Winnipeg – NJ Devils 3:0 (kon.) | Anaheim – Ottawa 4:1 (kon.) | Boston – Detroit 2:3 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
New Jersey Devils
cz Pondelok 14.10.2013, 02:00NHL
Partner:
     
    59:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Trochu krutý závěr pro New Jersey. Chvíli před koncem se domácí nakonec prosazují ještě jednou! Střelu Michaela Frolíka vyrazil Schneider pouze na čepel kapitána ANDREW LADDA, který uzavírá střelecký účet dnešního zápasu – 3:0! Asistence: Michael Frolík a Jim Slater.
     
    59:03
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ďáblům počíná v útočné třetině nevyšlo podle představ, puk se dostal na levou stranu k EVANDERU KANEOVI, který druhým gólem definitivně rozhoduje o výhře Winnipegu – 2:0! Asistence: Olli Jokinen a Michael Frolík.
     
    58:51
    Ďáblové hrají bez brankáře, Schneider je na střídačce!
     
    58:03
    Rozhodnout mohl Evander Kane, který se ocitl sám před brankou New Jersey! Corey Schneider ale další fantastickým zákrokem zmařil radost domácích fanoušků!
     
    51:22
    Winnipeg dostane šanci zahrát si v početní výhodě a popřípadě definitivně zlomit odpor soupeře. Nedovoleně si totiž v souboji s Enströmem počínal Damien Brunner (NJD), který oslabuje svůj tým v době, kdy do konce zbývá necelých devět minut.
     
    43:12
    Obrana New Jersey zřejmě pořádá den otevřený dveří! Přes Harrolda naprosto bez problémů prošel Evander Kane, sám před brankářem volil střelu mezi betony. Schneider je nakonec dokázal sklapnout včas!
     
    42:25
    A právě ze zblokované střely Jaromíra Jágra vznikla obrovská šance Winnipegu! Jim Slater se v oslabení vydal do samostatného úniku, bohužel pro domácí byl natěsno bráněn jedním z obránců, a tak jeho zakončení nemělo potřebnou razanci. I přesto ale donutil Schneidera k obtížnému zákroku!
     
    41:42
    A Little (WIN) se o několik sekund později ocitl znovu v hlavní roli, ze svého obranného pásma totiž vyhodil kotouč na tribunu a nabídl tím New Jersey pátou přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    33:29
    Sudí uznali atak Zacha Bogosiana (WIN) za přehnaný, obránce Jets tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    31:03
    Patrik Eliáš měl nadějnou šanci na srovnání, z ničeho nic se dostal před Montoyu, který však předvedl vynikající zákrok a českého útočníka bravurně vychytal!
     
    24:19
    Darius Zubrus (NJD) sekání zastavil Wheelera a svým zákrokem nabízí Winnipegu přesilovou hru. Podaří se domácím navýšit své vedení?
     
    22:57
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Naopak vzápětí udeřilo na druhé straně! Pohlednou samostatnou akci předvedl EVANDER KANE, který si na levé straně obhodil obránce a z ostrého úhlu nahazoval kotouč na branku. Puk si nešťastně do vlastní sítě srazil obránce Greene, Jets se tak ujímají vedení! 1:0! Bez asistence.
     
    21:56
    Winnipeg je již ve čtyřech, mohl ale inkasovat! K dvojnásobné dorážce se z bezprostřední blízkosti dostal hostující Ryder, Montoya skvělými zákroky udržel čisté konto!
     
    20:42
    Nyní se z početní výhody stane přesilová hra pět na tři! Na trestnou lavici totiž míří za hákování James Wright (WIN).
     
    19:54
    V závěru první části poprvé v dnešním zápase došlo i na emoce. Třetí formace Ďáblů znovu vybojovala dobrým pohybem přesilovou hru, tvrdý zákrok měl posléze ještě dohru v pěstním souboji. Za katr nakonec míří hned trojice hráčů. Olli Jokinen (WIN) dostává dvě minuty za sekání, za roztržku jsou menšími tresty potrestáni Bryce Salvador (NJD) a Bryce Setoguchi (WIN).
     
    11:51
    Přesilovou hru si vyzkouší také domácí hokejisté, i když vyloučený Stephen Gionta (NJD) se tomu velmi diví. Bohužel pro rozhodčí má pravdu. Jeho podražení bylo naprosto vymyšlené a on může doufat, že se Winnipegu nepodaří nabídnutou šanci zužitkovat.
     
    07:10
    První zákrok v zápase si připsal také hostující brankář Schneider. Musel totiž zlikvidoval šanci Olliho Jokinena, který se na něj řítil z pravé strany. Brankář Devils za záda nepustil ani jeden z pokusů, které na něj mířily a udržel tím čisté konto na svém účtu!
     
    02:32
    Až nyní se pořádně začal hrát hokej. Hosté se vrhli do útočné třetiny a jejich aktivita přináší potřebné ovoce. Třetí formace Devils si dobrým pohybem vykoledovala vyloučení. Za katr odjíždí se sklopenou hlavou Paul Postma (WIN), jenž si odnesl dvouminutový trest za hákování.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 23. Kane, 60. Kane (Jokinen, Frolík), 60. Ladd (Frolík, Slater)


    Winnipeg Jets: Montoya (Pavelec) – Enström, Byfuglien, Bogosian, Clitsome, Trouba, Stuart – Wheeler, Little, Ladd – Kane, Scheifele, Setoguchi – Frolík, Jokinen O., Tangradi – Halischuk, Slater, Wright
    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Židlický, Salvador, Larsson, Greene, Harrold, Volčenkov – Jágr, Eliáš, Zubrus – Brunner, Zajac, Clowe – Ryder, Loktionov, Henrique – Bernier, Gionta, Olesz

    Rozhodca: LaRue, Furlatt – Mach, Cormier