Lotyšsko – Slovensko 2:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
2:2 (0:2)
Slovensko
Utorok 15.10.2013, 20:10 • Stadions Skonto, Riga (Lotyšsko) • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši dokázali po rohovom kope z ľavej strany od vyrovnať! Po parádnom centri od Zjuzinsa sa k hlavičkovému zakončeniu v centrálnej pozícii dostal domáci kapitán Gorkšs, ten následne loptu zblokoval a k finálnej hlavičke sa dostal RENARS RODE, ktorý prekonal bezmocného gólmana Kozáčika!
     
    47
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši sa dostali do bleskovej akcie a napokon vsietili kontaktný gól! Lopta po centri od Maksimenka skončila medzi slovenskými obrancami, kde sa k zakončeniu dostal VALERIJS ŠABALA, ktorý z hranice slovenského pokutového územia vystrelil a bez problémov prekonal gólmana Kozáčika.
     
    16
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa opäť presadili po rohovom kope! Po fantastickom centri od Tomáša Kóňu z ľavej strany sa k hlavičkovému zakončeniu pri bližšej žrdi dostal KORNEL SALÁTA, ktorý zadnou časťou hlavy loptu stečoval za chrbát bezmocného gólmana Kolinka. Lotyši opäť poriadne podcenili slovenský rohový kop.
     
    9
    Slovensko dalo gól!
    Prvý rohový kop síce Tomášovi Kóňovi nevyšiel, no po dobrom zákroku jedného z lotyšských obrancov si spomínaný Kóňa rohový kop na ľavej strane zopakoval. Po jeho skvelom centri sa v centrálnej časti dostal do hlavičkového zakončenia MARTIN JAKUBKO a ten bol proti gólmanovi Kolinkovi kvôli nedôraznej lotyšskej defenzíve úspešný.

    Góly: 47. Šabala, 90+2. Rode – 9. Jakubko, 16. Saláta

    Karty:   45+3. Šabala (LAT), 74. Višnakovs (LAT), 83. Lazdinš (LAT) – 83. Kucka (SVK)


    Lotyšsko: Kolinko – Bulvitis, Gorkšs ("C"), Rode – Kovalovs, Laizans (53. Zjuzins), Maksimenko – Fertovs, Lazdinš – Šabala, Višnakovs (84. Verpakovskis)
    Náhradníci: Vanins, Malinš – Jagodinskis, Lukjanovs, Zjuzins, Žigajevs, Rakels, Kamešs, Verpakovskis

    Slovensko: Kozáčik – Švento, Ďurica ("C"), Saláta, Pekarík – Kucka (86. Pečovský), Kóňa – Jendrišek, Ďuriš, Šesták (62. Guédé) – Jakubko (56. Bakoš)
    Náhradníci: Mucha, Dúbravka – Piaček, Pečovský, Guédé, Nemec, Bakoš

    Rozhodca: E. Aranovskij – S. Bekker, S. Šlončak (všetci Ukrajina)