Bastia – Marseille 0:0 (kon.) | Évian TG – Montpellier 2:2 (kon.) | Remeš – Guingamp 1:1 (kon.)
Rennes – Ajaccio 2:0 (kon.) | Sochaux – Lille 0:2 (kon.)
koniec
SC Bastia
0:0 (0:0)
Olympique Marseille
cz Sobota 21.09.2013, 17:00 • Stade Armand Césari • Ligue 1 Uber Eats
     
    Zápas je u konce, oba celky se tak rozcházejí nerozhodně. Nutno podotknout, že k vidění bylo mnoho šancí, avšak ani jedna nebyla gólová. Především Bastia může litotovat mnoha neproměněných šancí. To je ode mne vše. Přeji příjemný zbytek dne. (18:54:11)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že se nestane nic překvapivého. Oba týmy si jdou pro bod za bezbrankovou remízu.
     
    90+2
    Khazri se protáhl kolem dvou obránců a na poslední chvíli dokázal zpoza zázemí poslat balón do šestnáctky. Ale ani on nenašel nikoho ze svého celku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje k základní hrací době čtyř minuty.
     
    88
    Na druhé straně dokázal z prostoru rohového praporku odcentrovat Barbato, jenž poslal kulatý nesmysl do středu pokutového území, nicméně nikdo ze spoluhráčů si na jeho pas nenaběhl.
     
    87
    Olympique Marseille se ještě přeci jen vrhá do útočné akce. Valbuena sklepl na Khalifu, který si balón přehodil na pravou nohu. Následnou střelou ale svatyni domácích zcela minul.
     
    86
    Squillaci nebezpečně atakoval jednoho ze soupeřů skluzem zezadu. Duhamel neváhal ani vteřinu a zmiňovanému fotbalistovi ihned ukázal žlutou kartu.
     
    85
    A Kesuru odchází střídat. Nahradí ho Bruno.
     
    83
    Na útočné polovině Bastii si na dlouhý centr nabíhal Keseru. Ten měl ale přihrávku na dlouhou nohu a nedokázal jí zachytit.
     
    82
    Tímto tempem utkání směřuje zcela jistě do bezbrankové remízy. Na hráčích obou mančaftů je vidět únava a také obava o to, aby nikdo v závěru zbytečně neinkasoval.
     
    81
    A další výměna hráčů na hřišti. Tentokrát opět na straně Marseille. Ze hřiště odešel Ayew J. Nahrazen je nově přichozím Gignacem.
     
    80
    Hosté rozehrávali poměrně zajímavou šanci. Na jejímž konci byl Ayew J. Ten ale z první napálil pouze hráče před sebou. Do útoku tak může jít celek Bastii.
     
    78
    Až v závěru zápasu přichází první žlutá karta. Tu si vysloužil hráč domácích Cahuzac.
     
    77
    Domácí střídají. Ze hřiště odchází Krasič. Toho na hřišti vystřídá již připravený Barbato.
     
    75
    Na útočné polovině byl faulovaný Khalifa a Olympique tak zahrával standardní situaci. Tu hosté rozehráli velmi rychle, načež se Valbuena dostal do pokutového území, kde byl sražen k zemi. Dle hlavního arbitra se ale o faulu nejednalo.
     
    74
    Pomalu, ale jistě se nám blíží poslední část zápasu. Ke konci nemá nikdo větší aktivitu. Hraje se převážně uprostřed hřiště, což je poměrně škoda, protože atraktivitě fotbalu by rozhodně přidalo, kdyby hráči byli opět odvážnější.
     
    72
    Mendes nebezpečně hlavičkoval v pokutovém území. Přeskočil dva protihráče, avšak do své šance nedal patřičnou razanci, čímž ulehčil práci domácímu gólmanovi.
     
    70
    Hosté opět střídají, odejde Florian Thauvin, nahradí jej Saber Khalifa.
     
    69
    Bastia vybojovala rohový kop. Ten rozehrál Cahuzac. Poslal balón k bližší tyči, kde si ale počíhal na balón Mandanda, který schoval míč do své náruče.

    Martin Doležal

    Góly:

    Karty:   78. Cahuzac (BSA), 86. Squillaci (BSA)


    SC Bastia: Landreau – Squillaci, Modesto, Harek, Diakité – Romaric, Khazri, Cahuzac, Krasić (77. Barbato) – Keserü (85. Bruno), Ilan.
    Náhradníci: Leca – Cioni, Boudebouz, Sablé, Bruno, Genest, Barbato.

    Olympique Marseille: Mandanda – N´Koulou, Mendes, Morel (61. Mendy), Fanni – Romao, Thauvin (70. Khelifa), Cheyrou, A. Ayew – J. Ayew (81. Gignac), Valbuena.
    Náhradníci: Samba – Diawara, Mendy, Lemina, Imbula Wanga, Gignac, Khelifa.

    Rozhodca: Duhamel – Schurra, Saint-Cricq Lompre