Lotyšsko – Slovensko 2:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
2:2 (0:2)
Slovensko
Utorok 15.10.2013, 20:10 • Stadions Skonto, Riga (Lotyšsko) • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu boli oveľa aktívnejší a napokon aj efektívnejší futbalisti Lotyšska, ktorí dokázali hneď v úvode (47. minúta) po chybe v slovenskej defenzíve vsietiť kontaktný gól z kopačky Valerijsa Šabalu. Následne domáci pridávali na aktivite a v druhej minúte nadstaveného času dokázal skórovať Renars Rode, ktorý hlavičkovým zakončením po zmätku pred slovenskou bránou vyrovnal na konečných 2:2.

    Pre oba tímy sa európska časť kvalifikácie na MS 2014 v Brazílie končí.
    Slováci skončili na tretej, bohužiaľ už nepostupovej priečke so ziskom 12 bodov za 3 výhry, 4 remízy a 3 prehry.
    Lotyši obsadili piatu priečku so ziskom ôsmich bodov za dve výhry, dve remízy a šesť prehier.


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:11:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Slováci mali v závere zápasu k dispozícii rohový kop z pravej strany, z ktorého loptu odcentroval Jendrišek, no následne boli Slováci prerušení, keďže Ďuriš sa previnil zbytočným útočným faulom.
     
    90+3
    Slovenskí reprezentanti sa momentálne snažia ešte niečo vymyslieť, no nemajú príliš veľa priestoru na útočnú kombináciu, ktorá by našich chlapcov poslala do vedenia.
     
    90+2
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši dokázali po rohovom kope z ľavej strany od vyrovnať! Po parádnom centri od Zjuzinsa sa k hlavičkovému zakončeniu v centrálnej pozícii dostal domáci kapitán Gorkšs, ten následne loptu zblokoval a k finálnej hlavičke sa dostal RENARS RODE, ktorý prekonal bezmocného gólmana Kozáčika!
     
    90+1
    Verpakovskis sa dostal k lopte na pravej strane, no po krátkej chvíli sa k nemu dostali až traja slovenskí hráči, ktorí najskúsenejšieho lotyšského reprezentanta dokázali bez problémov odstaviť.
     
    90+
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    90
    Grokšs odcentroval loptu z centrálnej časti, no jeho projektil napokon skončil len mimo slovenskej brány. Nabiehajúci Kovalovs sa pošmykol, čím zneškodnil lotyšskú šancu.
     
    89
    Jendrišek fauloval svojho súpera Lazdinša na pravej strane a následne majú domáci k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 40 metrov, mierne vľavo. Túto štandardnú situáciu zahrával Zjuzins, no jeho projektil napokon pozorný Guédé odhlavičkoval do bezpečia.
     
    88
    Lotyšskí futbalisti sú pri lopte v okolí stredu ihriska, kde sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí nájsť ten správny recept na naozaj veľmi pozornú pozičnú defenzívu Slovenska. Maksimenka tentokrát dobre odstavil Saláta.
     
    87
    Guédé získal loptu na pravej strane, no jeho odcentrovaná lopta bola napokon príliš ďaleká a nemala žiadnu myšlienku. Následne sa k lopte dostali Lotyši, ktorí majú k dispozícii autový hod na pravej strane.
     
    86
    Slovenský tréner Ján Kozák posiela do hry už tretie a zároveň posledné slovenské striedanie. Namiesto Juraja Kucku nastupuje do hry Viktor Pečovský.
     
    85
    Jendrišek odcentroval loptu z pravej strany, no jeho projektil napokon pozorný Bulvitis videl dobre a loptu dokázal s veľkým prehľadom zachytiť na svojich kopačkách.
     
    84
    Lotyšský tréner posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto aktívneho Eduardsa Višnakovsa posiela na trávnik oddýchnutého Marisa Verpakovskisa.
     
    83
    Po Lazdinšovi vidí žltú kartu aj Juraj Kucka za zbytočné strkanice v strede ihriska.
     
    83
    Lazdinš sa spolu s Kuckom dostal do tvrdého súboja, po ktorom sme videli aj poriadnu nervozitu a strkanice! Ukrajinský rozhodca však dlho neváhal a obom kohútom udelil žltú kartu!
     
    82
    Tomáš Kóňa skúsil zo štandardnej situácie ohroziť bránu gólmana Kolinka, keďže celá lotyšská defenzíva bola pripravená na centrovanú loptu. Kóňov projektil však napokon skončil len tesne vedľa lotyšskej brány.
     
    81
    Jendrišek sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, no napokon bol faulovaný domácim Fertovsom. Ukrajinský hlavný rozhodca však celú situáciu videl a nariadil priamy kop proti Lotyšom zo vzdialenosti približne 35 metrov.

    Góly: 47. Šabala, 90+2. Rode – 9. Jakubko, 16. Saláta

    Karty:   45+3. Šabala (LAT), 74. Višnakovs (LAT), 83. Lazdinš (LAT) – 83. Kucka (SVK)


    Lotyšsko: Kolinko – Bulvitis, Gorkšs ("C"), Rode – Kovalovs, Laizans (53. Zjuzins), Maksimenko – Fertovs, Lazdinš – Šabala, Višnakovs (84. Verpakovskis)
    Náhradníci: Vanins, Malinš – Jagodinskis, Lukjanovs, Zjuzins, Žigajevs, Rakels, Kamešs, Verpakovskis

    Slovensko: Kozáčik – Švento, Ďurica ("C"), Saláta, Pekarík – Kucka (86. Pečovský), Kóňa – Jendrišek, Ďuriš, Šesták (62. Guédé) – Jakubko (56. Bakoš)
    Náhradníci: Mucha, Dúbravka – Piaček, Pečovský, Guédé, Nemec, Bakoš

    Rozhodca: E. Aranovskij – S. Bekker, S. Šlončak (všetci Ukrajina)