Zvolen – Trenčín 0:3 (kon.) | Spišská N. Ves – Skalica 3:2 (1:0 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 3:1 (kon.)
Košice – Topoľčany 6:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 4:2 (kon.) | Poprad – HC Slovan 2:7 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:7 (1:1, 1:5, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 12.10.2013, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu opäť viac priala hokejistom hosťujúceho Slovana Bratislava, ktorí si dokázali ustrážiť svoj štvorgólový náskok a napokon ho zvýšili ešte o jeden gól. Jediný úspešný zásah v tretej tretine si na svoje konto pripísal kanonier dnešného zápasu Michal Kojda, ktorý rozvlnil popradskú sieť už poštvrtýkrát.

    Slovan Bratislava si teda po tomto zápase pripisuje do tabuľky jasné tri body, zatiaľčo domáci Poprad ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:21:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    V závere tretej tretiny sa snažil ešte zaútočiť domáci Babinský, no jeho strelu gólman Baroš videl dobre a puk dokázal svojimi betónmi zblokovať do bezpečia.
     
    59:12
    Hosťujúci Trenčan v oslabení tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Luba jeho strelecký pokus videl dobre a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    58:38
    Šterbák bekhendovým spôsobom nahodil puk na zadný mantinel, kde si ho dokorčuľoval Štrauch. Ten sa snažil vybojovať pre domácich gólovú šancu, no proti Gulovi bol neúspešný.
     
    58:16
    V závere zápasu si Popradčania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Mikšík.
     
    57:27
    Hostia sa dostali do skvelej šance, keď puk po pravom krídle potiahol Danišovský, následne hľadal Šalku, no jeho finálne zakončenie bolo len veľmi nepresné a skončilo vedľa popradskej brány.
     
    56:56
    Hrehorčák sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho od puku úspešne odstavil hosťujúci Danišovský.
     
    56:25
    Hosťujúci Petráš vyhral šprintérsky súboj proti domácemu obrancovi Šotekovi a následne získal puk. Slovanisti však nedokázali proti Popradu už nič zaujímavé vymyslieť.
     
    55:59
    Domáci Kasanický sa dostal k puku v rohu ľadovej plochy napravo od bratislavskej brány, no napokon ho hosťujúci obrancovia nekompromisne odstavili. Hra sa síce prerušila, no vylučovať sa nebude.
     
    55:15
    Tomečko zaviezol puk do útočného pásma, no následne si mierne nerozumel so Šterbákom a o puk prišiel. Bratislavčania sa zatiaľ dobre bránia a už nič neriskujú.
     
    54:31
    Hosťujúci Novák sa dostal do dobrej šance na ľavom kruhu, no svojim švihom napokon pravdepodovne trafil len ľavú žŕdku popradskej brány. Gólman Luba teda so šťastím zasahovať nemusel.
     
    54:07
    Popradský kapitán Peter Hrehočák sa dostal do samostatného úniku, no následne nedokázal prekonať betóny betóny gólmana Baroša, keďže bol dobre tiesnený obrancom Vadovičom.
     
    53:47
    Gólman Luba si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď popradská defenzíva zabudla na útočiaceho Danišovského, no ten napokon svojim švihom neprekonal pozornú Lubovu lapačku.
     
    53:04
    Hráči bratislavského Slovana hrajú už v plnom počte a momentálen sa snažia ešte niečo vymyslieť. Začínam mať pocit, že popradskí juniori sa za nepriaznivého stavu 2:7 už vzdali.
     
    52:27
    Kramár hľadal prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Sawickeho, no ten už cez pozorného Gulu napokon zakončovať nedokázal. Gólman Baroš teda zasahovať nemusel.
     
    51:52
    Popradskí juniori sa snažia dostať do útočného pásma, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Slovanisti sa bez väčších problémov bránia a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    51:05
    Poprad si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci obranca Bednárik.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 19. Lapšanský (Sawicki, Kramár), 35. Bielec (Ženčuch, Šterbák) – 18. Kratochvíla (Gula), 24. Kojda (Petráš, Baroš), 28. Kojda (Šalka), 29. Danišovský, 30. Lukáčik (Ernst), 39. Kojda (Kratochvíla, Petráš), 45. Kojda (Kratochvíla)


    HK Poprad: Luba (29. – 35. Široký) – Babinský, Bjalončík, D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek – Hrehorčák ("C"), Jenčo, Štrauch, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, J. Lapšanský, Sawicki, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.
    HC Slovan Bratislava: Baroš (Godla) – Gula, Jurkovič, Bednárik, Vadovič, Roth, Lukáčik, Ficel – Kojda, Môcik, Mikšík ("A"), Trenčan, Ernst, Šalka ("A"), Danišovský, Kratochvíla, B. Novák ("C"), Bednarič, Petráš.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Adam Štofančík