na trestnou lavici sednout Folingo.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 15. Higgins (Santorelli), 32. Richardson (Garrison, Santorelli), 51. Stanton (Sedin D., Sedin H.)


    Buffalo Sabres: Miller – Pysyk, Ehrhoff, Myers, Tallinder, Ristolainen, Weber – Ott, Hodgson, Vanek – Stafford, Ennis, Folingo – Flynn, Larsson, Porter – McCormick, Grigorenko, Scott.
    Vancouver Canucks: Luongo – Bieksa, Garrison, Tanev, Hamhuis, Weber, Stanton – Santorelli, Sedin H., Sedin D. – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Schroeder, Booth – Weise, Richardson, Sestito.