Winnipeg – NJ Devils 3:0 (kon.) | Anaheim – Ottawa 4:1 (kon.) | Boston – Detroit 2:3 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
New Jersey Devils
cz Pondelok 14.10.2013, 02:00NHL
Partner:
     
    51:22
    Winnipeg dostane šanci zahrát si v početní výhodě a popřípadě definitivně zlomit odpor soupeře. Nedovoleně si totiž v souboji s Enströmem počínal Damien Brunner (NJD), který oslabuje svůj tým v době, kdy do konce zbývá necelých devět minut.
     
    41:42
    A Little (WIN) se o několik sekund později ocitl znovu v hlavní roli, ze svého obranného pásma totiž vyhodil kotouč na tribunu a nabídl tím New Jersey pátou přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    33:29
    Sudí uznali atak Zacha Bogosiana (WIN) za přehnaný, obránce Jets tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    24:19
    Darius Zubrus (NJD) sekání zastavil Wheelera a svým zákrokem nabízí Winnipegu přesilovou hru. Podaří se domácím navýšit své vedení?
     
    20:42
    Nyní se z početní výhody stane přesilová hra pět na tři! Na trestnou lavici totiž míří za hákování James Wright (WIN).
     
    19:54
    V závěru první části poprvé v dnešním zápase došlo i na emoce. Třetí formace Ďáblů znovu vybojovala dobrým pohybem přesilovou hru, tvrdý zákrok měl posléze ještě dohru v pěstním souboji. Za katr nakonec míří hned trojice hráčů. Olli Jokinen (WIN) dostává dvě minuty za sekání, za roztržku jsou menšími tresty potrestáni Bryce Salvador (NJD) a Bryce Setoguchi (WIN).
     
    11:51
    Přesilovou hru si vyzkouší také domácí hokejisté, i když vyloučený Stephen Gionta (NJD) se tomu velmi diví. Bohužel pro rozhodčí má pravdu. Jeho podražení bylo naprosto vymyšlené a on může doufat, že se Winnipegu nepodaří nabídnutou šanci zužitkovat.
     
    02:32
    Až nyní se pořádně začal hrát hokej. Hosté se vrhli do útočné třetiny a jejich aktivita přináší potřebné ovoce. Třetí formace Devils si dobrým pohybem vykoledovala vyloučení. Za katr odjíždí se sklopenou hlavou Paul Postma (WIN), jenž si odnesl dvouminutový trest za hákování.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 23. Kane, 60. Kane (Jokinen, Frolík), 60. Ladd (Frolík, Slater)


    Winnipeg Jets: Montoya (Pavelec) – Enström, Byfuglien, Bogosian, Clitsome, Trouba, Stuart – Wheeler, Little, Ladd – Kane, Scheifele, Setoguchi – Frolík, Jokinen O., Tangradi – Halischuk, Slater, Wright
    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Židlický, Salvador, Larsson, Greene, Harrold, Volčenkov – Jágr, Eliáš, Zubrus – Brunner, Zajac, Clowe – Ryder, Loktionov, Henrique – Bernier, Gionta, Olesz

    Rozhodca: LaRue, Furlatt – Mach, Cormier