Hannover – Augsburg 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Norimberk – Dortmund 1:1 (kon.)
Mainz – Leverkusen 1:4 (kon.) | Hamburger – Brémy 0:2 (kon.) | Schalke – Bayern 0:4 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:4 (0:3)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.09.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz (Nemecko) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas bol po príchode domáceho Malliho o niečo vyrovnanejší, no hostia napokon dokázali po chybe v domácej defenzíve skórovať aj poštvrtýkrát, keď sa gólovo presadil Kießling v 59. minúte. Následne aspoň jedne čestný gól domácich vsietil Malli, no to už na vyrovnanie nestačilo.

    Leverkusen si teda z Mainzu odnáša plný bodový zisk, zatiaľčo domáci ostávajú v tomto kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších zápasoch nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:20:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Hrá sa posledná minúta zápasu a výsledok tohto zápasu je podľa všetkých už jednoznačný a nemenný.
     
    88
    Polter sa po dobrom centri od Parka dostal do zakončenia, no napokon minul priestor hosťujúcej brány. Leverkusen už svoj náskok pravdepodobne udrží.
     
    86
    Leverkusen opäť drží loptu vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska a nikde sa neponáhľa.
     
    85
    Pospěch odcentroval loptu na ľavej strane a snažil sa nájsť na pravej strane Parka, no ten bol napokon v pokutovom území postrčený Hilbertom. Penalta však z toho nebude.
     
    84
    Pospěch sa dobre presúval cez stred, no Derdiyok ho nekompromisne zložil k zemi a aj on vidí žltú kartu.
     
    83
    Domáci Moritz nepríjemne zložil k zemi hosťujúceho Cana, za čo vidí žltú kartu.
     
    82
    Mainz dal gól!
    Domáci napokon dokázali vsietiť aspoň jeden čestný gól zásluhou YUNUSA MALLIHO, ktorý svojou delovkou po vyhlavičkovanom Geisovom centri od Wollscheida nartom prekonal bezmocného gólmana Lena spolu s tečom obrancu Hilberta.
     
    80
    Po skvelom centri od Pospěcha sa k zakončeniu dostal Okazaki, no jeho delovku pozorný obranca Leverkusenu – Hilbert vyhlavičkoval nad brvno!
     
    79
    Leverkusen sa snaží držať loptu čo najďalej od svojej brány. Domáci Mainz sa síce snaží, no na dnešného súpera je prikrátky.
     
    78
    Leverkusen sa dostal do ďalšej dobrej akcie na pravej strane, no futbalisti Mainzu dokázali center od Cana odvrátiť do bezpečia.
     
    76
    Okazaki vybojoval priamy kop neďaleko od Lenovej brány. Ten odišiel zahrávať Geis, no jeho delovka napokon skončila len vedľa hosťujúcej brány.
     
    75
    Leverkusen prináša ďalšie striedanie. Namiesto Kruseho nastupuje do hry Öztunali.
     
    74
    Polter sa po dobrej prihrávke od Malliho dostal pred Lena, no napokon svojim zakončením nedokázal ohroziť Leverkusen.
     
    72
    Polter napádal rozohrávku hosťujúceho gólmana Lena, ktorý následne našiel len Okazakiho, no ten napokon prišiel o loptu. Leno si teda môže vydýchnuť.
     
    71
    Aj domáci tréner strieda. Namiesto Schahina nastupuje do hry Polter.
     
    69
    Tréner Leverkusenu posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Kießlinga nastupuje do hry Derdiyok.
     
    68
    Okazaki zatiahol loptu až ku koncovej čiare a následnde chcel nájsť prihrávkou jedného zo svojich spoluhráčov, no napokon našiel len pozorného Rolfesa.
     
    67
    Pospěch chcel nájsť Okazakiho pred bránou Leverkusenu, no napokon sa mu to nepodarilo. Okazaki sa pošmykol a nedokázal trafiť loptu.
     
    66
    Kruse chcel v šestnástke nájsť dobrým centrom hosťujúceho Kießlinga, no napokon sa mu to nepodarilo. Gólman Müller bol rýchlejší a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    65
    Leverkusen je pri lopte a momentálne takticky vyčkáva. Momentálne sa hostia do útoku vôbec nehrnú.
     
    64
    Aj domáci tréner strieda. Namiesto Choupo-Motinga nastupuje do hry oddýchnutý Okazaki.
     
    63
    Na rad prichádza aj prvé striedanie hostí. Namiesto Bendera nastúpi do hry oddýchnutý Can.
     
    62
    Aj Mainz mal k dispozícii rohový kop, no ani ten napokon nevyšiel. Obrancovia Leverkusenu upratali loptu do bezpečia.
     
    61
    Noveski sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď hlavičkovo zakončoval pod brvno hosťujúcej brány, no gólman Leno loptu fantasticky vyrazil na rohový kop!
     
    60
    Hosťujúci Toprak zozadu postrčil Schahina a Mainz má teda k dispozícii štandardnú siuáciu zo stredu ihriska.
     
    59
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Hostia pridávajú aj štvrtý gól! Po nevydarenom rohovom kope Leverkusenu sa k lopte v šestnástke Mainzu dostal STEFAN KIEßLING, ktorý svojou hlavičkou prekonal bezmocného gólmana Müllera.
     
    57
    Leverkusen sa snaží upokojiť hru dobrými prihrávkami na vlastnej polovici, čo sa hosťom zatiaľ darí.
     
    56
    Rohový kop domácim hráčom veľmi nevyšiel, no následne sa do útoku dostal N. Müller, ktorý zachytil loptu pri postrannej čiare a následne ju naservíroval Mallimu, no ten napokon prestrelil bránu hostí.
     
    55
    Malli opäť tvrdo pálil spoza hosťujúceho pokutového územia, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná na rohový kop hosťujúcim Toprakom.
     
    54
    Po peknej prihrávke od Malliho, ktorú však Geis nečakal sa k lopte dostal len gólman Leno, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    53
    Malli si mierne nerozumel s Pospěchom, ktorý loptu omylom poslal za postrannú čiaru. Domáci teda zbytočne stratili loptu na polovici súpera.
     
    52
    Spoza šestnástky teraz tvrdo pálil domáci Choupo-Moting, no jeho delovka napokon smerovala len vysoko nad bránu Leverkusenu.
     
    51
    Malli poslal dobrý center do šestnástky pre Schahina, no ten napokon neustál súboj s pozorným Toprakom.
     
    50
    Müller poslal pred bránu Leverkusenu dobrý center, no pozorní obrancovia hostí napokon loptu stihli odkopnúť do bezpečia.
     
    49
    Leverkusen sa dostal opäť do útočného tlaku a snaží sa pridať aj štvrtý gól. Mainz sa momentálne bráni, no nedarí sa mu to.
     
    48
    Sam tvrdou strelou z priameho kopu poslal loptu len vysoko nad bránu domáceho Mainzu. Gólman Müller teda zasahovať nemusel.
     
    47
    Moritz predviedol tvrdý faul na Bendera. Následne majú hráči Leverkusenu k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov.
     
    46
    Mainz sa v úvode druhého polčasu rozhodol útočiť, no prvý náznak skončil len nepresnou strelou domáceho Geisa z veľkej vzdialenosti.
     
    46
    Tréner Mainzu posiela na trávnik polčasové striedanie. Namiesto Sota nastupuje do hry Malli
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 30000 divákov.
     
    V prvom polčase tohto zápasu boli oveľa aktívnejší hráči hosťujúceho Bayeru Leverkusen, ktorí dokázali využiť všetky defenzívne chyby domáceho Mainzu. Najskôr sa hostia dostali do vedenia v 19. minúte po góle Kruseho, následne v 38. minúte po úspešnom zásahu Bendera viedli už 2:0. Robbie Kruse sa napokon v dobrom predviedol aj v prvej minúte nadstaveného času, keď skóroval podruhýkrát.

    Podarí sa hráčom Mainzu zdramatizovať tento zápas v druhom polčase?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Po skvelej prihrávke od hosťujúceho kapitána Rolfesa z centrálnej časti sa k zakončeniu na ľavej strane dostal ROBBIE KRUSE, ktorý nedal žiadnu šancu bezmocnému gólmanovi Müllerovi.
     
    44
    Gólman Müller si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď svojou pravou rukou vytiahol loptu nad svojou bránu po delovke od Bendera!
     
    43
    Pri lopte sú momentálne futbalisti Mainzu, ktorým sa však zatiaľ veľmi nedarí dostať pred gólmana Lena a ohroziť jeho svätyňu.
     
    42
    Po ľavom krídle dobre unikal hosťujúci Rolfes, no napokon narazil na domácich obrancov, ktorí ho od lopty včas odstavili.
     
    41
    Z hranice domáceho pokutového územia tvrdo pálil hosťujúci Kießling, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad domácou bránou.
     
    40
    Leverkusen je v dvojgólovom vedení a zatiaľ s veľkým prehľadom kontroluje tempo hry. Domáci sa však stále snažia niečo vymyslieť.
     
    38
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Hostia sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávk od Kießlinga z ľavej strany sa k zakončeniu na pravej strane dostal LARS BENDER, ktorý svojou delovkou trafil jedného z domácich obrancov, od ktorého sa lopta stečovala do brány Mainzu.
     
    37
    Mainz sa momentálne snaží preniknúť pred bránu gólmana Lena a zaútočiť, no zatiaľ sa to domácim veľmi nedarí. Leverkusen sa veľmi dobre bráni.
     
    36
    Müller si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojom náručí zachytil loptu po tvrdej strele od Boenischa z pravej strany.
     
    35
    Hostia sa dostali opäť do útoku, no tentokrát sa previnili nedovoleným ofsajdom, po ktorom je pri lopte domáci Mainz.
     
    34
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa tentokrát dostal hosťujúci Reinartz, no jeho delovka skončila len tesne mimo domácej brány.
     
    33
    Domáci Park odcentroval loptu z ľavej strany pred gólmana Lena, no tam dobre zapracovali obrancovia Leverkusenu, ktorí dokázali loptu včas odkopnúť do bezpečia.
     
    32
    Futbalisti Leverkusenu sú momentálne oveľa aktívnejší a snažia sa opäť prekonať gólmana Müllera, čo sa im však zatiaľ veľmi nedarí.
     
    30
    Bender sa dostal do dobrej šance na hranici domáceho pokutového územia, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len mimo brány Mainzu.
     
    29
    Gólman Müller si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď loptu zachytil vo svojej moci po dobrom centri od Kruseho.
     
    28
    Domáci Geis tvrdo pálil z veľkej vzdialenosti, no gólman Leno bol v strehu a loptu úspešne zachytil vo svojom dobre postavenom náručí.
     
    27
    Mainz je pri lopte na súperovej polovici ihriska, no zatiaľ sa mu veľmi nedarí. Leverkusen veľmi dobre napáda rozohrávku domácich hráčov.
     
    25
    Hosťujúci Bender tvrdo pálil z hranice domáceho pokutového územia, no jeho tvrdá delovka napokon smerovala len tesne vedľa domácej brány!
     
    24
    Hosťujúci Bender si mierne nerozumel so Samom a napokon sa previnili ofsajdom, po ktorom sa bude lopta odkopávať spred domácej brány.
     
    23
    Domáci Moritz odcentroval loptu na hosťujúcu bránu, no gólman Leno bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    22
    Leverkusen je momentálne pri lopte a snaží sa dostať do dvojgólového vedenia, no zatiaľ sa mu v tom veľmi nedarí.
     
    21
    Futbalisti Mainzu sú momentálne oveľa aktívnejší a snažia sa vyrovnať, no nedarí sa im v tom. Leverkusen sa bráni veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    19
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Hostia sa dostávajú do jednogólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Sama z pravej strany sa k lopte na ľavom krídle dostal ROBBIE KRUSE, ktorý svojou skvele umeistnenou strelou k pravej žŕdke domácej brány nedal Müllerovi žiadnu šancu
     
    18
    Domáci Park sa dostal do nepríjemného súboja s hosťujúcim Hilbertom a napokon sa píska faul. Park sa po krátkej chvíli pozviechal a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    17
    Futbalisti Mainzu sa opäť snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo, keďže sa pri svojej ofenzívnej snahe previnili útočným faulom.
     
    16
    Domáci sa dostali do skvelého prečíslenia a na hranici pokutového územia hostí mohol zakončovať Choupo-Moting, no jeho delovka smerovala len vysoko nad bránu gólmana Lena.
     
    15
    Domáci Choupo-Moting potiahol loptu po ľavej strane pred bránu hostí a následne na pravom krídle našiel Moritza. Moritzovu delovku však gólman Leno videl dobre a loptu zachytil vo svojom náručí!
     
    14
    Gólman Leno si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojom náručí zachytil loptu po nebezpečnom centri od Moritza z pravého krídla.
     
    13
    Domáci sa premotivovali pri svojej útočnej kombinácii a previnili sa útočným faulom. Leverkusen je teda pri lopte a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    12
    Gólman Müller mohol poprvýkrát v tomto zápase inkasovať, keď sa po skvelej prihrávke z ľavej strany od Sama dostal k zakončeniu Rolfes, no lopta mu išla na päty a skončila len tesne vedľa domácej brány.
     
    11
    Rohový kop z pravej strany hráčom Leverkusenu nevyšiel, a tak si ho mohli zopakovať na ľavej strane. Ani tentokrát sa však futbalisti Leverkusenu nedostali do vážnejšej šance.
     
    10
    Bender sa s loptou dobre presúval po pravom krídle a následne ju chcel odcentrovať. Jeden z domácich hráčov ju však zblokoval za domácu bránu. Leverkusen má teda k dispozícii rohový kop.
     
    9
    Pri lopte sa ocitol aj domáci gólman Müller, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí po nebezpečnom centri z pravej strany od aktívneho Reinartza.
     
    8
    Gólman Leno sa po dlhom čase dostal k lopte, no mal za úlohu ju len odkopnúť do bezpečia po dobrej prihrávke od jeho obrancu Hilberta.
     
    7
    Mainz je pri lopte na vlastnej polovici ihriska a snaží sa niečo vymyslieť. Obrana Leverkusenu je však zatiaľ veľmi pozorná a dobre eliminuje svojich súperov.
     
    6
    V strede ihriska sme mohli vidieť tvrdý súboj hráčov s číslami 6 – domáci Geis a hosťujúci Rolfes, ktorí sa zrazili a padli k zemi. Napokon tento súboj bol klasifikovaný ako faul hosťujúceho Rolfesa.
     
    5
    Po nepresnom centri od Parka sa k lopte dostal len pozorný obranca Leverkusenu – Hilbert, ktorý loptu odkopol za postrannú čiaru. Mainz má teda k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    4
    Nicolas Müller sa s loptou dobre presúval cez stred, no napokon príliš ďaleko nezašiel, keďže k nemu pribehol pozorný Toprak, ktorý ho od lopty s veľkým prehľadom odstavil.
     
    3
    Park odcentroval loptu smerom dopredu, kde sa k nej chcel dostať Choupo-Moting, no ten bol napokon neúspešný, keďže ho hráči Leverkusenu od lopty odstavili.
     
    2
    Momentálne sú pri lopte futbalisti Mainzu 05, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Leverkusen sa bráni veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    1
    Úvodný výkop v prvom polčase mali k dispozícii futbalisti Leverkusenu, ktorí sa na malú chvíľu stiahli na svoju polovicu ihriska a následne sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: H. Müller – Noveski, Svensson, Pospěch, Park, Soto, N. Müller, Moritz, Geis, Choupo-Moting, Schahin
    Náhradníci: Wetklo – Polter, Malli, Bell, Díaz, Okazaki, Fathi

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Boenisch, Toprak, Wollscheid, Rolfes, Sam, Bender, Kruse, Reinartz, Kießling
    Náhradníci: Palop – Spahić, Son, Derdiyok, Can, Öztunali, Donati

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už šiestom kole najvyššej futbalovej súťaže v Nemecku – Bundesliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Coface Arena v Mainzi, kde od 15:30 proti seba nastúpia tímy 1. FSV Mainz 05 a Bayer Leverkusen.

    Domáci tím Mainz 05 sa momentálne nachádza na sympatickej piatej priečke so ziskom deviatich bodov a neutrálneho gólového skóre 0. Pred Mainzom sídli na štvrtej priečke Hannover 96 s rovnakým počtom bodov, no má o jeden gól lepšie skóre. Za Mainzom sídli Augsburg, ktorý ma tiež 9 bodov, no nepriaznivé skóre -2.
    Futbalisti Mainzu sa v prvom kole nového ročníka Bundesligy predviedli na domácej pôde, kde tesne zdolali tím zo Stuttgartu výsledkom 3:2. Následne sa predviedli na štadióne vo Freiburgu, kde sa im však darilo opäť a dokázali dominovať výsledkom 2:1. V treťom kole sa Mainz predviedol doma, kde po dobrom výkone zdolal tím z Wolfsburgu výsledkom 2:0. Po troch výhrach však Mainz začal prehrávať, keď najskôr na pôde Hannoveru 96 prehral vysoko 1:4 a v poslednom kole podľahol doma tímu Schalke 04 výsledkom 0:1.

    Bayer Leverkusen sa po piatich odohraných zápasoch momentálne nachádza na skvelej tretej priečke so ziskom dvanástich bodov a gólového skóre +5. Pred Leverkusenom sídli Bayern Mníchov s jednobodovým náskokom a za Leverkusenom Hannover 96 s trojbodovou stratou.
    Bayer Leverkusen sa v úvode nového ročníka Bundesligy predviedol na domácej pôde, kde dokázal zdolať Freiburg pomerne hladko – 3:1. Následne si hráči Leverkusenu vychutnali aj Stuttgart, na ktorého pôde vyhrali najtesnejším možným výsledkom 1:0. V treťom kole sa predviedli na domácej pôde, kde zdolali tím Borussia M'gladbach po dobrom výkone výsledkom 4:2. V predposlednom kole si Leverkusen pripísal na svoje konto prvú prehru po vystúpení na pôde Schalke 04, kde napokon Leverkusen prehral v pomere 0:2. V poslednom kole si však Bayer napravil svoje štatistiky po domácej výhre nad Wolfsburgom výsledkom 3:1.

    Podarí sa domácemu Mainzu po dvoch prehrách v rade naladiť na víťaznú vlnu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Góly: 82. Malli – 19. Kruse, 38. Bender, 45+1. Kruse, 59. Kießling

    Karty:   83. Moritz (MAI) – 84. Derdiyok (LVR)


    1. FSV Mainz 05: H. Müller – Noveski ("C"), Svensson, Pospěch, Park, Soto (46. Malli), N. Müller, Moritz, Geis, Choupo-Moting (64. Okazaki), Schahin (71. Polter)
    Náhradníci: Wetklo – Polter, Malli, Bell, Díaz, Okazaki, Fathi

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Boenisch, Toprak, Wollscheid, Rolfes ("C"), Sam, Bender (63. Can), Kruse (75. Öztunali), Reinartz, Kießling (69. Derdiyok)
    Náhradníci: Palop – Spahić, Son, Derdiyok, Can, Öztunali, Donati

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller

    Diváci: 30000